X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, 139/90 to jeszcze norma, choć górna granica. Mierz na bieżąco rano i wieczorem i jeśli to będzie standard, to warto porozmawiać z lekarzem,czy oby nie warto było zbijać.

Ale teraz przede wszystkim głowa do góry, nie myśl o tym, a na pewno też pomożesz, żeby spadło :)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczolinio wrote:
    Pytanie do mam, które juz mają starszaka/starszaki w domu: czy dzieci juz wiedzą o nowym czlonku rodziny? I czy macie jakieś rady w jaki sposób przekazać tę informację?

My powiedzieliśmy córce po pierwszym usg genetycznym. Pokazaliśmy zdjęcia i film z usg, powiedzieliśmy, że w brzuchu są dwa dzidziusie, a ona zostanie najfajniejszą starszą siostrą na świecie ;) Tyle, że moja córa ma już 4,5 roku, od jakiegoś czasu marzyła o rodzeństwie. Twoja jest jeszcze malutka, więc pewnie do końca nie ogarnie tematu, ale na pewno się ucieszy :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, kontroluj temat. Jak tylko zacznie górne skakać powyżej 140 to leć do lekarza. Ja z racji brania sterydów do 16tc musiałam mierzyć 3 razy dziennie i lekarz prosił o smsa gdyby tylko skończyło powyżej 140/90 (na szczęście cały czas mam w dolnych granicach normy).

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie no i siusiak nie odpadł, tzn nadal mam mieszane uczucia i jakoś trudno mi uwierzyć że udało nam się "zrobić" synka,mając trzy córki, mój lekarz jest pewny że to chłopiec i on widzi siusiaka i jajka , ja uwierzę jak za tydzień 15.09 na połówkowym pokaże mi to specjalista na dobrym sprzęcie, mam foty na których jest to zaznaczone

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d0f454e841.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd286b7a6e9.jpg

A poza tym to szyjka długa i zamknięta i wszystko w najlepszym porządku, na plusie wagowym mam 3,5kg czyli do przeżycia.

jomi81, Katowiczanka, Tokarzynka, momo28, marmi, jiwa, kuzka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw, no na tym drugim zdjeciu widać przyrodzenie jak byk :P

martaw lubi tę wiadomość

• rosann Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie odpadło, dynda jak w mordę jeża!

martaw, Marta091, Krakowianka lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mozesz zaczac wierzyc. Chlopak jak sie patrzy ;-)gratuluję:-)

martaw lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta fajny ten pisior! :-P

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj byliśmy na USG, będzie dziewczynka! :-) Tak sie cieszę, liczyłam po cichu na to ;-) Mąż liczyl na chłopca, a jak usłyszał córeczka to taki banan na twarzy :-) Ale jak ja bym usłyszała synek to tez bym sie cieszyła, to bez znaczenia przy pierwszym :-) Ale jeszcze nie kupuje wszystkiego w różu, czekam do polowkowych :-D Ale lekarz miał dobry sprzęt, pokazywal nam wargi sromowe, myślę ze tam juz nic nie wyrośnie ;-) Ale piękne uczucie myśleć "ta córcia" a nie "to dziecko" :-)

kuzka, jiwa, kasiarzyna, Tokarzynka, sunset06, Czarna_kawa, marmi, Katowiczanka, Krakowianka lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw chłopak jak nic:)

Monic88 gatulacje. Mi w 15 tyg też ginek pokazywał wargi sromowe, ale ja nie do końca mu wierzę. zobaczymy co powie w poniedziałek na wizycie. Czekam na połówkowe 29 wrzsień

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam wizyt, ja nie mogę się już doczekać a tu jeszcze ponad 2 tygodnie :( Mam nadzieję że maluszek będzie się tym razem poruszał a nie jak ostatnio w bezruchu bo cały czas boję się że coś jest nie tak.
    Jakoś cały czas mam wewnętrzny niepokój i boję się, nie cieszę się w 100% z ciąży.
    Jeszcze na dodatek mój mąż jedzie w weekend na miesiąc za granicę i już mnie dół psychiczny nachodzi, wszystko znów na mojej głowie. Jak będzie po USG dobrze, wracam do pracy bo już zaczynam podupadać psychicznie od siedzenia w domu i rozmyślania.
    Miłego wieczoru wszystkim :*

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie łam się, pociesz się tym że jak teraz wyjedzie to w najtrudniejszym dlaCiebie okresie czyli przed rozwiązaniem będziecie razem.

Marta gratulacje synusia.

Monica super że będziesz miała wymarzoną córeczkę.

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Avvre Debiutantka

Wysłany: 5 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    A ja po wizycie no i siusiak nie odpadł, tzn nadal mam mieszane uczucia i jakoś trudno mi uwierzyć że udało nam się "zrobić" synka,mając trzy córki, mój lekarz jest pewny że to chłopiec i on widzi siusiaka i jajka , ja uwierzę jak za tydzień 15.09 na połówkowym pokaże mi to specjalista na dobrym sprzęcie, mam foty na których jest to zaznaczone

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d0f454e841.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd286b7a6e9.jpg

A poza tym to szyjka długa i zamknięta i wszystko w najlepszym porządku, na plusie wagowym mam 3,5kg czyli do przeżycia.

Hej, my też z mężem staraliśmy sie o chłopaka (no, mamy tylko jedna córke ale mimo wszystko też nam ciężko uwierzyć). Lekarka na pierwszym usg (12tc) uznała, że raczej dziewczynka, a na usg w 17 tc lekarz (inny) uznał, ze chłop. Jestem wniebowzieta ale czekam na polowkowe (27.09).
    Wrzucam zdjecie
    co sądzicie?
    yObkoP9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 22:39

marmi lubi tę wiadomość

8599yx8dfxitqw4o.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wasze dzieciaczki ważą i w jakim tygodniu? Bo nasza wazyla dzisiaj 230g! Lekarz najpierw mówi ze duza dzidzia, ale potem powiedzial, ze waga zgadza sie co do dnia z wiekiem ciazy, 18 tydzien. Ale strasznie duzo mi sie to wydaje, moze nie bede tego DHA brała? :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myślicie? Dwie herbatki (mam na myśli zwykłą , ekspresową typu Lipton) dziennie (tzw. siki Weroniki) z miodem i cytryną , chyba nam nie zaszkodzą , a raczej Maluchom? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 23:32

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• martaw Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avvre wrote:
    Hej, my też z mężem staraliśmy sie o chłopaka (no, mamy tylko jedna córke ale mimo wszystko też nam ciężko uwierzyć). Lekarka na pierwszym usg (12tc) uznała, że raczej dziewczynka, a na usg w 17 tc lekarz (inny) uznał, ze chłop. Jestem wniebowzieta ale czekam na polowkowe (27.09).
    Wrzucam zdjecie
    co sądzicie?
    yObkoP9.jpg
    No jeśli dobrze widzę nóżki i pupę a pomiędzy nimi trzy groszki to chyba to jajka i siusiak :)

Monic88 nie mam pojęcia ile maluch waży, mój lekarz poza badaniem na fotelu, sprawdzeniem ph itd robi króciutkie usg żeby sprawdzić długość szyjki i akcję serca bobasa, ma starszy sprzęt więc nie waży itd za tydzień mam połówkowe to dowiem się ile waży.

Kuzka myślę że nie zaszkodzą o ile nie przekraczasz 200g kofeiny, ja np. nie pijam herbaty czarnej wcale, bo jestem miłośnikiem kawy i w zamian piję dwie słabiutkie kawy z ekspresu, ale powiem Ci że piję melisę z cytryną i miodem i jest pyszna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuszki:)

Czy któraś mamusia dziś wizytuje?

Avvre na moje oko chłopak jak nic.

Monic88 mója kruszynka w 14tyg3d ważyła 103g.

kuzka ja herbaty zwykłej staram się nie pić. Piję gorącą wode z miodem i cytrynką, a herbatki:miętowa, rumiankowa, meliska,pokrzywa.

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    A ile wasze dzieciaczki ważą i w jakim tygodniu? Bo nasza wazyla dzisiaj 230g! Lekarz najpierw mówi ze duza dzidzia, ale potem powiedzial, ze waga zgadza sie co do dnia z wiekiem ciazy, 18 tydzien. Ale strasznie duzo mi sie to wydaje, moze nie bede tego DHA brała? :-D
    O matko, moja Tośka to prawdziwy gigant. Niecałe 200g w 16t2d :D

p19u43r8y4e057zb.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bliźniaki w 16+5 ważyły 189g jeden i 193g drugi.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne zdjęcia! Teraz nie mogę się doczekać jutrzejszego podglądania maluszka :)

Herbatę piję, jedną/dwie słabizny dziennie, czasem sobie pomarańczę wkroję. Kawy nie lubię, w pracy czasami jakąś rozpuszczalną wypiłam. Zioła kocham, ale od kiedy jestem w ciąży nie piję, śmierdzą mi ;)

Byłam na badaniach krwi, miałam wrażenie jakbym wieki tam siedziała, bo się żyły pochowały i leciało okrutnie powoli. Coś mnie w pęcherzu szczyka, więc kupiłam żurawinę i będę ją przegryzać z wodą, na taką pogodę to u mnie nie nowość...

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ