X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, może głupie pytanie ;), ale jesteś pewna, że to rozstęp? Na brzuchu zazwyczaj są pionowe i na początku czerwone. Może tylko coś Ci się odcisnęło?

f2w3flw16652lysf.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja- trzy różne, Palmers teraz. Ogólnie dużo kremów i maści mnie uczula, więc będę musiała dobrze przemyśleć czy czegoś innego nie kupić...
    Mam rozstępy po czasach nastoletnich i potwornie suchą skórę więc spodziewałam się, ale chyba nie takiego spektakularnego, mąż się zaśmiał, że się zamieniam w tygrysa ;)

Mayolin - tak się wczoraj łudziłam, ale rozstęp jak się patrzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 13:51

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Bio Oil, siostra mi poleciła. Zanim to zrobiła, to kupiłam jakiś Ziaji i używam obu na przemian. Koleżanki z pracy chwalą Mustelę. Niestety podobno niektóre z nas mają już takie tendencje, ze czym by się nie smarować, to Itak coś wylezie :/

Dziewczyny, a z takich Hmm trudniejszych tematów - co myślicie o masażu krocza? Ja jak przeczytałam jak to robić to zwątpiłam, ale każda chyba chciałaby zachować się tam w miarę bez uszczerbku :D

• Paula. Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za porady ;) jestescie nie zastapione :*
    Nad kwiatami tez myslałam, ale ja jakos nie lubie kwiatów. Musze pochodzic po sklepach za tymi gotowymi pakunkami. Widzialam tylko w auchan i ich zawartosc mnie nie zadowala.

Te delikatne puknięcia z nienacka są niesamowite! <3 byłam na dworze bo chwilowo nie pada i jak wrócilam chwile polezalam i pyk puknięcie. Ja odczuwam je tez z prawej strony ponieżej pępka. Chociaz wieczorami mam wrazenie ze czuje nizej niz w dzien ....

Edit.
    Nie jest to jakoś wiele nizej tak moze na pol palca. To moze dzicia sie porusza i raz kopnie nizej raz wyzej :) zreszta to co wyczyniala ostatnio na usg to mała akrobatka nam rośnie :) mama mowi ze szkoda ze jak ona mnie rodzila to kobiety nie mialy takiej swiadomosci i az takich usg a mam dopiero 23 lata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:02

marmi lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień wzruszeń :D
    Szczególnie, jak czytam o tych puknięciach, bulgotkach, czy już całkiem szalonych kopniakach :D

A z rozstępami...nie mogę się przemóc i nie smaruję niczym. Rano mam za mało czasu, wieczorem już padam. Chyba już tak do końca zostanie...

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88 wrote:

Dziewczyny, a z takich Hmm trudniejszych tematów - co myślicie o masażu krocza? Ja jak przeczytałam jak to robić to zwątpiłam, ale każda chyba chciałaby zachować się tam w miarę bez uszczerbku :D
    U mnie odpada, ja jetstem podatna na infekcje, i jeansy w gorace dni, czy male podraznienie koncza sie zaraz swedzeniem..ale moja kolezanka praktykowala razem z joga..bardzo sobie chwalila :)

Liy88 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nie wiem z jakiego miasta jesteś ale bardzo fajne i gustowne moim zdaniem a przy tym w bardzo różnych opcjach cenowych sa w "Kredens smaku" ;) sami kupiwalismy tam upominki na ślub i wszyscy byli zachwyceni pomysłem :)

Paula. lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które maja twardsza macicę a bierzecie magnez? Ja bralam asmag forte 3x1, teraz lekarz kazał zwiększyć do 3x2,mnie to bardziej dokucza drżenie powieki,ale mam nadzieje ze przejdzie od tej większej dawki.
    A macie juz na brzuszkach ta specyficzna kreskę(linea negra) ? :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta podpinam się pod miasto Płock. Chociaż mieszkam na wsi... Ale takiego sklepu to kompletnie nie kojarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 16:00

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Hej!

Czarna kawa, tak dziś mam połówkowe :-) Trzymajcie proszę kciuki! Wizyta o 18:00, nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pierwszy raz tatuś idzie z nami zobaczyć maluszka :-)

U mnie też pogoda dalej jesienna. Trochę słoneczka i ciepła przydałoby się. Wczoraj też już miałam wyniki. Tsh miałam 1.6 i przeciwciała tg w normie. Delikatnie poniżej normy ft4. W sobotę wizyta u endokrynolog, zobaczymy co powie :-)

Miłego dnia! Kto dziś jeszcze ma wizytę? :-)

Annie,trzymam kciukasy mocniutko nawet jak mam tu zapierdziel w pracy,ze aż nie ma czasu usiąść :) aaa ale będzie przeżycie dla taty!Koniecznie napisz wrażenia po :) mój się popłakał dyskretnie siedząc za panem doktorem wiec twojemu wrócę równie intensywne przeżycia :)))

Kurczę dzisiaj tyle wyprodukowalyscie,ze chyba partiami będę czytać i się dołączać ;)

Co do twardnienia brzuszka,magnezik obowiązkowo na te wszystkie ,, macicowe uściski'' i powinno być lepiej,Mayolin dobrze ze pojechałaś na IP,bo nie ma co się denerwować samemu siedząc w domu i gdybając,czasem trzeba podziałać :)najważniejsze,ze z Wami wszystko dobrze :

Olaa,rany boskie dziewczyno,co tam w tym kraju się wyprawia z tym niby ,,dbaniem'' o ciężarne...usg w takich odstępach czasu,ja na bank nie dałabym rady,podziwiam Cię serio!I szkoda,ze nie robią tych wszystkich badań,widać inne procedury,ale musisz być teraz silna za was dwoje,Ciebie i bobaska kochana,bo nie ma wyjścia w takiej sytuacji.Gadaj tu z nami,zawsze będzie Ci troszkę lżej :)

Lily88,kochana tak jestem teraz zapracowana,ze nie miałam na nic czasu,nawet tej szkoły na Grzybowskiej nie sprawdziłam kurczaki...do soboty pracuje włącznie i mam nadzieje w przyszłym tyg trochę na spokojnie się rozejrzę za wszystkim,bo mam tylko 1 dzień pracujący potem.

Marmi,dobra decyzja słoneczko z tym zwolnieniem!Jak czujesz,ze już powolutku to będzie końcówka twojej energii do pracy to nie ma nic na sile,ważne,żebyście razem Olkiem się dobrze czuli i rośli w zdrowiu,a nie w stresie i zmęczeniu.

A88,gratki z udanej wizyty,zerknęłam tylko rano na posty,ale trzymałam za was kciuki takie mocne wiesz :)))

marmi, Olaaaa lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Marta podpinam się pod miasto Płock. Chociaż mieszkam na wsi... Ale takiego sklepu to kompletnie nie kojarze.
    Paula ja jestem z Gostynina, wyjechalam ha studia do Gdanska i juz zostalam :)

Paula. lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo28,o której masz wizytę dzisiaj misiaku?Ciotka Kawa kibicuje i trzyma kciuki u wszystkich czterech kończyn :)

Kuzka,chodź tu dam Ci przytulasa na tego Twojego dołka kochana...rozłąka jest ciężka wiem,jeszcze w tym stanie,ale ciotki wirtualne nie pozwolą Ci się smucić pamiętaj!!!

Paula,torebeczki mamuśka dla rodziców będą najlepsze,nie baw się w skrzynki,symboliczne prezenciki naprawdę są najpiękniejsze takie od was,dedykacja taka spersonalizowana i będzie pięknie :)

Marmi,mój ziomusiu kochany,ty tak jak ja z tym balsamem na rozstępy ;D co jakiś czas mam posmarować,rano mi się nie chce,po pracy zapominam,bo faza zombi galareta i dupeczka blada z tych zabiegów hahah ;p

Kasiarzyna,taaaak magnez obowiązkowo i naprawdę mi pomaga na te wszystkie brzuszne rewolucje :)

kuzka, marmi, Paula. lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przecież możesz sama zrobić taki pakunek :) kupujesz folię i kokardy i wkładasz co tam chcesz , alkohol , czekoladki, kawę itp. Ja robiłam to w koszach (które kosztowały grosze na allegro ) . Dodatkowo była wysoka figura anioła ❤ i ramka na zdjęcie nasze ślubne, a z drugiej strony wiersz z podziękowaniem. Do tego bukiet kwiatów.

Byłam dzisiaj w hurtowni. Oglądałam wózki. I wiem, że teraz to już nic nie wiem, jaki chcę wózek :(

marmi, Paula., Liy88 lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaaa :D od razu mam mniejsze wyrzuty sumienia i jakoś tak raźniej, że nie tylko ja jestem antybalsamowa ;)

Zombie galareta idealnie oddaje mój obecny stan :D udało mi się dorwać miejsce siedzące w autobusie i tako jadę do domu bezczynnie i bezmyślnie, bo nawet na myślenie brak sił ;)

Kuzka, fajny pomysł z tym pakowaniem :) można sobie dowolnie wybrać zawartość i kolorystykę, a pewnie niewiele drożej wyjdzie niż w gotowym zestawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 17:52

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazury ogarniamy z parasolką ale jest ok. Dzidzia "kopie" że hej rano sprawdzam i jak czuję to mam udany dzień;) żelazo mi zaczyna dokuczać i mój układ trawienny już tak nie śmiga...na rozstępy na brzuch mam masło z Palmersa a na resztę ciała olejek z Tołpy ale cuchnie trochę. Jak na razie jest ok nic nie widzę na skórze. Magnez dwa razy dziennie + w zestawie z dha bo straszny rls w nogach miałam. Co do twardego brzucha to nie wiem czy taki miewam nie rozróżniam;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi,moja siostro-zombi galareto jakbyśmy się dorwały w tym autobusie,to obydwie miałybyśmy minki pod tytułem ,,w poszukiwaniu straconego rozumu'' ;D Haha i zero wyrzutów sumienia kochana w związku z tym balsamowaniem,zapewne nie tylko my dwie takie odszczepione ;p

Sunset,rozwaliłaś mnie z tymi cuchnącymi specyfikami do balsamowania ;D

Chyba mam już ,,głupawę'' z przepracowania ;p

marmi lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Marmi,moja siostro-zombi galareto jakbyśmy się dorwały w tym autobusie,to obydwie miałybyśmy minki pod tytułem ,,w poszukiwaniu straconego rozumu'' ;D Haha i zero wyrzutów sumienia kochana w związku z tym balsamowaniem,zapewne nie tylko my dwie takie odszczepione ;p

Sunset,rozwaliłaś mnie z tymi cuchnącymi specyfikami do balsamowania ;D

Chyba mam już ,,głupawę'' z przepracowania ;p
    mój facet mnie zmacał ostatnio i mówi "a czemu ty naftaliną cuchniesz?" także hmm;) powiedziałam że w ciąży tak jest bo głupio mi że kosmetyk za 30zł w promocji śmierdzi starą ścierą;)

a88, Czarna_kawa, kolka, Paula., qatynka lubią tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha sunset padłam - naftaliną :-D

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie :)
    Wszystko super, synuś potwierdzony i prześliczny więc no cudownie :)

Monic88, a88, meggi90, Czarna_kawa, kasiarzyna, kolka, Paula., marmi, Asasa, Tokarzynka, jiwa lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dziekuje kochane za porady ;) jestescie nie zastapione :*
    Nad kwiatami tez myslałam, ale ja jakos nie lubie kwiatów. Musze pochodzic po sklepach za tymi gotowymi pakunkami. Widzialam tylko w auchan i ich zawartosc mnie nie zadowala.
    My robiliśmy kosze prezentowe w tesco. Tylko nie korzystaliśmy z tych gotowych tylko, kupiliśmy produkty (my akurat w tesco je kupiliśmy, nie wiem czy pakują z innych sklepów produkty, nie pamiętam) a oni zapakowali w kosze.

Dziewczyny jutro o 8 wizyta. Masakra już stres mnie dopada, pewnie nie będę mogła spać, a jutro ciężki dzień w pracy.

Bardzo się ostatnio źle czuję, boli mnie żołądek, cały czas jakieś odbijanie, ból głowy, norma? czy dopada mnie znów jakieś helicobacter.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ