Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kuzka wrote:Meble widzieliśmy, bo nasi znajomi mają i tak jak piszesz Klupś to jedna z tańszych marek dziecięcych mebli. Podoba nam się się seria Ikea Stuva, ale przewijak wydaje nam się mega szeroki . A do Ikei niestety mamy za daleko i najczęściej zamawiamy przez Internet albo znajomych .
Pytanie do doświadczonych mamczy ta komoda z przewijakiem jest niezbędna? Czy wystarczy przewijak tego typu położony na łóżeczku?
Zupełnie wystarcza taki na łóżeczko. My korzystamy już prawie 15 msc z niego. Amelka ma 10kg i nie ugina się zbytnio mamy taki że amyka
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dokonalam odkrycia godnego Nobla
tzn doswiadczone Mamy na pewno beda sie ze mnie smiac, ale ja jako swiezynka w temacie uznaje to za odkrycie miesiaca.
Jestesmy wlasnie w dosc dlugiej podrozy na wesele. W szafie, jak same wiecie, coraz mniej rzeczy, ktore nadaja sie do chodzenia, zdecydowalam sie wiec, ze kupię swoje pierwsze jeansy CIAZOWE.
I tu moje zaskoczenie. Zawsze myslalam, ze spodnie ciazowe musza miec gumę po same cycki i wygladac co najmniej nieciekawie. A tu niespodzianka. Kupilam ekstra biodrowki, ktore wraz z gumą kończą sie jeszcze sporo ponizej pepka. Super wygladaja i sa taaaakie wygodne! Czuje sie jakbym paradowala w samych majtach, tak mi lekko!
A to wszystko na dodatek z wyprzedazy.ladychocolate, Promyczek_91, Czarna_kawa, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
Przy córce mieliśmy przewijak Gulliver z ikea. Teraz też go będziemy używać. Dla mnie to było wygodne, bo na tych półkach trzymałam kosmetyki, pieluchy, kilka zmian ubranek wiec wszystko miałam pod ręką. Tyle, że my mamy duży dom, duże pokoje, nie musiałam się bać, że sobie zagracę pomieszczenia nadmiarem rzeczy. Przy mniejszej powierzchni mieszkalnej warto szukać bardziej kompaktowych rozwiązań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:08
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Witajcie dziewczyny
Chciałam się podzielić dobrymi wiadomościami. Wczoraj miałam wizytę i z dzidzia wszystko dobrzejest 3 dni młodsza niż od OM także termin przesunął mi się na 14.02
Popłakałam sie przy usg, akurat maluszek sobie chyba spal i pani doktor zaczęła go że tak powiem "ruszac" usg i zaczął sobie fikac machajac rączkami i nóżkami.
Niesamowite przeżycieaż z wrażenia w nocy nie mogłam spać
W poprzedniej ciąży niestety nie było mi dane dotrzeć do tego momentu dlatego też chyba aż tak mnie to wzruszyło.
Teraz muszę umówić się na prenatalne. Może jest któraś dziewczyna z Krakowa która może polecić lekarza z dobrą ręką i sprzętem
kolka, a88, Promyczek_91, kasiarzyna, Czarna_kawa, Eklerka13579, szwesta80, jiwa lubią tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
aiwlys wrote:Oto moja truskaweczka zdjęcie z wczoraj.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cfa1045b0b7.jpg
Za 2 godzinki prenatalne, trzymać kciuki!
Cuuuuudo
Trzymam kciuki i czekamy na wieści poPromyczek_91, szwesta80 lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Ewelaa_♡ wrote:Witajcie dziewczyny
Chciałam się podzielić dobrymi wiadomościami. Wczoraj miałam wizytę i z dzidzia wszystko dobrzejest 3 dni młodsza niż od OM także termin przesunął mi się na 14.02
Popłakałam sie przy usg, akurat maluszek sobie chyba spal i pani doktor zaczęła go że tak powiem "ruszac" usg i zaczął sobie fikac machajac rączkami i nóżkami.
W poprzedniej ciąży niestety nie było mi dane dotrzeć do tego momentu dlatego też chyba aż tak mnie to wzruszyło.
Teraz muszę umówić się na prenatalne. Może jest któraś dziewczyna z Krakowa która może polecić lekarza z dobrą ręką i sprzętem
Też miałam dzisiaj problemy ze spaniem, z wrażenia
Ciężko mi nawet słowami opisać to jak bardzo jestem szczęśliwaTeż tak masz?
-
rosann wrote:Też miałam dzisiaj problemy ze spaniem, z wrażenia
Ciężko mi nawet słowami opisać to jak bardzo jestem szczęśliwaTeż tak masz?
Oj dokładnie tak Rosanna pomysl ile jeszcze przed nami takich niesamowitych chwil
kuzka wrote:Meble widzieliśmy, bo nasi znajomi mają i tak jak piszesz Klupś to jedna z tańszych marek dziecięcych mebli. Podoba nam się się seria Ikea Stuva, ale przewijak wydaje nam się mega szeroki . A do Ikei niestety mamy za daleko i najczęściej zamawiamy przez Internet albo znajomych .
Pytanie do doświadczonych mamczy ta komoda z przewijakiem jest niezbędna? Czy wystarczy przewijak tego typu położony na łóżeczku?
-
a88 wrote:Dziewczyny, dokonalam odkrycia godnego Nobla
tzn doswiadczone Mamy na pewno beda sie ze mnie smiac, ale ja jako swiezynka w temacie uznaje to za odkrycie miesiaca.
Jestesmy wlasnie w dosc dlugiej podrozy na wesele. W szafie, jak same wiecie, coraz mniej rzeczy, ktore nadaja sie do chodzenia, zdecydowalam sie wiec, ze kupię swoje pierwsze jeansy CIAZOWE.
I tu moje zaskoczenie. Zawsze myslalam, ze spodnie ciazowe musza miec gumę po same cycki i wygladac co najmniej nieciekawie. A tu niespodzianka. Kupilam ekstra biodrowki, ktore wraz z gumą kończą sie jeszcze sporo ponizej pepka. Super wygladaja i sa taaaakie wygodne! Czuje sie jakbym paradowala w samych majtach, tak mi lekko!
A to wszystko na dodatek z wyprzedazy.
-
My tez kozystalismy z takiego na lozeczko i w zupelnosci wystarczyKacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
2 bobas w drodze wrote:Pijecie kawę tak jak przed ciaza czy ograniczyliście ?
Ja piję prawie codziennie, jedynie co to może ciut słabszą i lubię dużo mleka
Przed ciążą piłam dwie dziennie.
Moje ciśnienie w szpitalu na IP przy zdenerwowaniu było 95/60, ogólnie mam niskie, myślę, że jedna kawka raz na dzień lub dwa u mnie nie zaszkodzi :)Lekarz pozwolił do dwóćh dziennie.
starania od 2015 roku
-
Ale zazdroszczę Wam tych pokoi dziecięcych. My mieszkamy u moich rodziców narazie i niestety dzieciaczek będzie z nami w pokoju. Dopiero jak będzie miał roczek to nam mieszkanie skończą budować i wtedy możemy mu bajeczny pokój urządzić. A teraz muszę pomyśleć jak się wspólnie ogarnąć w pokoju
-
a88 wrote:Dziewczyny, dokonalam odkrycia godnego Nobla
A to wszystko na dodatek z wyprzedazy.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ewelaa_♡ wrote:Witajcie dziewczyny
Ja chodze do kliniki Ludwin&Ludwin, bardzo dobrzy specjaliści, pracują w szpitalach i prowadza badania naukowe.Ja prowadze ciąże u dr Artura Ludwina.A Ty?
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:Witam koleżankę Krakuske
Ja chodze do kliniki Ludwin&Ludwin, bardzo dobrzy specjaliści, pracują w szpitalach i prowadza badania naukowe.Ja prowadze ciąże u dr Artura Ludwina.A Ty?
No właśnie ja mieszkam obecnie w Niemczech ale jadę na urlop za tydzień do Polski i chce wykonać te badania juz na miejscu a z tego co wiem to mój lekarz z krakowa nie wykonuje genetycznych stąd moja prośba o polecenie kogoś
Dziękuję sprawdzę sobie tą klinikęi będę musiała podzwonic.
Ewelaa_♡ wrote:No właśnie ja mieszkam obecnie w Niemczech ale jadę na urlop za tydzień do Polski i chce wykonać te badania juz na miejscu a z tego co wiem to mój lekarz z krakowa nie wykonuje genetycznych stąd moja prośba o polecenie kogoś
Dziękuję sprawdzę sobie tą klinikęi będę musiała podzwonic.
-
nick nieaktualny
-
a88 wrote:Wlasnie chcialam odpisac Biotech, ze zamowilam dokladnie w bonprixie
chcialam Wam podeslac link, ale juz ich nie widze na stronce
❤️
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości