Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aiwlys wrote:Witamy się w 20 tygodniu! ❤❤❤
ale brzusio malusieńkie
później będziesz miała fajną piłeczkę przed sobą
aiwlys lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
rosann wrote:Kawusia najchętniej to ja bym sama całe mieszkanie opędzlowała, ale rozsądek mi podpowiada, że co za dużo to nie zdrowo
No ale łazienkę sobie machnę bo gołych ścian to tam tyle co nic, a brat będzie miał chociaż mniej roboty podczas odświeżania mieszkania
Tak, lecę do PL na kilka dniWe wtorek rano mam samolot do Warszawy, a wracam w sobotę późnym wieczorem
Już się nie mogę doczekać
Haha,Rosann prawdziwy z Ciebie Bob Budowniczy)) super,ze będziesz w Polsce,na pewno rodzice wniebowzięci
Aiwlys,pięknie wyglądasz!Mam podobny brzuszektylko jak się za dużo jabłek nawcinam albo innych wzdymajacych rzeczy to troszkę większy się robi,zazwyczaj na wieczór
)
Szwesta,tylko się cieszyć,ze Młody tak super reaguje na braciszkabędzie z niego świetny brat!!!
aiwlys lubi tę wiadomość
-
Piękna pogoda się zrobiła cieplutko na dworzu to i mamuśki poznikały z forum👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
nick nieaktualny
-
innamorata88 wrote:Lilly sprawdź to na IP lepiej.
Meldujemy się po wizycie, junior ma 15cm długości i dluuuugie nogi, które wprawiły w osłupienie naszą dr.U mnie waga taka sama od początku, ani grama więcej.
Jest dobrze!
Po basenie dopadła mnie infekcja ,,tam" dostałam receptę na krem, który aplikuje się jednorazowo. Luteinę dalej mam wsuwać, duphaston idzie w odstawkę. Clexane i Acard bez zmian. Morfologia wyszła wzorowa.
Ja jestem na acardzie a od 20 tyg też mam zacząć się kłuć clexane. Jestem trochę przerażona tymi zastrzykami. Napisz proszę czy to bardzo uciazliwe?
W ostatniej ciazy miałam cukrzycę więc pewnie i w tej dojdzie mi jeszcze kłucie palców. Ale będzie jazdaMTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Mi od początku ciąży przybylo juz 5 kg
a w pierwszej ciąży na tym etapie było dużo mniej, ale wtedy mialam wyższą wyjściową wagę: )
A co do smarowania to polecam zwykly olejek migdalowy. Ma bardzo przyjemny i naturalny zapach i ładnie się wchlaniana innym forum dziewczyny polecaly go na rozstepy. Zresztą to jest główny skladnik tej oliwki z Rossmana babydream
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
marczolinio chociaż pytanie o clexane nie bylo do mnie ale tez odpowiem. Ja biore je od poczatku ciazy. Doslownie od pierwszej wizyty u gina. Jestem po 2 poronieniach wiec moj gin uwaza ze to tak zapobiegawczo. Powiem szczerze robienie tych zastrzykow jest uciazliwe ale idzie przywyknac do tego. A od 14tc biore jeszcze aspirin cardio
tez profilaktycznie
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Nie było mnie trochę. Postaram się nadrobić, a na szybko jeśli chodzi o clexane biorę od początku 0,4, a za chwilę zwiększymy do 0,6. Też mam za sobą poronienie i kilka ciąż biochemicznych.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
kolka wrote:Hej dziewczyny,
nie wiem czy już któraś wspominała i czy temat był poruszany, ale czy któraś wybiera się na te warsztaty?
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
bezpłatnemyślicie, że może być fajnie?
z tego co widzę to tematyka podobna.
-
Dziewczyny dzięki za odzew w sprawie clexane. Czego się nie robi dla maluszkow.
Ja dziś nie czułam ruchów, ale staram się tym nie martwić. Wczesniej codziennie czulam smyranie. No ale dziś mialam intensywny dzień, może to dlatego. Kupiliśmy łóżko dla starszej córki a tym samym zwalnia się lozeczko dla nowego członka rodzinychoc przez kolejne miesiące chyba bedzie w nim spała lalka
zaczynam więc powoli oswajac moją dwulatkę z koncepcją dzidzi w łóżeczku: )
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
kolka wrote:Hej dziewczyny,
nie wiem czy już któraś wspominała i czy temat był poruszany, ale czy któraś wybiera się na te warsztaty?
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
bezpłatnemyślicie, że może być fajnie?
Alias nie sądzę żeby zaparcia były przyczyną ja się męczę od początku ciąży z zaparciami i to ostrymi. Bóle jak na okres mam codziennie lekarz powiedział że to macica więc nie martw się. A na twardnienie myślę że magnez weź w większej dawce i zobacz czy pomoże.
Marczolinio ja też dziś miałam zabiegany dzień i mało małego czułam pewnie dlatego że się nie skupiam na tym dopiero teraz jak już leżę daje o sobie czasem znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 00:48
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Alias wrote:Dziewczyny strasznie twardnieje mi dzisiaj brzuch. Cały dzień leze ale i tak boli mnie brzuch jak nanokres i dolna cześć kregoslupa
Generalnie takie bóle są normalne, twardnienie brzucha to mogą być skurcze braxtona :
"Skurcz Braxtona-Hicksa trwa około pół minuty. Uczucie ucisku pojawia się w górze brzucha i stopniowo schodzi w dół. Tym skurczom daleko jednak jeszcze do siły porodowych. Niektóre przyszłe mamy odczuwają je jak bóle miesiączkowe – niezbyt przyjemne, ale też niezbyt intensywne.
Jest to dla nich bardziej dyskomfort niż ból. U innych kobiet w ciąży skurcze Braxtona-Hicksa są wyjątkowo nieprzyjemne. Odczuwany przez nie ucisk utrudnia, a nawet uniemożliwia wyprostowanie się, może także przeszkadzać w chodzeniu i wykonywaniu codziennych czynności.
Ich nasilenie i częstotliwość występowania zależy od zaawansowania ciąży. Początkowo będą słabsze i rzadsze, jednak z czasem staną się częstsze i silniejsze. W ostatnim miesiącu ciąży mogą pojawiać się co pół godziny i trwać nawet do dwóch minut."
Ja mam twardnienia brzucha regularne już od 14 tyg oczywiście wystraszyły mnie bo były bardzo często(-akurat to przez nadmiar obowiązków.) Skonsultowałam to z lekarzem sprawdził szyjkę itd wszystko było ok i jeśli są zbyt często to mam wziąć nospę, podwójną dawkę magnezu i położyć się do łóżka. Oczywiście jeżeli po tym zestawie nie jest lepiej to mam dzwonić.
Więc moim zdaniem Alias jeśli masz taką sytuację to nospa i magnez są anty skurczowe i spokojnie można je brać w ciąży, ale jeżeli Ci nie przechodzi i się martwisz to naprawdę najlepiej to sprawdzić u lekarza. -
Dzień dobry
i juz dzis niedziela. Jak ten czas szybko leci. Jutro na 11 jade na przymiarke sukni slubnej. Powiem Wam ze sie boje. Dzwonilam do salonu w lipcu ze jestem w ciazy. Wlascicielka, ktore szyje przelozyla mi przymiarke na 2 tyg przed slubem bo mialam miec miesiac przed. Powiedziala ze porobia zaklady wieksze ale boje sie ze bedzie za mała...
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
aiwlys wrote:Witamy się w 20 tygodniu! ❤❤❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e88db24fd03a.pngDobrze ze wrzucilas fotke, bo ja myslalam ze to ja nie mam, a teraz widze ze mam, i to calkiem spory, porowniujac do Ciebie
Figura do pozazdroszczenia!!
Dziewczyny macie moze cos takiego dziwnego, jak CODZIENNY poranny katar łacznie z kichaniem? objawy jak na przeziebienie, ale w ciagu dnia to znika..dziwna sprawaaiwlys lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn