Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kuzka wrote:Dziewczyny jak zapewne się domyślacie mebelki będą ... ?
BIAŁEz wyrzeźbionymi sowami ...
Mnie urzekły meble Klupś , seria Marsell
<a href=https://zapodaj.net/1e35963a25b0e.jpg.html>marselle-zestaw.jpg</a>
<a href=https://zapodaj.net/ddf6ce156c258.jpg.html>13.jpg</a>
Prześliczne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 18:39
-
No to ja już po usg
udało się na abonament, u lekarza z certyfikatem fmf.
Moje maleństwo idzie podobnie jak OM - 12t4d i ma 5,98 cm
Kość nosowa obecna, NT 1,2mm i wszystko inne zaznaczone na wydruku jako prawidłowe.
Aż mi łezka na koniec pociekła ze szczęścia.
PAPPę lekarz powiedział, że poleca pacjentkom, które są w grupie ryzyka, także lekarze mają różne podejście, nawet ci certyfikowani
Powiedział, że dobrze, że mąż ma podejście zdroworozsądkowe (ja bym się badała codziennie wzdłuż i wszerz wszystkimi dostępnymi badaniami - jestem w tym aspeckcie chyba najgorsza z Was wszystkich)
Za tydzień usg u lekarza z klinikipo tym, wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru chyba zdecyduję się na lekarza, który pracuje w szpitalu - dobro dzidziusia najważniejsze
Ze śmiesznych rzeczy teściowa już na fotce zauważyła, że nosek jak u mojego męża
Życzę Wam dziś miłego wieczoru :*Anne92, Wredotka, meggi90, Czarna_kawa, Promyczek_91, kasiarzyna, kuzka, Katowiczanka, marmi lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
kolka wrote:No to ja już po usg
udało się na abonament, u lekarza z certyfikatem fmf.
Moje maleństwo idzie podobnie jak OM - 12t4d i ma 5,98 cm
Kość nosowa obecna, NT 1,2mm i wszystko inne zaznaczone na wydruku jako prawidłowe.
Aż mi łezka na koniec pociekła ze szczęścia.
PAPPę lekarz powiedział, że poleca pacjentkom, które są w grupie ryzyka, także lekarze mają różne podejście, nawet ci certyfikowani
Powiedział, że dobrze, że mąż ma podejście zdroworozsądkowe (ja bym się badała codziennie wzdłuż i wszerz wszystkimi dostępnymi badaniami - jestem w tym aspeckcie chyba najgorsza z Was wszystkich)
Za tydzień usg u lekarza z klinikipo tym, wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru chyba zdecyduję się na lekarza, który pracuje w szpitalu - dobro dzidziusia najważniejsze
Ze śmiesznych rzeczy teściowa już na fotce zauważyła, że nosek jak u mojego męża
Życzę Wam dziś miłego wieczoru :*
Super wieści! Gratulujękolka, Basik83 lubią tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Może tak byc, że przez brzuch cieżko było zmierzyć i lekarz woli poczekać. Za tydzień będzie też ok więc ja bym spokojnie poczekała. Ja miałam u syna badania w 12+0 przez brzuch, ale jestem szczupła. U kogo robiłaś? Ja co prawda nie u Sodowskich, ale będę robić u dr Walaszek-Gruszka a ona chyba też tam przyjmuje.
Katowiczanka - Ty u kogo robisz prenatalne?
A dzidzia jest cały czas równiutki tydzień młodsza niż wychodzi to z miesiączki, więc mam 12t1d.
Pierwszy raz był ze mną mąż i nie wiedział gdzie się podziaćSię zestresował borok w gabinecie, a Wasi faceci jak przeżywali pierwsze wizyty????
-
Jeszcze Wam napiszę historię sprzed chwili, którą usłyszałam od koleżanki - a propos Waszej dyskusji nad diagnostyką prenatalną. Koleżanka tej koleżanki miała złe wyniki tych wszystkich właśnie dodatkowych badań, zdecydowali się na amniopunkcję żeby potwierdzić na 100%...Niestety znalazła się w procencie ryzyka i poroniła w 18 tygodniu! Wiecie co się okazało z wyników amnio? Dziecko było zdrowe!
Do dzisiaj nie potrafi sobie z tym poradzić, a mąż żałuje, że pozwolił jej sprawdzić te wyniki. Nie chce tutaj stawać po żadnej ze stron jeśli chodzi o te dodatkowe badania, ale jak widać może być nie tylko tak, że na USG wychodzi zdrowe dziecko, a rodzi się chore, ale może być też na odwrót i zdarzyć się taka tragedia. Dlatego też uważam, że niech każda z nas decyduje sama co i ile chce zrobić. Jak widać badania mylą się również w tę stronę, a skutki mogą być opłakane. Dlatego to nie są decyzje czarno-białe, każda niesie ze sobą jakieś ryzyko. I to już nasza kwestia czy chcemy je podjąć.
-
meggi90 wrote:Masz rację uczepilam się jak Ty dziewczyn z innym zdaniem.
I również przepraszam że nie daje Ci blysnac ta wiedza na forum, a no i za to że cały czas myślę że będzie dobrze i nie trzese się na każdym kroku swojej ciąży.
Przepraszam resztę dziewczyn ale denerwują mnie matki wszechwiedzace i doświadczone internetowo a nie życiowo. Tym bardziej jak streduja innych i narzucają swoje zdanie. Myślę że zrozumiecie
Rosann, gratuluję dziewczynkimoje przeczucie mówi, że u nas też jest fasolinka
Wyżej widzę piękne mebelkiu nas niestety jest wnęka pod szafę przesuwną, więc niestety cały taki moduł odpada.
Jak już będzie na 100 procent wiadomo kogo noszę pod sercem to wyślemy zdjęcia pomieszczenia do meblik.pl i zobaczymy jaką oni zaproponują aranżacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 19:54
kozamonia, kasiarzyna, Czarna_kawa, Ania:gdzie ta ciaza! lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
U mnie na wizycie też okey, maluch 3.5 cm, spał w trakcie sobie, ale fajno bo widać już łapki i nóżki. Dziś 10+2, przełożyłam pappa i usg na 10.08 miałam mieć 18 ale lekarz stwierdził że lepiej ten tydzień wcześniej.
Czarna_kawa, kasiarzyna, innamorata88, kolka lubią tę wiadomość
-
Kłosia wrote:U mnie na wizycie też okey, maluch 3.5 cm, spał w trakcie sobie, ale fajno bo widać już łapki i nóżki. Dziś 10+2, przełożyłam pappa i usg na 10.08 miałam mieć 18 ale lekarz stwierdził że lepiej ten tydzień wcześniej.
ciekawe czy już coś będzie dokładniej widać, oprócz fasolki
rączki, nóżki
kasiarzyna lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
kuzka wrote:
kuzka lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:To, że Ty nie wiesz co to znaczy starać się latami i zachodzisz w ciąże od strzału tłumaczy, że nie rozumiesz co to znaczy trząść się nad ciążą każdego dnia. Głodny sytego nie zrozumie. Amen.
Odwal się ode mnie dobrze? Czy ja mówię o Tobie? Chcesz to się trząchaj nad wszystkim jeśli Ci to pomoże. Ja tego nie robię, ale nie mówię że tego nie rozumiem. Ja mam takie życie a Tobie inaczej się ułożyło. Co Ci zrobiłam? Aż tak Cię boli że zaszłam w ciąże jak to mówisz od "strzału", naturalnie? Aż tak Cię boli że Tobie się od razu nie udało i że musiałaś czekać X czasu i mieć dziecko inną metodą niż ja? Dziewczyno ogarnij się!! i zejdź ze mnie! -
meggi90 wrote:Odwal się ode mnie dobrze? Czy ja mówię o Tobie? Chcesz to się trząchaj nad wszystkim jeśli Ci to pomoże. Ja tego nie robię, ale nie mówię że tego nie rozumiem. Ja mam takie życie a Tobie inaczej się ułożyło. Co Ci zrobiłam? Aż tak Cię boli że zaszłam w ciąże jak to mówisz od "strzału", naturalnie? Aż tak Cię boli że Tobie się od razu nie udało i że musiałaś czekać X czasu i mieć dziecko inną metodą niż ja? Dziewczyno ogarnij się!! i zejdź ze mnie!
w drugiej życie nauczyło mnie pokory
pisałam, bo razi mnie (i nie tylko mnie) Twój agresywny stosunek do innych dziewczyn. Od początku z tego co widzę wszystko odbierasz nazbyt personalnie i masz problem w dyskusji na logiczne argumenty. Nic do Ciebie nie mam, serio weź wyluzuj.
kasiarzyna, Ania:gdzie ta ciaza! lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
A mnie raził stosunek innych dziewczyn do pozostałych więc korzystając z wolności słowa i wypowiadania swojego zdania w naszym kraju wyraziłam je tak jak i Ty wyraziłaś swoje. Agresywny?? Proszę Cię daruj sobie, jakbyś nic do mnie nie miała to byś zakończyła dyskusje na tym na czym została ona zakończona, a Ty się do mnie przyczepiłaś. Że zaszłam w ciąże od tak.
Więc nie tylko ja muszę poluzować szelki!innamorata88 lubi tę wiadomość
-
kuzka wrote:
śliczne mebelki
bardzo mi się podobają.
a moje dziecię nawet pokoju nie będzie miałomam willę M2
a tak poważnie to myślę, że za te 4 lata oddamy dzidziusiowi sypialnię, chyba że mój plan wypali i to mieszkanie spłacimy i wynajmiemy, a kredycik pójdzie na spłatę następnego, może przyszłościowo M4
a właśnie, macie jakieś plany/marzenia co do liczby dzieci?
starania od 2015 roku
-
meggi90 wrote:A mnie raził stosunek innych dziewczyn do pozostałych więc korzystając z wolności słowa i wypowiadania swojego zdania w naszym kraju wyraziłam je tak jak i Ty wyraziłaś swoje. Agresywny?? Proszę Cię daruj sobie, jakbyś nic do mnie nie miała to byś zakończyła dyskusje na tym na czym została ona zakończona, a Ty się do mnie przyczepiłaś. Że zaszłam w ciąże od tak.
Więc nie tylko ja muszę poluzować szelki!Każde doświadczenie buduje, więc wiedz, że Ci niczego nie zazdroszczę.
Ale skoro musisz się jakoś dowartościować...
pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i lecę męczyć ćwiczenia z fit plan by Ann dla ciężarnych
polecam - może ciśnienie Ci zejdzie
kasiarzyna lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
meggi90 jesteś agresywna na forum i informacje zdobyte od lekarzy i rady traktujesz od razu jako narzucanie zdania i niepotrzebnie czytasz miedzy wierszami,wszystko jest w dobrej wierze a Ty odbierasz to od razu jako atak.Wiadome jest,ze każda z nas chce szczęśliwie dotrwać do końca i chce jak najlepiej poradzic,otworzyc oczy na pewne kwestie,wiec poluzuj trochę,bo juz się nie da czytać tego forum.
innamorata88 lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy