Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamusie, jadę do lekarza, mam takiego jakiegoś mega stresa jak nigdy. Trzymajcie bkciuki o 08:40. Może w końcu poznam płeć maluszka:) ale emocje!!!
a88, szwesta80, kuzka, kasiarzyna, Tokarzynka, Czarna_kawa, Liy88, kolka, Talla, Anne92 lubią tę wiadomość
-
nusiaczek20 wrote:Hej mamusie, jadę do lekarza, mam takiego jakiegoś mega stresa jak nigdy. Trzymajcie bkciuki o 08:40. Może w końcu poznam płeć maluszka:) ale emocje!!!Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ja muszę dotrzymać do czwartku. Mąż załatwił sobie wolne, Młodego zwalniamy ze szkoły i razem jedziemy na połówkowe. Od razu zahaczymy o Decathlon bo u nas niestety nie ma. Młody zakochał się w piłce nożnej i zdecydował się na treningi więc trzeba go obkupić.
Do tego czas zainwestować w spodnie ciążowe bo już się w żadne oprócz jednych dresów i legginsów nie mieszczę.
Poza tym od wczoraj chodzę ciągle zmęczona.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Cześć mamuśki
Ale piękna pogoda,zaraz idę do warzywniaka po buraczki do kiszenia.
Piękny weekend za nami,byłam na urodzinach chrzesniaka,najadlam się słodkiego i mały mi pobojowisko z brzucha robił od tej ilości cukru,nic się nie wyspalam...
Ja polowkowe w środę...zaczynam się denerwować
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
witam sie i ja... noc spedziłam w szpitalu
moje bóle brzucha i kregosłupa przerodziły sie w a'la bóle porodowe-wylądowałam na sorze okazało się, że to kolka nerkowamacica zablokowała kanalik i w nerce zrobił sie zastój
nikomu nie życzę- nawet teściowej
gdzie kupujecie błonnik ? ja po zmianie witamin też mam problem z zaparciami.
-
Dzień dobry wszystkim!
3mam kciuki za wszystkie wizytujące
Czarna_kawa- mam nadzieję, ze już samopoczucie lepsze? Migrena odpuściła? Czasami-teraz to nawet częściej- takie dni pod kocykiem sa potrzebne- i wskazane!
Alias- współczuje, nie miałam osobiście z tym przyjemności, ale na sali dziewczyna ze mną leżała z zastojem. Mam nadzieje że wszystko w porządku- że będzie wszytsko dobrze !
Ja dzis rano byłam na badaniach krwi- w czwartek kontrolna wizyta- mam nadzieje, ze to cholerstwo-krwiak- się wchłonął.
I umówiłam się na II badanie prenatalne-połówkowe ładniej brzmi- 16 października
A oto mój brzusio ( zdj z dzisiaj- 16t 3d )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90df61c8340e.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 10:25
Asasa, Alias, Liy88, lena7, kolka, Lupusowa, kuzka, szwesta80, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem już po:) prawdopodobnie będzie dziewczynka. Cala ciąże czułam ze to chłopczyk a tu mega zaskoczenie. Nie dopuszczalam do siebie innej myśli. Cieszę sie mimo Wszystko. Poszłam do pracy do męża kupiłam różowe skarpetki a on do mnie ze trochę jest zawiedziony bo liczyl na syna. Ale się cieszy aż nam łzy poleciały... Lekarka mówiła że to jeszcze nie jest pewne, że wszystko się może zmienić. Hehe a my nawet nie wiemy jakie imię dla dziewczynki...
Tokarzynka, Liy88, kolka, Talla, Krakowianka, jiwa, marmi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki!
Dziś rano byłam na badaniach krwi i mocz, a jutro połówkowe.
Pisałyście coś o kichaniu i katarach, mnie już od 3 tygodni męczą, dziś chyba od 4 rano spać nie mogłam tak mnie złapał katar...
Tokarzynka piękne tło/ściana i cudowne zdjęcie, będzie super pamiątka
Niusiaczek u nas też był problem z imieniem dla dziewczynki, ja miałam nadzieję na chłopczyka, ale lekarze od początku sugerują dziewczynkę, zobaczymy czy jutro się potwierdzi. W każdym bądź razie, przez naciski mojego męża, że nie możemy zostawić tego na sam koniec już wybraliśmy imię. -
nusiaczek20 wrote:Asasa mój mąż mi nawet powiedział że ma słabe geny bo ma trzech braci i dwóch bratankow. W jego rodzinie nie ma żadnej dziewczyny poza mama oczywiście;)
To w końcu pojawi sę dziewczynka w rodzinieja miałam przeciwnie- cały czas miałam przeczucie, że córka, atu prawdopodobnie synek
też czekam na połówkowe aby na 100% potwierdzic płeć
Dziękuje za komplementto tło to tapeta na ścianie w sypialni. Dzisiaj mąż wziął wolne i skręca szafę. Pod koniec tygodnia zamawiamy łóżko- powoli urządzamy się
Liy88, Asasa lubią tę wiadomość
-
Tokarzynka piękny brzusio
naprawdę laska
trzymam kciuki za wizytujące ....aż cięzzko w to uwierzyć, że dopiero co robiłysmy testy, bety- a już zaczynają się rozkręcać połowkoweja umówiłam się na 02/10.
wczoraj mój Synek pierwszy raz poczuł jak dzieci sięw brzuchu ruszająoderwał rączkę i mówi... hmm jakyś miała żabki w brzuchu
teraz cały czas chce dodykać i mimo że na pewno się w tym momencie nie ruszają to on twierdzi, że czuje żabki:)
ja powzięłam postanowienie, że po połówkowym zabieram się za wyprawkę- powiedziałąm wczoraj do lekarza, że dobijam do połowy ciązy, a on na to że raczej już połowę mam za sobą, przy takiej szyjce i jednym łożysku ... takze jak mam teraz leżeć i się mocno oszczędzać to muszę trochę szybciej zacząć działać z ogarnięciem zaplecza dla bobasówa Wy kiedy planujecie zacząć? a może jużcoś macie? ja mam jakieś bodziaki kocyki, ale takbardziej dla własnego fun-u kupowane
Tokarzynka, qatynka lubią tę wiadomość
-
Nusiaczek,kochana u mnie tez moja córcia taka niespodziankę zrobiła,bo na początku byłam przekonana,ze chłopiec i pan doktor tez raz tak zasugerował
ale zobaczysz,za chwilkę się przyzwyczaisz,ze to dziewczę i zaczniesz zauważać na ulicy mamy z małymi dziewczynkami tak jak my z moim ukochanym
i w sekundzie banan na twarzy
Rafaello,mam nadzieje,ze wszystko u ciebie z hormonami i tarczyca będzie w jak najlepszym porządkudaj znać po wizycie
Szwesta,wooow to juzsuper,ze jedziecie cała banda na to usg!Ale będzie pięknie i jakie emocje!Juz od dziś trzymam za was kciuki
))
Kozamonia,dawaj znać po wizycie mamusiu) extra,ze mąż ma wolne to razem możecie sobie pooglądać malucha i koniecznie fota,jeśli zdecydujecie się na jakieś zakupy
))
Kasiarzyna,niezłe,to już czujesz w pełni malucha) ale fajnie!Ja to się cały czas zastanawiam czy to to
bo momentami mam jakieś odczucia,ale kto wie
Alias,kochana uważaj na siebie,współczuje tych kołek,przeżyłam przy zapaleniu pęcherza...ból nie do opisania,dobrze,ze pojechałaś do szpitala,bo z tym nie ma żartów.
Tokarzynka,jak pięknie wyglądasz!Brzunio pierwsza klasa,laseczki!dziękuje misiaku złoty,już mi lepiej,główka trochę boli,ale do przeżycia,brzuszek odpuścił i dzisiaj właśnie taki dzień ,,byczenia sie'')) może kawkę sobie delikatna zrobię i nutellę na łychę to powinno trochę odpuścić plus duża ilość wody
mam Was,jak takie moje tableteczki przeciwbólowe działacie mamuśki kochane
A88,dołączam do grona przeżywających razem z Tobączekam zawsze na wieści od każdej,bo już jakbym każda znała i zawsze trzymam kciukasy,żeby te nasze pociechy rosły w zdrowiu
Asasa,ty tez połówkowe jak Szwestatylko ona we czw
no mamuśki,cudnie się tydzień zaczyna,ile tu będzie emocji!!!Aż się wzruszam jak sobie pomyślę,ze docieramy już do takiego momentu
Oby do końca w zdrowiu wszystkie razem,za to trzymam najmocniej kciuki
))
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
aiwlys, Tokarzynka - przy Was to ja mam bebzol jakbym zaraz miała rodzić
I to w ciągu tygodnia mi tak wywaliło, dopiero co nic nie było widać. Kurczę, moje połówkowe dopiero 28.09
Alias trzymaj się tam dzielnie ! Powodzenia na wizytach mamuśki
P.S. Ja kupiłam kawę Inke z blonnikiem, jakoś strasznie mi się chce kawy w ciąży, a tak to piłam od wielkiego dzwonuChociaż tę Inke sobie podpijam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 11:52
Talla lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, przed chwila jak wstawałam to mi tak samo czy w brzuchu przeskoczyło..taki ostry krótki ból mnie przeszedł..poszedł po kości ogonowej i krzyżu..nie mogłam się wyprostować..miałyście coś takiego?
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Rafaello, ja też biorę 75. Jakoś na dniach zrobię kontrolne badanie i zobaczę czy na tej dawce poprzestanę, bo zaczynałam 25 przed ciążą i 50 w ciąży.
Alias, ale już wszystko ok? Dobrze, że poszłaś na IP. Będzie dobrze, trzymaj się.
Nusiaczek, gratki, że wszysko ok. Dziewczynka czy chłopczyk będzie najszczęśliwszym bobo na świcie, bo ma super rodziców :* To tym lepiej, że dziewczynka wśród chłopaków, będzie rozpieszczana Ja jeszcze w niepewności dwa tygodnie…
A ja dziś chodzę skrzywiona, bo koleżanka przyszła do pracy z anginą… I myślę, że sobie zrobię wolne jutro i pojutrze, niech ona się podleczy, a angina akurat zaraźliwa…
starania od 2015 roku