X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo28 wrote:
    Widać nie tylko ja chodzę non stop głodna ;) A powiedzcie mi dziewczyny- liczycie wagę od wagi sprzed ciąży, czy jeśli np. schudłyście na początku to od tej najniższej wagi?

Fanką jesieni nie jestem, zdecydowanie wolę wiosnę, ale herbatka i książka to jest to! ;)

Tez mam z tym problem. Przed ciaza bylam na diecie 1500 kalorii i schudlam do 64 kg. Teraz waze 67. Nie wiem jak u Was ale u mnie waga rano a wieczorem potrafi sie wahac o 0,5-1 kg. Wczoraj wieczorem, na golasa waga pokazywala 67,00.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatnich dniach mam +0,6 kg od swojej najniższej ciążowej wagi, ale to nadal jest -3,6 kg odkąd zaszłam w ciążę.
    A tycie będę liczyć dopiero od momentu jak dojdą do swojej wyjściowej wagi jaką miałam w 6tc.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, slonecznej pogody?! Poprosimy zatem trochę slonca do Poznania, bo tu padaaaaaaaa! :(

• Avvre Debiutantka

Wysłany: 8 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem juz ze 3kg+ i już czuje załamke. Najgorsze jest to, że jem wszystko i non stop. Mam ochote na słodkie, słone, wszystko razem i osobno o każdej porze dnia xD kiedys nie jadłam od godz.17-18 a teraz 21-22 i lodóweczka wecome to :) a zaraz na obiad dorszyk na masałeku, mniam mniam... zagryze go ciastkiem :D

Krakowianka, Lupusowa lubią tę wiadomość

8599yx8dfxitqw4o.png
  • AggaS Znajoma

Wysłany: 8 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest tu ktoś z Warszawy? Najlepiej południowej części?

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licząc od wagi sprzed ciąży to jak się ważyłam na ostatniej wizycie (2 tyg.temu) to nie przytyłam w zasadzie nic.

I właśnie zastanawiam się jak to się liczy . Bo na początku schudłam 3 kg , ale już je wrzuciłam :P i nie wem czy liczyć od wagi sprzed ciąży czy od wagi z 8 tygodnia :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ze wizyty udanego, ja jeszcze 3 dni i też zobaczę swoją kruszynkę.

Ja też mam apetyt zwłaszcza wieczorem ale odmawiam sobie choć nie zawsze to się udaje. Na wadze nie wiem może jest 0,5kg na plusie. Moja waga sprzed ciąży 62,5kg.

Dziewczyny odkryłam wspaniały patent na podsluchiwanie malucha. Mam w domu Stary cisnieniomierz z słuchawkami jak u lekarza. Jak przykladam je do brzucha tam gdzie czuje bulgotanie to słychać kopniecia w sluchawkach. Mój maluch był z lewej strony i tam aż stukalo. A z prawej strony nic kompletna cisza. Nie wydaje mi się zeby to były jelita. Jestem w takim szoku jak po pierwszym USG.

Czarna_kawa, Liy88, marmi lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, plamię :( Nie wiem, czy obserwować, pisać SMS już do lekarza, czy lecieć na SOR od razu :( Niby tylko na wkladce widzę trochę brazowawego, przy podtarciu lekki róż na papierze, ale nie wiem :( Nie chce od razu siać paniki, w dodatku teraz mój pracujący weekend :(((

• Avvre Debiutantka

Wysłany: 8 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88 wrote:
    Kurde, plamię :( Nie wiem, czy obserwować, pisać SMS już do lekarza, czy lecieć na SOR od razu :( Niby tylko na wkladce widzę trochę brazowawego, przy podtarciu lekki róż na papierze, ale nie wiem :( Nie chce od razu siać paniki, w dodatku teraz mój pracujący weekend :(((
    Mysle ze powinnas udac się szybko do lekarza. Plamienia nie musi ale zdecydowanie może zwiastowac cos zlego. Lepiej to sprawdzić!

8599yx8dfxitqw4o.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88, idź na Izbę Przyjęć. Nie wiesz, co to jest - może być bzdura typu pęknięte naczynko, a może być odklejające się łożysko.

f2w3flw16652lysf.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio tak strasznie uważacie z przyprawami?Rozumiem napary...ale szarlotkę z cynamonem i goździkami jadłam z 2 razy,nie wspomnę o tymianku do zupy cebulowej,no chyba że ktoś torebkami je to się może bać ;)
    Apetyt też mam niezły,ale staram się hamować bo to dopiero połowa ciąży...U mnie 3kg na plusie,lekarz nie opieprzyl więc się cieszę ;)
    Liy jedź na ip,po co masz się denerwować,usg Cię uspokoi.
    Nusiaczek też mam takie słuchawki i strasznie mnie czasem korci przetestować je co usłyszę :D

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie +2kg od początku chociaż i ta waga się waha :) w późniejszych tygodniach ile zazwyczaj się tyje?

• momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ważyłam 68, spadłam do 63,3 (ostatnia wizyta) i wróciłam do 64,4 więc przytyć przytyłam, ale właśnie nie wiem jak to później liczyć ;)

Liy - jak dziewczyny radzą- IP, nie ma się co zastanawiać. Lepiej się upewnić, że jest okej niż zastanawiać w domu i martwić.

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) nie miałam czasu nic pisać od rana siedzę w kuchni i przygotowuję wyprawke mężowi na wyjazd bo oczywiście dopiero dzisiaj sie ocknął ze trzeba by wziąć jedzenie. Wiec siedzę od 12 w kuchni ale już kręgosłup daje znać i musiałam się położyć. Byłam też z siostrą po łóżeczko. Udanego dnia :*

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily88,dołączam się do dziewczyn,mi po takim plamieniu pojawiło się zapalenie pęcherza od razu,wiec lepiej dmuchać na zimne.Moze się przemeczylas czymś,zestresowałas,albo plamienie w okolicach normalnego okresu...przyczyn moze być milion pięćset,a nerwy nie pomagają teraz wiec,żebyś była spokojniejsza to się skonsultuj z doktorkiem.

Nusiaczek,ale świetny pomysł z tym ciśnieniomierzem ;D szkoda,ze ja takiego starego w domku nie mam ;) bo na pewno bym poszła za twoim przykładem :)

A wiecie z ta waga,byłam 1,5 kg na minusie...ale muszę wejść na wagę koniecznie z ciekawości zobaczyć czy coś przybyło od tego czasu :)

AggaS,ja z Wawy :)

Liy88 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie szczypiorki! Mimo koszmarnych mdłości i wymiotów w pierwszym trymestrze,na plusie już mam... prawie 5 kg! :D

Liy88, kuzka lubią tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly sprawdź to na IP lepiej.

Meldujemy się po wizycie, junior ma 15cm długości i dluuuugie nogi, które wprawiły w osłupienie naszą dr. :D U mnie waga taka sama od początku, ani grama więcej. :) Jest dobrze! :D Po basenie dopadła mnie infekcja ,,tam" dostałam receptę na krem, który aplikuje się jednorazowo. Luteinę dalej mam wsuwać, duphaston idzie w odstawkę. Clexane i Acard bez zmian. Morfologia wyszła wzorowa. :)

Anne92, a88, Liy88, kozamonia, marmi, kasiarzyna, kolka, sunset06, kuzka, Czarna_kawa, Lupusowa lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AggaS wrote:
    Dziewczyny jest tu ktoś z Warszawy? Najlepiej południowej części?

Ja też z Warszawy.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Warszawa, tkwię właśnie na Karowej, ale już po badaniu. Wszystko ok, najwyraźniej się przedźwigałam, mam się oszczędzać. Dzidek skakał jak szalony, Doktor nic nie powiedziała, ale wyglądał mi nadal na chłopca :) Czekam na wypis i do domu leżeć, w weekend w pracy będę się najwyżej obijać :)

momo28, marmi, kasiarzyna, jiwa, Anne92, Krakowianka, kuzka, Czarna_kawa, Lupusowa lubią tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam z nóg.. Byliśmy odebrać garnitur, pozniej male zakupy spozywcze, moj mial kilka spraw do zalatwienia i jak wrocilismy tak padlam na lozko. Nawet was podczytalam ale nie mialam nawet sily nic pisac :D teraz juz troche mi lepiej :)

U mnie waga +3kg nawet ciut wiecej. Ja licze od tej wagi z przed ciąży. Troche mnie to przeraza... Zreszta od poczatku tygodnia mam wiekszy apetyt. Staram sie ograniczac lub zapychac czyms malo kalorycznym. Ale jest ciezko. Nie wiem jak to dalej bedzie wygladac..

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ