X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

Wszystkiego najlepszego agula1512! Nie denerwuj się będzie dobrze, udanego lotu. Ja pięć dni temu miałam 5 rocznice.

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta ale dopiero o 17.30 ... nie śpię juz od 5 ;) niech te godziny szybko zleca ;)
    Proszę o kciuki :)

PRINCESKAWACH lubi tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za troske :-) plamien juz nie ma. Przytulanie z mezem odpada na dluuugi czas. Nie chce tego juz przezywac. Wizyte mam za 1.5 tyg ale jezeli to sie powtorzy to pojde w przyszlym tyg no a jak bedzie gorzej to szpital... Tego boje sie najbardziej bo mam male dziecko :-( chyba zlapalam jakiegos dola... Kiepsko sie czuje i mam dreszcze... Ciagle chce mi sie plakac. Dobrze ze maz ma urlop.

Agula gratulacje i przyjemnego lotu zycze :-) Ewela trzymam kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 08:52

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewewla ,Promyczek trzymam kciuki za wizyty.. Ja tez wizytuje dzisiaj o 14.30 ale niewiem czy podejrze dzidziusia bo tydzien temu miałam dokładne usg..Ale poprosze zeby na chwile zerknac

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, szczesliwego lotu! Dokad lecicie na ponowny miesiac miodowy? ;)

• kolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Chyba mam dziś lepszy humor, dziękuję za dobre słowa i wsparcie, dobrze że mamy to forum :)
    Ja wizyta jutro. Właśnie dostałam wyniki posiewu z pochwy:

Enterococcus spp.- pojedyncze
    Lactobacillus spp. - bardzo liczne
    Staphylococcus aureus - pojedyncze
    Grzybów drożdżopodobnych - nie wyhodowano. Wyizolowane drobnoustroje stanowia florę fizjologiczna nie dajaca podstaw do wykonania antybiogramu.

Chyba nie ma tragedii, ale na sto procent potwierdze jutro z lekrzem na wizycie :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula,gratuluję rocznicy!Pamiętaj jak dłuższy lot,to pochodź sobie trochę w samolocie :) przyjemnej i bezpiecznej podróży :)))

Promyczek,może to ze stresów albo podziebilas się i dlatego masz dreszcze.Spokojnie,plamienia przeszły,miejmy nadzieje,ze już ich nie będzie.Nie myśl teraz o najgorszym,dobrze,ze masz męża przy sobie to niech troszkę ci pomoże z dzieckiem i domem,a ty sobie odpocznij i postaraj się nie denerwować.W brzuszku masz drugiego małego lokatora i na pewno nie chciałby,żeby mama chodziła smutna :) pogłaszcz brzuszek,przytul dzieciaczka, będzie dobrze zobaczysz :)

Dzień dobry brzuszki!

Ewelaa,powodzenia na wizycie dzisiaj! póki co zajmij się czymś w domu,może uda ci się zdrzemnąć w ciągu dnia skoro tak wcześnie wstałaś :) to już dziś,zleci zobaczysz i za niedługo będziesz mogła podziwiać swojego bąbelka :)

Która mamuśka jeszcze dziś wizytuje?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane. Lot krótki 2h do znajomych do Bergen niestety z wypoczynku w ciepłych krajach zrezygnowlismy.
    Promyczek głowa do góry i żadnych złych myśli chyba nie chcesz żeby dzidziuś był też smutny.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja mam dzisiaj wizyte, dosc ważna bo chcialam zmienić lekarza prowadzącego. Zależy mi zeby rodzic w szpitalu Bonifratow i tam juz dwa miesiacr temu zapisałam sie do lekarza, chciałabym chodzic do lekarza, ktory pracuje w tym szpitalu właśnie, ale powiem Wam ze nie mam zadnych oczekiwan co do tej wizyty, lekarz ma nietety zle opinie na necie :-( Także na siłę tez nie bede do niego chodzić jak sie okaze beznadziejny. Ech ci lekarze na NFZ :/ Może chociaż USG zrobi...

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk mozna? Witam sie z terminem na 24.02.2018 :) po prenatalnych już wiemy ze chłopak :)

a88, kuzka, marmi, Czarna_kawa, szwesta80, Talla lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Gratuluje sprawdzonych plci.. i sie zastanawiam jak widac chlolaka a jak dziewczynke? Jak ktoras ma ochote to prosze wstawic zdjeciawki z pewniakami:) ja tez juz bym chciala wiedziec, zebu sie jakos ukierunkowac z zakupami, ale to mam nadzieje za 3 tyg.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, nie ważne, że blisko, ważne, że w ogóle jest wypad i zmiana otoczenia :) odpoczniesz sobie :) no i szczęścia Wam życzę nieustającego z okazji Waszej rocznicy :)

I Tobie Jiwa też, w końcu rocznica była niedawno ;)

Ewela, Kasiaa, Monic, kciuki za wizyty :)

Promyczek, słabsze fizyczne samopoczucie może być efektem tego wszystkiego, co się dzieje wokół Ciebie. Ja też tak często mam, że stres i smutki przekładają się na słabszą formę psychiczną i coś na kształt przeziębienia właśnie. Odpoczywaj jak najwiecej, pozwól mężowi się Tobą zająć :)

Krakowianka, no to gratulujemy synka :)

Dobrego dnia, dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 10:06

• Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka, gratuluję synka. Skąd lekarz miał pewność?
    Bo ja tez niby mam pewnego chłopca po prenatalnych, ale tak wszyscy straszą, że niespodzianki sa częste.
    Stokrotka, ja mam na filmiku z badań zaznaczonego siusiaka :D zrobilam print screena.
    Dziewczyny, błagam, nie mówcie że to wyrostek, który może być nadal żeński ;)
    Badania były w 12t0d.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23d06a18572a.png

Monic, do jakiego lekarza się zapisałaś?Byłam tam na łyczekowaniu i z jednym takim starszym sie pokłociłam :)
    Bo ten szpital ma dobre opinie i mozno go rozważam, ale nie planowałam przez lekarza sobie ułatwiać.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka, wacuś jak nic:D

Katowiczanka lubi tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka Dr Piotr Dłubis. Właśnie jest taki starszy :/ Wiesz jakbym ja miała super lekarza prowadzącego to bym na siłę nie zmieniała, wiem że można rodzić w danym szpitalu nawet nie mając tam lekarza, ale mój prowadzący też jest taki se (ani mnie grzeje ani ziębi), więc stwierdziłam, że spróbuję u tego na Bonifratów. Ale mówię, nic na siłę, jak mi się wybitnie nie będzie podobał to już wolę zostać u tego co jestem, do szpitala i tak mnie muszą przyjąć. Teraz chodzę na Raciborską, ten szpital też ma dobre opinie, więc ostatecznie tam też mogę rodzić. O co się z nim pokłóciłaś?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek, nie przejmuj się, to tylko hormony. A przytulanie nie jest najważniejsze, juz kiedys pisałam, u nas to mąż odstawił :) w 1 trymestrze bał sie poronienia, potem gadał o tym że boi się uszkodzić malucha, a teraz naczytał się o infekcjach i twierdzi, że on w pracy ma takie warunki w kibelkach, że boi się na mnie coś przynieść.
    A ja ostatnio pobeczałam się, bo mi kanapka spadła i nakrzyczałam do męża że to jego wina, bo coś do mnie gadał jak szłam z talerzykiem :)

Taki nasz los, że sinusoida humorów jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 10:36

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, Raciborska to mój 2 typ, ale tam ponoć bez wizyt u lekarza moga nie przyjąć. Potwierdzasz? Ze jak się zacznie, to mogą odmówić i powiedzieć że nie ma miejsc i odesłac gdzieś indziej?
    Pokłóciłam się o to, że chcę wyjść po zabiegu do domu. Był bardzo niemiły i powiedział, że skoro tak mówię, to on tym bardziej mi nie pozwoli. Głupotka, ale mój stan psychiczny wtedy był jaki był, więc mu powiedziałam, że robi mi na złość:)
    A po pierwszym łyżeczkowaniu w innym szpitalu to dosłownie mnie wyrzucili zaraz po, więc miałam porównanie.
    Ale niestety nie wiem jak się nazywał, nie zakodowałam w tym stresie. A na papierach mam pieczatki 4 róznych lekarzy.

stokrotka30 lubi tę wiadomość

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja sie ostatnio poryczalam w sklepie, bo nie bylo moich ulubionych lodow czekoladowych, na ktore mialam ochote od rana.

Ludzie sie gapili jak na wariatke... :/ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 10:42

Krakowianka lubi tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się nie możemy przytulać i to prawdopodobnie do końca ciąży, więc to plus 6 tygodniu połogu daje prawie rok bez przytulania ;-) No cóż śmiejemy się z mężem, że potem to będzie nasz drugi pierwszy raz :-D Nie mówię, że mi tego nie brakuje, zwłaszcza że mąż może, że tak powiem poradzić sobie inaczej ( :-D ), a ja niestety nie i powiem Wam, że organizm sobie w snach zaczyna odbierać, serio :-P Nie ma lekko. Ale gdybyśmy się skusili i coś by się stało maluszkowi to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła. Śmieję się, że się tyle miesięcy staraliśmy, że aż czasem nam się nie chciało, to teraz los sobie z nas zakpił i nie możemy w ogóle :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Monic, Raciborska to mój 2 typ, ale tam ponoć bez wizyt u lekarza moga nie przyjąć. Potwierdzasz? Ze jak się zacznie, to mogą odmówić i powiedzieć że nie ma miejsc i odesłac gdzieś indziej?
    Pokłóciłam się o to, że chcę wyjść po zabiegu do domu. Był bardzo niemiły i powiedział, że skoro tak mówię, to on tym bardziej mi nie pozwoli. Głupotka, ale mój stan psychiczny wtedy był jaki był, więc mu powiedziałam, że robi mi na złość:)
    A po pierwszym łyżeczkowaniu w innym szpitalu to dosłownie mnie wyrzucili zaraz po, więc miałam porównanie.
    Ale niestety nie wiem jak się nazywał, nie zakodowałam w tym stresie. A na papierach mam pieczatki 4 róznych lekarzy.

Hmmm nie wiem czy tak jest do końca, wiem tylko, że lekarz na Raciborskiej mi powiedział, że teraz jest Pani pacjentką szpitala i przyjmą Panią w każdej chwili jakby coś się działo. To nie wiem czy to była sugestia, że inaczej by mnie nie przyjęli? Dlatego właśnie wolałam mieć lekarza na Bonifratach bo to jest bardzo oblegana porodówka i boję się właśnie, że jak nie będę ich pacjentką to mi właśnie powiedzą, że nie mają miejsca i nara. A jak już się nastawie, że u nich i tam pójdę do szkoły rodzenia, poznam położne to jednak będzie mi źle jak mnie odeślą w najważniejszym dniu gdzie indziej, gdzie nikogo nie znam.
    No to faktycznie niefajna sytuacja, ale ja nie mam złudzeń do lekarzy na NFZ, jeszcze mi się nie trafił taki jakiego bym oczekiwała :-( Dlatego jadę dzisiaj pełna obaw żebym się tylko nie zdenerwowała i nic nie załatwiła.

km5sp07weqrpj7bl.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ