Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Idź w szary i biały
A podobno kiedyś ubierało się dziewczynki w niebieski, a chłopców w róż także tego...
nula - jeśli ufasz lekarzowi to ok, ja bym na pewno poprosiła o wymaz, bo to takie leczenie w ciemno...
Justi - przykro miMam nadzieję, że Aniołek szybko o Ciebie wróci! Nikt tu nie pisał, że nie będzie robił żadnych badań prenatalnych, niektóre wybierają te, a inne takie. A ryzyko zawsze jest i trzeba się z tym liczyć.
-
Justi77 wrote:Wtrącę się ....wybaczcie.
Podczytywałam Was, miałam być "lutówką", ale właśnie moje marzenie zgasło....
Meggi90, każdy robi co chce,ale wiedz,że najwięcej rodzi się dzieci obciążonych poważnymi chorobami,a najwięcej z Zespołem Downa u młodych matek, dlaczego ? bo nie robiły diagnostyki myśląc,że jakoś będzie i nic co złe ich nie dotyczy.
Zespół Downa na usg u przeciętnego lekarza bez diagnostyki z reguły wygląda na zdrowe dziecko i kobieta nagle dowiaduje się na sali porodowej...
Życzę Wam wszystkim zdrowych dzieci i dobrej atmosfery na forum.
Ogromne wyrazy wspolczucia;( -
Wredotka wrote:Idź w szary i biały
A podobno kiedyś ubierało się dziewczynki w niebieski, a chłopców w róż także tego...
nula - jeśli ufasz lekarzowi to ok, ja bym na pewno poprosiła o wymaz, bo to takie leczenie w ciemno...
Justi - przykro miMam nadzieję, że Aniołek szybko o Ciebie wróci! Nikt tu nie pisał, że nie będzie robił żadnych badań prenatalnych, niektóre wybierają te, a inne takie. A ryzyko zawsze jest i trzeba się z tym liczyć.
Wredotka mysle o tym, ale chyba jeszcze za wczesnie na zakupy... Choc w gratisie z poduszka Supermami, mam juz rekawiczki niedrapki;> niebieskie;> -
No wcześnie, ale zakupy kuszą
Ja czekam aż płeć poznam, dla chłopaka mam wszystko więc po cichu liczę na córę i duże możliwości zakupowe
To może te niedrapki zwiastują jednak chłopaka ^^ A propos mnie się w ogóle nie przydały, chyba tylko w szpitalu mu zakładały, a kupiłam tego z kilka par
-
a88 wrote:Kokochy, bardzo Was proszę...
niech sobie kazda z Was powie: "będę mądrzejsza", nawet jeśli jesteście pewne, ze macie rację. Szkoda negatywnych emocji - nie wplyniemy na siebie się nawzajem, ale na Maluchy owszem, zgaduję, ze wolą jak myślimy o śpioszkach i słodkich bodziakach, niż kiedy się nakręcamy.
Dziele się z info od uznanego lekarza a wychodzi na to ze jestem ta zła,narzucam zdanie,jestem wszystkowiedzaca z info z internetu i niedoświadczona życiowo.Najlepiej widać tylko slodzic i mówić ze będzie cacy
Myślę ze post Justi77 rozwieje watpliwosci,w tym miejscu serdecznie Ci wspolczuje straty.
Zajmijmy się bardziej neutralnymi tematami.Co macie dobrego na obiad?
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:W którym tygodniu się robi to badanie?Pewnie się dopiero dowiem w przyszłym tygodniu na wizycie,ale juz jestem ciekawa
Między 18 a 22 tygodniem.kasiarzyna lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
kasiarzyna wrote:Mnie to po prostu juz bawi
Dziele się z info od uznanego lekarza a wychodzi na to ze jestem ta zła,narzucam zdanie,jestem wszystkowiedzaca z info z internetu i niedoświadczona życiowo.Najlepiej widać tylko slodzic i mówić ze będzie cacy
Myślę ze post Justi77 rozwieje watpliwosci,w tym miejscu serdecznie Ci wspolczuje straty.
Zajmijmy się bardziej neutralnymi tematami.Co macie dobrego na obiad?
Wlasnie robie penne z kurczakiem w sosie szpinakowym z pomidorkami;) mam brak presji czasowej, stad podlaze czesto do kompa;p
Mam pytanie, jak z Waszymi cerami w ciazy, moja sie strasznie pogorszyla. Syfy mi na twarzy, glownie na czole powylazily. Stosuje maseczki z glinka, zakupilam krem Vitella z ichtiolem i cynkiem, stosuje go na noc, ale bez wiekszego efektu;(
Znacie jakies kosmetyki z autopsji ktore pomogly Wam sie pozbyc tradziku w ciazy? -
Eklerka pyszne rzeczy...ja dziś zupa cebulowo-cukiniowa grzankami i makaron razowy z jogurtem i truskawkami
Mnie sporadycznie cos tylko wyskakuje,stosuje tylko delikatny płyn micelarny ziaji i krem nawilzajacy nivei i mydelko biały jeleń,odeszlam od chemii.
Ja z kolei przymierzem się do balsamu dla kobiet w ciąży żeby nie dac się rozstepom,podobno Palmers się dobrze sprawdza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:40
A u mnie ogórkowa, polędwiczka, ziemniaczki i porowa
Problemy z cerą mam jakoś od 12 r.ż. więc te dwa czy trzy pryszczyki mnie nie przerażają, aczkolwiek nie ukrywam, że liczyłam na to ,że za sprawą ciąży moja cera stanie się piękna i gładkano ale trudno ... jakoś będę z tym żyć
A teraz mnie naszła ochota na Coca - colę ze szklanej butelki... mąż leci do sklepuOd czasu do czasu sobie pozwalam na trochę gazu ...
A zakupy dla maluszka oj kuszą i to jeszcze jak . My zaczynamy od remontu pokoiku , więc myślę , że zakupy meblowe będą za mną chodziły już niedługo.. W zasadzie to meble już mam wybrane... Nie mogę się doczekać, aż je kupimyale trzeba się będzie opanować do listopada albo grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:52
-
Kuzka a jakie mebelki macie na oku? My odkąd się wprowadzilismy do nowego mieszkania rok temu to w pokoju dla malucha stoi tylko akwarium 125l i biurko z kompem
Ja wczoraj tez poszalalam,ale to przez rocznice,kremowki i sok,mały od tego cukru mam nadzieje nie zwariowal
Dziewczyny u Was tez same pysznosci:D
Ziaje stosowalam przed ciaza, ale teraz to potrzebuje ciezkiej artylerii.
Jezeli chodzi o krem na rozstepy, to tez zostaly mi polecone kosmetyki z Palmersa. Zakupilam w afekcie ten bo mi szybko piersi urosly i wysadzilo brzuch;D no i mam juz ponad +2 kg... Stosuje go od 2 tygodni. Jeszcze nic mi sie nie rozstapilo:)
https://www.aptekagemini.pl/palmers-cocoa-balsam-przeciw-rozstepom-250ml.html
Kuzka my tez bedziemy remontowac pokoik dla dziecka,tez planujemy to zrobic listopad/grudzien. W jakiej kolorystyce wybralas mebelki?
Wredotka gdzie zakupilas mydelko?
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Wpadam tylko na chwilkę pochwalić się, że wyniki NIFTY wyszły super, dzidzia jest zdrowa no i cóż... Mówiłam, że Pani doktor ostatnio płeć to chyba z fusów wywróżyła... Mówiła, że chyba chłopak, ale nie, będzie córciaKłosia, meggi90, kasiarzyna, Katowiczanka, Anne92, a88, Wredotka, Eklerka13579, Czarna_kawa, kuzka, kolka, Lupusowa, Sylwia87, sunset06 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dzisiaj taki dobry obiad że chodzę i sama siebie chwalę spaghetti szpinakowo-pomidorowe z kurczakiem no palce lizać
I niedługo ruszam na wizytę juuupi
kasiarzyna, Eklerka13579, kuzka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Eklerka - teraz kupiłam w Organique, przedtem miałam chyba z netu z gaju oliwnego i też było ok.
rosann - ale super wieści! Jak długo czeka się na wynik Nifty?
Krew pobierali mi w poprzednią środę, dzisiaj po 16 zadzwonili w sprawie wyników
Ja dokładnie robiłam Preana Test (przypominam, że mieszkam w DE), ale operuję nazwą NIFTY bo ta jest najbardziej popularna/rozpoznawalna w Polsce -
Eklerka13579 wrote:rosann w De Nifty jest refundowane?
Nie, ale jest dużo tańsze niż w PL. Największy/najbogatszy pakiet to 399 euro.
Z tego co się orientuję to na razie chyba tylko Holandia refunduje Nifty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 17:09
-
Rosann,super wieści!Gratuluje córeczki
a najbardziej,ze zdrowiutka :)Czyli mamy pierwszego pewniaka co do płci
Ja już nie mogę się doczekać kiedy zrobię swoje badania,we wt krew wiec pewnie z tydzień na wyniki będę musiała poczekać.
Dziewczyny,ale Wy tam pyszności upichciłyście...a ja tu w robocie z jęzorem na brodzie czytam
Kłosia,powodzenia na wizycie!!!
Eklerka13579, Kłosia lubią tę wiadomość