WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zapewne się domyślacie mebelki będą ... ?

BIAŁE <3 z wyrzeźbionymi sowami ... :D

Mnie urzekły meble Klupś , seria Marsell :)

ctheg8onwpo1_t.jpg

8qitom069bl9_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 17:22

kasiarzyna, Czarna_kawa, innamorata88, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:

<a href=https://zapodaj.net/1e35963a25b0e.jpg.html>marselle-zestaw.jpg</a>

<a href=https://zapodaj.net/ddf6ce156c258.jpg.html>13.jpg</a>

Prześliczne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 18:39

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Rosann,super wieści!Gratuluje córeczki :) a najbardziej,ze zdrowiutka :)Czyli mamy pierwszego pewniaka co do płci :)

Dziękuję <3

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po usg :)
    udało się na abonament, u lekarza z certyfikatem fmf.
    Moje maleństwo idzie podobnie jak OM - 12t4d i ma 5,98 cm :) <3
    Kość nosowa obecna, NT 1,2mm i wszystko inne zaznaczone na wydruku jako prawidłowe.
    Aż mi łezka na koniec pociekła ze szczęścia.
    PAPPę lekarz powiedział, że poleca pacjentkom, które są w grupie ryzyka, także lekarze mają różne podejście, nawet ci certyfikowani ;)
    Powiedział, że dobrze, że mąż ma podejście zdroworozsądkowe (ja bym się badała codziennie wzdłuż i wszerz wszystkimi dostępnymi badaniami - jestem w tym aspeckcie chyba najgorsza z Was wszystkich :D )
    Za tydzień usg u lekarza z kliniki ;) po tym, wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru chyba zdecyduję się na lekarza, który pracuje w szpitalu - dobro dzidziusia najważniejsze :)

Ze śmiesznych rzeczy teściowa już na fotce zauważyła, że nosek jak u mojego męża :D

Życzę Wam dziś miłego wieczoru :*

Anne92, Wredotka, meggi90, Czarna_kawa, Promyczek_91, kasiarzyna, kuzka, Katowiczanka, marmi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    No to ja już po usg :)
    udało się na abonament, u lekarza z certyfikatem fmf.
    Moje maleństwo idzie podobnie jak OM - 12t4d i ma 5,98 cm :) <3
    Kość nosowa obecna, NT 1,2mm i wszystko inne zaznaczone na wydruku jako prawidłowe.
    Aż mi łezka na koniec pociekła ze szczęścia.
    PAPPę lekarz powiedział, że poleca pacjentkom, które są w grupie ryzyka, także lekarze mają różne podejście, nawet ci certyfikowani ;)
    Powiedział, że dobrze, że mąż ma podejście zdroworozsądkowe (ja bym się badała codziennie wzdłuż i wszerz wszystkimi dostępnymi badaniami - jestem w tym aspeckcie chyba najgorsza z Was wszystkich :D )
    Za tydzień usg u lekarza z kliniki ;) po tym, wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru chyba zdecyduję się na lekarza, który pracuje w szpitalu - dobro dzidziusia najważniejsze :)

Ze śmiesznych rzeczy teściowa już na fotce zauważyła, że nosek jak u mojego męża :D

Życzę Wam dziś miłego wieczoru :*

Super wieści! Gratuluję :-)

kolka, Basik83 lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Może tak byc, że przez brzuch cieżko było zmierzyć i lekarz woli poczekać. Za tydzień będzie też ok więc ja bym spokojnie poczekała. Ja miałam u syna badania w 12+0 przez brzuch, ale jestem szczupła. U kogo robiłaś? Ja co prawda nie u Sodowskich, ale będę robić u dr Walaszek-Gruszka a ona chyba też tam przyjmuje.

Katowiczanka - Ty u kogo robisz prenatalne?
    Dopochwowo było ciężko bo dziecko wysoko, a przez brzuch być może jednak oponka przeszkadzała, w sumie to nawet się cieszę, bo kolejne USG które mnie uspokoi na najbliższy tydzień ;-)
    A dzidzia jest cały czas równiutki tydzień młodsza niż wychodzi to z miesiączki, więc mam 12t1d.
    Pierwszy raz był ze mną mąż i nie wiedział gdzie się podziać :-D Się zestresował borok w gabinecie, a Wasi faceci jak przeżywali pierwsze wizyty????

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam napiszę historię sprzed chwili, którą usłyszałam od koleżanki - a propos Waszej dyskusji nad diagnostyką prenatalną. Koleżanka tej koleżanki miała złe wyniki tych wszystkich właśnie dodatkowych badań, zdecydowali się na amniopunkcję żeby potwierdzić na 100%...Niestety znalazła się w procencie ryzyka i poroniła w 18 tygodniu! Wiecie co się okazało z wyników amnio? Dziecko było zdrowe! :-( Do dzisiaj nie potrafi sobie z tym poradzić, a mąż żałuje, że pozwolił jej sprawdzić te wyniki. Nie chce tutaj stawać po żadnej ze stron jeśli chodzi o te dodatkowe badania, ale jak widać może być nie tylko tak, że na USG wychodzi zdrowe dziecko, a rodzi się chore, ale może być też na odwrót i zdarzyć się taka tragedia. Dlatego też uważam, że niech każda z nas decyduje sama co i ile chce zrobić. Jak widać badania mylą się również w tę stronę, a skutki mogą być opłakane. Dlatego to nie są decyzje czarno-białe, każda niesie ze sobą jakieś ryzyko. I to już nasza kwestia czy chcemy je podjąć.

km5sp07weqrpj7bl.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Masz rację uczepilam się jak Ty dziewczyn z innym zdaniem.

I również przepraszam że nie daje Ci blysnac ta wiedza na forum, a no i za to że cały czas myślę że będzie dobrze i nie trzese się na każdym kroku swojej ciąży.

Przepraszam resztę dziewczyn ale denerwują mnie matki wszechwiedzace i doświadczone internetowo a nie życiowo. Tym bardziej jak streduja innych i narzucają swoje zdanie. Myślę że zrozumiecie :-)
    To, że Ty nie wiesz co to znaczy starać się latami i zachodzisz w ciąże od strzału tłumaczy, że nie rozumiesz co to znaczy trząść się nad ciążą każdego dnia. Głodny sytego nie zrozumie. Amen. :)

Rosann, gratuluję dziewczynki :D moje przeczucie mówi, że u nas też jest fasolinka ;)

Wyżej widzę piękne mebelki :D u nas niestety jest wnęka pod szafę przesuwną, więc niestety cały taki moduł odpada. :( Jak już będzie na 100 procent wiadomo kogo noszę pod sercem to wyślemy zdjęcia pomieszczenia do meblik.pl i zobaczymy jaką oni zaproponują aranżacje. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 19:54

kozamonia, kasiarzyna, Czarna_kawa, Ania:gdzie ta ciaza! lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka ja też prenatalne robię u Patrycji Sodowskiej w Sodowski Clinic :)

Mikołaj 25.04.2011

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie też okey, maluch 3.5 cm, spał w trakcie sobie, ale fajno bo widać już łapki i nóżki. Dziś 10+2, przełożyłam pappa i usg na 10.08 miałam mieć 18 ale lekarz stwierdził że lepiej ten tydzień wcześniej.

Czarna_kawa, kasiarzyna, innamorata88, kolka lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    U mnie na wizycie też okey, maluch 3.5 cm, spał w trakcie sobie, ale fajno bo widać już łapki i nóżki. Dziś 10+2, przełożyłam pappa i usg na 10.08 miałam mieć 18 ale lekarz stwierdził że lepiej ten tydzień wcześniej.
    My jutro po 20 idziemy na usg :) ciekawe czy już coś będzie dokładniej widać, oprócz fasolki :D rączki, nóżki :D

kasiarzyna lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• Asasa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:

ctheg8onwpo1_t.jpg

8qitom069bl9_t.jpg
    Oszalałam!! Przepiękne mebelki, białe i na dodatek sowy, na których punkcie mam fioła :-D

kuzka lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    To, że Ty nie wiesz co to znaczy starać się latami i zachodzisz w ciąże od strzału tłumaczy, że nie rozumiesz co to znaczy trząść się nad ciążą każdego dnia. Głodny sytego nie zrozumie. Amen. :)

Odwal się ode mnie dobrze? Czy ja mówię o Tobie? Chcesz to się trząchaj nad wszystkim jeśli Ci to pomoże. Ja tego nie robię, ale nie mówię że tego nie rozumiem. Ja mam takie życie a Tobie inaczej się ułożyło. Co Ci zrobiłam? Aż tak Cię boli że zaszłam w ciąże jak to mówisz od "strzału", naturalnie? Aż tak Cię boli że Tobie się od razu nie udało i że musiałaś czekać X czasu i mieć dziecko inną metodą niż ja? Dziewczyno ogarnij się!! i zejdź ze mnie!

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Odwal się ode mnie dobrze? Czy ja mówię o Tobie? Chcesz to się trząchaj nad wszystkim jeśli Ci to pomoże. Ja tego nie robię, ale nie mówię że tego nie rozumiem. Ja mam takie życie a Tobie inaczej się ułożyło. Co Ci zrobiłam? Aż tak Cię boli że zaszłam w ciąże jak to mówisz od "strzału", naturalnie? Aż tak Cię boli że Tobie się od razu nie udało i że musiałaś czekać X czasu i mieć dziecko inną metodą niż ja? Dziewczyno ogarnij się!! i zejdź ze mnie!
    W pierwszą ciąże też zaszłam od razu :) w drugiej życie nauczyło mnie pokory :) pisałam, bo razi mnie (i nie tylko mnie) Twój agresywny stosunek do innych dziewczyn. Od początku z tego co widzę wszystko odbierasz nazbyt personalnie i masz problem w dyskusji na logiczne argumenty. Nic do Ciebie nie mam, serio weź wyluzuj. :)

kasiarzyna, Ania:gdzie ta ciaza! lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie raził stosunek innych dziewczyn do pozostałych więc korzystając z wolności słowa i wypowiadania swojego zdania w naszym kraju wyraziłam je tak jak i Ty wyraziłaś swoje. Agresywny?? Proszę Cię daruj sobie, jakbyś nic do mnie nie miała to byś zakończyła dyskusje na tym na czym została ona zakończona, a Ty się do mnie przyczepiłaś. Że zaszłam w ciąże od tak.
    Więc nie tylko ja muszę poluzować szelki!

innamorata88 lubi tę wiadomość

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:

ctheg8onwpo1_t.jpg

8qitom069bl9_t.jpg

śliczne mebelki :)
    bardzo mi się podobają.
    a moje dziecię nawet pokoju nie będzie miało :P mam willę M2 :D :P
    a tak poważnie to myślę, że za te 4 lata oddamy dzidziusiowi sypialnię, chyba że mój plan wypali i to mieszkanie spłacimy i wynajmiemy, a kredycik pójdzie na spłatę następnego, może przyszłościowo M4 ;)

a właśnie, macie jakieś plany/marzenia co do liczby dzieci? :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka mój plan/marzenie to trójka dzieciaków. Teraz pierwszy, następny w niewielkim odstępie, a trzeci taki rodzynek za kilka lat.

kolka lubi tę wiadomość

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    A mnie raził stosunek innych dziewczyn do pozostałych więc korzystając z wolności słowa i wypowiadania swojego zdania w naszym kraju wyraziłam je tak jak i Ty wyraziłaś swoje. Agresywny?? Proszę Cię daruj sobie, jakbyś nic do mnie nie miała to byś zakończyła dyskusje na tym na czym została ona zakończona, a Ty się do mnie przyczepiłaś. Że zaszłam w ciąże od tak.
    Więc nie tylko ja muszę poluzować szelki!
    Uspokój się kobieto, bo dziecku szkodzisz. :) Każde doświadczenie buduje, więc wiedz, że Ci niczego nie zazdroszczę. :) Ale skoro musisz się jakoś dowartościować... ;) pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i lecę męczyć ćwiczenia z fit plan by Ann dla ciężarnych :D polecam - może ciśnienie Ci zejdzie :D

kasiarzyna lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 jesteś agresywna na forum i informacje zdobyte od lekarzy i rady traktujesz od razu jako narzucanie zdania i niepotrzebnie czytasz miedzy wierszami,wszystko jest w dobrej wierze a Ty odbierasz to od razu jako atak.Wiadome jest,ze każda z nas chce szczęśliwie dotrwać do końca i chce jak najlepiej poradzic,otworzyc oczy na pewne kwestie,wiec poluzuj trochę,bo juz się nie da czytać tego forum.

innamorata88 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za radę, skorzystam skoro polecasz, i masz w tym doświadczenie :-)

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ