Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Ci za odp.
uspokoilas mnie. Z tarczyca nigdy nie mialam problemow i troche jestem w szoku. Wszystkie wyniki ok tylko to tsh... Za 1.5 tyg mam wizyte bo teraz gin jest na urlopie i wtedy wszystkiego sie dowiem a teraz postaram sie nie tragizowac
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Promyczek_91 wrote:Hej dziewczyny. DZisiaj odebralam wyniki i mam niskie tsh 0,0086. Wiem ze niektore z Was tez mialy niskie. Czy mam sie czym martwic? Z tarczyca nigdy nie mialam problemow. Wizyta za 1,5 tyg.
Ja miesiąc temu miałam 0,037 i w przyszłym tyg powtarzam tsh razem z ft3 i ft4 i idę do endokrynologa dla świętego spokoju.Też nigdy nie miałam problemów z tarczycą, podejrzewam że po prostu HCG wpływa na TSH.
Może sprawdz dla spokoju tez ft3 i ft4?
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Promyczek_91 wrote:Hej dziewczyny. DZisiaj odebralam wyniki i mam niskie tsh 0,0086. Wiem ze niektore z Was tez mialy niskie. Czy mam sie czym martwic? Z tarczyca nigdy nie mialam problemow. Wizyta za 1,5 tyg.
Zrób jeszcze ft3 i ft4. Jeśli wyjdą ok to nie ma powodu do niepokoju.
Mi tsh wyszło 0,008, niestety ft4 wyszło dla odmiany powyżej normy, także muszę zrobić jeszcze antyTSHR, antyTPO i antyTG i z tym do endokrynologa. Nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą, więc zaskoczyły mnie teraz te kiepskie wyniki.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
kasiarzyna wrote:Wiesz co...puszczam to już mimo uszu, bo się strasznie uczepiłaś
Przepraszam za zbyt dużą wiedzę.
I również przepraszam że nie daje Ci blysnac ta wiedza na forum, a no i za to że cały czas myślę że będzie dobrze i nie trzese się na każdym kroku swojej ciąży.
Przepraszam resztę dziewczyn ale denerwują mnie matki wszechwiedzace i doświadczone internetowo a nie życiowo. Tym bardziej jak streduja innych i narzucają swoje zdanie. Myślę że zrozumieciea88, Wredotka, Paula., Rafaello, marmi lubią tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Może tak byc, że przez brzuch cieżko było zmierzyć i lekarz woli poczekać. Za tydzień będzie też ok więc ja bym spokojnie poczekała. Ja miałam u syna badania w 12+0 przez brzuch, ale jestem szczupła. U kogo robiłaś? Ja co prawda nie u Sodowskich, ale będę robić u dr Walaszek-Gruszka a ona chyba też tam przyjmuje.
Katowiczanka - Ty u kogo robisz prenatalne?
A wiesz, że nie wiem?
Zapisałam się na wolny termin po prostu, a że nikogo i tak tam nie znam, nikt mi konkretnego lekarza nie polecał, więc było mi obojętne. Dam znać po badaniach.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Niezła dyskusja.
Ja dla świętego spokoju zapisałam się już na badania II trymestru. Termin 14 września. Udało mi się dostać do Szczecina. Wolałam nie ryzykować, że znów nie będzie terminów.
Jak ten czas płynie. Dopiero co zaczęliśmy badania prenatalne a już człowiek musi myśleć o kolejnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:11
kasiarzyna, Paula. lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
meggi90 wrote:Masz rację uczepilam się jak Ty dziewczyn z innym zdaniem.
I również przepraszam że nie daje Ci blysnac ta wiedza na forum, a no i za to że cały czas myślę że będzie dobrze i nie trzese się na każdym kroku swojej ciąży.
Przepraszam resztę dziewczyn ale denerwują mnie matki wszechwiedzace i doświadczone internetowo a nie życiowo. Tym bardziej jak streduja innych i narzucają swoje zdanie. Myślę że zrozumiecie
Moja wiedza jest troche szersza niz internet, bo ukonczylam 5 letnie studia na wydz Nauk o Zdrowiu w Poznaniu;D, a prawie 10 lat doswiadczenia w sluzbie zdrowia, traktuje jako doswiadczenie zyciowe;D z dziecmi nie mam doswiadczenia, ani z poloznicami. Ale z dziedzinie ginekologii owszem, z seksuologii pisalam prace mgr. Tez cos sie tam naczytalam i badan narobilam...
Nie znasz nas, a szufladkujesz.kasiarzyna, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
szwesta80 wrote:Niezła dyskusja.
Ja dla świętego spokoju zapisałam się już na badania II trymestru. Termin 14 września. Udało mi się dostać do Szczecina. Wolałam nie ryzykować, że znów nie będzie terminów.
Jak ten czas płynie. Dopiero co zaczęliśmy badania prenatalne a już człowiek musi myśleć o kolejnych. -
Eklerka13579 wrote:Moja wiedza jest troche szersza niz internet, bo ukonczylam 5 letnie studia na wydz Nauk o Zdrowiu w Poznaniu;D, a prawie 10 lat doswiadczenia w sluzbie zdrowia, traktuje jako doswiadczenie zyciowe;D z dziecmi nie mam doswiadczenia, ani z poloznicami. Ale z dziedzinie ginekologii owszem, z seksuologii pisalam prace mgr. Tez cos sie tam naczytalam i badan narobilam...
Nie znasz nas, a szufladkujesz.
A Ty nie szufladkujesz? Te co nie robią PAPPA to źle robią, są nie doświadczone blablabla
Heh idę po popcorn bo widzę, że to się nie skończy szybko. ..
Albo po melise abym nie powiedziala za duzo. -
meggi90 wrote:Masz rację uczepilam się jak Ty dziewczyn z innym zdaniem.
Przepraszam resztę dziewczyn ale denerwują mnie matki wszechwiedzace i doświadczone internetowo a nie życiowo. Tym bardziej jak streduja innych i narzucają swoje zdanie. Myślę że zrozumiecieJak widac nie warto.A jeśli ktoś decyduje się tylko na USG to jego sprawa i szczerze nie obchodzi mnie to,zrozum to wreszcie
Doświadczona życiowo jestem wierz mi,mam swoje lata a sadząc po nicku mlodziutka jeszcze jesteśinnamorata88 lubi tę wiadomość
szwesta80 wrote:Niezła dyskusja.
Jak ten czas płynie. Dopiero co zaczęliśmy badania prenatalne a już człowiek musi myśleć o kolejnych.
kasiarzyna wrote:Wg norm z diagnostyki to przedział wynosi 0,01 - 2,32.
Ja miesiąc temu miałam 0,037 ?
Ja przed ciążą 2,0, teraz mam 2,7. W moim laboratorium norma jest do 2,5.. lekarz powiedział, że zostawiamy, nie faszerujemy się, powinno się samo uregulować..będę kontrolować, ale myślę, że wie co robi i nie można dać się zwariować.
Wasze zdanie w tym temacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:34
-
Szaraczek wrote:Ja przed ciążą 2,0, teraz mam 2,7. W moim laboratorium norma jest do 2,5.. lekarz powiedział, że zostawiamy, nie faszerujemy się, powinno się samo uregulować..będę kontrolować, ale myślę, że wie co robi i nie można dać się zwariować.
Wasze zdanie w tym temacie?
nick nieaktualnyKokochy, bardzo Was proszę...
niech sobie kazda z Was powie: "będę mądrzejsza", nawet jeśli jesteście pewne, ze macie rację. Szkoda negatywnych emocji - nie wplyniemy na siebie się nawzajem, ale na Maluchy owszem, zgaduję, ze wolą jak myślimy o śpioszkach i słodkich bodziakach, niż kiedy się nakręcamy.
kuzka, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
-
meggi90 wrote:A Ty nie szufladkujesz? Te co nie robią PAPPA to źle robią, są nie doświadczone blablabla
Heh idę po popcorn bo widzę, że to się nie skończy szybko. ..
Albo po melise abym nie powiedziala za duzo. -
kasiarzyna wrote:W którym tygodniu się robi to badanie?Pewnie się dopiero dowiem w przyszłym tygodniu na wizycie,ale juz jestem ciekawa
Z tego co pamiętam 18-23 tydzień.
Katowiczanka - tak z ciekawości zapytałamTrzymam kciuki i daj znać po badaniu.
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Mój dzidziuś ma 3,5 cm i fika koziołki!! Cudowny widokale ciśnienie dostałam takie wysokie,że mi nawet do karty nie wpisali i mam mierzyć w domu. O dziwo w domu jest wszystko ok. Trochę się wystraszyłam.
Na upławy dostałam TYLKO clotrimazolum w maści. Żadnych globulek. Czuję się trochę słabo zabezpieczona przez gina. Nie wiem co o tym myśleć. Upławy były naprawdę obfite i żółtawe,miałam chwilami wrażenie, że zielonkawe. pH było 4,także gin twierdzi,że to grzybica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:52
-
nick nieaktualnyWtrącę się ....wybaczcie.
Podczytywałam Was, miałam być "lutówką", ale właśnie moje marzenie zgasło....
Meggi90, każdy robi co chce,ale wiedz,że najwięcej rodzi się dzieci obciążonych poważnymi chorobami,a najwięcej z Zespołem Downa u młodych matek, dlaczego ? bo nie robiły diagnostyki myśląc,że jakoś będzie i nic co złe ich nie dotyczy.
Zespół Downa na usg u przeciętnego lekarza bez diagnostyki z reguły wygląda na zdrowe dziecko i kobieta nagle dowiaduje się na sali porodowej...
Życzę Wam wszystkim zdrowych dzieci i dobrej atmosfery na forum. -
a88 wrote:Kokochy, bardzo Was proszę...
niech sobie kazda z Was powie: "będę mądrzejsza", nawet jeśli jesteście pewne, ze macie rację. Szkoda negatywnych emocji - nie wplyniemy na siebie się nawzajem, ale na Maluchy owszem, zgaduję, ze wolą jak myślimy o śpioszkach i słodkich bodziakach, niż kiedy się nakręcamy.
Kurcze maz chce syna, prenatalne prognozuja core. Nie wiem czy isc w roz, czy w niebieski;D