Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakowianka wrote:Ja miałam te same badania co Ty, teraz pójdę z morfologia, moczem i żelazem. Śmiałam sie, bo w zeszłym tygodniu pisałam ze plasciutko u mnie a od soboty wzdęło brzusio i tak zostało. Jeansy zrobiły sie cisnące na brzusiu, wiec wczoraj po badaniach sru do h&m i nabyłam sexi ciezarowkowe jeansy! Dzisiaj byłam w nich w pracy i w luźnej bluzie a laski piszczały, ze wreszcie widać że w ciazy jestem
czyli widać
Lena a jak Twój brzucholek?to ja zrobie po prostu znowu morfologie i mocz, a jak mi cos zleci dalej to wtedy na nast.wiz..bo te wszystkie toxo, hivy to mialam juz dziesiatki razy robione, ale pewnie mi i tak zleci bo w ciazy trzeba miec
Krakowianka no niby, jakby ten brzuch sie robi, ale bez wiekszego szalu..tzn moj maz i tesciowa mowia ze sporo, a ja tam nie widze..ale dzis jak zwykle spalam na brzuchu i juz ewidentnie czulam ucisk
Za to mam w koncu cycki!!Krakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena - morfologia, cukier, HCV, HBS, HIV, tokso, VDRL, TSH i mocz. Mialam powtórzyć tylko cukier, ale jak już mnie igłą masakrowali to zrobiłam morfologię i tokso. Różyczkę miałam i byłam szczepiona.
Więcej na szczęście nie było potrzeby
Brzuszek widoczny, może jeszcze nie piłka, ale już ciążowy. Na brzuchu nie śpię, oduczyłam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 15:44
lena7 lubi tę wiadomość
mały książę
-
O kurczę, a wiecie że właśnie sobie uświadomiłam, ze w poprzedniej ciąży nie kupiłam sobie żadnego ciucha ciążowego. A pracowałam do końca 8 msca...Nie wiem jak to zrobiłam, w tej ciąży już teraz mam problem w co się ubrać...
Krakowianka lubi tę wiadomość
-
Ja kończę 17 tydzień i brzuch mam spory - dziewczyny z FB potwierdzą
Po wizycie ok, maluch waży 192g i się wiercił w czasie badania, że tętno pani doktor uciekało:)
Na ból wiele mi nie poradziła, ponoć to się zdarza, choć raczej w 3 trymestrze. Ona niestety nie potrafi stwerdzić czy coś sie rozeszło, mam łykać wapno i leżeć jak najwięcej a jak nie przejdzie, to mnie skieruje do ortopedy. najważniejsze dla mnie, że to nie oznaka, że z ciążą i dzieckiem coś nie tak. Wszystko zniosę, byle wiedzieć, że to nie wpływa na dziecko.
No i już na 100% chłopak, 3 USG już potwierdziło, widziałam jajeczka i siusiakaKrakowianka, Czarna_kawa, Anne92, marmi, lena7, kolka, kuzka, jiwa lubią tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
lena7 wrote:Ok, dzieki dziewczyny
to ja zrobie po prostu znowu morfologie i mocz, a jak mi cos zleci dalej to wtedy na nast.wiz..bo te wszystkie toxo, hivy to mialam juz dziesiatki razy robione, ale pewnie mi i tak zleci bo w ciazy trzeba miec
Krakowianka no niby, jakby ten brzuch sie robi, ale bez wiekszego szalu..tzn moj maz i tesciowa mowia ze sporo, a ja tam nie widze..ale dzis jak zwykle spalam na brzuchu i juz ewidentnie czulam ucisk
Za to mam w koncu cycki!!lena7 lubi tę wiadomość
-
KasjaK wrote:O kurczę, a wiecie że właśnie sobie uświadomiłam, ze w poprzedniej ciąży nie kupiłam sobie żadnego ciucha ciążowego. A pracowałam do końca 8 msca...Nie wiem jak to zrobiłam, w tej ciąży już teraz mam problem w co się ubrać...
-
marmi wrote:Katowiczanka kciuki za wizytę.
Kasiaa, przerwij macierzyński i przejdź asap na L4, jeśli opłacasz składkę chorobową. To jedyne sensowne rozwiązanie.
Kuzka, ja też się mocno herbatkowa zrobiłamw sensie tak zimowo herbatkowa, bo musi być z cytrynką! A poza tym wszelkie herbatki ziołowe
A jak tam Wasze samopoczucia, dziewczynki i siły fizyczne Wasze? Ja nadal pracuję, ale strasznie ciężko mi się wstaje rano, w dzień nie mam siły, a wieczorem po powrocie jestem już żywym trupem... i tak się zastanawiam, co z tym fantem zrobić...ale boję się, że w domu zanudzę się i rozleniwię na śmierć...
Tak się biję ostatnio z myślami... -
Ja na prenatalnych poznałam płeć, to było równo skończone 12t. Lekarz powiedział, że na 95% chłopak. 2 tygodnie później juz u mojej lekarki tez było widąc chłopaka na dużo gorszym sprzęcie, ale ona była pewna dużo mniej, powiedziała, że niespodzianki się zdarzają. No i dzisiaj na tym samym sprzęcie pokazała mi już na 100% męskie narządy
marmi, kuzka, kasiarzyna lubią tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Ja też na prenatalnych miałam powiedziane, że będzie chłopiec
Ale jutro na połówkowych zobaczymy czy się potwierdzi. Co do ubrań, to ja chodzę jeszcze w swoich normalnych. Przed ciążą nosiłam 38/40, teraz po prostu kupiłam kilka koszulek 42/44 żeby można było w nich trochę pochodzić. A spodnie zamieniłam na leginsy i są super wygodne
-
nick nieaktualnyKasiaa, jesteś pewna? Wydaje mi się, że pracidawcy nic do tego. Idziesz do lekarza, bierzesz L4. Płaci Ci ZUS macierzankę przecież.
Konikowa, u mnie w 12tc miała być dziewczynka, a w 17tc się okazało, że między nogami wyrósł siusiak
Mi moja pani dr już w 12tc powiedziala, że w 17 będzie wiadomo na 100%, więc myślę, że to już mogą być wiarygodne informacje u Ciebie, jeśli maluch współpracuje i pokazuje, co ma miedzy nóżkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 18:49
-
marmi wrote:Kasiaa, jesteś pewna? Wydaje mi się, że pracidawcy nic do tego. Idziesz do lekarza, bierzesz L4. Płaci Ci ZUS macierzankę przecież.
Konikowa, u mnie w 12tc miała być dziewczynka, a w 17tc się okazało, że między nogami wyrósł siusiak
Aż z ciekawości doczytałam i Kasia ma rację. Aby przerwać rodzicielski (macierzyński już dawno minął, on trwa 20 tygodni), zgodę na to musi wyrazić pracodawca...
Kasia kciuki za Ciebie! -
U mnie tez brzuszek widoczny. I nawet mama zauwazyla ze na poczatku robil mi sie nisko a teraz wędruje do góry spora juz pileczka. Ale to dlatego ze mialam troche nadmiaru tluszczowego przed ciaza... Dziewczyny ja wiem ze nam hormony buzuja itd ale moj brat cioteczny juz mi tak na nerwy dziala ze szok. Ciagle cos chce ode mnie jak przyjedzie w sensie czy mam dla niego ciastko czy ciasto moglam upiec jak siedze w domu. A dzis stwierdzil ze ma ochote na frytki to moge jechac i mu kupic. Co do mnie przyjedzie to mi wszystko wyjada juz kilka razy mu wypominalam ze ma mi odkupic ale jakos sie nie doczekam ich chyba. W dodatku on jest swiadkiem i wszystko mu nie pasuje. Jak by dalej do slubu bylo to bym go zmienila.. Ja wiem ze hormony ale on tak mnie wkurza jak nikt inny...
Przepraszam ale musialam sie wygadac👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny -
nick nieaktualnyOk, Kasia, w takim razie trzymam kciuki mocno za jutrzejszą rozmowę :*
Lena, ja na początku miałam mnóstwo badań zleconych. W drugim trymestrze powtarzałam yokso, a z wizyty na wizytę mam morfologię i mocz, albo sam mocz. Te wcześniejsze badania są aktualne, więc po prostu zabierz ze sobą wyniki. Najwyżej zlecą to, co będzie im potrzebnelena7 lubi tę wiadomość
-
Konikowa wrote:Hej dziewczyny, w ktorym tygodniu poznalyscie plec dziecka? Ja dzis od lekarza uslyszalam, ze bedzie chlopiec i nawet pokazał mi siusiaka ale zastanawiam sie na ile to wiarygodne, dodam, ze jestem w 16 tygodniu
Żaden z 3 lekarzy się nie mylił.Ale z tego co czytalam na forach to pomyłki się zdarzają.Myślę,ze w 16 tyg juz jest mniejsze prawdopodobieństwo pomyłki,bo zewnętrzne narządy sa ukształtowane a w 12 tyg lekarze wnioskują na podstawie wyrostka płciowego.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Annie,jutro już masz połówkowe
? Ale fajnie,trzymamy za Ciebie kciukasy!!!
Lena,podstawowe badania na początek morfologia,mocz,w tym wszystkie zakaźne choroby,tsh itd w międzyczasie cukier,przeciwciała,bo obydwoje mamy minusową grupę krwi,znowu tsh,znowu morfologia itdpóźniej dojdzie glukoza do wypicia i krzywa cukrowa,bleeee.We wt mam usg tarczycy i szybki podglad malutkiej
aaa i jeszcze wymaz z pochwy ważna rzecz,szczególnie jak się przeszło tak jak ja infekcje pęcherza i plamienie.
Kasiaa,trzymam kciuki,żebyś się dogadała z szefem!
Katowiczanka,gratulacje potwierdzonego siusika))) dobrze,ze z wami wszystko wporzadku,miejmy nadzieje,ze ten ból minie.
Co do brzuszka,generalnie go nie widać,ale wzdęcia mam co chwile wiec już się zaczęłam zastanawiać czy po prostu ten brzunio wyskoczył czy się tak będzie zwiększać/zmniejszać jeszcze ;p
Padam dzisiaj na pyszczydło,pogoda smętna to najlepiej zakopać się już pod kołderkąmiłej nocki mamuśki
lena7 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.My na urlopie na Mazurach. Ja już musiałam zakupić spodnie z tą górą na brzuch w h&m są bardao wygodne i mam zamiar nosić je baaardzo długo;) co do badań to ja jeszcze ze względu na rh - muszę zrobić dodatkowe jakieś + mocz i morfologia. Krzywa cukrowa po badaniach 1/2. pozdrawiam06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]