X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset,poprawiłaś mi dzisiaj humor tą ścierą i naftaliną ;D

Momo,gratuluje siusiaka :)))!!! Widzę,że cała w skowronkach i słusznie :)) takie wieści lubimy :)

Meggi,znam ten stresik...a może właśnie przez to ten żołądeczek Cię boli kochana?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa stres na pewno jakoś wpływa. Ale ja te dolegliwości mam już od jakiegoś czasu. O ile wymioty i mdłości się skończyły to naszly kolejne potworności. ja się pytam gdzie ta zalewajaca nas energia w 2 trymestrze.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi,ale jakiś specyficzny ból tego żołądka?Moze rzeczywiście warto sprawdzić pod katem tego hellicobacteru tak na wszelki wypadek dla spokojności ducha.Mnie tez czasem dopadają inne niż w 1 trymestrze ,, bolączki'' np ,,ćmią'' mnie zęby,wiem,ze mam odwiedzić dentystę,bo tam muszę porządek zrobić,ale czasem to takie nieprzyjemne uczucie te ząbki.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :) I trzymam kciuki za jutrzejsze. A ja już się nie mogę doczekać na swoją a to dopiero 2tyg ehh :)
    Jeśli chodzi o smarowanie to Bio oil stosuje jak poleciłyście mi na fb i rewelacja. Mam też palmers ale niestety zapach mi nie podchodzi i na razie leży na półce.
    Małego misia czuje od paru dni codziennie rano i wieczorem szaleje :) a ciągu dnia sporadycznie uderzy ale najwspanialsze uczucie na świecie :)
    Pracować pracuje cały czas bo na własnej działalności nie ma innego wyjścia dopiero od listopada zamierzam iść na l4 bo już pewnie za kierownicą się mieścić nie będę hehe :)

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki wlasnie was z trudem nadrobilam.. ale wam fajnie, ze juz niektore z was czuja ruchy.. ja jeszcze nic, ale wypatruje ich z niecierpliwoscia:)
    Co do balsamów to ja stosuję mleczko z babydream fur mama z rosmana (ma bardzo dobry sklad i cene), tylko kielsko sie wchlania i nie za fajnje pachnie ale to do przezycia jak ma przynosic efekty, dodatkowo stosuje balsam isana urea 10% tez jest tani i tlusty, ale ma duzo mocznika a to dobrze bo skora jest nawilzona i sie dobrze rozciaga, takze polecam, nie wszystko co drogie jest dobre, wazny jest sklad.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści po wizytach :*

Jutro jedziemy odebrac garnitur z poprawek to rozejrzymy sie za czyms dla rodzicow :)

Dobranoc mamusie i spokojnej nocy :)

kuzka lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Dziewczyny jakiś sprawdzony sposób na ból przepony, mostka i okolic żeber od zapalenia oskrzeli? Biorę paracetamol na ból pleców, ale przy kaslaniu ból jest 1000 razy silniejszy.

Posmaruj bolące miejsca maścią Vicks VapoRub, to mój taki sposób, najpierw ma działanie chłodzące, potem rozgrzewa, daje dużą ulgę przy kaszlu. Spróbuj.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrr strasznie zimno się zrobiło, a autobus za 20 minut :((

Kurcze, fajnie byłoby się z Wami spotkać tak na żywo :)

Zazdroszczę tym z Was, które mają pewność co do ruchów dziecka. Ja na razie może ze dwa razy poczułam coś jakby się spławiała ryba :D I wieczorem jak leżę to mam wrażenie, jakby brzucho bardziej twardnial i uwypuklal się w miejscu, gdzie go głaszczę, ale to pewnie wyobraźnia :D Kurczę, połówkowe dopiero 28.09 :((

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się Wam pozale... zrobiłam wyniki TSH... pierwszy raz w ciazy, wcześniej niegdy nie miałam z tarczyca kłopotu. I niestety wynik bardzo kiepski... norma do 2.5 a u mnie 5.40 :( jutro idę do endokrynologa, ale jak poczytałam co grozi maluchowi jeśli od początku ciazy było TSH za wysokie to chce mi się płakać... może któraś z Was też miała takie problemy? Troszkę już mam wszystkiego dość... najpierw strach bo krwiak, później drugi krwiak teraz to... :(

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na pierwszych badaniach krwi zlecił TSH, wyszło 4,71 i od tamtej pory jestem na Euthyroxie. Podobno w ciąży to się zdarza przy burzy hormonów. Możliwe, ze dopiero teraz Ci podskoczylo, teraz tylko leki i stała kontrola. Trzymam kciuki za Was!

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Hej dziewuszki wlasnie was z trudem nadrobilam.. ale wam fajnie, ze juz niektore z was czuja ruchy.. ja jeszcze nic, ale wypatruje ich z niecierpliwoscia:)
    Co do balsamów to ja stosuję mleczko z babydream fur mama z rosmana (ma bardzo dobry sklad i cene), tylko kielsko sie wchlania i nie za fajnje pachnie ale to do przezycia jak ma przynosic efekty, dodatkowo stosuje balsam isana urea 10% tez jest tani i tlusty, ale ma duzo mocznika a to dobrze bo skora jest nawilzona i sie dobrze rozciaga, takze polecam, nie wszystko co drogie jest dobre, wazny jest sklad.

Z tej samej serii jest oliwka, podobno o niebo lepsza, jeszcze nie mialam okazji wypróbować bo ciągle jej brakuje w kazdym rossmanie! ;-) Ale wlasnie podobno lepiej sie wchłania i generalnie ma lepsze dzialanie jeszcze, naprawdę naczytalam sie o niej duzo dobrego i poluje poluje ciagle na nia ;-) A jest smiesznie tania i ma bardzo fajny, naturalny sklad

km5sp07weqrpj7bl.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochłonęłam trochę i mogę już myśli pozbierać, bo w euforii strasznej wracałam do domu :)
    Maluch pomierzony, drzemał sobie słodko aż się obudził i wywijał jak rybka. Szyjka długa, ogólnie ładnie wszystko wyglądało. Połówkowe za miesiąc, pójdę dodatkowo na 3d jednak :)

Marta - dobrze, że masz wizytę u endokrynologa, ustawi leki i zobaczysz, że będzie wszystko w porządku, nie stresuj się na zapas, trzymam kciuki!

Liy - spróbuj przyłożyć rękę na wybrzuszeniu i trochę potrzymać, maluch wtedy czasami ucieka i się przesuwa ;)

Dziękuję za dobre słowa i trzymam kciuki za wizytujące jutro!

marmi, Liy88, Paula., jiwa lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Czarna_kawa stres na pewno jakoś wpływa. Ale ja te dolegliwości mam już od jakiegoś czasu. O ile wymioty i mdłości się skończyły to naszly kolejne potworności. ja się pytam gdzie ta zalewajaca nas energia w 2 trymestrze.

Meggi mam podobnie od początku mam coś, ciągnięcia w brzuchu,problemy ze snem, mdłości, wymioty, bóle głowy, pleców,zatkany nos, totalny brak sił i senność,i z tego wszystkiego przeszły mi tylko wymioty, mdłości mam nadal i najgorsze jest to że ja w poprzednich ciążach czułam się fantastycznie ( w porównaniu z tą bo oczywiście mdłości czy plecy były) i pamiętam jak dziś moje słowa że mogłabym w ciąży być zawsze, i ostatnio użalałam się do męża że ja chyba powinnam przeprosić moje koleżanki którym mówiłam że ciąża to cudowny stan :) M był tym bardzo rozbawiony w przeciwieństwie do mnie. No i jest też tak że ja sama mam z tym problem, bo z jednej strony trzy lata czekaliśmy na dziecko w najśmielszych marzeniach nie wierzyliśmy że będzie synuś, a kiedy mam to wszystko na wyciągnięcie ręki czuję się jak hipopotamica emerytka :P i zamiast chodzić rozpromieniona odliczam dni do porodu byle by moje "cierpienia" się skończyły. Staram się na co dzień podchodzić do tego bardziej optymistycznie albo na "śmiesznie" bo inaczej chyba bym oszalała, ale jak mnie teściowa 10 raz w tygodniu pyta jak się czuję a wie że słabo to mam ochotę ją trzasnąć, ostatnio nawet po mojej odpowiedzi że bez zmian zapytała czy już do końca ciąży zamierzam się tak czuć i odezwał się we mnie morderca :) Całe szczęście że mam codziennie do ogarnięcia tyle rzeczy, szkoły, praca, budowa, dom itd że dopiero wieczorem mam czas na użalanie się nad sobą i słucha tego tylko M. Staram się codziennie powtarzać sobie że jeszcze jakieś tak jak dziś 142 dni i zobaczę moje maleństwo i tego się trzymam :P trzeba być twardym a nie miętkim :D

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 mam tez oliwke z babydream ale co co skladu to wyczytalam na srokao ze to mleczko jest lepsze.. zajrzyj tu:
    http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html?m=0

marmi, kuzka, qatynka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Monic88 mam tez oliwke z babydream ale co co skladu to wyczytalam na srokao ze to mleczko jest lepsze.. zajrzyj tu:
    http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html?m=0
    Też właśnie czytałam artykuł u sroki o kosmetykach na rozstępy i kupiłam oliwkę bo się nią zachwycała...

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

a właśnie zdobyłam ostatnią sztukę jakiś czas temu i teraz w żadnym rossmannie ich nie ma.
    Nie wiem czemu utkwiło mi w głowie, że ta emulsja ma w składzie jakiś jeden zły składnik... ale to chyba z moim kalafiorem coś nie ten teges ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 07:43

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj po wizycie byliśmy tak podekscytowani, że już nie miałam siły pisać wieczorem :-)

Dziewczyny, wszystko dobrze, maleństwo zdrowe. Badanie trwało dość długo, lekarz wszystko dokładnie sprawdzał. Parametry płodu zgadzają się z wiekiem ciąży. Maluch ma ok 280g :-) Podczas badania lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Główka i obraz mózgu są prawidłowe, kręgosłup, czaszka i klatka piersiowa prawidłowe, brzuszek i wszystkie narządy widoczne i prawidłowe. Pępowina jest trójnaczyniowa, łożysko na przedniej ścianie wysoko i 0 stopień dojrzałości Grannuma. Ilość płynu owodniowego jest prawidłowa, a szyjka bardzo ładna i długa - 48mm i szerokości kanału 0mm. Serduszko maleństwa prawidłowe, wszystkie odpływy ok. Mamy potwierdzoną płeć i na 100% będzie synuś, czyli tak jak powiedział nam lekarz w 12tc :-) Po usg było jeszcze badanie na fotelu.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty i szczęśliwi. Mój facet powiedział, że jest pod ogromnym wrażeniem całego usg jak i sprzętu :-) Był w szoku, jak było widać malucha machającego do nas rączką. Bawił się pępowino i ginekolog musiał chwilę odczekać, żeby prawidłowo zmierzyć przepływy :-D Widzieliśmy jak się rusza i kopie! Naprawdę piękne obrazki. Na pewno zapamiętam je do końca. Jak tak leżałam to mi łezka poleciała.

Dziękuję wszystkim za kciuki!

marmi, momo28, Czarna_kawa, a88, Liy88, Krakowianka, kuzka, qatynka, Tokarzynka, aiwlys, Lupusowa, sunset06, jiwa, Talla lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wizyty na usg są nieziemskie <3 dobrze dziewczyny ze wszystko dobrze to najwazniejsze :)

Ja dzis rano jak się ubieralam to szoku dostalam. Zauwazylam ze ta otoczka wokoł sutka jest tak ogromna, tak nabrzmiała i twarda jakby miała zaraz eksplodować.

U nas dzis sloneczko to chyba ładny dzień sie zapowiada :)

Czarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym witam się w 20 tygodniu ciąży :)

Czarna_kawa, Lupusowa, szwesta80, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek Miśki Kolorowe!

Annie,piękny opis i już nie mogę się doczekać swojego połówkowego ;D na taka wizytę czekam hehe,żeby sobie dobrze popatrzeć na małą ;) matka-wariatka ;p najważniejsze,ze u Was wszystko prawidłowo,bo to bardzo ważne badanie,ze narządy są w normie i ze synuś współpracował :) gratuluje kochana!

Martaw,biedaku,rozumiem Cię,myślałaś,ze będziesz już się teraz dobrze czuła w drugim trymestrze,tak jak poprzedniej ciazy,a tu jest całkiem odwrotnie i na pewno deprymująco.Komenatrze teściowej wpuszczaj jednym uchem,a wypuszczaj drugim,bo naprawdę nie warto sobie nerwy psuć ludźmi,którzy nie potrafią zrozumieć drugiego człowieka.Tak,trzymaj się tego za ile zobaczysz swojego bąbelka i staraj się mimo wszystko myśleć pozytywnie :)))

Momo28,super wieści!Pozytywy z samego rana jak czytam po wizytach wczorajszych,takie wiadomości uskrzydlają :)))

Lily88,nie przejmuj się,ja tez nie jestem pewna do końca czy te momenty gdzie coś czuje to moja Mała Czarna czy jesliowo-ciążowy halun ;D Haha,ale pocieszam sie tym,ze ciąża coraz wyższa i za niedługo nie będzie już takich wątpliwości ;)))

Kochane moje od świtu umundurowana jak żołnierz w pracy macham wam słonecznie,bo nareszcie przestało padać!!!I taka pogoda dodaje sił :) Piątunio,to dla wszystkich pracujących mamusiek...jeszcze jutro wstać i weekend!

Anne92, Liy88 lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i też będziesz tak przeżywać :-) I na pewno popatrzysz sobie na swoją córeczkę ile tylko będziesz chciała. Ja zjadłam batonika przed wizytą, żeby synusia trochę rozruszać i zachęcić do zabawy :-)

Czarna_kawa, momo28 lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ