X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, 139/90 to jeszcze norma, choć górna granica. Mierz na bieżąco rano i wieczorem i jeśli to będzie standard, to warto porozmawiać z lekarzem,czy oby nie warto było zbijać.

Ale teraz przede wszystkim głowa do góry, nie myśl o tym, a na pewno też pomożesz, żeby spadło :)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczolinio wrote:
    Pytanie do mam, które juz mają starszaka/starszaki w domu: czy dzieci juz wiedzą o nowym czlonku rodziny? I czy macie jakieś rady w jaki sposób przekazać tę informację?

My powiedzieliśmy córce po pierwszym usg genetycznym. Pokazaliśmy zdjęcia i film z usg, powiedzieliśmy, że w brzuchu są dwa dzidziusie, a ona zostanie najfajniejszą starszą siostrą na świecie ;) Tyle, że moja córa ma już 4,5 roku, od jakiegoś czasu marzyła o rodzeństwie. Twoja jest jeszcze malutka, więc pewnie do końca nie ogarnie tematu, ale na pewno się ucieszy :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, kontroluj temat. Jak tylko zacznie górne skakać powyżej 140 to leć do lekarza. Ja z racji brania sterydów do 16tc musiałam mierzyć 3 razy dziennie i lekarz prosił o smsa gdyby tylko skończyło powyżej 140/90 (na szczęście cały czas mam w dolnych granicach normy).

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie no i siusiak nie odpadł, tzn nadal mam mieszane uczucia i jakoś trudno mi uwierzyć że udało nam się "zrobić" synka,mając trzy córki, mój lekarz jest pewny że to chłopiec i on widzi siusiaka i jajka , ja uwierzę jak za tydzień 15.09 na połówkowym pokaże mi to specjalista na dobrym sprzęcie, mam foty na których jest to zaznaczone

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d0f454e841.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd286b7a6e9.jpg

A poza tym to szyjka długa i zamknięta i wszystko w najlepszym porządku, na plusie wagowym mam 3,5kg czyli do przeżycia.

jomi81, Katowiczanka, Tokarzynka, momo28, marmi, jiwa, kuzka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw, no na tym drugim zdjeciu widać przyrodzenie jak byk :P

martaw lubi tę wiadomość

• rosann Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie odpadło, dynda jak w mordę jeża!

martaw, Marta091, Krakowianka lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mozesz zaczac wierzyc. Chlopak jak sie patrzy ;-)gratuluję:-)

martaw lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta fajny ten pisior! :-P

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj byliśmy na USG, będzie dziewczynka! :-) Tak sie cieszę, liczyłam po cichu na to ;-) Mąż liczyl na chłopca, a jak usłyszał córeczka to taki banan na twarzy :-) Ale jak ja bym usłyszała synek to tez bym sie cieszyła, to bez znaczenia przy pierwszym :-) Ale jeszcze nie kupuje wszystkiego w różu, czekam do polowkowych :-D Ale lekarz miał dobry sprzęt, pokazywal nam wargi sromowe, myślę ze tam juz nic nie wyrośnie ;-) Ale piękne uczucie myśleć "ta córcia" a nie "to dziecko" :-)

kuzka, jiwa, kasiarzyna, Tokarzynka, sunset06, Czarna_kawa, marmi, Katowiczanka, Krakowianka lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw chłopak jak nic:)

Monic88 gatulacje. Mi w 15 tyg też ginek pokazywał wargi sromowe, ale ja nie do końca mu wierzę. zobaczymy co powie w poniedziałek na wizycie. Czekam na połówkowe 29 wrzsień

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam wizyt, ja nie mogę się już doczekać a tu jeszcze ponad 2 tygodnie :( Mam nadzieję że maluszek będzie się tym razem poruszał a nie jak ostatnio w bezruchu bo cały czas boję się że coś jest nie tak.
    Jakoś cały czas mam wewnętrzny niepokój i boję się, nie cieszę się w 100% z ciąży.
    Jeszcze na dodatek mój mąż jedzie w weekend na miesiąc za granicę i już mnie dół psychiczny nachodzi, wszystko znów na mojej głowie. Jak będzie po USG dobrze, wracam do pracy bo już zaczynam podupadać psychicznie od siedzenia w domu i rozmyślania.
    Miłego wieczoru wszystkim :*

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie łam się, pociesz się tym że jak teraz wyjedzie to w najtrudniejszym dlaCiebie okresie czyli przed rozwiązaniem będziecie razem.

Marta gratulacje synusia.

Monica super że będziesz miała wymarzoną córeczkę.

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Avvre Debiutantka

Wysłany: 5 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    A ja po wizycie no i siusiak nie odpadł, tzn nadal mam mieszane uczucia i jakoś trudno mi uwierzyć że udało nam się "zrobić" synka,mając trzy córki, mój lekarz jest pewny że to chłopiec i on widzi siusiaka i jajka , ja uwierzę jak za tydzień 15.09 na połówkowym pokaże mi to specjalista na dobrym sprzęcie, mam foty na których jest to zaznaczone

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d0f454e841.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd286b7a6e9.jpg

A poza tym to szyjka długa i zamknięta i wszystko w najlepszym porządku, na plusie wagowym mam 3,5kg czyli do przeżycia.

Hej, my też z mężem staraliśmy sie o chłopaka (no, mamy tylko jedna córke ale mimo wszystko też nam ciężko uwierzyć). Lekarka na pierwszym usg (12tc) uznała, że raczej dziewczynka, a na usg w 17 tc lekarz (inny) uznał, ze chłop. Jestem wniebowzieta ale czekam na polowkowe (27.09).
    Wrzucam zdjecie
    co sądzicie?
    yObkoP9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 22:39

marmi lubi tę wiadomość

8599yx8dfxitqw4o.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wasze dzieciaczki ważą i w jakim tygodniu? Bo nasza wazyla dzisiaj 230g! Lekarz najpierw mówi ze duza dzidzia, ale potem powiedzial, ze waga zgadza sie co do dnia z wiekiem ciazy, 18 tydzien. Ale strasznie duzo mi sie to wydaje, moze nie bede tego DHA brała? :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myślicie? Dwie herbatki (mam na myśli zwykłą , ekspresową typu Lipton) dziennie (tzw. siki Weroniki) z miodem i cytryną , chyba nam nie zaszkodzą , a raczej Maluchom? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 23:32

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• martaw Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avvre wrote:
    Hej, my też z mężem staraliśmy sie o chłopaka (no, mamy tylko jedna córke ale mimo wszystko też nam ciężko uwierzyć). Lekarka na pierwszym usg (12tc) uznała, że raczej dziewczynka, a na usg w 17 tc lekarz (inny) uznał, ze chłop. Jestem wniebowzieta ale czekam na polowkowe (27.09).
    Wrzucam zdjecie
    co sądzicie?
    yObkoP9.jpg
    No jeśli dobrze widzę nóżki i pupę a pomiędzy nimi trzy groszki to chyba to jajka i siusiak :)

Monic88 nie mam pojęcia ile maluch waży, mój lekarz poza badaniem na fotelu, sprawdzeniem ph itd robi króciutkie usg żeby sprawdzić długość szyjki i akcję serca bobasa, ma starszy sprzęt więc nie waży itd za tydzień mam połówkowe to dowiem się ile waży.

Kuzka myślę że nie zaszkodzą o ile nie przekraczasz 200g kofeiny, ja np. nie pijam herbaty czarnej wcale, bo jestem miłośnikiem kawy i w zamian piję dwie słabiutkie kawy z ekspresu, ale powiem Ci że piję melisę z cytryną i miodem i jest pyszna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuszki:)

Czy któraś mamusia dziś wizytuje?

Avvre na moje oko chłopak jak nic.

Monic88 mója kruszynka w 14tyg3d ważyła 103g.

kuzka ja herbaty zwykłej staram się nie pić. Piję gorącą wode z miodem i cytrynką, a herbatki:miętowa, rumiankowa, meliska,pokrzywa.

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    A ile wasze dzieciaczki ważą i w jakim tygodniu? Bo nasza wazyla dzisiaj 230g! Lekarz najpierw mówi ze duza dzidzia, ale potem powiedzial, ze waga zgadza sie co do dnia z wiekiem ciazy, 18 tydzien. Ale strasznie duzo mi sie to wydaje, moze nie bede tego DHA brała? :-D
    O matko, moja Tośka to prawdziwy gigant. Niecałe 200g w 16t2d :D

p19u43r8y4e057zb.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bliźniaki w 16+5 ważyły 189g jeden i 193g drugi.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne zdjęcia! Teraz nie mogę się doczekać jutrzejszego podglądania maluszka :)

Herbatę piję, jedną/dwie słabizny dziennie, czasem sobie pomarańczę wkroję. Kawy nie lubię, w pracy czasami jakąś rozpuszczalną wypiłam. Zioła kocham, ale od kiedy jestem w ciąży nie piję, śmierdzą mi ;)

Byłam na badaniach krwi, miałam wrażenie jakbym wieki tam siedziała, bo się żyły pochowały i leciało okrutnie powoli. Coś mnie w pęcherzu szczyka, więc kupiłam żurawinę i będę ją przegryzać z wodą, na taką pogodę to u mnie nie nowość...

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ