Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas dla odmiany był problem z imieniem dla dziewczynki. Mnie się podoba Florka(Florentyna) , ale jak mój tato to usłyszał to razem z moim mężem stwierdzili żebym dziecka nie karała i dała normalne imię. Miło , prawda ?
U nas stanęło na ZosiA jeżeli szwagier da synkowi swoje imię , bo tak twierdzi, odkąd wiedzą , że to chłopiec, to u nas będzie Antoś. (Szwagierka też chce Antosia) więc jeżeli to imię będzie zajęte, to będzie kłopot, bo ja chce Filipa , a mąż Juliusza
A kiedyś mi się wydawało , że to takie proste wybrać imię dla dziecka -
a88 wrote:A wiadomo co tam sie u MamyGinekolog dokladnie wydarzylo?
Kuzka, ale chyba nie zostawisz nas dla styczniowek, prawda?
U nas nadal 7 lutego, czasami wychodzi killa dni wczesniej wg usg, ale lekarz mowi, ze dopoki roznica jest mniejsza niz tydzien, to nie zmieniamy terminu.
Co do imion, wspominalam juz o Monice, jak bedzie jednak siusiak, to Mateusz. Na pewno musi byc na M
Szczegółów nie podała. Napisała tylko ,żeby kobiety nie obwiniały siebie za poronienie. Ale tak się nie da . Ja dopiero teraz żyję jakoś, po dwóch poprzednich poronieniach. I ciągle słyszę, nic nie kupuj , zdążysz, nie zapesza się itp. Ech ... -
Katowiczanka wrote:Ja wczoraj chciałam online w Smyku coś wybrać i odebrać w slepie. Zrobiłam ładnie zamówienie, przyszło potwierdzenie mailem. Wszystko z tej promocji -70% i dodatkowe 20% i po chwili przyszedł mail, że już nie ma w magazynie nic z tego co wybrałam i mi anulowali zamowienie
Ale te zakupy były zachciankowe, więc luz, bo dostałam od koleżanki cały wór ciuszków juz po 2 synkach, łącznie z kombinezonem, czapkami itd, że jak ułożyłam w szafie już, to wydaje mi się na pierwsze 3 m-ce mam wszystko.
A tak w ogóle to weszłam w 2 trymestr wreszcie, tak się cieszyłam, a tu zaczął się od bezsennych nocy i kłuć w miednicy i krzyżu. od 2 dni tak mam. I ciągle głodna głodna. Wczoraj w nocy musiałam o północy zjeść kanapkę, a potem spore śniadanie o 6 rano już. Będę gruba
U mnie tak samo pojawilo sie znowu klucie, ciagniecie w pachwinqch, spoko niech babel rosnie, przezyje ale ta bezsennosc mnie juz dobija. Wstaje na siku z 5 razy, zanim zasne wieczorem mija godzina. Wczoraj polozylam sie o 22:30 o 24:00 jeszcze nie spalam a musialam wstac i zjesc taki mnie glod zlapal, wcigagnelam 2 jogurty, 3 kromki chleba i banana. Potem wstalam znowu o 4:30 i musialam zjesc kolejngo banana bo bym nie zasnela. A te przerwy we wstawaniu poprzeplatane takim lekkim snem, jakbym wcale nie spala, chociaz cholera musialam spac bo mamy w domu zegar ktory wybija kazda godzine i jak nie spie to slysze ile wybil i ktora jest a miedsy ta 24:00 a 4:30 nie slyszalam. Jak tak bedzie to konca ciazy to masakra.
Dodatkowo mialam wczoraj jak juz lezalam takie szybkie i mocne bicie serca, zmierzylam cisnienie i bylo ok ale strasz ie mnie to zestresowalo. Mega nieprzyjemne uczucie. -
Gosiak, jest napisane parę postów wyżej:) Olgierd (Oli)
Kuzka, po tym jak mi tesciowa się wtrąca, sama nie powinnam nic pisać
Antoś jest na 1 miejscu w całej Polsce jesi chodzi o popularność w 2016 i na poczatku 2017, ma znaczną przewagę.
http://akademiaporodu.pl/top-news/najpopularniejsze-imiona-2016-ranking-imion-2016/
Może weźmiesz pod uwagę?
Ja się tym kierowałam, ale oczywiście nie każdy musi.
kuzka lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Czarna_kawa wrote:A swędzą? Jeśli tak to może to być jakiś grzybek.Chyba,ze wystawiałas się troszkę na słoneczko i w ciazy niestety są zmiany pigmentacyjnej,które potem znikają ale pod wpływem promieni słonecznych może być gorzej.
Właśnie nic nie swędzi, słonce też odpada bo cały czas pod stanikiem wiec nie ma opcji, jeszcze w tym roku sie nawet nie opalałam:)
-
Katowiczanka wrote:Gosiak, jest napisane parę postów wyżej:) Olgierd (Oli)
Kuzka, po tym jak mi tesciowa się wtrąca, sama nie powinnam nic pisać
Antoś jest na 1 miejscu w całej Polsce jesi chodzi o popularność w 2016 i na poczatku 2017, ma znaczną przewagę.
http://akademiaporodu.pl/top-news/najpopularniejsze-imiona-2016-ranking-imion-2016/
Może weźmiesz pod uwagę?
Ja się tym kierowałam, ale oczywiście nie każdy musi.
Mój mąż i tak mi powtarza , że to on pójdzie do urzędu, więc on poda imięhaha
Nie zdziwię się jak zmieni się jeszcze nasze zdanie :] nie przywiązujemy się na razie do tego jakoś tak mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 10:35
-
Ja też czytałam o przedwczesnym porodzie Mamyginekolog. Znam też dwie dziewczyny, które w terminie urodziły martwe dzieci. Ale co to ma wspólnego z robieniem wyprawki? Przecież to, że kupię kilka bodziakow nie spowoduje, że przydarzy i się coś złego. Takie sytuacje jak poród w 24tc czy śmierć donoszonego dziecka w łonie matki to naprawdę marginalne przypadki.
Jeśli chodzi o termin porodu to wg mojej pani dr naszym celem jest wytrzymać do początku stycznia, także ja lutówką na 100% nie będę. Myślę, że są bardzo duże szanse, że rozpakuję się jako pierwsza z naszego forum.marmi lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
U nas bedzie Staś lub Liliana. Staś spodobał nam sie ostatnio, wczesniej wiele lat podobał mi się Franio ale dużo tuch Franiów teraz, z dugiej strony Stasiów dhyba tak samo dużo
a imie dla dziewczynki mam upatrzone od czasów liceum
Znowu mi hormony wariuja bo chce mi sie plakac przez te bezsenne noce....wrrrrr -
Kuzka,tylko nas nie zostawiaj
najwyżej pierwszej Ci będziemy kibicować w rozpakowaniu
Co do terminu porodu to mi się waha między 02-10.02 ale lekarz zostaje przy 10 bo tak z OM wynika i z 6 tyg z obliczeń i mówił ze będziemy się póki co tego trzymać
Lilka1984,widać maluch rośnie i masz duże zapotrzebowanie energetyczne teraz,lepiej jeść niż się głodzić pamiętaj.Co do ciśnienia to jak masz aparat to sobie mierz kochana,trzeba sprawdzać jak masz skoki.Pociesze Cię u mnie ze spaniem tez lipa,bo się budzę na siku milion razy,albo nie mogę zasnąć,mam nadzieje,ze tez przejdzie.
Kolka,a jak bardzo Cię boli?kuzka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasiaa.. wrote:Ja jeszcze nie znam płci ale jeżeli synek to Filip a dla dziewczynki Emilia
My tez chcielismy Emilke ale chyba bedzie Igor
Ja tez uwazam ze kupowanie ubranek wczesniej nie ma zadnego zwiazku z przedwczesnymi porodami i innymi nieszczesciami... To nie zalezy od nas ani od tych ubraneknie mamy wplywu na to co sie wydarzy a wiadomo ze lepiej kupowac po trochu niz potem wszystko naraz.
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Wygląda na to , że nasze bliźniaki od Jomi będą pierwsze
Ale ja nie zamierzam Was opuszczaćmentalnie jestem lutówką
Jomi mnie po prostu ciągle towarzyszy cień poprzednich porażek, może dlatego tak się tego boję , co nie zmienia faktu , że chęć zakupów jest ogromna , ale moje dziecię pokazało nam na razie tylko pupę , więc nie wiemy kto tam rośniepewnie zacznę szaleć jak poznam płeć
-
Kuzka, ja też mam za sobą poronienie, dodatkowo teraz odstawiam leki dzięki którym najprawdopodobniej ta ciąża się udała. Lęk jest we mnie ogromny, ale właśnie pomimo wszystko myślę o imionach, kupuję ubranka, mi to dobrze na głowę robi
Poza tym przy dwójce maluchów wydatków będzie tyle, ze wolę to rozłożyć w czasie.
A ubranka kupuję unisex. Głównie szarości, biele, ecru, wiec nawet jeśli się coś zmieni w kwestii płci nie będzie problemu.Promyczek_91, kuzka lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018