WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie obraziła na poród 5 stycznia :) Wtedy trójka moich dzieci miałaby urodziny jednego dnia :)

kuzka, Anieńka lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka,i bardzo dobrze ;)to Jomi rozpakujemy pierwsza,ale nadal jest nasza tak jak Ty ;) Wiesz,ze ciebie rozumiem kochana z tym strachem po poronieniu,to siedzi w głowie po prostu i dlatego masz takie obawy,żeby nie zapeszać.Ja tez tak mam,staram się z tym walczyć i cieszyć już ciąża,nawet mojej kuzynce bliskiej powiedziałam i ona się bardzo ucieszyła mówiąc ,,kochana to ja tyle rzeczy będę miała dla ciebie i nawet wózek i fotelik i co tylko chcesz''(jej trzeci maluch się urodził w marcu tego roku wiec jakby rok później będzie mój bąbelek :) i powiedziała,ze do tego czasu to mała wyrośnie ze wszystkiego i już odkłada dla mnie ;) Pamiętaj,nie jesteś sama,mamy tu pare mamusiek tez z takimi obawami i po przejściach jak ja i ty,damy radę :)

kuzka, Promyczek_91 lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • rosann Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    hej dziewczyny,
    a mnie dziś od rana boli podbrzusze :(
    i nie wiem czy normalnie, czy to rozciąganie, czy może coś nie tak.
    Waham się czy nie pójść gdzieś dziś do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Aż sobie popłakałam... :(

Ja miałam takie bóle (jak menstruacyjne) od zeszłej niedzieli, trwały do poniedziałku włącznie, a we wtorek dodatkowo zaczął mi się napinać i twardnieć brzuch. Trochę spanikowałam i pojechałam na SOR, do swojego lekarza nie mogłam bo jest na urlopie.
    W badaniu wyszło, że wszystko jest ok. Lekarz powiedział, że to normalne bo macica w 14/15 tc bardzo szybko rośnie, dużo szybciej niż dotychczas i żebym się niczym nie martwiła. Mimo wszystko nie żałuję, że pojechałam bo wizytę u ginekologa mam dopiero 21 sierpnia i do tego czasu, bez sprawdzania czy wszystko jest ok, chyba bym osiwiała.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Ja bym się nie obraziła na poród 5 stycznia :) Wtedy trójka moich dzieci miałaby urodziny jednego dnia :)

To Ty będziesz miała wszystkie "zimowe" dzieci :)

Ja to ostatnio jako pomyślałam , że my na zimę rodzimy to od razu taka dezorientacja, tzn. Jakie tu śpiwory, kombinezony , jak tu dziecko ubierać i być pewnym , że nie będzie mu za zimno . Może się to wydać śmieszne , ale takie mnie myśl i nachodzą :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że już nikt nie daje imion typu Michał, Piotrek, Kasia, Patrycja ;-) Teraz albo wracają do łask stare imiona typu Stać czy Hania, albo takie inne typu Liliana czy Nadia. Ja w sumie chciałabym cały czas Natalię, ale mój mąż jest Mateusz o boje się, że będę wołać Mati albo Nati i nie będą wiedzieli kogo wołam :-D

Ani mi nie mówcie, nie wiedziałam o MamieGinekolog :-( Skąd macie tą informację, nic nie widziałam na blogu ani na facebooku. Nie lubię takich historii, bo tego się boję najbardziej. Ja już powiedziałam, jeśli poronienie to w pierwszym trymestrze, wiadomo że też boli, ale moim zdaniem bez porównania jak w 24 tygodniu! Czujesz ruchy, widziałaś już dziecko na USG 3D, masz już pewnie jakąś część wyprawki...To nie jest już poronienie, to jest zwyczajna śmierć dziecka :-( Straszne...
    A co do wyprawki to też nie wierzę, że to jakoś zapesza. Z drugiej srony 99% szans jest że ciąża pójdzie prawidłowo, a jak urodzimy wcześniej i nic nie będziemy miały jeszcze? To kłopot. A jest 1% szans że coś się złego stanie to co? Co ta kupiona wyprawka zmieni? Bardziej nam serca nie złamie, nic nie zmieni. Więc ja też uważam, że lepiej mieć wcześniej niż nie mieć. Poza tym do kiedy niby czekać? A jak coś się stanie w 30 tygodniu to co, też mamy czekać z wyprawką najlepiej do porodu? Ja uważam, że z połową II trymestru zagrożenie znacznie słabnie, więc już nie ma co gdybać i gadać o zapeszaniu. Co ma być to będzie.

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze , już nie krzyczcie na mnie ! :P obiecuję poprawę :) :P

Znam siebie, jak zacznę zakupy to koniec świata, kasa będzie szła jak woda z kranu :P

Monic88 lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    To Ty będziesz miała wszystkie "zimowe" dzieci :)

Ja to ostatnio jako pomyślałam , że my na zimę rodzimy to od razu taka dezorientacja, tzn. Jakie tu śpiwory, kombinezony , jak tu dziecko ubierać i być pewnym , że nie będzie mu za zimno . Może się to wydać śmieszne , ale takie mnie myśl i nachodzą :P

To nie jest śmieszne, mam tak samo! W lato to wiadomo, jakies body, pajacyki, lekki kocyk i dziekuje bardo, a w zimę? Jeszcze w sumie luty to taka końcówka zimy, zanim bąbel zacznie wychodzić to będzie koniec lutego, więc w sumie nie wiem...Zimowy kombinezon na wyjście ze szpitala, ale potem w marcu nadal ten sam, czy już jakiś polarowy? Śpiwór do wózka, co jeszcze? Do fotelika wkładamy go tylko w kombinezonie, czy też jakiś śpiwór? Ile warstw ciuszków ubrać, co na co założyć, czy powinien mieć jeszcze jakieś rajstopki? Nie mam pojęcia! :-P Pierwsze dziecko jednak chyba łatwiej rodzić na wiosnę/lato ;-)
    Choć moja mama urodziła mnie w październiku to jeszcze gorzej, miała dłuuugie miesiące ubierania mnie w kombinezony, a mówi że tak się darłam podczas ubierania, że jej się spacerów odechciewało :-D My przynajmniej tylko ok 2 miesiące będziemy musiały tak grubo ubierać ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wyprawki właśnie się zdenerwowalam. Rozmawiałam z siostrą męża i ona chciała mi coś kupić bo przeceny ale nie wiedziała jaki kolor a słyszę jak teściowa mówi że tak wcześnie to się Nie kupuję bla bla bla. Zaraz zadzwoniłam do męża i się poskarzylam. Na mnie to działa jak płachta na byka. Bo co to jest? Czekanie na poronienie czy śmierć dziecka?

Monic88 lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio z mężem na spacerze brzegiem morza podjęliśmy szybką decyzję odnośnie imion. Będzie Mateusz lub Joasia :)

Koniec tego dobrego, właśnie wracamy do domu. Cieszę się niesamowicie, że nie muszę w poniedziałek wracać do pracy ;) no i w końcu prentalne będę mieć!

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia to pięknie :) moja imienniczka

Meggi, nie przejmuj się, ja się nie przyznałam teściowej że już cos kupiłam, miałam nosa, ale się przyznałam że dostałam od koleżanki po jej dzieciach a też dostałam ochrzan że za wcześnie. A jakie to ma znaczenie że będą leżsły u niej czy u mnie? Eh przesądy...

kozamonia lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne imiona wybieracie, większość z tego co napisałyście mi się podoba :) Ja patrzyłam przede wszystkim na popularność i żeby nam się podobalo. Chłopak będzie Cezary (chociaż Kostek też mi się podoba), a dziewczynka Lidia (ja jeszcze myślę o Łucji).

Ja staram się myśleć pozytywnie, ale ubranek na razie nie kupuje, czekam na płeć, bo dla chłopczyka większość mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 11:44

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    To nie jest śmieszne, mam tak samo! W lato to wiadomo, jakies body, pajacyki, lekki kocyk i dziekuje bardo, a w zimę? Jeszcze w sumie luty to taka końcówka zimy, zanim bąbel zacznie wychodzić to będzie koniec lutego, więc w sumie nie wiem...Zimowy kombinezon na wyjście ze szpitala, ale potem w marcu nadal ten sam, czy już jakiś polarowy? Śpiwór do wózka, co jeszcze? Do fotelika wkładamy go tylko w kombinezonie, czy też jakiś śpiwór? Ile warstw ciuszków ubrać, co na co założyć, czy powinien mieć jeszcze jakieś rajstopki? Nie mam pojęcia! :-P Pierwsze dziecko jednak chyba łatwiej rodzić na wiosnę/lato ;-)
    Choć moja mama urodziła mnie w październiku to jeszcze gorzej, miała dłuuugie miesiące ubierania mnie w kombinezony, a mówi że tak się darłam podczas ubierania, że jej się spacerów odechciewało :-D My przynajmniej tylko ok 2 miesiące będziemy musiały tak grubo ubierać ;-)

Mam to samo :)))) zielona jak trawa,ile tego ubierać,żeby dziecko nie zmarzlo,czy te śpiwory tez czy kombinezon ;D u mnie dobrze,ze ta kuzynka w marcu urodziła,czekam aż wróci z wakacji to się do niej na dłuższa kawę wybiorę i pogadankę jak ona funkcjonowała w tym czasie i co ubierała na zimę :) po konsultacji mogę podpowiadać jakby co :) bo tez mam dylematy ze wszystkim :)

Kozamonia,kiedy prenatalne :)?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek na 16.45, zwariuję przez cały dzień czekania ;) bo weekend to jakoś zleci

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • rosann Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale macie przeboje z teściowymi, przykro mi :(
    Moja jest dla mnie jak obca osoba, nie utrzymujemy ze sobą kontaktów, a jeśli taki się zdarzy to jest on bardzo formalny.

Za to moja mama i tata... Oni jakby mogli to już by pół sklepu wykupili :) Wiem, że już jakieś bodziaki przytaszczyli do domu, a mama wydziergała dla malutkiej sweterek :)

Ja sama zaś czuje się koszmarnie źle bo nawet wczoraj jak byłam na zakupach to oglądałam ciuszki, ale na jakiekolwiek zakupy w ogóle nie mam ochoty. Co ze mną nie tak?

Co do imienia to u mnie będzie Emilia. Trochę po mnie :) Ja miałam mieć tak na imię, ale w sumie stanęło na Anna Emilia i teraz Mała przejmie to drugie :) Przy wyborze kierowaliśmy się tym, aby pasowało do nazwiska i aby było w miarę "międzynarodowe".
    Osobiście bardzo podoba mi się imię Łucja, ale w naszym przypadku ono odpada ze względu na fakt, że mieszkamy w DE i po prostu byłoby ciężkie do wymówienia dla Niemców.
    Chłopiec miał być Miłoszem, Hubertem albo Norbertem :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana,ja w pon te testy z krwi odbieram wiec już tez jajko znoszę :) znam ten ból zniecierpliwienia :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann,ale fizycznie złe się czujesz czy psychicznie?Nie przejmuj się,jeszcze zdążysz poszaleć na zakupach,może taka chwilowa niemoc Cię dopadła,to nie ma co na sile wtedy po sklepach biegach tylko odpocząć.Upaly są,może jesteś osłabiona po prostu.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • rosann Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Rosann,ale fizycznie złe się czujesz czy psychicznie?Nie przejmuj się,jeszcze zdążysz poszaleć na zakupach,może taka chwilowa niemoc Cię dopadła,to nie ma co na sile wtedy po sklepach biegach tylko odpocząć.Upaly są,może jesteś osłabiona po prostu.

Psychicznie, że niby taka koszmarna matka ze mnie, że nawet zakupy dla dziecka mnie nie rajcują, pffff.
    Chyba mam gorsze dni teraz i to dlatego.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Joasia to pięknie :) moja imienniczka

I moja :)

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka bardzo ladne imie nie wiem co Twoja tesciowa wymysla naprawde ladne i orginalne

JA Wlasnie czekam na wizyte i zaraz wchodze i zobacze swojego brzdaca

Katowiczanka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

oar89n73od1dc4i6.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ubranie zimowego dziecka to naprawdę nic skomplikowanego. Kupujecie to co na lato byście kupiły, tyle, że z dlugimi rękawami i nogawkami. Do tego śpiwór do gondoli/fotelika samochodowego. Tym sposobem dziecko ubrane na przyklad w body i polspiochy wkładacie do śpiwora i gotowe, można iść na spacer :)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ