Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jomi81 wrote:Promyczek, Szwesta, super wiadomości
U nas też wszystko pięknie. Dzieciaki zdrowe, rosną idealnie równo i najprawdopodobniej będzie dziewczyna i chłopakszwesta80 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ja w ciąży z Olgą chodziłam od 30tc, razem z mężem, ale to było trochę za późno, bo urodziłam w 37tc i na dwa ostatnie wykłady nie dotarłam
Teraz się nie wybieram, damy radę
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
My chodzilismy od 26tyg chyba, bylo fajnie, polecam. Tam gdzie rodzilam, fajnie bo mozna kadre poznac troche. Maz sie nauczyl mnie masowac i prawie caly porod mnie masowal:) byly cwiczenia aktywnego porodu, cala pohadanka o rozwarciu, dietach matek karmiacych itp raczej przydatne rzeczy. Dla zielonych jak najbardziej super sprawa, ale dla doswiadczonych mam to mysle ze strata czasu
-
Monic88 wrote:No wlasnie chcemy isc, mowisz ze trzeba by sie zapisac juz teraz? Ja tak chcialam po polowkowych sie zainteresować, w zwiazku z ryzykiem wczesniejszego porodu nie chce czekac do 28 tygodnia. Nie wiedzialam, ze sa az takie terminy, a zależy mi zeby chodzic do szpitala w ktorym bede rodzic06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
meggi90 wrote:Ja się zastanawiam, u nas jest od 28 tygodnia. Jest 6 spotkań. A jak będziecie szły to z mężami? To jest w szpitalu w którym będę rodzić.
A jeszcze jest jedna szkoła rodzenia tam gdzie chodzę prywatnie do ginekologa. Nie wiem jak coś gdzie wybrać.06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
dla mnie to pierwsze baby więc chętnie posłucham jak urodzić ale też jak obsługiwać Ludzika;)może też mój niemąż bardziej poczuje że dziecko się nam urodzi bo jak na razie to chyba to do niego nie dociera;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Witam się dziewczynki! Ciężko was nadrobić, tyle nadrukowałyście;) co do mokrości w gatkach to mam to samo, z tym, że ja nie biorę luteiny, ale przeczytałam gdzieś, że ilość wydzieliny się zwiększa i to jest normalne. Tylko, żeby dbać o higienę i bardzo często zmieniać wkładki i gatki, bo ta mokrość jest pożywką dla bakterii i można nabawić się zakażenia, grzybicy i innych chorób układu moczowego.
Gratuluję dziewczynom które już znają płeć swoich maluszków! Ciekawe co mnie czeka.. ale dowiem się chyba na połówkowych, bo na najbliższej wizycie nie będę miała usg. -
sunset06 wrote:dla mnie to pierwsze baby więc chętnie posłucham jak urodzić ale też jak obsługiwać Ludzika;)może też mój niemąż bardziej poczuje że dziecko się nam urodzi bo jak na razie to chyba to do niego nie dociera;)
Na razie widzę, że mu sie wydaje, ze to jeszcze taaaak daleko...Sie zdziwi jak to zleci
Dla mnie tez pierwsze dziecko, jestem kompletnie zielona, ja nawet na rekach nie mialam niemowlaka, kompletnie sie na tym nie znam, wiec bez instrukcji obslugi sie nie obejdzieNa razie oglądam filmiki z kapieli, pielegnacji i jestem przerażona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 23:22
sunset06, marmi lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamuśki!
Nadrobiłam Was,bo ostatnio przez te plamienia i jakieś perypetie domowe nie miałam na nic siły ani chęci....ale w związku z tym,ze wyprawiłam mojego chłopa do pracy to nie śpię od 4 i oczy jak 5 zł wiec coś naskrobieJeśli chodzi o plamienia,to po tym szpitalu jeszcze na drugi dzień nie wyglądało to ciekawie,na moje oko jakby ,,stary okres'',mogło się coś jeszcze oczyszczać.Kolejne dwa dni już taka kawa z mlekiem i zdecydowanie mniejsza ilość.Dzisiaj na 19 idę do moje gina i się dowiem dokładniej jaka może być przyczyna,a i z dodatkowych rzeczy zaczęło mnie w środku piec przy siusianiu wiec mogło np dojść do zapalenia pęcherza od tych plamien,bo to bakterie itd a teraz to dodatkowo narażone jesteśmy na infekcje.Majac za sobą już historie z pęcherzem pije litrami wodę z cytryna...która już w międzyczasie zdążyłam zwrócić raz...jak nie urok to sraczka jak to mówią
ale gadam do brzucha jak oszołom mówiąc brzdacowi,ze matka trochę felerna ostatnio,ale się podreperuje :p
Moni88 i Sunset, mogę powiedzieć,ze u mnie jest podobnie.Mam w sobie przez to jakiś żal,ze to tylko ja tak się angażuje w ten,,brzunio'' i jak to zwykle bywa przy nagromadzeniu takich emocji w końcu o tym głośno powiedziałam...bo facet to prosty osobnik,domyśla się rzadko,trzeba komunikować swoje potrzeby...mój np nie widział jeszcze dzidzi i mu o tym powiedziałam...wiec decyzje teraz zostawiam jemu i może pójdzie dzisiaj ze mną na usg.Moze jak zobaczy i usłyszy serce to dotrze to bardziej do tej męskiej głowyowszem każe mi się dobrze odżywiać,robi jedzonko,ale to ja wiem w którym tyg co się u dziecka kształtuje,jak ono teraz wyglada...myśle,ze jak je zobaczy to bardziej się zaangażuje w zdobywanie wiedzy o ciazy.
Aaa,ale się rozpisałamgratuluje wizyt i trzymam kciukasy za dzisiejsze,dam Wam znać jak po mojej
I kurczę, nie wiedziałam,ze do szkoły rodzenia takie terminy...kosmoschyba trzeba się doinformować
-
nick nieaktualnyCzarna kawa, sok 100% z zurawiny tez dziala cuda na takie pieczenia i inne przygody, no i ma wiele innych wlasciwosci rowniez przy okazji.
Qatynka, "mamina" intuicja, po co masz sie denerwowac, skoro wiadomo, ze bedzie dobrze? Czekamy na wiesci!Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
-
A88,dobrze wiedzieć dziękuje
wiem,ze dużo trzeba pic,żeby wypłukać bakterie wiec siedzę z ta woda jak na skazaniu :p bo niestety mam te przypadłość,ze mało pije płynów ogólnie.
Qatynka,powodzenia dzisiaj i tylko się cieszyć z takiego męża jak skacze koło brzuszka
Annie92,o rany już 16 tydzień...wow ja zaczęłam książkowe 13 i 1 dzień,a zaokrąglając 14Anne92 lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Innamorata,to dla Was tez kciukasy!A Ty robiłaś genetyczne kochana?Jakies przeczucia co między nóżkami
?
co do przeczucia to od początku coś z tylu głowy mówi mi, że to dziewczynka.
Mam nadzieję, że dzisiaj pokaże co tam chowa.
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Tak, robiliśmy pappa
co do przeczucia to od początku coś z tylu głowy mówi mi, że to dziewczynka.
Mam nadzieję, że dzisiaj pokaże co tam chowa.
To dobrze,będziecie mieli calosciowy obraz dzisiajoj to jak mama tak czuje,to tak właśnie może być
u mnie śmiesznie,bo na początku jakoś myślałam,ze synuś,a śniła mi się dwa razy dziewczynka :p i fak mi to zamąciło w głowie,ze już sama nie wiem
a jakoś po wizytach dzidziuś taki drobniejszy to może rzeczywiście córa
za tydzień wyniki tego genetycznego testu wiec na 100% będę wiedzieć.
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dajcie chlopom wiecej luzu
moj do konca nie wczuwal sie, ale po porodzie, jak obiekt mojej milosci od 1 dnia testu ciazowego fizycznie byl z nami to zakochal sie od pierwszego wejrzenia. Faceci potrzebuja dotykalmego dowodu. Przyjdzie na nich tez czas, przypominam, ze oni nie maja instynktu macierzynskoego tak silnego jak kobiety:)
innamorata88, sunset06 lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Dziewczyny, dajcie chlopom wiecej luzu
moj do konca nie wczuwal sie, ale po porodzie, jak obiekt mojej milosci od 1 dnia testu ciazowego fizycznie byl z nami to zakochal sie od pierwszego wejrzenia. Faceci potrzebuja dotykalmego dowodu. Przyjdzie na nich tez czas, przypominam, ze oni nie maja instynktu macierzynskoego tak silnego jak kobiety:)
Masz rację Anieńka i jeżeli masz w sobie tyle wyrozumiałości to szczerze podziwiam, bo sama tak nie potrafię, chociaż wiem, że to dużo lepiej dla relacji niż pretensje, ale to jest trochę wkurzające, że mój mąż nie wie nawet co to jest kalendarz ciąży, bo on ma treningi, triathlon, spotkania towarzyskie itd.
Wcześniej to było spoko, bo razem trenowaliśmy i spotykaliśmy się z ludźmi, a teraz ja mam mdłości, obawy, bóle, a on mi zaprasza gości... może mu się jeszcze uruchomi takie przeżywanie jak u qatynki, ale raczej na to nie liczę
MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE -
Czarna_kawa wrote:A88,dobrze wiedzieć dziękuje
wiem,ze dużo trzeba pic,żeby wypłukać bakterie wiec siedzę z ta woda jak na skazaniu :p bo niestety mam te przypadłość,ze mało pije płynów ogólnie.
Qatynka,powodzenia dzisiaj i tylko się cieszyć z takiego męża jak skacze koło brzuszka
Annie92,o rany już 16 tydzień...wow ja zaczęłam książkowe 13 i 1 dzień,a zaokrąglając 14
Sama nie wiem kiedy te tygodnie mijająCzekam na wizytę do 17.08 bo już prawie miesiąc nie widziałam brzdąca. Mam detektor tętna, więc wieczorem podsłuchuję malucha i jestem spokojniejsza trochę