WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    meggi90 jesteś agresywna na forum i informacje zdobyte od lekarzy i rady traktujesz od razu jako narzucanie zdania i niepotrzebnie czytasz miedzy wierszami,wszystko jest w dobrej wierze a Ty odbierasz to od razu jako atak.Wiadome jest,ze każda z nas chce szczęśliwie dotrwać do końca i chce jak najlepiej poradzic,otworzyc oczy na pewne kwestie,wiec poluzuj trochę,bo juz się nie da czytać tego forum.
    Moja droga czy Ty myślisz, że tylko Ty chodzisz do lekarza? Każdy ma swojego i sugeruje się zaleceniami swojego lekarza, więc wybacz że zdania są podzielone. Nie chce mi się tłumaczyć, tak jak sama piszesz każda chce dotrwać do szczęśliwego zakończenia. I zrozum że wszystkie gramy do jednej bramki.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam,

Jestem Majową Mamą 2017, wiem, że troszkę Wam teraz przeszkodzę, ale Mam na sprzedanie MEGA PAKE ubranek dla dziewczynki w rozmiarze 56 za na prawdę niską cenę, ubranka są z Zary, HM, smyk - wszystkie dobre jakościowo, niektóre rzeczy nie były noszone ani razu! Może któraś Mamusia się zainteresuje, a mi bardzo zależy na sprzedaniu tych rzeczy :) pozdrawiam i życzę nudnych ciąż! :)

https://www.olx.pl/oferta/mega-paka-ubranek-dla-dziewczynki-CID88-IDnC0Yu.html

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 ja swoje a Ty dalej swoje...każda się wymienia informacjami od lekarza, radzi odnośnie wyników itp bo na wizyty nie chodzi codziennie.Naprawdę nie wiem co ja Ci zrobilam,ze się tak upieprzylas.

innamorata88 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    meggi90 ja swoje a Ty dalej swoje...każda się wymienia informacjami od lekarza, radzi odnośnie wyników itp bo na wizyty nie chodzi codziennie.Naprawdę nie wiem co ja Ci zrobilam,ze się tak upieprzylas.
    Na początku czepiała się, że gdy ona napisała, że idzie na pierwsza wizytę w 9tc to ktoś śmiał napisać, że idzie wcześniej albo częściej - też wyszło, że ją atakujemy. Teraz robi bonanze o rozszerzone badania, aż strach pomyśleć co będzie następne. :D

kasiarzyna lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię STOP. Katarzyna, innamorata88 wysłałam zaproszenie do "przyjaciolek" więc jak macie jakieś ale to zapraszam. Bo to się już zaczyna robić niesmaczne.

a88 lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem po jaka cholerę czyta w ogóle to forum jak ją tak wszystko drażni :-)

innamorata88 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jestem za, skonczmy to i wrzucmy na luz :-)

a88, meggi90, innamorata88 lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz w ramiączkach!! :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale chcę się z Wami podzielić szczęśliwą wiadomością, tydzień temu robiłam test Nifty (10 tyg i 4 dni), głównie z racji wieku a poza tym to moje trzecie dziecko i w tej ciąży już nie chciałam się stresować. Dziś już dostałam wynik, zdrowy synek :-) Usg genetyczne mam dopiero w przyszłym tygodniu ale mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 22:33

a88, Kłosia, szwesta80, kasiarzyna, kozamonia, kolka, Czarna_kawa, Paula. lubią tę wiadomość

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amma wrote:
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale chcę się z Wami podzielić szczęśliwą wiadomością, tydzień temu robiłam test Nifty (10 tyg i 4 dni), głównie z racji wieku a poza tym to moje trzecie dziecko i w tej ciąży już nie chciałam się stresować. Dziś już dostałam wynik, zdrowy synek :-) Usg genetyczne mam dopiero w przyszłym tygodniu ale mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek.
    Gratuluję :) super wieści

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć trójkę dzieci, mam już córkę 2016 rocznik bobas będzie 2018 i może za 10 lat kolejne ? Zobaczymy jak się życie ułoży ;) chciała bym kiedyś może dom zamiast mieszkania, mamy 3 pokoje więc dla 2 +2 + pies idealnie.

kolka, meggi90 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Gratuluję :) super wieści
    Dziękuję :-) Nie muszę pisać w jakim napięciu czekałam na wynik. Odczułam to dopiero kiedy dostałam telefon z kliniki, ryczalam z pół godziny ;-) W moim wieku ryzyko wad jest bardzo wysokie i pewnie zobaczę to w wynikach Pappa w przyszłym tygodniu ale już mnie to nie ruszy ;-)

Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja bym chciała mieć trójkę dzieci, mam już córkę 2016 rocznik bobas będzie 2018 i może za 10 lat kolejne ? Zobaczymy jak się życie ułoży ;) chciała bym kiedyś może dom zamiast mieszkania, mamy 3 pokoje więc dla 2 +2 + pies idealnie.
    Życzę Ci tego :-) i trojeczki i domu :-) Mieszkamy od roku i przy dzieciach super sprawa, pies i kot też szczęśliwe!

Kłosia lubi tę wiadomość

Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szlak mnie jasny trafi: miałam mieć wczoraj wizytę, miałam odebrać wyniki krwi (tokso itp) a w ten sam dzień o 9:00 dzwonią do mnie z przychodni, że wizyta odwołana bo lekarz na urlopie nosz k...a wcześniej się nie dało!?!?!?!? wizyta przesunięta na 11 sierpnia czyli to już będzie 13 tydzień.
    Dziewczyny podpowiedzcie czy w tym czasie nie powinnam zrobić jakiś dodatkowych badań bo akurat jestem w tym temacie zielona:/ a nie wiem czy jest sens iść do lekarza prywatnie

Czy przezierność karkową nie powinno się zrobić konkretnie w 12 tygodniu czy są jakieś widełki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 23:31

• martaw Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2017, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci, psy koty i cały inwentarz :) I jakoś tak wyszło że nam się udało, w międzyczasie przeprowadziliśmy się z bloku w mieście pod miasto do domu to i dołączyły psy, w miarę jak córy rosły poza pracą zajęłam się wolontariatem i zostaliśmy domem tymczasowym dla kotów -zajmowanie się małymi kotami uspokoiło trochę mój instynkt macierzyński ;) . No ale już wcześniej doszliśmy do wniosku że przecież mamy dom, miejsce, czas itd i może jednak spróbowalibyśmy sprawić sobie synka , jestem po trzech cc więc to tak naprawdę raczej ostatnia szansa, no i tak nam minęły piękne trzy lata bezowocnych starań mimo iż wcześniej zachodziłam w ciążę bez problemu.
    Teraz z kolei nasz dom zrobił się za mały i kończymy budowę domu po drugiej stronie ulicy, więc w październiku czeka nas przeprowadzka i jak o tym myślę to robi mi się słabo- już teraz po 2h w sklepie budowlanym umieram ze zmęczenia. Dlatego zakupy bobasowe zacznę gdzieś w listopadzie po przeprowadzce jak już tego całego syfu nie będzie.

Rafaello- Oceny przezierności karkowej dokonuje się podczas USG wykonanego między 11. a 14. tygodniem ciąży (dokładnie do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży), gdy długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu (CRL) wynosi od 45 do 84 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 05:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja truskaweczka zdjęcie z wczoraj. <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cfa1045b0b7.jpg
    Za 2 godzinki prenatalne, trzymać kciuki! :)

kasiarzyna, kuzka, Anne92, meggi90, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Dziewczyny jak zapewne się domyślacie mebelki będą ... ?

BIAŁE <3 z wyrzeźbionymi sowami ... :D

Mnie urzekły meble Klupś , seria Marsell :)

ctheg8onwpo1_t.jpg

8qitom069bl9_t.jpg
    Tez je mialam kupowac, ale fizycznie sa onebardzo malutkie. Widzialas je w sklepie jakims? Szafa jest jedna z najmniejszych z wszystkich dzieciecychmebelkow. Ostetecznie zdecydowalismy sie na takie: https://dino.sklep.pl/nowy/klups-dalia-grey-lozeczko-z-szuflada-120x60cm-komoda-z-przewijakiem-szafa-3-segmentowa-p-24643.html mamy szafe, skrzynie, poleczke lozeczko i komode. Teraz przed urodzeniem drugiego dziecia chyba bedziemy kupowac wieksze mieszkanie, wiec na nowe mebelki nas nie bedzie stac, kupimy albo nowe lozeczko dla Jasia, albo takie same lozeczko dla mlodszego dziecka. Powiem Wam szczerze ze sa to meble slabej jakosci jak za taka cene (a i tak to najtanszy producent mebelkow dzieciecych), my sypialnie kupowalismy duzo tansza, a lepsza jest jakosc.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już dwie z nas po nifty z pewną informacją :) Gratuluję Wam dziewczyny.

Ja niestety wczoraj dostałam telefon, że nie udało się wyseparować dna płodowego z mojej próbki krwi i proszą o dosłanie kolejnej, wrrrrrr. Szczerze mówiąc zastanawiam się czy sobie w ogóle nifty nie darować, bo w ciąży bliźniaczej terminacja i tak w grę nie wchodzi, poza tym czułość badania jest mniejsza niż w ciąży pojedynczej, częściej zdarzają się wyniki fałszywie dodatnie i oprócz tego właśnie zdarza się ten problem z wyseparowaniem dna płodowego.
    Pappa nie zrobię na pewno, bo to juz jest zupełnie bez sensu w ciąży blizniaczej. Także na ten moment skłaniam się ku temu, żeby zrobić usg genetyczne u dwóch najlepszych w łodzi specjalistów i inne badania odpuścić.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii mebli, córce kupowaliśmy mebelki w ikea. Pasowało mi, że są one gładkie i białe, bo potem w pokoju dziecięcym i tak są wszystkie kolory tęczy przez zabawki i dodatki. Jakościowo nie jest źle, meble są naprawdę w niezłym stanie po tych 4 latach użytkowania. My pod koniec roku córkę przeprowadzamy do pokoju, który do tej pory pełnił funkcję gościnnego, przy okazji kupimy jej nowe, bardziej "dorosłe" meble. Bliźniaki natomiast zajmą jej obecny pokój, bo jest największy w całym domu. Meble tez przejmą po starszej siostrze, a za 3-4 lata zrobi im się juz prawdziwy pokój marzeń. Trochę przeraza mnie ile jest do zrobienia w domu i kompletnie nie wiem kiedy się za to zabrać. Z jednej strony nie chcę za wcześnie, ale z drugiej, czytając fora blizniacze, wiem, że ostatni trymestr to już będzie wegetacja ;) W ciąży z córką do ostatniego dnia przed porodem byłam aktywna i pelna energii, ale teraz chyba nie mogę na to liczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 06:35

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble widzieliśmy, bo nasi znajomi mają i tak jak piszesz Klupś to jedna z tańszych marek dziecięcych mebli. Podoba nam się się seria Ikea Stuva, ale przewijak wydaje nam się mega szeroki . A do Ikei niestety mamy za daleko i najczęściej zamawiamy przez Internet albo znajomych .

Pytanie do doświadczonych mam :) czy ta komoda z przewijakiem jest niezbędna? Czy wystarczy przewijak tego typu położony na łóżeczku?

qtl8qpi2zdri_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 07:49

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ