X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia29 wrote:
    Dziewczyny jak dołączyć do grupy na fb? Mozecie mi link wysłać?

Napisz do Pauli prywatną wiadomość, a ona Ciebie pokieruje :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• lena7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Ja miałam te same badania co Ty, teraz pójdę z morfologia, moczem i żelazem. Śmiałam sie, bo w zeszłym tygodniu pisałam ze plasciutko u mnie a od soboty wzdęło brzusio i tak zostało. Jeansy zrobiły sie cisnące na brzusiu, wiec wczoraj po badaniach sru do h&m i nabyłam sexi ciezarowkowe jeansy! Dzisiaj byłam w nich w pracy i w luźnej bluzie a laski piszczały, ze wreszcie widać że w ciazy jestem :) czyli widać :)
    Lena a jak Twój brzucholek?
    Ok, dzieki dziewczyny :) to ja zrobie po prostu znowu morfologie i mocz, a jak mi cos zleci dalej to wtedy na nast.wiz..bo te wszystkie toxo, hivy to mialam juz dziesiatki razy robione, ale pewnie mi i tak zleci bo w ciazy trzeba miec ;)
    Krakowianka no niby, jakby ten brzuch sie robi, ale bez wiekszego szalu..tzn moj maz i tesciowa mowia ze sporo, a ja tam nie widze..ale dzis jak zwykle spalam na brzuchu i juz ewidentnie czulam ucisk ;)
    Za to mam w koncu cycki!! :P

Krakowianka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - morfologia, cukier, HCV, HBS, HIV, tokso, VDRL, TSH i mocz. Mialam powtórzyć tylko cukier, ale jak już mnie igłą masakrowali to zrobiłam morfologię i tokso. Różyczkę miałam i byłam szczepiona.
    Więcej na szczęście nie było potrzeby :)

Brzuszek widoczny, może jeszcze nie piłka, ale już ciążowy. Na brzuchu nie śpię, oduczyłam się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 15:44

lena7 lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, a wiecie że właśnie sobie uświadomiłam, ze w poprzedniej ciąży nie kupiłam sobie żadnego ciucha ciążowego. A pracowałam do końca 8 msca...Nie wiem jak to zrobiłam, w tej ciąży już teraz mam problem w co się ubrać...

Krakowianka lubi tę wiadomość

• Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę 17 tydzień i brzuch mam spory - dziewczyny z FB potwierdzą ;)

Po wizycie ok, maluch waży 192g i się wiercił w czasie badania, że tętno pani doktor uciekało:)

Na ból wiele mi nie poradziła, ponoć to się zdarza, choć raczej w 3 trymestrze. Ona niestety nie potrafi stwerdzić czy coś sie rozeszło, mam łykać wapno i leżeć jak najwięcej a jak nie przejdzie, to mnie skieruje do ortopedy. najważniejsze dla mnie, że to nie oznaka, że z ciążą i dzieckiem coś nie tak. Wszystko zniosę, byle wiedzieć, że to nie wpływa na dziecko.

No i już na 100% chłopak, 3 USG już potwierdziło, widziałam jajeczka i siusiaka ;)

Krakowianka, Czarna_kawa, Anne92, marmi, lena7, kolka, kuzka, jiwa lubią tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ok, dzieki dziewczyny :) to ja zrobie po prostu znowu morfologie i mocz, a jak mi cos zleci dalej to wtedy na nast.wiz..bo te wszystkie toxo, hivy to mialam juz dziesiatki razy robione, ale pewnie mi i tak zleci bo w ciazy trzeba miec ;)
    Krakowianka no niby, jakby ten brzuch sie robi, ale bez wiekszego szalu..tzn moj maz i tesciowa mowia ze sporo, a ja tam nie widze..ale dzis jak zwykle spalam na brzuchu i juz ewidentnie czulam ucisk ;)
    Za to mam w koncu cycki!! :P
    Hehe ja już bimbolami obdarzona od dawna wiec teraz jeszcze większe i bolą. Nici ze spania na brzuchu, chyba ze zrobię dziury na biusty w materacu :)

lena7 lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasjaK wrote:
    O kurczę, a wiecie że właśnie sobie uświadomiłam, ze w poprzedniej ciąży nie kupiłam sobie żadnego ciucha ciążowego. A pracowałam do końca 8 msca...Nie wiem jak to zrobiłam, w tej ciąży już teraz mam problem w co się ubrać...
    Ja sobie z bluzkami poradzę, ale jeansy nosze slim, obcisłe i dosyć wysokie wiec one już cisną na brzuchu.

5958beaa9c1f8.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Katowiczanka kciuki za wizytę.

Kasiaa, przerwij macierzyński i przejdź asap na L4, jeśli opłacasz składkę chorobową. To jedyne sensowne rozwiązanie.

Kuzka, ja też się mocno herbatkowa zrobiłam :) w sensie tak zimowo herbatkowa, bo musi być z cytrynką! A poza tym wszelkie herbatki ziołowe ;)

A jak tam Wasze samopoczucia, dziewczynki i siły fizyczne Wasze? Ja nadal pracuję, ale strasznie ciężko mi się wstaje rano, w dzień nie mam siły, a wieczorem po powrocie jestem już żywym trupem... i tak się zastanawiam, co z tym fantem zrobić...ale boję się, że w domu zanudzę się i rozleniwię na śmierć...
    Tak się biję ostatnio z myślami... :/
    Mogę przejść na L4 i przerwać macierzynski ale aby przerwać macierzynski pracodawca może ale nie musi wyrazić na to zgodę i jak nie wyrazi to mam problem. Jutro jadę rozmawiać

201610141756.png
    201802217352.png
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 6 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w ktorym tygodniu poznalyscie plec dziecka? Ja dzis od lekarza uslyszalam, ze bedzie chlopiec i nawet pokazał mi siusiaka ale zastanawiam sie na ile to wiarygodne, dodam, ze jestem w 16 tygodniu :)

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalnych poznałam płeć, to było równo skończone 12t. Lekarz powiedział, że na 95% chłopak. 2 tygodnie później juz u mojej lekarki tez było widąc chłopaka na dużo gorszym sprzęcie, ale ona była pewna dużo mniej, powiedziała, że niespodzianki się zdarzają. No i dzisiaj na tym samym sprzęcie pokazała mi już na 100% męskie narządy :)

marmi, kuzka, kasiarzyna lubią tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka gratulacje :) Będziesz mieć parkę, fajnie!

Katowiczanka lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na prenatalnych miałam powiedziane, że będzie chłopiec :-) Ale jutro na połówkowych zobaczymy czy się potwierdzi. Co do ubrań, to ja chodzę jeszcze w swoich normalnych. Przed ciążą nosiłam 38/40, teraz po prostu kupiłam kilka koszulek 42/44 żeby można było w nich trochę pochodzić. A spodnie zamieniłam na leginsy i są super wygodne :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa, jesteś pewna? Wydaje mi się, że pracidawcy nic do tego. Idziesz do lekarza, bierzesz L4. Płaci Ci ZUS macierzankę przecież.

Konikowa, u mnie w 12tc miała być dziewczynka, a w 17tc się okazało, że między nogami wyrósł siusiak ;)

Mi moja pani dr już w 12tc powiedziala, że w 17 będzie wiadomo na 100%, więc myślę, że to już mogą być wiarygodne informacje u Ciebie, jeśli maluch współpracuje i pokazuje, co ma miedzy nóżkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 18:49

• rosann Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Kasiaa, jesteś pewna? Wydaje mi się, że pracidawcy nic do tego. Idziesz do lekarza, bierzesz L4. Płaci Ci ZUS macierzankę przecież.

Konikowa, u mnie w 12tc miała być dziewczynka, a w 17tc się okazało, że między nogami wyrósł siusiak ;)

Aż z ciekawości doczytałam i Kasia ma rację. Aby przerwać rodzicielski (macierzyński już dawno minął, on trwa 20 tygodni), zgodę na to musi wyrazić pracodawca...
    Kasia kciuki za Ciebie!

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa ja tez na prenatalnych widzialam siusiaka :)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez brzuszek widoczny. I nawet mama zauwazyla ze na poczatku robil mi sie nisko a teraz wędruje do góry spora juz pileczka. Ale to dlatego ze mialam troche nadmiaru tluszczowego przed ciaza... Dziewczyny ja wiem ze nam hormony buzuja itd ale moj brat cioteczny juz mi tak na nerwy dziala ze szok. Ciagle cos chce ode mnie jak przyjedzie w sensie czy mam dla niego ciastko czy ciasto moglam upiec jak siedze w domu. A dzis stwierdzil ze ma ochote na frytki to moge jechac i mu kupic. Co do mnie przyjedzie to mi wszystko wyjada juz kilka razy mu wypominalam ze ma mi odkupic ale jakos sie nie doczekam ich chyba. W dodatku on jest swiadkiem i wszystko mu nie pasuje. Jak by dalej do slubu bylo to bym go zmienila.. Ja wiem ze hormony ale on tak mnie wkurza jak nikt inny...
    Przepraszam ale musialam sie wygadac :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, Kasia, w takim razie trzymam kciuki mocno za jutrzejszą rozmowę :*

Lena, ja na początku miałam mnóstwo badań zleconych. W drugim trymestrze powtarzałam yokso, a z wizyty na wizytę mam morfologię i mocz, albo sam mocz. Te wcześniejsze badania są aktualne, więc po prostu zabierz ze sobą wyniki. Najwyżej zlecą to, co będzie im potrzebne :)

lena7 lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa wrote:
    Hej dziewczyny, w ktorym tygodniu poznalyscie plec dziecka? Ja dzis od lekarza uslyszalam, ze bedzie chlopiec i nawet pokazał mi siusiaka ale zastanawiam sie na ile to wiarygodne, dodam, ze jestem w 16 tygodniu :)
    U nas na prenatalnych w 12 tc dowiedzieliśmy sie, ze prawdopodobnie chłopak, potem w 14 tc lekarka zastępująca mojego gina,który był na urlopie tez stwierdziła,ze prawdopodobnie chłopak,no i w poniedziałek w 19 tyg moj prowadzacy nawet zmierzył siusiaka :-) Żaden z 3 lekarzy się nie mylił.Ale z tego co czytalam na forach to pomyłki się zdarzają.Myślę,ze w 16 tyg juz jest mniejsze prawdopodobieństwo pomyłki,bo zewnętrzne narządy sa ukształtowane a w 12 tyg lekarze wnioskują na podstawie wyrostka płciowego. :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie,jutro już masz połówkowe :)? Ale fajnie,trzymamy za Ciebie kciukasy!!!

Lena,podstawowe badania na początek morfologia,mocz,w tym wszystkie zakaźne choroby,tsh itd w międzyczasie cukier,przeciwciała,bo obydwoje mamy minusową grupę krwi,znowu tsh,znowu morfologia itd :) później dojdzie glukoza do wypicia i krzywa cukrowa,bleeee.We wt mam usg tarczycy i szybki podglad malutkiej :) aaa i jeszcze wymaz z pochwy ważna rzecz,szczególnie jak się przeszło tak jak ja infekcje pęcherza i plamienie.

Kasiaa,trzymam kciuki,żebyś się dogadała z szefem!

Katowiczanka,gratulacje potwierdzonego siusika :)))) dobrze,ze z wami wszystko wporzadku,miejmy nadzieje,ze ten ból minie.

Co do brzuszka,generalnie go nie widać,ale wzdęcia mam co chwile wiec już się zaczęłam zastanawiać czy po prostu ten brzunio wyskoczył czy się tak będzie zwiększać/zmniejszać jeszcze ;p

Padam dzisiaj na pyszczydło,pogoda smętna to najlepiej zakopać się już pod kołderką :) miłej nocki mamuśki

lena7 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.My na urlopie na Mazurach. Ja już musiałam zakupić spodnie z tą górą na brzuch w h&m są bardao wygodne i mam zamiar nosić je baaardzo długo;) co do badań to ja jeszcze ze względu na rh - muszę zrobić dodatkowe jakieś + mocz i morfologia. Krzywa cukrowa po badaniach 1/2. pozdrawiam

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ