Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiarzyna wrote:meggi90 jesteś agresywna na forum i informacje zdobyte od lekarzy i rady traktujesz od razu jako narzucanie zdania i niepotrzebnie czytasz miedzy wierszami,wszystko jest w dobrej wierze a Ty odbierasz to od razu jako atak.Wiadome jest,ze każda z nas chce szczęśliwie dotrwać do końca i chce jak najlepiej poradzic,otworzyc oczy na pewne kwestie,wiec poluzuj trochę,bo juz się nie da czytać tego forum.
-
Witam,
Jestem Majową Mamą 2017, wiem, że troszkę Wam teraz przeszkodzę, ale Mam na sprzedanie MEGA PAKE ubranek dla dziewczynki w rozmiarze 56 za na prawdę niską cenę, ubranka są z Zary, HM, smyk - wszystkie dobre jakościowo, niektóre rzeczy nie były noszone ani razu! Może któraś Mamusia się zainteresuje, a mi bardzo zależy na sprzedaniu tych rzeczypozdrawiam i życzę nudnych ciąż!
https://www.olx.pl/oferta/mega-paka-ubranek-dla-dziewczynki-CID88-IDnC0Yu.html
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
meggi90 ja swoje a Ty dalej swoje...każda się wymienia informacjami od lekarza, radzi odnośnie wyników itp bo na wizyty nie chodzi codziennie.Naprawdę nie wiem co ja Ci zrobilam,ze się tak upieprzylas.
innamorata88 lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:meggi90 ja swoje a Ty dalej swoje...każda się wymienia informacjami od lekarza, radzi odnośnie wyników itp bo na wizyty nie chodzi codziennie.Naprawdę nie wiem co ja Ci zrobilam,ze się tak upieprzylas.
kasiarzyna lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale chcę się z Wami podzielić szczęśliwą wiadomością, tydzień temu robiłam test Nifty (10 tyg i 4 dni), głównie z racji wieku a poza tym to moje trzecie dziecko i w tej ciąży już nie chciałam się stresować. Dziś już dostałam wynik, zdrowy synek
Usg genetyczne mam dopiero w przyszłym tygodniu ale mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 22:33
a88, Kłosia, szwesta80, kasiarzyna, kozamonia, kolka, Czarna_kawa, Paula. lubią tę wiadomość
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
Amma wrote:Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale chcę się z Wami podzielić szczęśliwą wiadomością, tydzień temu robiłam test Nifty (10 tyg i 4 dni), głównie z racji wieku a poza tym to moje trzecie dziecko i w tej ciąży już nie chciałam się stresować. Dziś już dostałam wynik, zdrowy synek
Usg genetyczne mam dopiero w przyszłym tygodniu ale mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek.
super wieści
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Ja bym chciała mieć trójkę dzieci, mam już córkę 2016 rocznik bobas będzie 2018 i może za 10 lat kolejne ? Zobaczymy jak się życie ułoży
chciała bym kiedyś może dom zamiast mieszkania, mamy 3 pokoje więc dla 2 +2 + pies idealnie.
kolka, meggi90 lubią tę wiadomość
-
szwesta80 wrote:Gratuluję
super wieści
Nie muszę pisać w jakim napięciu czekałam na wynik. Odczułam to dopiero kiedy dostałam telefon z kliniki, ryczalam z pół godziny
W moim wieku ryzyko wad jest bardzo wysokie i pewnie zobaczę to w wynikach Pappa w przyszłym tygodniu ale już mnie to nie ruszy
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
Kłosia wrote:Ja bym chciała mieć trójkę dzieci, mam już córkę 2016 rocznik bobas będzie 2018 i może za 10 lat kolejne ? Zobaczymy jak się życie ułoży
chciała bym kiedyś może dom zamiast mieszkania, mamy 3 pokoje więc dla 2 +2 + pies idealnie.
i trojeczki i domu
Mieszkamy od roku i przy dzieciach super sprawa, pies i kot też szczęśliwe!
Kłosia lubi tę wiadomość
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
szlak mnie jasny trafi: miałam mieć wczoraj wizytę, miałam odebrać wyniki krwi (tokso itp) a w ten sam dzień o 9:00 dzwonią do mnie z przychodni, że wizyta odwołana bo lekarz na urlopie nosz k...a wcześniej się nie dało!?!?!?!? wizyta przesunięta na 11 sierpnia czyli to już będzie 13 tydzień.
Dziewczyny podpowiedzcie czy w tym czasie nie powinnam zrobić jakiś dodatkowych badań bo akurat jestem w tym temacie zielona:/ a nie wiem czy jest sens iść do lekarza prywatnie
Czy przezierność karkową nie powinno się zrobić konkretnie w 12 tygodniu czy są jakieś widełki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 23:31
-
Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci, psy koty i cały inwentarz
I jakoś tak wyszło że nam się udało, w międzyczasie przeprowadziliśmy się z bloku w mieście pod miasto do domu to i dołączyły psy, w miarę jak córy rosły poza pracą zajęłam się wolontariatem i zostaliśmy domem tymczasowym dla kotów -zajmowanie się małymi kotami uspokoiło trochę mój instynkt macierzyński
. No ale już wcześniej doszliśmy do wniosku że przecież mamy dom, miejsce, czas itd i może jednak spróbowalibyśmy sprawić sobie synka , jestem po trzech cc więc to tak naprawdę raczej ostatnia szansa, no i tak nam minęły piękne trzy lata bezowocnych starań mimo iż wcześniej zachodziłam w ciążę bez problemu.
Teraz z kolei nasz dom zrobił się za mały i kończymy budowę domu po drugiej stronie ulicy, więc w październiku czeka nas przeprowadzka i jak o tym myślę to robi mi się słabo- już teraz po 2h w sklepie budowlanym umieram ze zmęczenia. Dlatego zakupy bobasowe zacznę gdzieś w listopadzie po przeprowadzce jak już tego całego syfu nie będzie.
Rafaello- Oceny przezierności karkowej dokonuje się podczas USG wykonanego między 11. a 14. tygodniem ciąży (dokładnie do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży), gdy długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu (CRL) wynosi od 45 do 84 mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 05:32
-
nick nieaktualny
-
Tez je mialam kupowac, ale fizycznie sa onebardzo malutkie. Widzialas je w sklepie jakims? Szafa jest jedna z najmniejszych z wszystkich dzieciecychmebelkow. Ostetecznie zdecydowalismy sie na takie: https://dino.sklep.pl/nowy/klups-dalia-grey-lozeczko-z-szuflada-120x60cm-komoda-z-przewijakiem-szafa-3-segmentowa-p-24643.html mamy szafe, skrzynie, poleczke lozeczko i komode. Teraz przed urodzeniem drugiego dziecia chyba bedziemy kupowac wieksze mieszkanie, wiec na nowe mebelki nas nie bedzie stac, kupimy albo nowe lozeczko dla Jasia, albo takie same lozeczko dla mlodszego dziecka. Powiem Wam szczerze ze sa to meble slabej jakosci jak za taka cene (a i tak to najtanszy producent mebelkow dzieciecych), my sypialnie kupowalismy duzo tansza, a lepsza jest jakosc.
-
Czyli już dwie z nas po nifty z pewną informacją
Gratuluję Wam dziewczyny.
Ja niestety wczoraj dostałam telefon, że nie udało się wyseparować dna płodowego z mojej próbki krwi i proszą o dosłanie kolejnej, wrrrrrr. Szczerze mówiąc zastanawiam się czy sobie w ogóle nifty nie darować, bo w ciąży bliźniaczej terminacja i tak w grę nie wchodzi, poza tym czułość badania jest mniejsza niż w ciąży pojedynczej, częściej zdarzają się wyniki fałszywie dodatnie i oprócz tego właśnie zdarza się ten problem z wyseparowaniem dna płodowego.
Pappa nie zrobię na pewno, bo to juz jest zupełnie bez sensu w ciąży blizniaczej. Także na ten moment skłaniam się ku temu, żeby zrobić usg genetyczne u dwóch najlepszych w łodzi specjalistów i inne badania odpuścić.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
W kwestii mebli, córce kupowaliśmy mebelki w ikea. Pasowało mi, że są one gładkie i białe, bo potem w pokoju dziecięcym i tak są wszystkie kolory tęczy przez zabawki i dodatki. Jakościowo nie jest źle, meble są naprawdę w niezłym stanie po tych 4 latach użytkowania. My pod koniec roku córkę przeprowadzamy do pokoju, który do tej pory pełnił funkcję gościnnego, przy okazji kupimy jej nowe, bardziej "dorosłe" meble. Bliźniaki natomiast zajmą jej obecny pokój, bo jest największy w całym domu. Meble tez przejmą po starszej siostrze, a za 3-4 lata zrobi im się juz prawdziwy pokój marzeń. Trochę przeraza mnie ile jest do zrobienia w domu i kompletnie nie wiem kiedy się za to zabrać. Z jednej strony nie chcę za wcześnie, ale z drugiej, czytając fora blizniacze, wiem, że ostatni trymestr to już będzie wegetacja
W ciąży z córką do ostatniego dnia przed porodem byłam aktywna i pelna energii, ale teraz chyba nie mogę na to liczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 06:35
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Meble widzieliśmy, bo nasi znajomi mają i tak jak piszesz Klupś to jedna z tańszych marek dziecięcych mebli. Podoba nam się się seria Ikea Stuva, ale przewijak wydaje nam się mega szeroki . A do Ikei niestety mamy za daleko i najczęściej zamawiamy przez Internet albo znajomych .
Pytanie do doświadczonych mamczy ta komoda z przewijakiem jest niezbędna? Czy wystarczy przewijak tego typu położony na łóżeczku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 07:49