X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi - ja dzisiaj jak śnięta rybka... Na zwolnieniu jestem już od jakiegoś czasu, bo trochę przebojów miałam i tak jest bezpieczniej dla mnie i maluszka. Trochę mi pracy brakuje, klientów z którymi pracowałam, ale w domu się nie nudzę :)
    Mialam plan pracować jak długo dam radę, ale życie samo zweryfikowało.

Odebrałam wyniki badań, morfologia bez zmian więc jest dobrze, Toksoplazmoza IGM ponownie brak, więc mogę kota utulić (kicior chorowitek po tokso w zeszłym roku) :)
    Najbardziej stresował mnie cukier, a tu 77,8, kamień z serca :)

marmi lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka,kciukasy za wizytę i obyś pozbyła się tego bólu wreszcie biedaku ;( mam nadzieje,ze to okaże się niegroźne i ze tam się nic nie rozeszło.Daj znać co lekarz Ci powiedział!Ściskam cieplutko!

Kasiaa,Marmi dobrze mówi zmykaj na L4 nie oglądaj się na nikogo skoro szef nie ma sumienia i od razu chce Cię zwolnić to bez sentymentów po prostu i rób swoje.Nie dbają o pracownika,to nie ma co zwlekać.

Kuzka,współczuje tych cyrków z brakiem cieplej wody...tez sobie moment wybrali,jak jest już zimno kurczaki i człowiek powinien się wygrzać trochę pod prysznicem...

Meggi,niestety widzisz wieści szybko się rozchodzą,takie są uroki pracy z młodzieżą,oni zawsze wszystko wiedza.Nie denerwuj się,musisz się dobrze nastawić i jakoś przeżyć ten dzień poza domem z poranna wizyta,ale pocieszeniem jest to,ze zobaczysz swojego bąbelka :)))

Marmi,mam podobnie wracam z pracy jak taki zombiak i nie mam siły na nic,ani na sprzątnie,ani gotowanie...a masz możliwość jakoś np 1/2 dni urlopu wziąć może potrzeba Ci regeneracji troszkę?

Monic,ja tez się do SN przymierzam,boje się wiadomo,ale jakoś tak na dzień dzisiejszy chce spróbować wiec jeśli nie będzie przeciwskazan to takie mam postanowienie.Trzymam i za ciebie kciukasy,żeby ta macica nie plątały figli i dała ci urodzić tak jak chcesz :)

Co do basen to najpierw musiałabym się nauczyć pływać ;D ale wszystko przede mną :))) w pracy mam dużo aktywności wiec jak wracam do domku,to już odpoczynek na tapecie,ale w wolnych chwilach spacer jest dobrym rozwiązaniem :) myślałam nad jogą dla ciężarnych,ale w domku,ale póki co brak czasu na to i energii wiec czekam na ,,lepszy moment'' ;p

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Kotwiczanka trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Co do zimna za oknem - u nas i zimno w domu - od 4 do 17 września wyłączyli nam ciepłą wodę, bo podłączają nową sieć ciepłowniczą (ale u nas takie kwiatki od lat 80tych) , co roku , przez 2 tygodnie września nie ma ciepłej wody- i zawsze jak na złość robi się wtedy zimno :P

Wiecie jaki to wyczyn myć głowę wodą z miski :D nawet garów spokojnie nie można umyć :P
    Nawet wczoraj o was w TVN mówili. Współczuję :(
    Mój tata po chodził z okolic twojego miast i jego siostry nadal tam mieszkają. Byłam u ciebie w maju po wielu latach i powiem ci, że byłam bardzo zaskoczona jak bardzo się zmieniło twoje miasto. Nadbrzeże wygląda przecudnie.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • rosann Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka przybijam 5 jeśli chodzi o brak ciepłej wody.
    Ja jej nie mam od wczorajszego wieczora, ale dlaczego to nie mam zielonego pojęcia... Muszę zrobić jakiś rekonesans i dowiedzieć się o co chodzi :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Aida Debiutantka

Wysłany: 6 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem że i tak nikt nie odpowie, bez sensu pisanie tutaj

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje o 14:30, trzynaście kciuki :D

marmi, Anne92, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aida, bez sensu to jest się obrażać :)
    Czasem ktoś nie zauważy pytania, a czasem ciężko na niektóre pytania odpowiedzieć.
    Warto wtedy po prostu powtorzyć pytanie ;)

Co do wyglądu brzuszka to jest kwestia tak indywidualna, że niektóre dziewczyny mają już całkiem spore piłeczki, inne maleńkie brzuszki, a u jeszcze innych w ogóle nie widać, że są w ciąży.

Z moich doświadczeń np. ciężko mi jest sobie przypomnieć, jak wtedy wyglądał mój brzuszek. Wydaje mi się, że koło 17 tc, może troszkę wcześniej, dopiero zaczął się pojawiać. Teraz z tygodnia na tydzień jest coraz większy i już naprawdę wyraźnie zaokrąglony.
    Galerię mamy na FB, więc zapraszamy do grupy (wystarczy tu na belly napisać pm do Pauli) :)

Kawa, z urlopem u mnie właśnie średnio. W firmie są 3 osoby, w ogóle nic nie jest szykowane na moje odejście, zero myślenia o jakimś zastępstwie. Niby to nie mój problem, ale jakoś tak mi ciężko być twardą i stanowczo postawić na swój interes. Zresztą przez ciążę atmosfera i tak napięta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dzięki dziewczyny za Wasze rady i Wasze doświadczenia, od razu jakoś tak raźniej i lżej na duchu, gdy człowiek czuje, że jest rozumiany :)

Malineczkaa, kciuki :)

• lena7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Lena kiedy masz połówkowe? Ja 3.10
    Ja mam 10.10 :) Krakowianka masz juz duzego brzucha? ;)

Krakowianka, i Wy dziewczyny, jakie robicie badania jak idziecie na wizyte do gin.? bo ja na poczatku robilam tsh, morfologie, glukoze, mocz..a na ostatnich wiztytach lekarz chcial tylko mocz i morfologie. Teraz zmieniam lekarza, bo w mojej klinice ciaze prowadza do 12tyg. i ide do innego, i zastanawiam sie jakie badania mam do niego zrobic?

Tokarzynka, w ktorym tyg. masz zrobic echo?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aida, tutaj tyle dziewczyn pisze na raz, że czasem można nie doczytać pytania, albo zapomnieć odpisać :-) Co do brzuska to nie ma się co porównywać bo widzę, że niektóre mają już je całkiem spore, a niektóre prawie w ogóle niewidoczne. Ja miałam brzuszek już przed ciążą i dopiero teraz zaczynam widzieć jakieś różnice, jest odrobinę większy, bardziej zaokrąglony i twardszy, ale na zewnątrz jeszcze nie widzą różnicy. Podejrzewam, że za miesiąc w 6 miesiącu coś będzie widać już dla innych.

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aida tyle tu piszemy i tyle zaczynamy watkow ze ciezko nadazyc czasami i poodpowiadac na wszystkie te wpisy... Ale zareczam Ci ze mozna tutaj na dziewczyny liczyc. W 1 ciazy u mnie w 17 tyg nie bylo nic widac a teraz brzusio rosnie i jest coraz bardziej widoczny :-)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:

Krakowianka, i Wy dziewczyny, jakie robicie badania jak idziecie na wizyte do gin.? bo ja na poczatku robilam tsh, morfologie, glukoze, mocz..a na ostatnich wiztytach lekarz chcial tylko mocz i morfologie. Teraz zmieniam lekarza, bo w mojej klinice ciaze prowadza do 12tyg. i ide do innego, i zastanawiam sie jakie badania mam do niego zrobic?

Ja też ostatnio dostałam tylko na morfologię i mocz, idę w piątek więc zobaczę czy mi wypisze znowu jakieś badania. Poczekaj na wizytę i zobaczysz jakie badania Ci wypisze tym razem :-)
    W przyszłym tygodniu jadę do koleżanki, ma mi dać karton ciuszków po córeczce, już się nie mogę doczekać :-) Muszę do tego czasu zrobić miejsce w komodzie :-D

Krakowianka, lena7, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja najpierw mialam badania podstawowe i toxo, hiv i różyczkę a teraz podstawowe i hbs czy jakos tak...

lena7 lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

• Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tych podstawowych wliczam tez glukoze i tsh

lena7 lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzucha nie mam nadal, w ogóle.
    Dziewczyny z FB widziały to mogą potwierdzić :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Nawet wczoraj o was w TVN mówili. Współczuję :(
    Mój tata po chodził z okolic twojego miast i jego siostry nadal tam mieszkają. Byłam u ciebie w maju po wielu latach i powiem ci, że byłam bardzo zaskoczona jak bardzo się zmieniło twoje miasto. Nadbrzeże wygląda przecudnie.

O proszę , jaki ten świat mały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 14:32

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też brzucha nie mam :) póki co oprócz humorków i porannych mdłości nie czuję że jestem w ciąży.
    Z córką do 7 mca chodziłam w tych samych spodniach :)

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:

Ja miałam te same badania co Ty, teraz pójdę z morfologia, moczem i żelazem. Śmiałam sie, bo w zeszłym tygodniu pisałam ze plasciutko u mnie a od soboty wzdęło brzusio i tak zostało. Jeansy zrobiły sie cisnące na brzusiu, wiec wczoraj po badaniach sru do h&m i nabyłam sexi ciezarowkowe jeansy! Dzisiaj byłam w nich w pracy i w luźnej bluzie a laski piszczały, ze wreszcie widać że w ciazy jestem :) czyli widać :)
    Lena a jak Twój brzucholek?

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Ja też ostatnio dostałam tylko na morfologię i mocz, idę w piątek więc zobaczę czy mi wypisze znowu jakieś badania. Poczekaj na wizytę i zobaczysz jakie badania Ci wypisze tym razem :-)
    W przyszłym tygodniu jadę do koleżanki, ma mi dać karton ciuszków po córeczce, już się nie mogę doczekać :-) Muszę do tego czasu zrobić miejsce w komodzie :-D
    Monic ale fajowo!! Ja postanowiłam niczego nie kupować i nie gromadzić do grudnia...a wczoraj przyjaciółka zadzwoniła, ze oddali jej leżaczek i zimowe ciuszki dla chłopaka i ze albo biorę w tym tygodniu albo wyrzuci ;) chyba nie będzie wyjścia. Wózek tez mamy obiecany taki wypasiony ;) a koleżanka z pracy męża ma 4-miesięcznego synka i dopiero teraz sie przyznała ze zbiera i odkłada dla nas ciuszki od początku bo wiedziała ze w końcu nam sie uda :):). Z tej radości zamówiłam wczoraj ciążowa kurtkę zimowa z Ukrainy!!! Bardzo fajna, bo ma wkładkę powiększająca gdy brzusio duże i taka nakładkę z kapturem, ze mozna dziecko w chuście pod spodem nosić. Stwierdziłam, ze skoro wszystko będzie z darów to poszaleje :):).
    Pamietam jak po becie pozytywnej pomyslałam, ze stara jestem, przyjaciółki już dawno rodziły i ze będę musiała wszystko kupować nowe albo w lumpku...

5958beaa9c1f8.png
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dołączyć do grupy na fb? Mozecie mi link wysłać?

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ