X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. Przyzwyczaimy się do tej myśli.

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty wiem jakie to emocje ogromne;)

Kolka lepiej nie chodź do pracy jak koleżanka chora. W naszym teraz stanie łatwiej o infekcje no i pogoda też niesprzyjajaca :)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa kawusia i nutella - na samą myśl już się robi lepiej, zestaw idealny :) na pewno pomoże na wszelkie boleści.

Kolka uważaj na siebie, ta angina to chyba teraz epidemia, moją bratową też w weekend rozłożyła.

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias ja też jeszcze z wyprawką jestem w lesie, mam na razie body, które przysłali mi z projektbody, kupiłam w zeszłym tygodniu kombinezonik i śpiworek na olx i tyle.

A błonnik to w sklepie spożywczym na dziele z płatkami śniadaniowymi dostaniesz, przynajmniej ja tak się spotkałam i jeśli myślę o tym samym ;) bo wiecie z myśleniem teraz różnie ;P

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nusiaczek! :)

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty ! :)

Wyprawki mam całe 5 bodziaków, korci mnie żeby zacząć kupować, ale wrzesień finansowo wymagający więc zostawiam na październik pierwsze poważniejsze zakupy. Przymierzam się do szycia literek do pokoju małego, muszę kupić materiały i wstążki i wykorzystać zdolności mojej mamy, jeśli będę pojętną uczennicą to może wezmę maszynę i sama będę coś szyła. Dziadek był krawcem, mama sama mi masę swetrów robiła, a u mnie zero talentu :)

Dużo wirusów krąży, znajomych złapało na oczach i biedni zamknięci w domu, bo oczy spuchnięte i zejść nie chce... Musimy wszystkie na siebie ekstrauważać!

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w klinice i czekamy na wizytę ;) piję gorącą czekoladę może po niej maluszek będzie fikał :)

Co do wózków o fotelików to chyba musimy bank okraść :D przy modelu wózka się utwierdziliśmy, będzie Espiro Next Manhattan. Foteliki pierwszy raz nam sprzedawca pokazywał i całą ich funkcjonalność. Okazało się, że kolejny tysiąc będziemy musieli nazbierać na fotelik z bazą. Kiedyś życie było prostsze i łatwiejsze, a teraz wszędzie tylko kasa kasa.

Z przyjmniejszych rzeczy to zamówiłam dzisiaj pierwszym kocyk minky z poduszką :) <3

Talla, Liy88 lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • AggaS Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    gdzie kupujecie błonnik ? ja po zmianie witamin też mam problem z zaparciami.

w sklepie ze zdrową żywnością. ja pije od kilku dni i jeśli chodzi o jelita, to w koncu czuje sie dobrze, bo wczesniej to masakra...

Talla lubi tę wiadomość

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa,taaak,ten zestaw rzeczywiście idealny na taki dzień :))) i humor poprawia i głowa jakby mniej boli :) małe przyjemności są bardzo ważne w życiu :)))

Momo28,wyszywane literki to jest przepiękny akcent do pokoju dziecięcego :) i taki bardzo osobisty :) ja się zastanawiałam czy sobie może nabyć szydełko i przypomnieć jak się szydełkuje,żeby coś od siebie dla małej przygotować :) zobaczymy jak będzie z czasem,może to już pod szczęśliwy koniec ciazy wyceluje z tym nabytkiem :)))

Kozamonia,gorąca czekoladka to dobra sprawa przed wizyta :) na bank pobudzi malucha taka słodkość :) Trzymam za Was kciukasy i daj znać jak tam po :) egh co do kasy,to masz racje...ja będę miała dużo używanych rzeczy od kuzynki,ale wózek prawie w ogóle nie wykorzystany przez nią,bo jej bąbelek nie chciał na płasko jeździć,dużo ja nosili i na dzień dzisiejszy już ma spacerówkę :) wiec się cieszę,ze chociaż te wydatki odejdą,ale jak oglądam te rzeczy to ceny naprawdę niektóre z kosmosu.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa,Kolka uważaj tam na siebie,bierz szybko ten urlop,bo angina to takie pieroństwo,ze bez antybiotyku się nie obędzie jeśli to np ropna.Nie ma co ryzykować kochana tylko zmykać od koleżanki daleko...a ona nie powinna do pracy w takim stanie przychodzić ;:

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka - teraz leżę, pije dużo wody źródlanwj- zeby nie miała wapnia za dużo- powoli mija. miałam zostać na oddziale, ale jak dowiedziałam się ze dopieo w środę by mnie wypisali to stwierdziłam, że wole walczyć z bólem we własnej wannie. zapytałam czy to w jakiś sposób szkodzi dzieciom- lekarz mnie zapewnił, ze dzieci mają się dobrze - bardziej chodzi o łagodzenie bólu. musiałam podpisać, że odmawiam hospitalizacji. lekarz był bardzo miły i rozumiał moją decyzję a na koniec się śmiał, że daje mi 3h i i tak wrócę po kroplówkę ;)
    cieszę się, że nie zostałam bo ból zmalał, a patologia wywołuje u mnie ogromny stres :(

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias - pij ile dasz radę! Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie :)

Czarna kawa- szydełko... coś pięknego :) przecudne są maskotki robione właśnie na szydełku, ale to wyższa szkoła jazdy, więc aż tak się nie porywam :) literki miałam kupić, ale chciałam właśnie coś takiego od siebie zrobić dla małego :)

Kozamonia- czekamy na same dobre wieści :) na ostatniej wizycie najadłam się cukierków czekoladowych, nie pomogło :P Ale ilość endorfin jak zobaczysz na pewno obudzi maleństwo:) i tak poza tematem - mój duży kot wygląda identycznie jak Twój na zdjęciu!

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Jesteśmy w klinice i czekamy na wizytę ;) piję gorącą czekoladę może po niej maluszek będzie fikał :)

Co do wózków o fotelików to chyba musimy bank okraść :D przy modelu wózka się utwierdziliśmy, będzie Espiro Next Manhattan. Foteliki pierwszy raz nam sprzedawca pokazywał i całą ich funkcjonalność. Okazało się, że kolejny tysiąc będziemy musieli nazbierać na fotelik z bazą. Kiedyś życie było prostsze i łatwiejsze, a teraz wszędzie tylko kasa kasa.

Z przyjmniejszych rzeczy to zamówiłam dzisiaj pierwszym kocyk minky z poduszką :) <3
    Kochana możesz podać stronkę z której zamawialas? Tyle tego teraz jest ale czytałam że niektóre to podróbki.

Ja dziś się nie mogłam oprzeć i kupiłam dwie pieluszki tetrowe tylko kolorowe, jedną w niebieskie sowy druga w słoniki. takie małe coś a cieszy :-)

Tokarzynka, Talla lubią tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Rafaello, ja też biorę 75. Jakoś na dniach zrobię kontrolne badanie i zobaczę czy na tej dawce poprzestanę, bo zaczynałam 25 przed ciążą i 50 w ciąży.
    Alias, ale już wszystko ok? Dobrze, że poszłaś na IP. Będzie dobrze, trzymaj się.
    Nusiaczek, gratki, że wszysko ok. Dziewczynka czy chłopczyk będzie najszczęśliwszym bobo na świcie, bo ma super rodziców :* To tym lepiej, że dziewczynka wśród chłopaków, będzie rozpieszczana  Ja jeszcze w niepewności dwa tygodnie…
    A ja dziś chodzę skrzywiona, bo koleżanka przyszła do pracy z anginą… I myślę, że sobie zrobię wolne jutro i pojutrze, niech ona się podleczy, a angina akurat zaraźliwa…

Ja też 75, a zaczynałam na początku ciąży na 50

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naszło mnie:) macie może sprawdzony przepis na ciasto brownie?

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8733598a9e8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26f6bc8e1867.jpg
    Jesteśmy w domu po wizycie :)
    Mała już będzie dziewczynką na 100% ;) pani doktor pokazała nam miejsce, gdzie powinny być jajka i siurek a ich nie było, ale za do były wargi sromowe ;)
    Dzidziuś ma ok 15 cm i 177g.
    Morfologię i mocz mam ok, tylko muszę więcej pić, z czym mam najwięcej problemu.
    Następna wizyta gdzieś w okolicy badań połówkowych - na początku/w połowie października.

Tokarzynka, momo28, Talla, Asasa, Anne92, sunset06, kuzka, Liy88, a88, Czarna_kawa, Katowiczanka, qatynka, kasiarzyna, jiwa, KacperekiOliwka, marmi, szwesta80 lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Kochana możesz podać stronkę z której zamawialas? Tyle tego teraz jest ale czytałam że niektóre to podróbki.

Ja dziś się nie mogłam oprzeć i kupiłam dwie pieluszki tetrowe tylko kolorowe, jedną w niebieskie sowy druga w słoniki. takie małe coś a cieszy :-)
    Na FB musiałabyś wpisać 'Firanki z Mikołowa'. Na razie zamawiałam ode mnie tutaj z okolic, ale mam już sporo sklepów internetowych zapisanych w zakładkach :)
    Np. Babysteps, Dots My Live i mikominky. Wpisz nazwy w wyszukiwarkę i znajdzie ci strony :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) a Twoja córcia jest śliczna. Ten nosek taki fajny ;-) i usteczka. Ahhh a ja muszę czekać na wizytę do 11 października na kolejną połówkowa wizytę :-/ w piątek miałam szybkie usg. Szukaliśmy pl ci i nie zdążyłam się napatrzec.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia- piękna kruszynka! :)

Czasami mysle że fajnie by było mieć w domu USG żeby codiennie podglądać maleństwo.

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszło mnie na Toblerone - czekoladę. Zrobiłam większe zakupy a tu zonk, strasznie szybko się męczę, kręgosłup boli, eh ledwo do domu doszłam. Jutro idę na badania krwi, a w czwartek wizyta u ginekologa - cytologia i usg.
    Póki co przeglądam strony z wózkami, wszystkie koła na jedno kopyto, a takich jak w samochodzie nie widzę tzw. terenowe. Może coś doradzicie dziewczyny?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek babydesign lupo i jestem zadowolona. U mnie warunki typowo off-road i sprawdzily mi sie te pompowane kola. Co prawda musialam dwa razy wymieniać dętkę, ale jezdzilam nim po takich dziurach i blocie, ze się wcale nie dziwie :) no i warto żeby wózek miał skrętne przednie koła. Latwiej się nim wtedy manewruje :)

Talla lubi tę wiadomość

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Gratulacje! Super, że wizyty tak udane.

Ja dziś wyłączona z życia bo robię cały dzień grzybki marynowane i suszone. Ehhhh, padam już ba twarz. Zaraz zabieram się za obiad i ogarnianie tego bałaganu w domu :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ