X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta super:-) gratulacje :)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi " taka twoja uroda! " .

Promyczek pewnie masz takie żółte grudki , bo Twoje uplawy zmieszaly się ze śluzem "ciążowym" ( tak to nazywam ) :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomości dziewczyny,cieszę się że wszystko dobrze :-) Ja też mam więcej śluzu i cały czas wkładkę noszę.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, Paula, ja z tego samego teamu. Też fizjologicznie mam taki żółtawy śluz. Też długo męczyłam lekarzy, czy to normalne, ale taka moja uroda ;)
    Grzybka poznałam właśnie po konsystencji (grudkowatej) i bardziej intensywnym kolorze, ale miałam problemy już przed ciążą, więc w tym aspekcie dość szybko wiem, że coś się dzieje.

Szwesta, suuuuuuper <3

• Paula. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta gratulacje :)

akacjowa lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta - gratulacje! :)

U mnie też żółty śluz od początku ciąży - mnie to trochę martwiło choć na badaniu ginka stwierdziła, że jest ok więc poprosiłam o wymaz z szyjki. Nic nie wyszło na posiewie więc jestem spokojna - taki mój urok ;)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Dziewczyny ja po nadprogramowej wizycie. Wszystko na szczęście ok. Obfita wydzielina może być spowodowana luteiną. A ze fasolką ułożona nogami do pęcherza przy ruszania się kopie w pęcherz i dlatego może mimowolnie lecieć mocz.
    Wody płodowe w porządku, czop śluzowy na miejscu. Część USG robiła mi dopochwowo i fasolka była tak ułożona, że na 100% chłopak. Nawet nie musiała mówić od razu sama zgadłam.
    Mąż i Młody przeszczęśliwi.
    Teraz trzeba imienia szukać.

gratulacje:)

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do upławów to potwierdzam to co wy dziewczyny. wkładki w zapasi w największm opakowaniu;) a i nos mój żyje własnym życiem jak nie krew to zatoki i tak na zmianę;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie od poczatku nie mam żadnych uplawow, naczytalam sie o tym zwiększonym sluzie i czekalam na niego a tu nic, zupelnie, sucho. Po luteinie leci taka woda, ale to rozpuszczona tabletka, a sluzu nadal nie ma. I widzicie, mam w druga strone i tez sie martwilam, ze moze cos nie tak, no bo ma śluz chronić dziecko wiec powinno byc go więcej, a u mnie nic :-( Taka nasza natura, ze martwimy się wszystkim ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i wszystko jest pieknie :-) nawet lekarz czasnal mi usg prenatalne na szybko ale bez ogolnych pomiarow i dzieciatko jest zdrowe. Wczorajsze plamienie bylo z powodu kosmowki ktora sie delikatnie odkleila ale nie ma powodow do niepokoju. Mam zwiekszyc dawke aduphastonu do 2x2. Jutro mam oddac krew na pappa i w nastepny poniedzialek przyjsc z mezem na dokonczenie prenatalneho juz z wynikami.
    Tym razem bedzie dobrze :-) nie ma innej opcji!

Paula wpisz mi prosze termin porodu na 26. Lutego i prawdopodobnie bede miala drugiego synka :-D

innamorata88, kuzka, Katowiczanka, Czarna_kawa, Paula., sunset06, jomi81, jiwa, marmi lubią tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek_91 wrote:
    Ja juz po wizycie i wszystko jest pieknie :-) nawet lekarz czasnal mi usg prenatalne na szybko ale bez ogolnych pomiarow i dzieciatko jest zdrowe. Wczorajsze plamienie bylo z powodu kosmowki ktora sie delikatnie odkleila ale nie ma powodow do niepokoju. Mam zwiekszyc dawke aduphastonu do 2x2. Jutro mam oddac krew na pappa i w nastepny poniedzialek przyjsc z mezem na dokonczenie prenatalneho juz z wynikami.

Paula wpisz mi prosze termin porodu na 26. Lutego i prawdopodobnie bede miala drugiego synka :-D
    Gratuluję :) ja jutro mam prenatalne :) widzę, że jesteśmy w podobnym wieku ciążowym :) ostatnio wyskoczył mi ten sam termin :) jakiej wielkości jest maleństwo?

Promyczek_91 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek_91 wrote:

Super! Gratuluję dobrych wiadomości :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 17:25

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Gratuluję :) ja jutro mam prenatalne :) widzę, że jesteśmy w podobnym wieku ciążowym :) ostatnio wyskoczył mi ten sam termin :) jakiej wielkości jest maleństwo?

47mm czyli prawie 5cm szczescia :-D powodzenia jutro! Trzymam kciuki :-)

innamorata88 lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybieracie się do szkoły rodzenia? jeszcze trochę czasu bo od 21 tyg. ciąży można się podobno wybierać ale jest straszny tłok i chyba się już zapiszę...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek, Szwesta, super wiadomości :)

U nas też wszystko pięknie. Dzieciaki zdrowe, rosną idealnie równo i najprawdopodobniej będzie dziewczyna i chłopak :D

kolka, kozamonia, szwesta80, PRINCESKAWACH, Anne92, Kłosia, Czarna_kawa, jiwa, Paula., Promyczek_91, marmi lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Dziewczyny wybieracie się do szkoły rodzenia? jeszcze trochę czasu bo od 21 tyg. ciąży można się podobno wybierać ale jest straszny tłok i chyba się już zapiszę...
    No wlasnie chcemy isc, mowisz ze trzeba by sie zapisac juz teraz? Ja tak chcialam po polowkowych sie zainteresować, w zwiazku z ryzykiem wczesniejszego porodu nie chce czekac do 28 tygodnia. Nie wiedzialam, ze sa az takie terminy, a zależy mi zeby chodzic do szpitala w ktorym bede rodzic

sunset06 lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Ja się zastanawiam, u nas jest od 28 tygodnia. Jest 6 spotkań. A jak będziecie szły to z mężami? To jest w szpitalu w którym będę rodzić.
    A jeszcze jest jedna szkoła rodzenia tam gdzie chodzę prywatnie do ginekologa. Nie wiem jak coś gdzie wybrać.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super informacje ze z maluchami wszystko ok. U mnie badanie 16-tego . Ojej jak długo jeszcze ... super ze poznałyscie plec . Korci mnie i chyba też zapytam lekarza ale boję się że będzie jak poprzednio ze plec się nie zgodziła z badaniem z usg :-)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:

Ja też zamierzam zapisać się. Powoli muszę się zacząć rozglądać, bo terminy faktycznie duże.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    W pierwszej ciąży nie dotarłam i chyba teraz sobie też odpuszczę :)

sunset06 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ