X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, jadę do lekarza, mam takiego jakiegoś mega stresa jak nigdy. Trzymajcie bkciuki o 08:40. Może w końcu poznam płeć maluszka:) ale emocje!!!

a88, szwesta80, kuzka, kasiarzyna, Tokarzynka, Czarna_kawa, Liy88, kolka, Talla, Anne92 lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Hej mamusie, jadę do lekarza, mam takiego jakiegoś mega stresa jak nigdy. Trzymajcie bkciuki o 08:40. Może w końcu poznam płeć maluszka:) ale emocje!!!
    Trzymamy &&&! :)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wizytuje u endokrynologa, euthyrox 75 cały czas wciągam i tak pewnie zostanie do końca ciąży

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę dotrzymać do czwartku. Mąż załatwił sobie wolne, Młodego zwalniamy ze szkoły i razem jedziemy na połówkowe. Od razu zahaczymy o Decathlon bo u nas niestety nie ma. Młody zakochał się w piłce nożnej i zdecydował się na treningi więc trzeba go obkupić.
    Do tego czas zainwestować w spodnie ciążowe bo już się w żadne oprócz jednych dresów i legginsów nie mieszczę.
    Poza tym od wczoraj chodzę ciągle zmęczona.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj w końcu lecimy na wizytę na 14!
    A przy okazji, że mąż ma wolne to skoczymy jeszcze do jednego sklepu gdzie są wózki i foteliki samochodowe :)

a88, Liy88, kuzka lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)
    Ale piękna pogoda,zaraz idę do warzywniaka po buraczki do kiszenia.
    Piękny weekend za nami,byłam na urodzinach chrzesniaka,najadlam się słodkiego i mały mi pobojowisko z brzucha robił od tej ilości cukru,nic się nie wyspalam...
    Ja polowkowe w środę...zaczynam się denerwować :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja... noc spedziłam w szpitalu :(

moje bóle brzucha i kregosłupa przerodziły sie w a'la bóle porodowe-wylądowałam na sorze okazało się, że to kolka nerkowa :( macica zablokowała kanalik i w nerce zrobił sie zastój :( nikomu nie życzę- nawet teściowej :D

gdzie kupujecie błonnik ? ja po zmianie witamin też mam problem z zaparciami.

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias, niestety miałam już przyjemność spotkać się z kamicą nerkową, więc wiem co to za ból :( ale dobrze, że już po wszystkim!

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    3mam kciuki za wszystkie wizytujące :)

Czarna_kawa- mam nadzieję, ze już samopoczucie lepsze? Migrena odpuściła? Czasami-teraz to nawet częściej- takie dni pod kocykiem sa potrzebne- i wskazane!

Alias- współczuje, nie miałam osobiście z tym przyjemności, ale na sali dziewczyna ze mną leżała z zastojem. Mam nadzieje że wszystko w porządku- że będzie wszytsko dobrze !

Ja dzis rano byłam na badaniach krwi- w czwartek kontrolna wizyta- mam nadzieje, ze to cholerstwo-krwiak- się wchłonął.
    I umówiłam się na II badanie prenatalne-połówkowe ładniej brzmi- 16 października :)

A oto mój brzusio ( zdj z dzisiaj- 16t 3d )

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90df61c8340e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 10:25

Asasa, Alias, Liy88, lena7, kolka, Lupusowa, kuzka, szwesta80, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja te Wasze wizyty przezywam chyba prawie tak mocno, jak Wy same ;) czekam na dobre wiesci! <3

Kozamonia, daj tez znac co ciekawego w swiecie wozkow i fotelikow ;)

A Szczecinianki, jak tam po Targach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, ale z Ciebie laska! ;)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po:) prawdopodobnie będzie dziewczynka. Cala ciąże czułam ze to chłopczyk a tu mega zaskoczenie. Nie dopuszczalam do siebie innej myśli. Cieszę sie mimo Wszystko. Poszłam do pracy do męża kupiłam różowe skarpetki a on do mnie ze trochę jest zawiedziony bo liczyl na syna. Ale się cieszy aż nam łzy poleciały... Lekarka mówiła że to jeszcze nie jest pewne, że wszystko się może zmienić. Hehe a my nawet nie wiemy jakie imię dla dziewczynki...

Tokarzynka, Liy88, kolka, Talla, Krakowianka, jiwa, marmi lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Dziś rano byłam na badaniach krwi i mocz, a jutro połówkowe.
    Pisałyście coś o kichaniu i katarach, mnie już od 3 tygodni męczą, dziś chyba od 4 rano spać nie mogłam tak mnie złapał katar...

Tokarzynka piękne tło/ściana i cudowne zdjęcie, będzie super pamiątka :)

Niusiaczek u nas też był problem z imieniem dla dziewczynki, ja miałam nadzieję na chłopczyka, ale lekarze od początku sugerują dziewczynkę, zobaczymy czy jutro się potwierdzi. W każdym bądź razie, przez naciski mojego męża, że nie możemy zostawić tego na sam koniec już wybraliśmy imię.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa mój mąż mi nawet powiedział że ma słabe geny bo ma trzech braci i dwóch bratankow. W jego rodzinie nie ma żadnej dziewczyny poza mama oczywiście;)

Asasa lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Asasa mój mąż mi nawet powiedział że ma słabe geny bo ma trzech braci i dwóch bratankow. W jego rodzinie nie ma żadnej dziewczyny poza mama oczywiście;)

To w końcu pojawi sę dziewczynka w rodzinie :D ja miałam przeciwnie- cały czas miałam przeczucie, że córka, atu prawdopodobnie synek :) też czekam na połówkowe aby na 100% potwierdzic płeć :)

Dziękuje za komplement :) to tło to tapeta na ścianie w sypialni. Dzisiaj mąż wziął wolne i skręca szafę. Pod koniec tygodnia zamawiamy łóżko- powoli urządzamy się :)

Liy88, Asasa lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka piękny brzusio :) naprawdę laska ;)

trzymam kciuki za wizytujące ....aż cięzzko w to uwierzyć, że dopiero co robiłysmy testy, bety- a już zaczynają się rozkręcać połowkowe :) ja umówiłam się na 02/10.

wczoraj mój Synek pierwszy raz poczuł jak dzieci sięw brzuchu ruszają :) oderwał rączkę i mówi... hmm jakyś miała żabki w brzuchu :) teraz cały czas chce dodykać i mimo że na pewno się w tym momencie nie ruszają to on twierdzi, że czuje żabki:)

ja powzięłam postanowienie, że po połówkowym zabieram się za wyprawkę- powiedziałąm wczoraj do lekarza, że dobijam do połowy ciązy, a on na to że raczej już połowę mam za sobą, przy takiej szyjce i jednym łożysku ... takze jak mam teraz leżeć i się mocno oszczędzać to muszę trochę szybciej zacząć działać z ogarnięciem zaplecza dla bobasów :) a Wy kiedy planujecie zacząć? a może jużcoś macie? ja mam jakieś bodziaki kocyki, ale takbardziej dla własnego fun-u kupowane :)

Tokarzynka, qatynka lubią tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek,kochana u mnie tez moja córcia taka niespodziankę zrobiła,bo na początku byłam przekonana,ze chłopiec i pan doktor tez raz tak zasugerował :) ale zobaczysz,za chwilkę się przyzwyczaisz,ze to dziewczę i zaczniesz zauważać na ulicy mamy z małymi dziewczynkami tak jak my z moim ukochanym :) i w sekundzie banan na twarzy :)

Rafaello,mam nadzieje,ze wszystko u ciebie z hormonami i tarczyca będzie w jak najlepszym porządku :) daj znać po wizycie :)

Szwesta,wooow to juz :) super,ze jedziecie cała banda na to usg!Ale będzie pięknie i jakie emocje!Juz od dziś trzymam za was kciuki :)))

Kozamonia,dawaj znać po wizycie mamusiu :)) extra,ze mąż ma wolne to razem możecie sobie pooglądać malucha i koniecznie fota,jeśli zdecydujecie się na jakieś zakupy ;)))

Kasiarzyna,niezłe,to już czujesz w pełni malucha :)) ale fajnie!Ja to się cały czas zastanawiam czy to to :) bo momentami mam jakieś odczucia,ale kto wie :)

Alias,kochana uważaj na siebie,współczuje tych kołek,przeżyłam przy zapaleniu pęcherza...ból nie do opisania,dobrze,ze pojechałaś do szpitala,bo z tym nie ma żartów.

Tokarzynka,jak pięknie wyglądasz!Brzunio pierwsza klasa,laseczki!dziękuje misiaku złoty,już mi lepiej,główka trochę boli,ale do przeżycia,brzuszek odpuścił i dzisiaj właśnie taki dzień ,,byczenia sie'' :))) może kawkę sobie delikatna zrobię i nutellę na łychę to powinno trochę odpuścić plus duża ilość wody :) mam Was,jak takie moje tableteczki przeciwbólowe działacie mamuśki kochane :)

A88,dołączam do grona przeżywających razem z Tobą :) czekam zawsze na wieści od każdej,bo już jakbym każda znała i zawsze trzymam kciukasy,żeby te nasze pociechy rosły w zdrowiu <3

Asasa,ty tez połówkowe jak Szwesta :) tylko ona we czw :) no mamuśki,cudnie się tydzień zaczyna,ile tu będzie emocji!!!Aż się wzruszam jak sobie pomyślę,ze docieramy już do takiego momentu <3 Oby do końca w zdrowiu wszystkie razem,za to trzymam najmocniej kciuki :)))

Tokarzynka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys, Tokarzynka - przy Was to ja mam bebzol jakbym zaraz miała rodzić :D I to w ciągu tygodnia mi tak wywaliło, dopiero co nic nie było widać. Kurczę, moje połówkowe dopiero 28.09 :( Alias trzymaj się tam dzielnie ! Powodzenia na wizytach mamuśki :)

P.S. Ja kupiłam kawę Inke z blonnikiem, jakoś strasznie mi się chce kawy w ciąży, a tak to piłam od wielkiego dzwonu :) Chociaż tę Inke sobie podpijam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 11:52

Talla lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, przed chwila jak wstawałam to mi tak samo czy w brzuchu przeskoczyło..taki ostry krótki ból mnie przeszedł..poszedł po kości ogonowej i krzyżu..nie mogłam się wyprostować..miałyście coś takiego?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kolka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello, ja też biorę 75. Jakoś na dniach zrobię kontrolne badanie i zobaczę czy na tej dawce poprzestanę, bo zaczynałam 25 przed ciążą i 50 w ciąży.
    Alias, ale już wszystko ok? Dobrze, że poszłaś na IP. Będzie dobrze, trzymaj się.
    Nusiaczek, gratki, że wszysko ok. Dziewczynka czy chłopczyk będzie najszczęśliwszym bobo na świcie, bo ma super rodziców :* To tym lepiej, że dziewczynka wśród chłopaków, będzie rozpieszczana  Ja jeszcze w niepewności dwa tygodnie…
    A ja dziś chodzę skrzywiona, bo koleżanka przyszła do pracy z anginą… I myślę, że sobie zrobię wolne jutro i pojutrze, niech ona się podleczy, a angina akurat zaraźliwa…

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ