X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRINCESKAWACH wrote:
    Masz rację Anieńka i jeżeli masz w sobie tyle wyrozumiałości to szczerze podziwiam, bo sama tak nie potrafię, chociaż wiem, że to dużo lepiej dla relacji niż pretensje, ale to jest trochę wkurzające, że mój mąż nie wie nawet co to jest kalendarz ciąży, bo on ma treningi, triathlon, spotkania towarzyskie itd.
    Wcześniej to było spoko, bo razem trenowaliśmy i spotykaliśmy się z ludźmi, a teraz ja mam mdłości, obawy, bóle, a on mi zaprasza gości... może mu się jeszcze uruchomi takie przeżywanie jak u qatynki, ale raczej na to nie liczę
    Oo Kochana, to ja o takim skrajnym przypadku nie mowilam. To faktycznie nie ma wyrozumialosci. Od kad jestem w 2 ciazy moj maz nie wyszedl na zadne piwo zeby mnie odciazyc po pracy, zebym mpgla sobie odpoczac: gotuje, sprzata i zajmuje sie 10miesiecznym dzieckiem. Wlasnie w czw ma isc na piwo pierwszy raz od kilku miesiecy ;)

PRINCESKAWACH lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny do ktorego tygodnia brałyscie duphaston?? i czy mialyscie jakies objawy jak przestalyscie brac

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    hej dziewczyny do ktorego tygodnia brałyscie duphaston?? i czy mialyscie jakies objawy jak przestalyscie brac

Ja przestałam w 13tc, lekarz powiedział żeby odstawić podczas wizyty z usg prenatalnym.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam prenatalne i wszystko z dzidzia w porządku :) i na 75 % pani doktor sugeruje dziewczynkę. Co potwierdza moje przeczucia :) kurcze taka wielka ulga na serduszku i ogromne szczęście.
    Co do podejścia mężczyzn to mój akurat bardzo wszystko przeżywa, jest na każdej wizycie ze mną i ze łzami w oczach patrzy na monitor usg. Co wieczór mówi do brzuszka i całuję.
    Aaa i jakieś półtora tyg temu tak mi wypchalo brzuszek ze wygląda na conajmniej 5-6 miesiąc ;) nie da się go ukryć ;) i trzeba się wybrać po nowe spodnie i biustonosz ;)
    Od piątku jestem w Polsce w domku także nie mogę się nacieszyć bliskimi i maleństwem w brzuszku ;) moi rodzice jak usłyszeli ze prawdopodobnie dziewczynka to się popłakali. Mają jednego wnuka także w szczególności mama marzy o wnuczusi :)
    No ale wiadomo najważniejsze aby zdrowe i silne :)

Czarna_kawa, Anne92, a88, Paula., Promyczek_91, Katowiczanka, jiwa, marmi lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez mialam wczoraj wizyte, tak jak na prenatalnym usg maly spal i wcale nie chcial sie ruszac tak wczoraj fikal strasznie. Lezal na plecach wiec co ma miedzy nozkami tez nie dalo sie zobaczyc ale lekarz powiedzial ze na kolejnym usg, za 3 tyg jest szansa ze zobaczymy. Z innych spraw to ostatnie klucia w podbrzuszu mialam jakos w 7/9 tyg i od tamtego czasu mialam spokoj, a wczoraj pojawily sie ciagniecia i kluciq w okolicach pachwin wiec zakladam ze to rozciagajace sie wizezadla.

A jak u Was ze spaniem? Ja od kilku dni budze sie ze switem i tak sie przewalam do 7, potem udaje mi sie zasnac i spie lekkim snem do ok 9. 2 trymestr rzeczywiscie przywital mnie wieksza iloscia energii, nie czuje sie juz zamulona ani zmeczona, tez tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 10:11

Promyczek_91, kuzka, marmi lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:

Ja wlasnie dzis biore ostatnia tabletke.

Czekamy na Stasia!!!
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Sama nie wiem kiedy te tygodnie mijają :-) Czekam na wizytę do 17.08 bo już prawie miesiąc nie widziałam brzdąca. Mam detektor tętna, więc wieczorem podsłuchuję malucha i jestem spokojniejsza trochę :-P

Z tym detektorem to naprawdę widzę spokój jest,reszta dziewczyn,które tez maja mówią to samo :) ja się tam zbieram i zbieram i zebrać nie mogę do kupienia :p Wizytuje i dzisiaj i za tydzień,ale teraz nadprogramowo z powodu tych plamien i na dokładkę zapalenia pęcherza.

KASIKK,ja brałam jeszcze przed zajściem w ciąże,bo miałam słaby progesteron i do tej pory biore,później zmiana na luteinę dopochwowa.

PRINCESKAWACH,spokojnie,ja wierze,ze to chłopaki nasze oprzytomnieją trochę,może rzeczywiście więcej czasu potrzeba,a Ty mów swojemu o oczywistościach,bo jak wcześniej pisałam facet się często nie domyśli.Ciaza to zmiana,do niektórych dociera później jak widać,ale uszy do góry nie jesteś sama :)

PRINCESKAWACH lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja przestałam w 13tc, lekarz powiedział żeby odstawić podczas wizyty z usg prenatalnym.

i czułas sie jakos inaczej po odstawieniu czy wszystko ok ?:)

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    Ja wlasnie dzis biore ostatnia tabletke.

a ile razy dziennie brałyscie? bo ja dwa

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3x1, tym bardziej sie ciesze bo musialam w nocy miec budzik ustawiony na 2 :)

KASIKK lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    i czułas sie jakos inaczej po odstawieniu czy wszystko ok ?:)

Na szczęście wszystko ok ;-) W moim przypadku lekarz przepisał mi Duphaston bardziej dla mojego spokoju niż potrzeby. Po odstawieniu nie czułam się jakoś inaczej. Mniejsze mdłości miałam ;-)

KASIKK lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po. Tosia rośnie jak na drożdżach, wszystkie pomiary w normie, ryzyko znikome. Mała na początku spała i nie pomogła nawet czekolada, dopiero pan doktor rozruszał ją trochę sondą i trochę się poprzeciągała. :) Tak, robiliśmy PAPPA, chcieliśmy mieć pełny obraz, nie tylko na dzidzię ale i na łożysko. :)

Anne92, Czarna_kawa, PRINCESKAWACH, a88, Promyczek_91, Tokarzynka, marmi lubią tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qatynka wrote:
    Jesteśmy już po. Tosia rośnie jak na drożdżach, wszystkie pomiary w normie, ryzyko znikome. Mała na początku spała i nie pomogła nawet czekolada, dopiero pan doktor rozruszał ją trochę sondą i trochę się poprzeciągała. :) Tak, robiliśmy PAPPA, chcieliśmy mieć pełny obraz, nie tylko na dzidzię ale i na łożysko. :)

Super! Gratuluję :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Na szczęście wszystko ok ;-) W moim przypadku lekarz przepisał mi Duphaston bardziej dla mojego spokoju niż potrzeby. Po odstawieniu nie czułam się jakoś inaczej. Mniejsze mdłości miałam ;-)

no u mnie raczej tez bardziej profilaktycznie bo w pierwszej ciazy nie bralam a teraz dlugo sie staralismy i tez bylam po laparo i moze dlatego bardziej ale tez juz mysle ze po prenatalnych mi odstawi

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK,ja po poronieniu zaczęłam brać,bo miałam wtedy bardzo kiepski progesteron i endo słabe,myśle,ze to mi pomogło przy tej ciazy.Biore 3x1 :)

Qatynka,gratulacje,super wieściami,dobrze się dzień zaczął :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    no u mnie raczej tez bardziej profilaktycznie bo w pierwszej ciazy nie bralam a teraz dlugo sie staralismy i tez bylam po laparo i moze dlatego bardziej ale tez juz mysle ze po prenatalnych mi odstawi

Lekarz na pewno będzie wiedział kiedy odstawić Ci lek :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • PRINCESKAWACH Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu kazał wziąść do końca to co mi zostało, ale już 2x dziennie (wcześniej brałam 3x dziennie) a ostatnie 7 tylko raz dziennie. Wczoraj wzięłam ostatnią i żadnych objawów nie obserwuję.
    W sumie myślałam, że będę brać dłużej, ale chyba odstawił bo nie było plamień i w obrazie usg też nic niepokojącego.

f2w3csqvuditsu20.png
    MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
    MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
    STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę hurtową ilość duphastonu dziennie 3x2, ale też jestem innym przypadkiem. Co prawda mam nadzieję, że po kolejnej wizycie będziemy już schodzić z dawki tak, żeby w najbliższych tygodniach całkowicie go odstawić.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dowiem w czwartek bo biore i Duphaston i luteine, mysle ze zostawi mi tylko luteine, podobno ladnie wycisza macice wiec w moim przypadku chyba bede brala jeszcze dlugo.

Dziewczyny!!!!! Jestem totalnie glupia i beznadziejna, USG prenatalne wyszlo dobrze, kosc nosowa widoczna, przeziernosc 2mm, a ja sie dopatrzylam na zdjeciu USG, ze maleństwo wystawiło język i od tego momentu nie moge przestac o tym myśleć!! :-( Nie wiem czy wystawialo cały czas, nie widzialam na USG a wyrazne zdjecie buzki mam tylko jedno, ale wkrecilam sobie juz najgorsze scenariusze :-( Czuje ze znowu sfiksuje i zaraz pojde prywatnie na kolejne USG zeby sprawdzic czy dalej wystawia język :-( Powiedzcie mi, ze panikuje i jezyk na zewnatrz nie musi oznaczac nic zlego :-(

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica, myślę że jakby coś było nie tak to lekarz by to wychwycił i by Ci o tym powiedział. Nie martw się na zapas :) no chyba, że tylko wizyta cię uspokoi to załatwiaj coś prywatnie na szybko.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ