Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monic88, nie wiem czy tłuszczyku na brzuchu ma cos do rzeczy. Ja w ciąży z córką ważyłam prawie 15kg więcej niż teraz, a w 18tc czułam juz wyraźne kopniaki. Jak na pierwszą ciążę to było wcześnie.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Alias wrote:jomi haha uśmiałąm się
chociaż niekóre dziewczyny na wątku bliźniaczymm są tak zgrabne przed samym porodem, że głęboko wierze, że nam też będzie to dane
muszę się wieczorem bardziej wsłuchać w swój brzusio...może to faktycznie nie mój wymysł
Są zgrabne, ale te brzuszki mają z reguły naprawdę duuuuuże. Ja w poprzedniej ciazy miałam mały, jak pojechałam do szpitala po tym jak mi odeszły wody nikt nie chciał uwierzyć, że jestem w terminie. Teraz na pewno będzie inaczej, bo brzuch juz jest dość widoczny, a wtedy do 18tc zupełnie nic nie było widać.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jeśli chodzi o ciuszki dziecięce to naprawdę dobry stosunek jakości do ceny ma h&m i f&f z tesco. Z droższych świetne ma Zara i marki z Zalando (Mothercare, st. Oliver, Gap, Next, Benneton, Carter's). A teraz na Zalando do -70%, warto zajrzeć.
Najsłabsze jakościowo są wg mnie 5 10 15, c&a (w tych dwóch zdarzają się niezłe rzeczy, ale po prostu te ubranka są nierówne jakościowo) i pepco (to ostatnie poza wszelką konkurencją, nie warto nawet oglądać).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 11:23
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dzięki Dziewczyny za wsparcie i słowa otuchy!Leżę i odpoczywam,co mogłam to zrobiłam,reszta nie zależy już ode mnie.We wtorek jeszcze pójdę do moje lekarza,bo wtedy przyjmuje i zobaczymy.Poki co wczytuje się co u Was,żeby być na bieżąco
a co do ruchów to ja mam wrażenie,ze w miejscu gdzie jest dzidziuś od niedawna czuje takie lekkie kłucie na pare sekund czasami...
Katowiczanka,rozbawiłaś mnie kochana tym swoim mężemPromyczek_91 lubi tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny... Czuje ze cos jest nie tak i ze uslysze jutro to samo co w kwietniu... Dzisiaj od rana mam zle przeczucie... Rano czulam lekkie pieczenie na dole i teraz czasem tez czuje... No i przed chwila zobaczylam jasno brazowe plamki na bieliznie... Cos chyba jest nie tak. Dziecko mi usnelo wiec leze i nix nie robie. Moze to ten wczorajszy upal takdal mi w kosc... Tlumacze sobie ze to moze infekcja albo plamienie w dniu @... Narazie nic mnie nie boli ale boje sie okropnie. Jutro mam wizyte jezeli wczesniej nie znajde sie w szpitalu...Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Promyczek_91 wrote:Kurcze dziewczyny... Czuje ze cos jest nie tak i ze uslysze jutro to samo co w kwietniu... Dzisiaj od rana mam zle przeczucie... Rano czulam lekkie pieczenie na dole i teraz czasem tez czuje... No i przed chwila zobaczylam jasno brazowe plamki na bieliznie... Cos chyba jest nie tak. Dziecko mi usnelo wiec leze i nix nie robie. Moze to ten wczorajszy upal takdal mi w kosc... Tlumacze sobie ze to moze infekcja albo plamienie w dniu @... Narazie nic mnie nie boli ale boje sie okropnie. Jutro mam wizyte jezeli wczesniej nie znajde sie w szpitalu...
-
Dzieki Monic. Nie nastawiam sie ze bedzie zle, probuje sobie tlumaczyc ze tomoze jakas infekcja albo plamienie w dniu @ bo kilka tyg temu tez mialam tak ale cos mnie niepokoi i niepokoilo juz od rana... Po prostu mam dziwne przeczucie ale mam nadzieje ze bedzie mylne...Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Witajcie dziewczyny jak wam mija niedziela?
U mnie komputerowo. Musze niestety poprawić sprawozdanie dla dyrekcji i w końcu się za nie wzięłam. Korzystam, że Młody jeszcze na wyjeździe bo jak wróci ciężko będzie usiąść i coś napisać. Praca pozwala mi się oderwać od złych myśli. Na szczęście po wczorajszym odpoczywaniu macica boli już o wiele mniej choć niepokój i tak jest. Jutro zadzwonię do mojej lekarki może uda się przesunąć czwartkową wizytę na jutro. Do czwartku chyba zamartwię się na śmierć. Żadne plamienia się nie pojawiły lecz strach czy wszystko jest ok mimo wszystko nadal jest.
Ponadto dzisiaj zaczynam 15 tydzień ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:47
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Ja od przyszlego tygodnia wchodze w 14 tydzien i zaczynam drugi trymestr, niby to tylko nazewnictwo, ale jak mnie to cieszy
W 18 tygodniu juz czulas kopniaki, wow tez bym tak chciala! To moze jednak te dziwne babelki i klucia to jednak jakies pierwsze odzywy mojego Dzidka
Promyczku trzymamy mocno kciuki, moze to strach tak Toba zawladna, ze wydaje Ci sie, ze to intuicja! Daj znac jutro po wizycie, ale jestem pewna, ze wszystko jest dobrze!Promyczek_91 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny tak pedzicie z pisaniem, ale staram się być na bieżąco
Dziewczyny z plamieniami wierze, że będzie dobrze. Sama krwawilam żywa krwią a z dzidzia wszystko dobrze i w tym czasie w przeciągu 4 dni urosła 1cm.
Ja w czwartek badania prenatalne i pappa
Nie mogę się doczekać ehh
No i witajcie w II trymestrzePromyczek_91 lubi tę wiadomość
-
Ja kupuje czasem z 5 10 15 ubrania dla starszakow i nie narzekam. A chodzi w nich starszy a później młodszy
w pepco zalezy co... mam kilka ubrań tak cudnych i fajnych jakosciowo ze az trudno uwierzyć ze kosztowały 10zl-20zl
ale masz tez spodnie dresowe z pepco które po jednym praniu nadawały się już tylko do chodzenia po domu. Teraz wiem które materialy można wybrać i nic się z nimi nie stanie
minus pepco dla starszakow- spodnie maja szerokie w pasie a ja mam szczuple dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 14:40
-
nick nieaktualny
-
Ja Młodemu też w Pepco kupuję. Staram się wybierać te trochę lepsze gatunkowo. Niektóre spodnie omijam z daleka bo od razu widać, że po praniu będą do wyrzucenia. Nawet jak po paru tygodniach zniszczy ubrania z Pepco nie jest szkoda iż wyrzucić. Niestety mam taki sam problem jak Trzeci Motylek. Mój Młody jest chudzina i niestety coraz więcej spodni (a kupujemy mu już na 134 cm) jest na niego po prostu za szeroka. Często ratują nas wszyte w spodnie zaszewki ale nie wszystkie je maja i Młody wygląda w nich jak w worku. Zresztą teraz jak Młody przeskoczył nam na rozmiarówkę młodzieżową (dziecięca jest w Pepco do 128 cm)jest gorszy wybór ubrań. Młody ma 8 lat i chce jeszcze motywy bajkowe a od 134 cm najczęściej robiąjuż typowe młodzieżówki.
Mimo wszystko Pepco uwielbiam. Ten sklep nam życie uratował (wraz z koleżankami z mojej pracy) gdy Młody z nami zamieszkał. Po wygranej sprawie Matka Młodego wydała nam dziecko z workiem na śmieci a w nim stare, zepsute zabawki i trzy koszulki. Żadnych innych ciuchów, butów, kurtek. Kompletnie nic. Wprawdzie kilka ciuchów mu kupiłam wcześniej ale to było zdecydowanie za mało. NA szczęście w Pepco nakupiłam spodni i koszulek oraz bielizny a i koleżanki w pracy zrobiły renament w szafach swoich synów i dały nam sporo ubrań.
Tak więc do Pepco mam spory sentyment. Poza tym Młody niszczy ubrania na podwórku i po prostu szkoda mi kupować spodni za 80 zł w H&M i płakać że od trawy ubrudzone. Nie umiem kupować na sezonowych wyprzedażach. Młody jest tak szczupły i tak szybko rośnie (od stycznia 10 cm), że trudno mi przewidzieć jaki rozmiar będzie nosił w przyszłym roku by kupić mu teraz np spodenki na wyprzedażach.
Nadgoniłam dzisiejszy dzień i poczytałam co skrobałyście..
Ja w każdej ciąży ruchy dziecka czułam około 20 tyg.. Wczesniej nie zdażyło mi się .... Ogólnie samopoczucie kiepskie kłucie bóle podbrzusza i pleców albo nerki sama nie wiem.. Ból podbrzusza towarzyszył mi w każdej ciąży,,jedyne co mnie zaskakuje nigdy tak nie miałam to brak apetytu ,nie chce mi się jesc jak tylko pomyślę to mnie mdli ....Szok zawsze uwazalam ze w ciązy apetyt rosnie i zachcianki sie pojawiają ..Dzis zjadłam bułke słodka(która bardzo lubie a dzis mi nie smakowała ledwo ją zjadłam i powstrzymywałam aby nie zwrócić jejWazne ,że picie mnie nie odrzuca
-
Ja mam pytanie do dziewczyn posiadających już poduszki chodzi mi zwłaszcza o typ C. Czy dla mamy o wzroście 175cm ten typ się nadaje? Napaliłam się akurat na tą ale teraz tak się zastanawiam czy nie będzie za mała dla mnie
-
meggi90 wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn posiadających już poduszki chodzi mi zwłaszcza o typ C. Czy dla mamy o wzroście 175cm ten typ się nadaje? Napaliłam się akurat na tą ale teraz tak się zastanawiam czy nie będzie za mała dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 17:54
meggi90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny