X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze te mysli ze dzidziutkiem cos jest nie tak ze czuje jak mnie zab boli w ogole poza mdloaciami nie mam zadnych objawow a to jest 11tydz i 3 dzien cale szczescie ze w piatek mam lekarza

oar89n73od1dc4i6.png
  • ISIUNIA Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    A ja tam w te upały bez stanika chodzę.
    A cycki mam w ciaży cudne. Mój mąż to by je wciąż obściskiwał. I przepraszam za dosadność, wciąż mi się ustami do sutków dobiera mówiąc, że przecież trzeba naciągać by nie mieć problemów z karmieniem. MA wprost obsesję na tle moich piersi.

a myślałam,że tylko mój tak ma:)

Starania od 11.2016, duphaston, bromergon, Ovarin

ckaidqk3lxgslc1o.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz się zapisać do stomatologa, ale musisz mu powiedzieć że jesteś w ciąży :-) Kontrola stomatologa jest wskazana w ciąży, ja też się wybieram. Prawdopodobnie mam ząb do usunięcia i muszę kamień usunąć.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie!

Gratuluje udanych wizyt!Za dzisiejsze trzymam kciuki!

Chyba wyczerpałem limit nieszczęść na ten tydzień już....wczoraj w nocy znowu trafiłam na IP...w sobotę z plamienie,które na szczęście ustało,ale zaczęło się zapalenie pęcherza...tak złe to jeszcze nie miałam,myślałam,ze wytrzymam i wzięłam tylko Urosept,bo jest bezpieczny,ale od 18 do 1 w nocy zaczęły się takie bóle,ze płakałam już mojemu na ramieniu,pęcherz i nerka pierwszy raz mnie tak bolała,ze nogi nie mogłam podnieść.Przyjeli mnie od razu,młoda pani ginekolog i dwie pielęgniarki,badania krwi,moczu,wszystko zrobiły na cito,wyszło jakieś białko w moczu i krwi,a na posiew muszę poczekać.Dali mi dwa antybiotyki,jednorazowo jeden i drugi przez 5 dni....boje się,ze brałam te leki,żeby nic się maluchowi nie stało,bo to jednak antybiotyk i jestem zła,ze aż tak było słabo,ze musiałam to wziąć :( Czy któraś tez miała takie ostre zapalenie pęcherza i brała takie silne leki?Powiem Wam,ze jak nie urok to sraczka,do tej pory wszystko było dobrze,a teraz jak się wali to na całej linii.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidulka Kochana . Dobrze , że z Maleństwem w porządku.

Dali Ci antybiotyk , bo ważne jest zdrowie matki więc musisz jak najszybciej z tego wyjść. I prawdopodobnie albo nie ma przeciwwskazań do brania leku albo lepsze jest wzięcie antybiotyku niż pozwolenie na taką infekcję. Myśl pozytywnie i nie zadręczaj się :*

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• dłukachna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa moja siostra lekarz mówiła mi, że lepiej jest podać antybiotyk i pozbyć się zapalenia. Nie denerwuj się. Lekarka wiedziała, że jesteś w ciąży i na pewno dala taki który nie zaszkodzi malenstwu a Tobie pomoże.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa to moj zab przy Twoim pecherzu to pikus bardzo Ci wspolczuje i trzymam kciuki zeby wszystko Ci szybko przeszlo

oar89n73od1dc4i6.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mam na zbyciu opakowanie (nowe) Żelaza Tardyferon fol - ważność 02 2019 :) Gdyby któraś z Was potrzebowała chętnie oddam (odbior osobisty Warszawa) lub koszt przesyłki !
    Pozdrawiam
    Lutowka 2017 :)

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiakk300 wrote:
    Czarna_kawa to moj zab przy Twoim pecherzu to pikus bardzo Ci wspolczuje i trzymam kciuki zeby wszystko Ci szybko przeszlo
    hejka mi stomatolog powiedział że znieczulenie jest ok w ciąży tylko rtg nie można

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie detektor tętna, polecacie??? Ja się od miesiąca zastanawiam i ciągle się waham, z jednej strony nie chce popaść w paranoje i sprawdzać co chwilę serdzuszka, z drugiej strony już tydzień po USG się zaczynam zastanawiać czy Dzidek nadal żyje i czy ma się dobrze :/ Mąż jest przeciwny, mówi że się będę nakręcać, ale może jednak mnie to uspokoi? Jak ze znalezieniem serduszka, nie ma problemu? Boje się, że ze względu na nadwagę i łożysko na przedniej ścianie nic nie usłyszę i tylko jeszcze bardziej będę panikować...Sama już nie wiem...

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa trzymaj sie kochana. Gorsza ta infekcja niz branie antybiotyku. Zobaczysz ze szybko Ci przejdzie i wszystko bedzie dobrze :-)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Dziewczyny, które macie detektor tętna, polecacie??? Ja się od miesiąca zastanawiam i ciągle się waham, z jednej strony nie chce popaść w paranoje i sprawdzać co chwilę serdzuszka, z drugiej strony już tydzień po USG się zaczynam zastanawiać czy Dzidek nadal żyje i czy ma się dobrze :/ Mąż jest przeciwny, mówi że się będę nakręcać, ale może jednak mnie to uspokoi? Jak ze znalezieniem serduszka, nie ma problemu? Boje się, że ze względu na nadwagę i łożysko na przedniej ścianie nic nie usłyszę i tylko jeszcze bardziej będę panikować...Sama już nie wiem...

Ja polecam detektor. Nie sprawdzam co chwilę, wieczorem przed snem sobie podsłuchuję ;-) Mnie uspokaja. Na początku miałam problem ze znalezieniem serduszka, ale teraz już wiem gdzie jest i jak szukać. Mam taki z wyświetlaczem - Jumper. Polecam :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    hejka mi stomatolog powiedział że znieczulenie jest ok w ciąży tylko rtg nie można

Dokładnie. Stomatolog wybierze odpowiedni rodzaj znieczulenia i będzie ok :-) o zęby trzeba zadbać.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ten co Anne, sprawuje sie super, ale wyswietlacz jak dla mnie to bajer. Mozna rownie dobrze kupic tanszy bez wyswietlacza i tez da rade, wazne tylko zeby mial nie mniej nizq 3mhz. Na tym etapie serducho znajdziesz bez problemu:)

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę o tym AngelSound bo jest najtańszy, nie chcę na to wydać majątku...Tylko się bałam, że serducha nie znajdę i umrę z niepokoju jeszcze bardziej ;-)
    Chyba mnie przekonałyście :-D
    A czy można złapać tam na dole nasze własne serce?? I czy można pomylić serce swoje z sercem dziecka jak nie bedzię wyświetlacza i nie będę wiedziała jak szybko bije?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 12:29

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odktorego tyg stosujecie detektor?

oar89n73od1dc4i6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 raz uslyszalam bodajze w 9

Monic, swoje tetno tez mozesz uslyszec, ale jest ono o wiele wolniejsze o tetna Dziecka, wiec zauwazysz roznice na pewno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 12:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz fajny filmik jak uzywac i jak odroznic tetno ;)

https://youtu.be/OhORq-4Ce48

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy, dwa pytania :
    po pierwsze, czy któraś z Was przyjmuje suplement o nazwie DHAMama Premium Plus ? Oraz drugie, może trochę dziwnie zabrzmi - jak wasze łożyska ? :D Chodzi mi o położenie, czy są nisko, czy wysoko ? :)

p19u43r8y4e057zb.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w 9 tyg bylam u gina i chcial zrobic mi usg przez brzuch zeby serduszko uslyszec i powiedzial ze macica jest jeszcze gleboko i noe bedzie narazie slychac

oar89n73od1dc4i6.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ