WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Kurcze maz chce syna, prenatalne prognozuja core. Nie wiem czy isc w roz, czy w niebieski;D

W zielony :P :)

Eklerka13579, kasiarzyna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź w szary i biały :D A podobno kiedyś ubierało się dziewczynki w niebieski, a chłopców w róż także tego...

nula - jeśli ufasz lekarzowi to ok, ja bym na pewno poprosiła o wymaz, bo to takie leczenie w ciemno...

Justi - przykro mi :( Mam nadzieję, że Aniołek szybko o Ciebie wróci! Nikt tu nie pisał, że nie będzie robił żadnych badań prenatalnych, niektóre wybierają te, a inne takie. A ryzyko zawsze jest i trzeba się z tym liczyć.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Wtrącę się ....wybaczcie.
    Podczytywałam Was, miałam być "lutówką", ale właśnie moje marzenie zgasło....

Meggi90, każdy robi co chce,ale wiedz,że najwięcej rodzi się dzieci obciążonych poważnymi chorobami,a najwięcej z Zespołem Downa u młodych matek, dlaczego ? bo nie robiły diagnostyki myśląc,że jakoś będzie i nic co złe ich nie dotyczy.
    Zespół Downa na usg u przeciętnego lekarza bez diagnostyki z reguły wygląda na zdrowe dziecko i kobieta nagle dowiaduje się na sali porodowej...

Życzę Wam wszystkim zdrowych dzieci i dobrej atmosfery na forum.

Ogromne wyrazy wspolczucia;(

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Idź w szary i biały :D A podobno kiedyś ubierało się dziewczynki w niebieski, a chłopców w róż także tego...

nula - jeśli ufasz lekarzowi to ok, ja bym na pewno poprosiła o wymaz, bo to takie leczenie w ciemno...

Justi - przykro mi :( Mam nadzieję, że Aniołek szybko o Ciebie wróci! Nikt tu nie pisał, że nie będzie robił żadnych badań prenatalnych, niektóre wybierają te, a inne takie. A ryzyko zawsze jest i trzeba się z tym liczyć.

Wredotka mysle o tym, ale chyba jeszcze za wczesnie na zakupy... Choc w gratisie z poduszka Supermami, mam juz rekawiczki niedrapki;> niebieskie;>

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wcześnie, ale zakupy kuszą ;) Ja czekam aż płeć poznam, dla chłopaka mam wszystko więc po cichu liczę na córę i duże możliwości zakupowe :D

To może te niedrapki zwiastują jednak chłopaka ^^ A propos mnie się w ogóle nie przydały, chyba tylko w szpitalu mu zakładały, a kupiłam tego z kilka par :P

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Kokochy, bardzo Was proszę... :) niech sobie kazda z Was powie: "będę mądrzejsza", nawet jeśli jesteście pewne, ze macie rację. Szkoda negatywnych emocji - nie wplyniemy na siebie się nawzajem, ale na Maluchy owszem, zgaduję, ze wolą jak myślimy o śpioszkach i słodkich bodziakach, niż kiedy się nakręcamy.
    Mnie to po prostu juz bawi :-) Dziele się z info od uznanego lekarza a wychodzi na to ze jestem ta zła,narzucam zdanie,jestem wszystkowiedzaca z info z internetu i niedoświadczona życiowo.Najlepiej widać tylko slodzic i mówić ze będzie cacy :-)
    Myślę ze post Justi77 rozwieje watpliwosci,w tym miejscu serdecznie Ci wspolczuje straty.
    Zajmijmy się bardziej neutralnymi tematami.Co macie dobrego na obiad? :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    W którym tygodniu się robi to badanie?Pewnie się dopiero dowiem w przyszłym tygodniu na wizycie,ale juz jestem ciekawa :-)

Między 18 a 22 tygodniem.

kasiarzyna lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Mnie to po prostu juz bawi :-) Dziele się z info od uznanego lekarza a wychodzi na to ze jestem ta zła,narzucam zdanie,jestem wszystkowiedzaca z info z internetu i niedoświadczona życiowo.Najlepiej widać tylko slodzic i mówić ze będzie cacy :-)
    Myślę ze post Justi77 rozwieje watpliwosci,w tym miejscu serdecznie Ci wspolczuje straty.
    Zajmijmy się bardziej neutralnymi tematami.Co macie dobrego na obiad? :-)

Wlasnie robie penne z kurczakiem w sosie szpinakowym z pomidorkami;) mam brak presji czasowej, stad podlaze czesto do kompa;p
    Mam pytanie, jak z Waszymi cerami w ciazy, moja sie strasznie pogorszyla. Syfy mi na twarzy, glownie na czole powylazily. Stosuje maseczki z glinka, zakupilam krem Vitella z ichtiolem i cynkiem, stosuje go na noc, ale bez wiekszego efektu;(
    Znacie jakies kosmetyki z autopsji ktore pomogly Wam sie pozbyc tradziku w ciazy?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leczo, ale nie gotuję dzisiaj, siedzę u rodziców ;)

Mnie też się cera pogorszyła, w tamtej ciąży miałam piękną. U mnie fajnie się sprawdza czarne mydło Savon Noir.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka pyszne rzeczy...ja dziś zupa cebulowo-cukiniowa grzankami i makaron razowy z jogurtem i truskawkami :-)
    Mnie sporadycznie cos tylko wyskakuje,stosuje tylko delikatny płyn micelarny ziaji i krem nawilzajacy nivei i mydelko biały jeleń,odeszlam od chemii.
    Ja z kolei przymierzem się do balsamu dla kobiet w ciąży żeby nie dac się rozstepom,podobno Palmers się dobrze sprawdza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:40

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ogórkowa, polędwiczka, ziemniaczki i porowa :)

Problemy z cerą mam jakoś od 12 r.ż. więc te dwa czy trzy pryszczyki mnie nie przerażają, aczkolwiek nie ukrywam, że liczyłam na to ,że za sprawą ciąży moja cera stanie się piękna i gładka :) no ale trudno ... jakoś będę z tym żyć :P

A teraz mnie naszła ochota na Coca - colę ze szklanej butelki... mąż leci do sklepu :D Od czasu do czasu sobie pozwalam na trochę gazu ... :D

A zakupy dla maluszka oj kuszą i to jeszcze jak . My zaczynamy od remontu pokoiku , więc myślę , że zakupy meblowe będą za mną chodziły już niedługo.. W zasadzie to meble już mam wybrane... Nie mogę się doczekać, aż je kupimy :D ale trzeba się będzie opanować do listopada albo grudnia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:52

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka a jakie mebelki macie na oku? My odkąd się wprowadzilismy do nowego mieszkania rok temu to w pokoju dla malucha stoi tylko akwarium 125l i biurko z kompem :D
    Ja wczoraj tez poszalalam,ale to przez rocznice,kremowki i sok,mały od tego cukru mam nadzieje nie zwariowal :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was tez same pysznosci:D

Ziaje stosowalam przed ciaza, ale teraz to potrzebuje ciezkiej artylerii.
    Jezeli chodzi o krem na rozstepy, to tez zostaly mi polecone kosmetyki z Palmersa. Zakupilam w afekcie ten bo mi szybko piersi urosly i wysadzilo brzuch;D no i mam juz ponad +2 kg... Stosuje go od 2 tygodni. Jeszcze nic mi sie nie rozstapilo:)
    https://www.aptekagemini.pl/palmers-cocoa-balsam-przeciw-rozstepom-250ml.html

Kuzka my tez bedziemy remontowac pokoik dla dziecka,tez planujemy to zrobic listopad/grudzien. W jakiej kolorystyce wybralas mebelki?

Wredotka gdzie zakupilas mydelko?

kasiarzyna lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Wpadam tylko na chwilkę pochwalić się, że wyniki NIFTY wyszły super, dzidzia jest zdrowa no i cóż... Mówiłam, że Pani doktor ostatnio płeć to chyba z fusów wywróżyła... Mówiła, że chyba chłopak, ale nie, będzie córcia <3

Kłosia, meggi90, kasiarzyna, Katowiczanka, Anne92, a88, Wredotka, Eklerka13579, Czarna_kawa, kuzka, kolka, Lupusowa, Sylwia87, sunset06 lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj taki dobry obiad że chodzę i sama siebie chwalę spaghetti szpinakowo-pomidorowe z kurczakiem no palce lizać ;) I niedługo ruszam na wizytę juuupi

kasiarzyna, Eklerka13579, kuzka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - teraz kupiłam w Organique, przedtem miałam chyba z netu z gaju oliwnego i też było ok.

rosann - ale super wieści! Jak długo czeka się na wynik Nifty?

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Eklerka - teraz kupiłam w Organique, przedtem miałam chyba z netu z gaju oliwnego i też było ok.

rosann - ale super wieści! Jak długo czeka się na wynik Nifty?

Krew pobierali mi w poprzednią środę, dzisiaj po 16 zadzwonili w sprawie wyników :)
    Ja dokładnie robiłam Preana Test (przypominam, że mieszkam w DE), ale operuję nazwą NIFTY bo ta jest najbardziej popularna/rozpoznawalna w Polsce :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann w De Nifty jest refundowane?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    rosann w De Nifty jest refundowane?

Nie, ale jest dużo tańsze niż w PL. Największy/najbogatszy pakiet to 399 euro.

Z tego co się orientuję to na razie chyba tylko Holandia refunduje Nifty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 17:09

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann,super wieści!Gratuluje córeczki :) a najbardziej,ze zdrowiutka :)Czyli mamy pierwszego pewniaka co do płci :)
    Ja już nie mogę się doczekać kiedy zrobię swoje badania,we wt krew wiec pewnie z tydzień na wyniki będę musiała poczekać.

Dziewczyny,ale Wy tam pyszności upichciłyście...a ja tu w robocie z jęzorem na brodzie czytam :)

Kłosia,powodzenia na wizycie!!!

Eklerka13579, Kłosia lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ