Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie tak pomyślałam, że przecież lekarz by mi powiedział gdyby zauważył coś podejrzanego, on oglądał dziecko 15 minut, gdyby cały czas miało język na wierzchu to myślę, że by go to zaniepokoiło. No cóż w czwartek jestem na NFZ na wizycie, wymuszę na nim skierowanie na USG i zrobię jak najszybciej, bo ziarnko zasiane, wiecie jak to jest. Oczywiście jak zwykle pomijam dużo wiadomości pozytywnych i wkręcam sobie jakąś jedną paranoje
-
Nie denerwuj się
Ja też myślę, że lekarz powiedziałby jeśli coś byłoby nie tak. Może Twój maluszek zrobił psikusa i postanowił pokazać język, a może to tylko tak na zdjęciu wygląda
jeśli Cię to uspokoi to idź na wizytę. Ale nie panikuj, to maluchowi nie pomoże
-
kozamonia wrote:Ja biorę hurtową ilość duphastonu dziennie 3x2, ale też jestem innym przypadkiem. Co prawda mam nadzieję, że po kolejnej wizycie będziemy już schodzić z dawki tak, żeby w najbliższych tygodniach całkowicie go odstawić.
-
Ja brałam żel Crinone (odpowiednik dawki luteiny 3x100), do tego duphaston 3x1. Crinone odstawiłam w 12tc, duphaston mam brać nadal. Z tym, że ja miałam transfer na cyklu sztucznym, wiec na początku sama nie produkowałam progesreronu.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
ale sie rozpisaliscie, nie nadazam
wyglada na to ze tego clexane mi tu nie dadza w Norwegii, bylam u rodzinnego lekarza i on mi recepty dac nie moze bez konsultacji z ginekologiem norweskim ( a on wczesniej juz mowil ze mi clexane nie da)wiec juz na to nie licze.
zadzwonilam wiec do Ginekologa w Polsce czy czyms to grozi takie przerwanie brania Clexane , powiedzial ze nic sie nie stanie , po prostu tak jak bym przestala brac , no i widocznie takie Maja standardy w Norwegii , A ja bedac tutaj musze sie do nich dostosowac . -
Nadrobilam Was
gratuluje dobrych wieści
ja robie znow porządki. Teraz zrobilam sobir chwile przerwy na podczytanie Was ide cos zjesc i biore sie dalej za robote
milego dnia zycze :*
akacjowa lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
sunset06 wrote:Hejka. Ja za to na SOR czatuję na lekarza zaczęłam krwawić i wolę to sprawdzić ale 3h już czekam i końca nie widać...tzymajcie proszę kciuki:)
Sunset trzymaj sieto pewnie nic powaznego. 3mam kciuki.
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
sunset06 wrote:Hejka. Ja za to na SOR czatuję na lekarza zaczęłam krwawić i wolę to sprawdzić ale 3h już czekam i końca nie widać...tzymajcie proszę kciuki:)
-
Sunset trzymam kciuki!
Ale mi w ostatnich dniach wywaliło żyły na nogach. Do tej pory miałam tylko na piersiach takie mocno widoczne, a teraz całe nogi w fioletowe pajączki. Do tego parę mniejszych naczynek już mi popękało ;/ macie też tak? Czy to tylko u mnie? -
Sunset trzymaj się. Tez miałam krwawienie i okazało się ze nic zlego sie nie dzieje.
Mnie również powyskakiwały pajaczki i bardziej widoczne żyły, szczególnie taka co wyskoczyła mi w pierwszej ciążyGosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Sunset kochana wiem co czujesz,dopiero co byłam w szpitalu pare dni temu.Spokojnie,poczekaj lekarz Cię zobaczy i powie co tam się wydarzyło,moze tez ,,stary okres'' .Trzymam kciuki!Myslami jestem z Tobą!
-
My już po prenatalnych, fasolinka ma 4,56cm i wyszło wszystko ideolo
, szkoda tylko, że taka wstydliwa i przez całe usg oglądaliśmy tylko jej plecy.
Szturchanie, kaszlanie - nic, pozostała niewzruszona.
Tu macha rączkami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d0495025083.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f08dfb1cb8f.jpg
Tu widzimy zacne plecy gwiazdy
No i płeć nadal pozostaje wielką niewiadomąale nadal obstawiam dziewczynkę, bo taaaka wstydliwa
kozamonia, Katowiczanka, Anne92, PRINCESKAWACH, a88, Bella93, jiwa, szwesta80, kolka, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
kozamonia wrote:Innamorata super!
Jakie opinie o lekarzu? Bo idę do tego samegowidać, że zna się na rzeczy
Baaaaardzo się starał rozruszać maleństwo, ale nie dał rady uparciuchowi.
kozamonia lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
Ja tez dzis po wizycie i trochę mam doła bo nie dość że znowu złapałam grzybka to jeszcze pojawiła się torbiel przy jajniku której wcześniej nie było i niby mam się tym nie martwić ale oczywiście się martwię. Z maluchem wszystko Ok podglądaliśmy na usg ale płci nie potwierdziliśmy bo maluch wszystko zasłonił łapkami i wcale nie chciał ich zabrać . Nie pozostaje nam nic innego jak czekać do usg połówkowego .
-
Wpadłam do kawiarni na lekką kawkę i ciastko, zobaczyłam taki pyszny kawałek czekoladowego tortu i musiałam go mieć, po czym pani poinformowała mnie, że jest z alkoholem
smuteczek straszny...
innamorata88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Wpadłam do kawiarni na lekką kawkę i ciastko, zobaczyłam taki pyszny kawałek czekoladowego tortu i musiałam go mieć, po czym pani poinformowała mnie, że jest z alkoholem
smuteczek straszny...
Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Hahaha nawet nie wiesz ile razy ja już musiałam studzić swoje zapędy.
aż mnie zatkało przy tej lądzie i nie wiedziałam co wybrać
innamorata88 lubi tę wiadomość