X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, jadę do lekarza, mam takiego jakiegoś mega stresa jak nigdy. Trzymajcie bkciuki o 08:40. Może w końcu poznam płeć maluszka:) ale emocje!!!

a88, szwesta80, kuzka, kasiarzyna, Tokarzynka, Czarna_kawa, Liy88, kolka, Talla, Anne92 lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Hej mamusie, jadę do lekarza, mam takiego jakiegoś mega stresa jak nigdy. Trzymajcie bkciuki o 08:40. Może w końcu poznam płeć maluszka:) ale emocje!!!
    Trzymamy &&&! :)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wizytuje u endokrynologa, euthyrox 75 cały czas wciągam i tak pewnie zostanie do końca ciąży

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę dotrzymać do czwartku. Mąż załatwił sobie wolne, Młodego zwalniamy ze szkoły i razem jedziemy na połówkowe. Od razu zahaczymy o Decathlon bo u nas niestety nie ma. Młody zakochał się w piłce nożnej i zdecydował się na treningi więc trzeba go obkupić.
    Do tego czas zainwestować w spodnie ciążowe bo już się w żadne oprócz jednych dresów i legginsów nie mieszczę.
    Poza tym od wczoraj chodzę ciągle zmęczona.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj w końcu lecimy na wizytę na 14!
    A przy okazji, że mąż ma wolne to skoczymy jeszcze do jednego sklepu gdzie są wózki i foteliki samochodowe :)

a88, Liy88, kuzka lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)
    Ale piękna pogoda,zaraz idę do warzywniaka po buraczki do kiszenia.
    Piękny weekend za nami,byłam na urodzinach chrzesniaka,najadlam się słodkiego i mały mi pobojowisko z brzucha robił od tej ilości cukru,nic się nie wyspalam...
    Ja polowkowe w środę...zaczynam się denerwować :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja... noc spedziłam w szpitalu :(

moje bóle brzucha i kregosłupa przerodziły sie w a'la bóle porodowe-wylądowałam na sorze okazało się, że to kolka nerkowa :( macica zablokowała kanalik i w nerce zrobił sie zastój :( nikomu nie życzę- nawet teściowej :D

gdzie kupujecie błonnik ? ja po zmianie witamin też mam problem z zaparciami.

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias, niestety miałam już przyjemność spotkać się z kamicą nerkową, więc wiem co to za ból :( ale dobrze, że już po wszystkim!

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    3mam kciuki za wszystkie wizytujące :)

Czarna_kawa- mam nadzieję, ze już samopoczucie lepsze? Migrena odpuściła? Czasami-teraz to nawet częściej- takie dni pod kocykiem sa potrzebne- i wskazane!

Alias- współczuje, nie miałam osobiście z tym przyjemności, ale na sali dziewczyna ze mną leżała z zastojem. Mam nadzieje że wszystko w porządku- że będzie wszytsko dobrze !

Ja dzis rano byłam na badaniach krwi- w czwartek kontrolna wizyta- mam nadzieje, ze to cholerstwo-krwiak- się wchłonął.
    I umówiłam się na II badanie prenatalne-połówkowe ładniej brzmi- 16 października :)

A oto mój brzusio ( zdj z dzisiaj- 16t 3d )

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90df61c8340e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 10:25

Asasa, Alias, Liy88, lena7, kolka, Lupusowa, kuzka, szwesta80, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja te Wasze wizyty przezywam chyba prawie tak mocno, jak Wy same ;) czekam na dobre wiesci! <3

Kozamonia, daj tez znac co ciekawego w swiecie wozkow i fotelikow ;)

A Szczecinianki, jak tam po Targach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, ale z Ciebie laska! ;)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po:) prawdopodobnie będzie dziewczynka. Cala ciąże czułam ze to chłopczyk a tu mega zaskoczenie. Nie dopuszczalam do siebie innej myśli. Cieszę sie mimo Wszystko. Poszłam do pracy do męża kupiłam różowe skarpetki a on do mnie ze trochę jest zawiedziony bo liczyl na syna. Ale się cieszy aż nam łzy poleciały... Lekarka mówiła że to jeszcze nie jest pewne, że wszystko się może zmienić. Hehe a my nawet nie wiemy jakie imię dla dziewczynki...

Tokarzynka, Liy88, kolka, Talla, Krakowianka, jiwa, marmi lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Dziś rano byłam na badaniach krwi i mocz, a jutro połówkowe.
    Pisałyście coś o kichaniu i katarach, mnie już od 3 tygodni męczą, dziś chyba od 4 rano spać nie mogłam tak mnie złapał katar...

Tokarzynka piękne tło/ściana i cudowne zdjęcie, będzie super pamiątka :)

Niusiaczek u nas też był problem z imieniem dla dziewczynki, ja miałam nadzieję na chłopczyka, ale lekarze od początku sugerują dziewczynkę, zobaczymy czy jutro się potwierdzi. W każdym bądź razie, przez naciski mojego męża, że nie możemy zostawić tego na sam koniec już wybraliśmy imię.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa mój mąż mi nawet powiedział że ma słabe geny bo ma trzech braci i dwóch bratankow. W jego rodzinie nie ma żadnej dziewczyny poza mama oczywiście;)

Asasa lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Asasa mój mąż mi nawet powiedział że ma słabe geny bo ma trzech braci i dwóch bratankow. W jego rodzinie nie ma żadnej dziewczyny poza mama oczywiście;)

To w końcu pojawi sę dziewczynka w rodzinie :D ja miałam przeciwnie- cały czas miałam przeczucie, że córka, atu prawdopodobnie synek :) też czekam na połówkowe aby na 100% potwierdzic płeć :)

Dziękuje za komplement :) to tło to tapeta na ścianie w sypialni. Dzisiaj mąż wziął wolne i skręca szafę. Pod koniec tygodnia zamawiamy łóżko- powoli urządzamy się :)

Liy88, Asasa lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka piękny brzusio :) naprawdę laska ;)

trzymam kciuki za wizytujące ....aż cięzzko w to uwierzyć, że dopiero co robiłysmy testy, bety- a już zaczynają się rozkręcać połowkowe :) ja umówiłam się na 02/10.

wczoraj mój Synek pierwszy raz poczuł jak dzieci sięw brzuchu ruszają :) oderwał rączkę i mówi... hmm jakyś miała żabki w brzuchu :) teraz cały czas chce dodykać i mimo że na pewno się w tym momencie nie ruszają to on twierdzi, że czuje żabki:)

ja powzięłam postanowienie, że po połówkowym zabieram się za wyprawkę- powiedziałąm wczoraj do lekarza, że dobijam do połowy ciązy, a on na to że raczej już połowę mam za sobą, przy takiej szyjce i jednym łożysku ... takze jak mam teraz leżeć i się mocno oszczędzać to muszę trochę szybciej zacząć działać z ogarnięciem zaplecza dla bobasów :) a Wy kiedy planujecie zacząć? a może jużcoś macie? ja mam jakieś bodziaki kocyki, ale takbardziej dla własnego fun-u kupowane :)

Tokarzynka, qatynka lubią tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek,kochana u mnie tez moja córcia taka niespodziankę zrobiła,bo na początku byłam przekonana,ze chłopiec i pan doktor tez raz tak zasugerował :) ale zobaczysz,za chwilkę się przyzwyczaisz,ze to dziewczę i zaczniesz zauważać na ulicy mamy z małymi dziewczynkami tak jak my z moim ukochanym :) i w sekundzie banan na twarzy :)

Rafaello,mam nadzieje,ze wszystko u ciebie z hormonami i tarczyca będzie w jak najlepszym porządku :) daj znać po wizycie :)

Szwesta,wooow to juz :) super,ze jedziecie cała banda na to usg!Ale będzie pięknie i jakie emocje!Juz od dziś trzymam za was kciuki :)))

Kozamonia,dawaj znać po wizycie mamusiu :)) extra,ze mąż ma wolne to razem możecie sobie pooglądać malucha i koniecznie fota,jeśli zdecydujecie się na jakieś zakupy ;)))

Kasiarzyna,niezłe,to już czujesz w pełni malucha :)) ale fajnie!Ja to się cały czas zastanawiam czy to to :) bo momentami mam jakieś odczucia,ale kto wie :)

Alias,kochana uważaj na siebie,współczuje tych kołek,przeżyłam przy zapaleniu pęcherza...ból nie do opisania,dobrze,ze pojechałaś do szpitala,bo z tym nie ma żartów.

Tokarzynka,jak pięknie wyglądasz!Brzunio pierwsza klasa,laseczki!dziękuje misiaku złoty,już mi lepiej,główka trochę boli,ale do przeżycia,brzuszek odpuścił i dzisiaj właśnie taki dzień ,,byczenia sie'' :))) może kawkę sobie delikatna zrobię i nutellę na łychę to powinno trochę odpuścić plus duża ilość wody :) mam Was,jak takie moje tableteczki przeciwbólowe działacie mamuśki kochane :)

A88,dołączam do grona przeżywających razem z Tobą :) czekam zawsze na wieści od każdej,bo już jakbym każda znała i zawsze trzymam kciukasy,żeby te nasze pociechy rosły w zdrowiu <3

Asasa,ty tez połówkowe jak Szwesta :) tylko ona we czw :) no mamuśki,cudnie się tydzień zaczyna,ile tu będzie emocji!!!Aż się wzruszam jak sobie pomyślę,ze docieramy już do takiego momentu <3 Oby do końca w zdrowiu wszystkie razem,za to trzymam najmocniej kciuki :)))

Tokarzynka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys, Tokarzynka - przy Was to ja mam bebzol jakbym zaraz miała rodzić :D I to w ciągu tygodnia mi tak wywaliło, dopiero co nic nie było widać. Kurczę, moje połówkowe dopiero 28.09 :( Alias trzymaj się tam dzielnie ! Powodzenia na wizytach mamuśki :)

P.S. Ja kupiłam kawę Inke z blonnikiem, jakoś strasznie mi się chce kawy w ciąży, a tak to piłam od wielkiego dzwonu :) Chociaż tę Inke sobie podpijam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 11:52

Talla lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, przed chwila jak wstawałam to mi tak samo czy w brzuchu przeskoczyło..taki ostry krótki ból mnie przeszedł..poszedł po kości ogonowej i krzyżu..nie mogłam się wyprostować..miałyście coś takiego?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kolka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello, ja też biorę 75. Jakoś na dniach zrobię kontrolne badanie i zobaczę czy na tej dawce poprzestanę, bo zaczynałam 25 przed ciążą i 50 w ciąży.
    Alias, ale już wszystko ok? Dobrze, że poszłaś na IP. Będzie dobrze, trzymaj się.
    Nusiaczek, gratki, że wszysko ok. Dziewczynka czy chłopczyk będzie najszczęśliwszym bobo na świcie, bo ma super rodziców :* To tym lepiej, że dziewczynka wśród chłopaków, będzie rozpieszczana  Ja jeszcze w niepewności dwa tygodnie…
    A ja dziś chodzę skrzywiona, bo koleżanka przyszła do pracy z anginą… I myślę, że sobie zrobię wolne jutro i pojutrze, niech ona się podleczy, a angina akurat zaraźliwa…

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ