Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
qatynka wrote:Drogie mamy, dwa pytania :
po pierwsze, czy któraś z Was przyjmuje suplement o nazwie DHAMama Premium Plus ? Oraz drugie, może trochę dziwnie zabrzmi - jak wasze łożyska ?Chodzi mi o położenie, czy są nisko, czy wysoko ?
U mnie lożysko na przedniej scianie, wysoko. A z suplementow przyjmuje Prenatal Duo. -
po pierwsze, czy któraś z Was przyjmuje suplement o nazwie DHAMama Premium Plus ? Oraz drugie, może trochę dziwnie zabrzmi - jak wasze łożyska ?Chodzi mi o położenie, czy są nisko, czy wysoko ?
Ja używam Mama Dha premiumJeśli chodzi o łożysko to jest umiejscowione wysoko na przedniej ścianie
-
W ogóle musze się pochwalić, że dostałam od niej mnóstwo gratisowych materiałów m.in. segregator z pregna plus. Pieluszki, płyn do płukania ubranek i gazetyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 13:29
-
Dziewczyny a czy ktoras z Was miala zle wyniki pappa? Ja mam za wysokie bhcg i pappa... U mnie to sie zawsze musi cos dziac... Czytalam ze to wcale nie musi oznaczac ze dziecko bedzie chore szczegolnie ze usg ok... Czy ja kiedykolwiek bede miala spokoj...Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dłukachna wrote:Czarna kawa moja siostra lekarz mówiła mi, że lepiej jest podać antybiotyk i pozbyć się zapalenia. Nie denerwuj się. Lekarka wiedziała, że jesteś w ciąży i na pewno dala taki który nie zaszkodzi malenstwu a Tobie pomoże.
Jejku dzięki za te słowa,trochę mi ulżyło,bo sobie głowę nabilam tym
Kuzka,Promyczek Moje kochane dziękuje za słowa otuchy
Gosiak300,Ty tez na pewno przezywasz ten ból zęba wiec tez Ci bardzo współczuje,każdy taki stan jest niepokojący tez możesz się denerwować,ale chyba w 2 trymestrze można leczyć spokojnie zabki z tego słyszałam.
Kto dzisiaj wizytuje to kciuki za niego!!!
Ja teraz odpoczywam i to w najbliższych dniach będzie moje główne zajęcieA co do pytania o łożysko to nawet nie wiem,jakoś nie było o tym mowy wiec chyba wysoko.
Promyczek_91 lubi tę wiadomość
-
Narazie mam tylko wynik. W poniedzialek mam wizyte i dokladne usg ale w poniedzialek na usg wszystko bylo ok. Przepływy, kosc nosowa, przeziernosc karkowa... A juz sie cieszylam... No nic. Zycie jest brutalne ale i tak wierze ze bedzie dobrzeKacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Promyczek,sama nie interpretuj wyników,to jest statystyka,są pomyłki kochana,musi ci lekarz dać opis tego badania,porównać,może pokaz tez jakiemuś innemu,żeby mieć dwie opinie.To nie oznacza od razu najgorszy rzeczy,naprawdę.Niedawno rozmawiałam ze swoim ginem na ten temat,ze niestety to badania często wprowadza sporo zamieszania
-
Czarna_kawa wrote:Promyczek,sama nie interpretuj wyników,to jest statystyka,są pomyłki kochana,musi ci lekarz dać opis tego badania,porównać,może pokaz tez jakiemuś innemu,żeby mieć dwie opinie.To nie oznacza od razu najgorszy rzeczy,naprawdę.Niedawno rozmawiałam ze swoim ginem na ten temat,ze niestety to badania często wprowadza sporo zamieszania
Tez tak slyszalam i zaluje ze je zrobilam... Nawet w necie jest pelno informacji od dziewczyn ktore mialy zle wyniki a dzieci rodzily sie zdrowe. Zobaczymy co tam mi lekarz wyliczy...Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
czarna kawa - tak jak dziewczyny piszą, lepiej wyleczyć infekcje, też w ciąży z synkiem brałam antybiotyk i wszystko jest ok, także głowa do góry
promyczek - chyba musisz poczekać na analizę lekarza, bo same wyniki nic nie mówią. Nie czytaj i nie stresuj się na zapas. Ja też zrobiłam PAPPA, bo miałam skierowanie, ale jak dla mnie bezsensowne jest to badanie i w większości przypadków tylko niepotrzebnie stresuje ciężarne. Z resztą pisałam już o tym.
Ja dziś miałam prenatalne - dzidzia prawie 6 cm, NT 1,2, wszystko w normie. Pani doktor obstawia dziewczynkę, ale kazała się nie przyzwyczajać. A ja tak bym chciała, że już oczywiście nastawiona na dziołchęCzekam jeszcze na PAPPA.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 14:55
Czarna_kawa, PRINCESKAWACH, marmi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale drukujecie,zrobilam sobie chwile oddechu od forum a tu tyle naskrobalyscie
Ogladam juz mebelki do pokoju i poszerzam garderobę o większa bieliznę
Czarna kawa nie denerwuj się,gorsza jest nieleczona infekcja a antybiotyk musieli Ci włączyć skoro mialas białko w moczu i bolaly Cie nerki.
gatynka ja mam łożysko na tylnej scianie,nisko,lekarka mówiła ze wraz z powiększająca macica powinno się podnieść do gory.
Promyczek tez miałam wysoka bete i wysokie białko jak na swój tydzień ciąży,ale po wrzuceniu wynikow przez lekarza do programu ryzyko wyszło mi wyjątkowo niskie,wiec możesz być spokojna,tez się tym niepotrzebnie zadreczalam....gorzej jakbys białko pappa miała niziutkie,wysoka beta świadczy o dobrze rozwijającej się ciąży,to cecha osobniczą
Miłego dnia dziewczyny,ja umieram przez te upały,krzyże pobolewaja i zaczynają się coraz intensywniejsze ciągnięcia w brzuchu...a o cycach nie wspomne...balony
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Promyczek_91 wrote:Tez tak slyszalam i zaluje ze je zrobilam... Nawet w necie jest pelno informacji od dziewczyn ktore mialy zle wyniki a dzieci rodzily sie zdrowe. Zobaczymy co tam mi lekarz wyliczy...
Widzisz,no niestety ile przypadków takich było,ze maluch zdrów jak rydz,a statystyka ze względu np na wiek czy jakieś inne historie pokazała jakieś bzdury.Spokojnie,lekarz Ci powie wszystko,usg było dobre,on wyliczy i sprawdzi te wyniki.Nie czytaj za dużo jak Wredotka mówi,bo tylko sobie głowie nabijesz niepotrzebnie.Jestem dobrej myśli i to po prostu błędy w wyliczeniach,a twój bąbel jest zdrów.
Wredotka,kochana moja,dzięki za swój pozytywny przykład,ze tez brałaś antybiotyk i synuś zdrowywiem,ze z infekcja chodzić nie wolno.Ooo to życzę ci tej dziewczynki
i ze po wizycie wszystko w normie
I powiem Wam,ze z tego wszystkiego zapomniałam napisać,ze wzięłam swojego chłopaka na wizytę wczoraj...pierwszy raz widział dziecko, takiego szoku i wzruszenia nie widziałam u niego chyba nigdyłza mu poleciała jak słuchał serca i zobaczył babla pierwszy raz...a w ogóle lekarz trochę zgadywał,ale powiedział do niego ,,widzi tatuś,a co to tak stoi między nóżkami...''
)) i możliwe ze synuś
w poniedziałek ma 100% będziemy wiedzieć i niby mój się jeszcze nie nastawia,ale sam przyznał,ze to uczucie jak mu powiedział,ze chyba chłopiec to mu się serce ścisnęło
choć wiem ze dla dziewczynki tez straciłby głowę :)Niech będą zdrowe te nasze dzieci,reszta mniej ważna
a88, Wredotka, Promyczek_91, ISIUNIA lubią tę wiadomość
-
Promyczek_91 wrote:Hcg 109.50a powinno byc 49.9 a pappa 3.78 a powinno 1.34
Wg tego co piszesz ma też mam za wysokie , bo wolne bhcg mam 75,5 A Pappa 1,382 . A mi lekarz nie powiedział nic niepokojącego. Niby mam ryzyko w zespole Downa 1:1434 , ale chyba nie ma się czym przejmować.. rzuciłam to w kąt i prenatalnego badania już więcej nie robię . Niepotrzebny stres, a co ma być to i tak będzie