X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam Was jesiennie :) Tak, jestem wielką fanką jesieni i już się nie mogę doczekać wieczorów pod kocem, z imbryczkiem herbaty obok, świecą zapachową i książką w dłoni :)
    I żeby było jeszcze bardziej jesiennie to zamierzam dzisiaj uraczyć męża domową, mocno cynamonową szarlotką :) A póki co szykuję dla niego miskę mocy do pracy i jakoś ten dzisiejszy dzień taki pogodny mi się wydaje :)
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt i po cichu już nie mogę doczekać się swojej, a ta dopiero 18 września :)

Mamusiu od TSH, zdaje się, że usunęłaś swoje konto? Szkoda :( Jeśli jednak to czytasz to nie martw się. Moja lekarka mi opowiadała, że trafiła do niej kobieta, która miała TSH grubo powyżej 100, a dzidziusia urodziła zdrów jak ryba :)

Edit: już 19 tydzień! Prrrrrrrrrrrrrrr szalona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 08:35

Liy88, momo28, kuzka, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • ISIUNIA Debiutantka

Wysłany: 8 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff trudno za wami nadążyć! Super, że wizyty udane. Ja byłam co prawda tydzień temu ale nie bylo czasu się odezwać. Ogólnie fasolek zdrowy, łożysko nie jest przodujące, tyle,że wyjada całe żelazo i jak się nie poprawią wyniki to trzeba będzie łykać dodatkowe tabletki. Połówkowe dopiero 18 września, ale i tak nie można się doczekać! :) Powodzenia dla dziś wizytujących :)

kasiarzyna lubi tę wiadomość

Starania od 11.2016, duphaston, bromergon, Ovarin

ckaidqk3lxgslc1o.png

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki!! Na 13.30 idziemy się podglądać :D

Anne92, Paula., kozamonia, Czarna_kawa, a88, Lupusowa, kuzka, kasiarzyna, marmi lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Kciuki mocno zaciśnięte! :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Kciuki!
    A właśnie chciałam do ciebie pisać jak tam się macie, bo dawno cię nie było :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Kciuki!
    A właśnie chciałam do ciebie pisać jak tam się macie, bo dawno cię nie było :)
    Ja dalej tkwie na ,,różowej":D jakoś tak się zżyłam z dziewczynami :D nie czuje jeszcze pieluchowego zapalenia mózgu hehehehe :D no dzisiaj do Cygal lecimy :) znowu popisała się dobrą ręką - znajoma za pierwszym podejściem u niej zmajstrowała bliźniaki :D a Ty kiedy mkniesz na Piotrowicką? :)

Mikołaj 25.04.2011

• Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty

Mi cos sie stalo od dwoch dni ciagle bym tylko jadla i jadla, wczoraj nawet po 23 dwa razy do kuchni musialam chodzic za jedzeniem bo inaczej bym nie zasnela, ciagle chce mi sie jesc.. nie wim co nagle mi sie stalo...
    jest godzina 11:15 a ja juz dwie porcje obiadu zjadlam , a jak dzieciaki przyjda ze szkoly to szykuje sie ze tez zjem z nimi.
    Brzuch swedzi i jesc sie chce, tyle odkrylam co sie dzieje w tym tygodniu ciazy ze mna..

2nn33e3kujjf71kc.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    witajcie dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty

Mi cos sie stalo od dwoch dni ciagle bym tylko jadla i jadla, wczoraj nawet po 23 dwa razy do kuchni musialam chodzic za jedzeniem bo inaczej bym nie zasnela, ciagle chce mi sie jesc.. nie wim co nagle mi sie stalo...
    jest godzina 11:15 a ja juz dwie porcje obiadu zjadlam , a jak dzieciaki przyjda ze szkoly to szykuje sie ze tez zjem z nimi.
    Brzuch swedzi i jesc sie chce, tyle odkrylam co sie dzieje w tym tygodniu ciazy ze mna..
    Ile na plusie jesteś do tej pory? :)

Mikołaj 25.04.2011

• Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Ile na plusie jesteś do tej pory? :)
    Dobre pytanie.. na plusie tylko ( albo az) 3 kilo.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Ja dalej tkwie na ,,różowej":D jakoś tak się zżyłam z dziewczynami :D nie czuje jeszcze pieluchowego zapalenia mózgu hehehehe :D no dzisiaj do Cygal lecimy :) znowu popisała się dobrą ręką - znajoma za pierwszym podejściem u niej zmajstrowała bliźniaki :D a Ty kiedy mkniesz na Piotrowicką? :)
    Na jakiejś innej różowej niż nasza in vitro? Bo tam cię też nie widziałam ostatnio ;)
    My lecimy na wizytę w poniedziałek, w końcu się doczekałam ;) dzisiaj robiłam morfologię i mocz.

innamorata88 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Na jakiejś innej różowej niż nasza in vitro? Bo tam cię też nie widziałam ostatnio ;)
    My lecimy na wizytę w poniedziałek, w końcu się doczekałam ;) dzisiaj robiłam morfologię i mocz.
    ,,W oczekiwaniu na testowanie" :) czekam na tamtejsze weteranki :D
    My dzisiaj też krew i mocz, zaraz jadę po odbiór wyników i mykiem na wizytę. :D

Mikołaj 25.04.2011

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie,tez zawsze coś podjadam przed wizyta ;p taaak,liczę,ze sobie pooglądam malutka ;)

Innamorata,kciukasy mocno zaciśnięte ;) niech będą same pozytywne wieści ;)))!!!

Rosann,toż ty jesienna panna ;) ja lubię te złotą,polską jesień,ten ostatni deszcz mnie załamywał już(mam czasem pracę na zewnątrz,to pewnie dlatego )

Lupusowa,mnie się zdarzyły również takie napady głodu już parę razy ;) może to rekompensata za wymioty i mdłości wcześniej ;)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • ISIUNIA Debiutantka

Wysłany: 8 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a powiedzcie mi czy dokuczał wam ból - mniej więcej w okolicy serca/ płuca? sama nie wiem jak go określić,ale po wstaniu z łóżka nie mogłam głębiej wciągnąć oddechu i bolało przy gwałtownych ruchach. ...?

Starania od 11.2016, duphaston, bromergon, Ovarin

ckaidqk3lxgslc1o.png

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ISIUNIA wrote:
    Kobietki a powiedzcie mi czy dokuczał wam ból - mniej więcej w okolicy serca/ płuca? sama nie wiem jak go określić,ale po wstaniu z łóżka nie mogłam głębiej wciągnąć oddechu i bolało przy gwałtownych ruchach. ...?
    Isiunia, dzisiaj rano też tak miałam, ostre kłucie przy próbie głębszego nabrania powietrza Albo gwałtowniejszego ruchu. Tylko że nie bardzo się tym przejęłam, bo zdarzało mi się to również przed ciążą. Po kilku minutach przechodzi.

f2w3flw16652lysf.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Hej dziewczyny, witam Was jesiennie :) Tak, jestem wielką fanką jesieni i już się nie mogę doczekać wieczorów pod kocem, z imbryczkiem herbaty obok, świecą zapachową i książką w dłoni :)
    I żeby było jeszcze bardziej jesiennie to zamierzam dzisiaj uraczyć męża domową, mocno cynamonową szarlotką :) A póki co szykuję dla niego miskę mocy do pracy i jakoś ten dzisiejszy dzień taki pogodny mi się wydaje :)
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt i po cichu już nie mogę doczekać się swojej, a ta dopiero 18 września :)

Mamusiu od TSH, zdaje się, że usunęłaś swoje konto? Szkoda :( Jeśli jednak to czytasz to nie martw się. Moja lekarka mi opowiadała, że trafiła do niej kobieta, która miała TSH grubo powyżej 100, a dzidziusia urodziła zdrów jak ryba :)

Edit: już 19 tydzień! Prrrrrrrrrrrrrrr szalona :)

Piątka rosann, nalezymy do tego samego klubu. Tez uwielbiam jesien, dlugie wieczory z ksiazka i herbata pod kocykiem na kanapie :) ja jeszcze czekam na te zimowe poranki, gdzie zawsze trzeba bylo wstac wczesniej, odgrzebac spod sniegu samochod i jechac do pracy. Planuje taki zimowy i sniezny poranek przywitac obracajac sie na drugi bok w lozeczku pod ciepla kolderka :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny w końcu w słoneczną pogodę!

Gratuluje chłopców/dziewczynek i sczzęśliwych wizyt :)

Rossan- narobiłas smaka na szarlotke i to cynamonową- tylko czytałam że cynamon nie wskazany w ciąży... Jak to przeczytałam to go nie używam... a bardzo lubie!

Lupusowa- też mam czasami ssanie- po 8 jem śniadanie i też raz czy dwa po 11 jadłam obiad i później o 15.. na szczęście nie mam tak codziennie ;)

Wczoraj poczułam takie 2 bąbelki po lewej stronie pępka, jakby pekły- może to Bartuś ^^ Już ni mogę się doczekać tych kopniaków ( chociaż wiem, ze później moge mieć ich dosyc) ;)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, a wiesz, że o tym nie wiedziałam? Dobrze, że zajrzałam tutaj zanim jabłka wrzuciłam do prażenia, zatem dzisiaj będzie bez cynamonu :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, ze chyba czuje ruchy Stasia wieczorami. Takie pukanie w okolicach pepka i uczucie, ze no kurde cos tam sie rusza. To chyba nie sa wzdecia ani jelita, tylko ten maly czlowieczek.

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej uważać :) a bez cynamonu też będzie dobre :)
    Tutaj artykuł:

https://parenting.pl/ziola-zakazane-w-ciazy

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać nie tylko ja chodzę non stop głodna ;) A powiedzcie mi dziewczyny- liczycie wagę od wagi sprzed ciąży, czy jeśli np. schudłyście na początku to od tej najniższej wagi?

Fanką jesieni nie jestem, zdecydowanie wolę wiosnę, ale herbatka i książka to jest to! ;)

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ