WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Meble widzieliśmy, bo nasi znajomi mają i tak jak piszesz Klupś to jedna z tańszych marek dziecięcych mebli. Podoba nam się się seria Ikea Stuva, ale przewijak wydaje nam się mega szeroki . A do Ikei niestety mamy za daleko i najczęściej zamawiamy przez Internet albo znajomych .

Pytanie do doświadczonych mam :) czy ta komoda z przewijakiem jest niezbędna? Czy wystarczy przewijak tego typu położony na łóżeczku?

qtl8qpi2zdri_t.jpg

Zupełnie wystarcza taki na łóżeczko. My korzystamy już prawie 15 msc z niego. Amelka ma 10kg i nie ugina się zbytnio mamy taki że amyka

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dokonalam odkrycia godnego Nobla :D tzn doswiadczone Mamy na pewno beda sie ze mnie smiac, ale ja jako swiezynka w temacie uznaje to za odkrycie miesiaca.

Jestesmy wlasnie w dosc dlugiej podrozy na wesele. W szafie, jak same wiecie, coraz mniej rzeczy, ktore nadaja sie do chodzenia, zdecydowalam sie wiec, ze kupię swoje pierwsze jeansy CIAZOWE.

I tu moje zaskoczenie. Zawsze myslalam, ze spodnie ciazowe musza miec gumę po same cycki i wygladac co najmniej nieciekawie. A tu niespodzianka. Kupilam ekstra biodrowki, ktore wraz z gumą kończą sie jeszcze sporo ponizej pepka. Super wygladaja i sa taaaakie wygodne! Czuje sie jakbym paradowala w samych majtach, tak mi lekko!

A to wszystko na dodatek z wyprzedazy. :D

ladychocolate, Promyczek_91, Czarna_kawa, innamorata88 lubią tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy córce mieliśmy przewijak Gulliver z ikea. Teraz też go będziemy używać. Dla mnie to było wygodne, bo na tych półkach trzymałam kosmetyki, pieluchy, kilka zmian ubranek wiec wszystko miałam pod ręką. Tyle, że my mamy duży dom, duże pokoje, nie musiałam się bać, że sobie zagracę pomieszczenia nadmiarem rzeczy. Przy mniejszej powierzchni mieszkalnej warto szukać bardziej kompaktowych rozwiązań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:08

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Chciałam się podzielić dobrymi wiadomościami. Wczoraj miałam wizytę i z dzidzia wszystko dobrze :) jest 3 dni młodsza niż od OM także termin przesunął mi się na 14.02 ;)
    Popłakałam sie przy usg, akurat maluszek sobie chyba spal i pani doktor zaczęła go że tak powiem "ruszac" usg i zaczął sobie fikac machajac rączkami i nóżkami.
    Niesamowite przeżycie :) aż z wrażenia w nocy nie mogłam spać ;)
    W poprzedniej ciąży niestety nie było mi dane dotrzeć do tego momentu dlatego też chyba aż tak mnie to wzruszyło.
    Teraz muszę umówić się na prenatalne. Może jest któraś dziewczyna z Krakowa która może polecić lekarza z dobrą ręką i sprzętem :)

kolka, a88, Promyczek_91, kasiarzyna, Czarna_kawa, Eklerka13579, szwesta80, jiwa lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • kolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Oto moja truskaweczka zdjęcie z wczoraj. <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cfa1045b0b7.jpg
    Za 2 godzinki prenatalne, trzymać kciuki! :)

Cuuuuudo <3
    Trzymam kciuki i czekamy na wieści po :)

Promyczek_91, szwesta80 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • rosann Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Chciałam się podzielić dobrymi wiadomościami. Wczoraj miałam wizytę i z dzidzia wszystko dobrze :) jest 3 dni młodsza niż od OM także termin przesunął mi się na 14.02 ;)
    Popłakałam sie przy usg, akurat maluszek sobie chyba spal i pani doktor zaczęła go że tak powiem "ruszac" usg i zaczął sobie fikac machajac rączkami i nóżkami.
    W poprzedniej ciąży niestety nie było mi dane dotrzeć do tego momentu dlatego też chyba aż tak mnie to wzruszyło.
    Teraz muszę umówić się na prenatalne. Może jest któraś dziewczyna z Krakowa która może polecić lekarza z dobrą ręką i sprzętem :)

Też miałam dzisiaj problemy ze spaniem, z wrażenia :)
    Ciężko mi nawet słowami opisać to jak bardzo jestem szczęśliwa :) Też tak masz? :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Też miałam dzisiaj problemy ze spaniem, z wrażenia :)
    Ciężko mi nawet słowami opisać to jak bardzo jestem szczęśliwa :) Też tak masz? :)

Oj dokładnie tak Rosann :) a pomysl ile jeszcze przed nami takich niesamowitych chwil :)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Meble widzieliśmy, bo nasi znajomi mają i tak jak piszesz Klupś to jedna z tańszych marek dziecięcych mebli. Podoba nam się się seria Ikea Stuva, ale przewijak wydaje nam się mega szeroki . A do Ikei niestety mamy za daleko i najczęściej zamawiamy przez Internet albo znajomych .

Pytanie do doświadczonych mam :) czy ta komoda z przewijakiem jest niezbędna? Czy wystarczy przewijak tego typu położony na łóżeczku?

qtl8qpi2zdri_t.jpg
    Wystarczy sam przewijak na łóżeczku

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny, dokonalam odkrycia godnego Nobla :D tzn doswiadczone Mamy na pewno beda sie ze mnie smiac, ale ja jako swiezynka w temacie uznaje to za odkrycie miesiaca.

Jestesmy wlasnie w dosc dlugiej podrozy na wesele. W szafie, jak same wiecie, coraz mniej rzeczy, ktore nadaja sie do chodzenia, zdecydowalam sie wiec, ze kupię swoje pierwsze jeansy CIAZOWE.

I tu moje zaskoczenie. Zawsze myslalam, ze spodnie ciazowe musza miec gumę po same cycki i wygladac co najmniej nieciekawie. A tu niespodzianka. Kupilam ekstra biodrowki, ktore wraz z gumą kończą sie jeszcze sporo ponizej pepka. Super wygladaja i sa taaaakie wygodne! Czuje sie jakbym paradowala w samych majtach, tak mi lekko!

Kochana, a gdzie te boskie spodenki znalazłaś? Przydalyby mi sie takie;-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijecie kawę tak jak przed ciaza czy ograniczyliście ?;)

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:

qtl8qpi2zdri_t.jpg

My tez kozystalismy z takiego na lozeczko i w zupelnosci wystarczy :-)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • kolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 bobas w drodze wrote:
    Pijecie kawę tak jak przed ciaza czy ograniczyliście ?;)

Ja piję prawie codziennie, jedynie co to może ciut słabszą i lubię dużo mleka :)
    Przed ciążą piłam dwie dziennie.
    Moje ciśnienie w szpitalu na IP przy zdenerwowaniu było 95/60, ogólnie mam niskie, myślę, że jedna kawka raz na dzień lub dwa u mnie nie zaszkodzi :)Lekarz pozwolił do dwóćh dziennie.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę Wam tych pokoi dziecięcych. My mieszkamy u moich rodziców narazie i niestety dzieciaczek będzie z nami w pokoju. Dopiero jak będzie miał roczek to nam mieszkanie skończą budować i wtedy możemy mu bajeczny pokój urządzić. A teraz muszę pomyśleć jak się wspólnie ogarnąć w pokoju :-)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:

a88 co do ciążowych wdzianek polecam bonprix.pl super ceny, a wybór taaaaaaaaki ogromny :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Witam koleżankę Krakuske :-)
    Ja chodze do kliniki Ludwin&Ludwin, bardzo dobrzy specjaliści, pracują w szpitalach i prowadza badania naukowe.Ja prowadze ciąże u dr Artura Ludwina.A Ty? :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Witam koleżankę Krakuske :-)
    Ja chodze do kliniki Ludwin&Ludwin, bardzo dobrzy specjaliści, pracują w szpitalach i prowadza badania naukowe.Ja prowadze ciąże u dr Artura Ludwina.A Ty? :-)

No właśnie ja mieszkam obecnie w Niemczech ale jadę na urlop za tydzień do Polski i chce wykonać te badania juz na miejscu a z tego co wiem to mój lekarz z krakowa nie wykonuje genetycznych stąd moja prośba o polecenie kogoś :)
    Dziękuję sprawdzę sobie tą klinikę:) i będę musiała podzwonic.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. A ja w nocy nie mogłam spać z bólu głowy :-/ Teraz jest już lepiej, ale dalej ćmi głowa. Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo nie chcę brać leków.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    No właśnie ja mieszkam obecnie w Niemczech ale jadę na urlop za tydzień do Polski i chce wykonać te badania juz na miejscu a z tego co wiem to mój lekarz z krakowa nie wykonuje genetycznych stąd moja prośba o polecenie kogoś :)
    Dziękuję sprawdzę sobie tą klinikę:) i będę musiała podzwonic.
    Na innym wątku dziewczyny polecał bardzo femme medica, ja tam nie byłam, bo dostałam skierowanie na nfz i robiłam w semedica, także się nie wypowiem.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chcialam odpisac Biotech, ze zamowilam dokladnie w bonprixie :) chcialam Wam podeslac link, ale juz ich nie widze na stronce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 10:11

innamorata88 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Wlasnie chcialam odpisac Biotech, ze zamowilam dokladnie w bonprixie :) chcialam Wam podeslac link, ale juz ich nie widze na stronce :(
    Widzę, że nie tylko ja zakochałam się w ich sklepie :D ❤️

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ