Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
momo28 wrote:Widać nie tylko ja chodzę non stop głodna
A powiedzcie mi dziewczyny- liczycie wagę od wagi sprzed ciąży, czy jeśli np. schudłyście na początku to od tej najniższej wagi?
Fanką jesieni nie jestem, zdecydowanie wolę wiosnę, ale herbatka i książka to jest to!
Tez mam z tym problem. Przed ciaza bylam na diecie 1500 kalorii i schudlam do 64 kg. Teraz waze 67. Nie wiem jak u Was ale u mnie waga rano a wieczorem potrafi sie wahac o 0,5-1 kg. Wczoraj wieczorem, na golasa waga pokazywala 67,00. -
nick nieaktualny
-
Ja jestem juz ze 3kg+ i już czuje załamke. Najgorsze jest to, że jem wszystko i non stop. Mam ochote na słodkie, słone, wszystko razem i osobno o każdej porze dnia xD kiedys nie jadłam od godz.17-18 a teraz 21-22 i lodóweczka wecome to
a zaraz na obiad dorszyk na masałeku, mniam mniam... zagryze go ciastkiem
Krakowianka, Lupusowa lubią tę wiadomość
-
Licząc od wagi sprzed ciąży to jak się ważyłam na ostatniej wizycie (2 tyg.temu) to nie przytyłam w zasadzie nic.
I właśnie zastanawiam się jak to się liczy . Bo na początku schudłam 3 kg , ale już je wrzuciłami nie wem czy liczyć od wagi sprzed ciąży czy od wagi z 8 tygodnia
-
Dziewczyny super ze wizyty udanego, ja jeszcze 3 dni i też zobaczę swoją kruszynkę.
Ja też mam apetyt zwłaszcza wieczorem ale odmawiam sobie choć nie zawsze to się udaje. Na wadze nie wiem może jest 0,5kg na plusie. Moja waga sprzed ciąży 62,5kg.
Dziewczyny odkryłam wspaniały patent na podsluchiwanie malucha. Mam w domu Stary cisnieniomierz z słuchawkami jak u lekarza. Jak przykladam je do brzucha tam gdzie czuje bulgotanie to słychać kopniecia w sluchawkach. Mój maluch był z lewej strony i tam aż stukalo. A z prawej strony nic kompletna cisza. Nie wydaje mi się zeby to były jelita. Jestem w takim szoku jak po pierwszym USG.Czarna_kawa, Liy88, marmi lubią tę wiadomość
-
Kurde, plamię
Nie wiem, czy obserwować, pisać SMS już do lekarza, czy lecieć na SOR od razu
Niby tylko na wkladce widzę trochę brazowawego, przy podtarciu lekki róż na papierze, ale nie wiem
Nie chce od razu siać paniki, w dodatku teraz mój pracujący weekend
((
-
Liy88 wrote:Kurde, plamię
Nie wiem, czy obserwować, pisać SMS już do lekarza, czy lecieć na SOR od razu
Niby tylko na wkladce widzę trochę brazowawego, przy podtarciu lekki róż na papierze, ale nie wiem
Nie chce od razu siać paniki, w dodatku teraz mój pracujący weekend
((
-
Serio tak strasznie uważacie z przyprawami?Rozumiem napary...ale szarlotkę z cynamonem i goździkami jadłam z 2 razy,nie wspomnę o tymianku do zupy cebulowej,no chyba że ktoś torebkami je to się może bać
Apetyt też mam niezły,ale staram się hamować bo to dopiero połowa ciąży...U mnie 3kg na plusie,lekarz nie opieprzyl więc się cieszę
Liy jedź na ip,po co masz się denerwować,usg Cię uspokoi.
Nusiaczek też mam takie słuchawki i strasznie mnie czasem korci przetestować je co usłyszę
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Na początku ważyłam 68, spadłam do 63,3 (ostatnia wizyta) i wróciłam do 64,4 więc przytyć przytyłam, ale właśnie nie wiem jak to później liczyć
Liy - jak dziewczyny radzą- IP, nie ma się co zastanawiać. Lepiej się upewnić, że jest okej niż zastanawiać w domu i martwić.
mały książę
-
Hej dziewczyny:) nie miałam czasu nic pisać od rana siedzę w kuchni i przygotowuję wyprawke mężowi na wyjazd bo oczywiście dopiero dzisiaj sie ocknął ze trzeba by wziąć jedzenie. Wiec siedzę od 12 w kuchni ale już kręgosłup daje znać i musiałam się położyć. Byłam też z siostrą po łóżeczko. Udanego dnia :*Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Lily88,dołączam się do dziewczyn,mi po takim plamieniu pojawiło się zapalenie pęcherza od razu,wiec lepiej dmuchać na zimne.Moze się przemeczylas czymś,zestresowałas,albo plamienie w okolicach normalnego okresu...przyczyn moze być milion pięćset,a nerwy nie pomagają teraz wiec,żebyś była spokojniejsza to się skonsultuj z doktorkiem.
Nusiaczek,ale świetny pomysł z tym ciśnieniomierzemszkoda,ze ja takiego starego w domku nie mam
bo na pewno bym poszła za twoim przykładem
A wiecie z ta waga,byłam 1,5 kg na minusie...ale muszę wejść na wagę koniecznie z ciekawości zobaczyć czy coś przybyło od tego czasu
AggaS,ja z WawyLiy88 lubi tę wiadomość
-
Lilly sprawdź to na IP lepiej.
Meldujemy się po wizycie, junior ma 15cm długości i dluuuugie nogi, które wprawiły w osłupienie naszą dr.U mnie waga taka sama od początku, ani grama więcej.
Jest dobrze!
Po basenie dopadła mnie infekcja ,,tam" dostałam receptę na krem, który aplikuje się jednorazowo. Luteinę dalej mam wsuwać, duphaston idzie w odstawkę. Clexane i Acard bez zmian. Morfologia wyszła wzorowa.
Anne92, a88, Liy88, kozamonia, marmi, kasiarzyna, kolka, sunset06, kuzka, Czarna_kawa, Lupusowa lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ja też Warszawa, tkwię właśnie na Karowej, ale już po badaniu. Wszystko ok, najwyraźniej się przedźwigałam, mam się oszczędzać. Dzidek skakał jak szalony, Doktor nic nie powiedziała, ale wyglądał mi nadal na chłopca
Czekam na wypis i do domu leżeć, w weekend w pracy będę się najwyżej obijać
momo28, marmi, kasiarzyna, jiwa, Anne92, Krakowianka, kuzka, Czarna_kawa, Lupusowa lubią tę wiadomość
-
Padam z nóg.. Byliśmy odebrać garnitur, pozniej male zakupy spozywcze, moj mial kilka spraw do zalatwienia i jak wrocilismy tak padlam na lozko. Nawet was podczytalam ale nie mialam nawet sily nic pisac
teraz juz troche mi lepiej
U mnie waga +3kg nawet ciut wiecej. Ja licze od tej wagi z przed ciąży. Troche mnie to przeraza... Zreszta od poczatku tygodnia mam wiekszy apetyt. Staram sie ograniczac lub zapychac czyms malo kalorycznym. Ale jest ciezko. Nie wiem jak to dalej bedzie wygladac..👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.