X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • rosann Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyi dobrze, że już po. Oszczędzaj się :)

Dopiero co wczoraj pisałam, że waga zaczyna drgać mi do góry, a dzisiaj po porannej kontroli okazało się, że znowu spadła. Dżizas... No ale nic, we wtorek lecę do rodziców i już naszykowałam im listę jedzeniowych zachcianek, więc pewnie po tej wizycie będę troszkę bardziej upasiona :)

Dobrego dnia dziewczyny! Ja się zaraz zbieram za pranie i ogarnianie szafy, a na wieczór chyba sobie pomaluję łazienkę :D

Liy88 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypadkiem na jednej grupie na FB znalzłam takowe łóżeczko :) zakochałam się w nim . Jak myślicie solidne ? Trochę boję się przez internet zamawiać..

Podam link :

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-tapczanik-tapczan-i5988942587.html

Edit.

Najbardziej boję się tego czy aby przyjdzie solidne i czy np jakoś nie będę miała problemu z rozmiarami pościeli itp... Pierwsze dziecko więc nawet nie wiem jak napisać w czym problem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 10:07

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • AggaS Znajoma

Wysłany: 9 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widać, że rozmiar ma standardowy czyli 60x120cm. Ja sie zakupów przez Internet nie boje w ogole ;)

Paula. lubi tę wiadomość

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja bym na pewno sobie odpuscila ten materac, ktory oni chca dac w zestawie, bo szalu z nim raczej nie bedzie.

Ale samo lozeczko wizualnie bajeczne <3 jak z takich przeslodkich pokoikow z katalogow z meblami... ;)

P.s. pozdrowienia z urlopu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 10:28

Paula. lubi tę wiadomość

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Przypadkiem na jednej grupie na FB znalzłam takowe łóżeczko :) zakochałam się w nim . Jak myślicie solidne ? Trochę boję się przez internet zamawiać..

Podam link :

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-tapczanik-tapczan-i5988942587.html

Edit.

Najbardziej boję się tego czy aby przyjdzie solidne i czy np jakoś nie będę miała problemu z rozmiarami pościeli itp... Pierwsze dziecko więc nawet nie wiem jak napisać w czym problem :D
    Łóżeczko cudne :) sprawdz sobie tylko jaka jest jego wysokość. Siostra kupiła używane i okazało się strasznie niskie w porównaniu do tego co ja miałam.

Paula. lubi tę wiadomość

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 20 tygodniu! ❤❤❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e88db24fd03a.png

a88, kuzka, Tokarzynka, Anne92, Paula., Liy88, Krakowianka, jiwa, sunset06, marmi, lena7 lubią tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann,kochany misiu energetyczny :)) jeszcze malowanie łazienki Ci w głowie :)) podziwiać tylko za sile! U mnie w domku armagedon,bo 1,5 tyg w pracy jestem i sprzątanie mnie czeka hehe przydałby się taki krasnoludek w postaci Rosann do pomocy ;D ooo to do Polski lecisz?

Paula,zaraz zerknę na ten link,bo na tel to zawsze muszę kopiować w przeglądarkę i mi złe skopiowało teraz ;p

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula łóżeczko jest rozmiarowo standardowe, z pościelą nie będzie problemów. Wygląda solidnie. Ładniutkie jest ☺ Nie mogę doczytać informacji o materacu, ale osobiście polecić mogę gryke-kokos. ☺
    Nie ma co się obawiać zakupów przez Internet. Ale najlepiej poczytać również komentarze innych użytkowników.
    Poza tym takie rzeczy jak łóżeczko dużo taniej dostanie się na allegro, niż w sklepie stacjonarnym.
    Ja niedawno zamawialam synowi łóżko też przez Internet. Ale powiem szczerze, że jeszcze go nie rozpakowalam z kartonu. :D

http://allegro.pl/lozka-lozko-160x80-olcha-szuflada-materac-rabat-i6945120054.html?reco_id=0ef0cadf-953b-11e7-990f-6c3be5bbb2d8&ars_rule_id=201

Paula. lubi tę wiadomość

• rosann Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia najchętniej to ja bym sama całe mieszkanie opędzlowała, ale rozsądek mi podpowiada, że co za dużo to nie zdrowo :D No ale łazienkę sobie machnę bo gołych ścian to tam tyle co nic, a brat będzie miał chociaż mniej roboty podczas odświeżania mieszkania :)
    Tak, lecę do PL na kilka dni :) We wtorek rano mam samolot do Warszawy, a wracam w sobotę późnym wieczorem :) Już się nie mogę doczekać <3

Paula., Czarna_kawa lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys gdzie zgubiłaś dziecko?! :D

a88 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wdychanie farby to dobry pomysł?

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Czy wdychanie farby to dobry pomysł?

Kupiłam najbardziej bezpieczną ze wszystkich możliwych farb, która nie zagraża ani kobietom w ciąży, ani małym dzieciom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 10:51

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    aiwlys gdzie zgubiłaś dziecko?! :D
    Jedno właśnie robi tor wyścigowy na stole, a drugie w brzuchu, gdzieś się tam mieści haha :D :D

• kuzka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupiliśmy bezpieczną farbę, ale na czas malowania znajdę sobie zajęcie poza domem. :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Jedno właśnie robi tor wyścigowy na stole, a drugie w brzuchu, gdzieś się tam mieści haha :D :D

Drugie chyba pokochało kręgosłup i do niego przylgnęło :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1512 wrote:
    Gratulacje udanych wizyt. Świetnie się czyta jak maluszki rosną.
    Zazdroszczę Wam tych niskich wag ja przed ciąża ważyłam 52 spadłam do ok 50 a teraz już 55,5 więc leci jak szalona. Coprawda nie wyglądam ale czuję ehh.
    Jeśli chodzi o ruchy to mój mąż jak przykłada ucho to słyszy jak kopie mały. Od początku słuchał stąd wiemy że to nie jelita bo mówi że całkiem inny odgłos. Zresztą mówi kiedy słyszy a ja wtedy czuje kopniecie hehe chodz już mówi że nie może się doczekać prawdziwego kopniaka.
    Augla u mnie Młody jak sie przytula kładzie głowę na brzuchu I twierdzi, że słyszy jak brat pierdpierdzi :) albo kładzie rękę na brzuchu i mówi że czuje jak się Mały rusza.
    Powiem Wam dziewczyny, że mnie radość Młodego z brata rozczula. Podchodzi nagle do mnie, kładzie rękę na brzuchu i zaczyna głaskać.
    Bardzo fajne uczucie.
    U mnie od początku ciąży 3 kg na plusie.
    W wróciło mi parcie na słodycze i sporo ich podjadam. I owoce. Owoce jem non stop.
    Ogólnie za każdym razem gdy czuję ruchy mam wielkiego banana na twarzy. Uwielbiam to uczucie.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co zdecydowaliście z prezentami dla rodziców?

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Drugie chyba pokochało kręgosłup i do niego przylgnęło :)
    A bardzo możliwe, bo na usg często się do niego obraca i "przytula" :D

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Witamy się w 20 tygodniu! ❤❤❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e88db24fd03a.png

Normalnie zaczynam mieć kompleksy :-) Ja mam "trochę" większy. Super wyglądasz!

aiwlys lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Paula co zdecydowaliście z prezentami dla rodziców?
    Robimy sami 4 pakunki. Raczej spakujemy w torebki podarunkowe. Ewentualnie widzialam w sklepie ostatnio takie koszyki ktore mialy wykonczenie jak take oslonki na kwiaty co od dluzszwgo czasu sa w modzie. To zobacze jak bedzie w takim koszu wygladac i wtedy ta folie w kwiaciarni dokupie. :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ