Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eklerka13579 wrote:Jak wspomniala autorka przeze mnie wklejonego tekstu, uzupelnienie USG o test Pappa jest zgodne ze stanowiskiem FMF jak i PTG;) wiec troche dziwi mnie tym bardziej, ze Twoj lekarz nie zaproponowal Ci Pappy?
Jezeli chodzi o inne kraje, np. Anglie jak i Irlandie profilaktyka wad genetycznych jak i opieka w kobiet w ciazy pozostawia wg mnie wiele do zyczenia. Mialam/mam w planach emigracje do Irlandii, ale to dopiero po urodzeniu 2 dziecka w Polsce(jak bedzie mi dane )
Widocznie po przeprowadzeniu ze mną wywiadu i zrobieniu usg uznał, że nie ma takiej potrzebyI ja się z nim zgadzam.
-
Anne92 wrote:Ale nie każdy lekarz wykonujący usg niestety ma ten certyfikat
Medycyna jest to taka dziedzina, że każdy lekarz powinien cały czas swoją wiedzę pogłębiać. Dzięki temu my jako pacjenci będziemy czuć się lepiej zaopiekowani. Osobiście mając do wyboru specjalistę, który kończył zwykłą szkołę i nic więcej nie robi a takiego który kończył "cuda na kiju", wybrałabym tego drugiego
kuzka lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:Badania prenatalne wykonuje tylko taki lekarz, który ma certyfikat fmf.
Ale to nie chodzi tylko o prenatalneWielu ginekologów, którzy pracują - zarówno prywatnie jak i państwowo, po prostu zatrzymało się gdzieś daleko z wiedzą i jej nie pogłębiają. Miałam to nieszczęście trafić kiedyś do ginekologa, który tak naprawdę nic nie wiedział. Byłam w ciąży a ona nie wiedziała czy to ciąża czy coś innego. Bardzo długo nie potrafiła tego stwierdzić. Byłam młoda, ufałam lekarzowi i okazało się, że niepotrzebnie. Kazała mi przychodzić co tydzień na wizytę i nie potrafiła nic stwierdzić! Potęgowało to tylko mój stres, aż w końcu zdecydowałam się pójść do innego lekarza o którym mogę powiedzieć, że był specjalistą. Niestety było za późno i miałam problemy zdrowotne przez zaniedbania i niekompetencje pierwszego lekarza. Mam po prostu uraz psychiczny do konowałów i dla swojego spokoju chodzę do lekarza, któremu ufam i wiem, że jest specjalistą w swojej dziadzienie
Ale to moje zdanie i szanuję Wasze, każdy ma do niego prawo -
Ja już po badaniach. Dzidzia o 5 dni starsza... i na pappa już trochę za późno niby do jutra ale odpuszczam:) Ludzik ok i z pierwszego zerknięcia między nóżki - kobietka:) lekarz słaby i mało delikatny ale cóż następnym razem wybiorę innego. Dużo mi wypisał więc chociaż tyle. Blisko 13cm szczęścia:)
Anne92, Paula., Promyczek_91, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
sunset06 wrote:Ja już po badaniach. Dzidzia o 5 dni starsza... i na pappa już trochę za późno niby do jutra ale odpuszczam:) Ludzik ok i z pierwszego zerknięcia między nóżki - kobietka:) lekarz słaby i mało delikatny ale cóż następnym razem wybiorę innego. Dużo mi wypisał więc chociaż tyle. Blisko 13cm szczęścia:)
Super! Gratuluję zdrowego maluszka13 cm? Wow! To sporo jak na 13 tydzień
-
ladychocolate wrote:Witam,
czy któraś z Was jest może z Poznania lub okolic? Poszukuję godnego polecenia miejsca, gdzie mogłabym zrobić USG prenatalne.
Ktoś, coś ??
Moja ginekolog podała mi dwa miejsca: Szpital św. Wojciecha i Klinika Słoneczna. Czy ktoś może korzystał? Jeśli tak, proszę o opinię
Z góry dziękuję za pomoc
Ja jestem z okolic. Mnie lekarz polecał Polną i Centrum Medyczne Ułańska. Umówiłam się na Polną ale dopiero na 17 sierpnia, więc nie wiem czy można polecić.
MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE -
Gratuluje dobrych wieści po wizytach👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Moja nadżerka szaleje i to ona ciągle powoduje plamienia. Ponoć jest bardzo duża i mocno ukrwiona.
Najważniejsze , że dzidzia cała i zdrowa od piątku (63mm) urosła do 76 mm . Wg USg ciąża starsza o 5 dni.
Mamy na razie zakaz przytulasków z mężem.
Najgorsze jest to, że ciągle mogą być "jaja" z tą nadżerką ...marmi lubi tę wiadomość
-
kuzka wrote:Moja nadżerka szaleje i to ona ciągle powoduje plamienia. Ponoć jest bardzo duża i mocno ukrwiona.
Najważniejsze , że dzidzia cała i zdrowa od piątku (63mm) urosła do 76 mm . Wg USg ciąża starsza o 5 dni.
Mamy na razie zakaz przytulasków z mężem.
Najgorsze jest to, że ciągle mogą być "jaja" z tą nadżerką ...
Kuzka trzymam kciuki zeby jednak tych jaj nie bylo... Najwazniejsze ze z dzidzia ok:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 20:59
kuzka lubi tę wiadomość
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Dziewczyny może przestańmy narzucać komuś pewne rzeczy. Jedne robią PAPPA żeby być spokojniejsze drugie nie. I niech każda drugą stronę uszanuje, bo takie "niby rady" mogą denerwować i stresować. Ja nie wiem czy robię to badanie czy nie, dopiero 22 sierpnia mam wizytę, lekarz nic więcej nie mówił jak to że wtedy maluch będzie spory to dokładnie go pomierzy. A mówienie że się znajdę w 20 % kobiet które mogą urodzić chore dziecko jest nie na miejscu, bo tak jak już mówiłam to stresuje. Może zacznijmy naprawdę dawać radę, a nie narzucać.
P.S. Ja 22 sierpnia na badaniach wg om będę w 14tc+2dni natomiast według USG ciąża jest 8 dni młodsza czyli będę w 13tc+1dzień. Tak lekarz wyznaczył mi termin, poszłabym wcześniej tydzień ale nie mogę bo wyjeżdżam. Także liczę że się zmieszczę. I moja dzidzia za duża nie będzie.a88, kuzka, Wredotka, Anne92, Paula., marmi lubią tę wiadomość
-
Eklerka13579 wrote:Oj ja tez jestem migrenikiem, bole przed ciaza mialam srednio dwa razy w tygodniu a czasem czesciej, pomagaly mi jedynie tryptany. Teraz bol mam raz na tydzien-dwa, jest zdecydowanie slabszy, ratuje sie Apapem, jezeli meczy mnie w nocy, a w dzien leze i czekam az ustapi i ustepuje po kilku godzinach:) Przed ciaza ustepowal po paru dniach i wymiotach, ale jak wzielam tryptany na samych poczatku to sie nie rozkrecal i przechodzil. Wierze mocno, ze ciaza mnie z tego wyleczy...1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity