Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. Przyzwyczaimy się do tej myśli.
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty wiem jakie to emocje ogromne;)
Kolka lepiej nie chodź do pracy jak koleżanka chora. W naszym teraz stanie łatwiej o infekcje no i pogoda też niesprzyjajaca -
Alias ja też jeszcze z wyprawką jestem w lesie, mam na razie body, które przysłali mi z projektbody, kupiłam w zeszłym tygodniu kombinezonik i śpiworek na olx i tyle.
A błonnik to w sklepie spożywczym na dziele z płatkami śniadaniowymi dostaniesz, przynajmniej ja tak się spotkałam i jeśli myślę o tym samymbo wiecie z myśleniem teraz różnie ;P
-
Gratulacje Nusiaczek!
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty !
Wyprawki mam całe 5 bodziaków, korci mnie żeby zacząć kupować, ale wrzesień finansowo wymagający więc zostawiam na październik pierwsze poważniejsze zakupy. Przymierzam się do szycia literek do pokoju małego, muszę kupić materiały i wstążki i wykorzystać zdolności mojej mamy, jeśli będę pojętną uczennicą to może wezmę maszynę i sama będę coś szyła. Dziadek był krawcem, mama sama mi masę swetrów robiła, a u mnie zero talentu
Dużo wirusów krąży, znajomych złapało na oczach i biedni zamknięci w domu, bo oczy spuchnięte i zejść nie chce... Musimy wszystkie na siebie ekstrauważać!mały książę
-
Jesteśmy w klinice i czekamy na wizytę
piję gorącą czekoladę może po niej maluszek będzie fikał
Co do wózków o fotelików to chyba musimy bank okraśćprzy modelu wózka się utwierdziliśmy, będzie Espiro Next Manhattan. Foteliki pierwszy raz nam sprzedawca pokazywał i całą ich funkcjonalność. Okazało się, że kolejny tysiąc będziemy musieli nazbierać na fotelik z bazą. Kiedyś życie było prostsze i łatwiejsze, a teraz wszędzie tylko kasa kasa.
Z przyjmniejszych rzeczy to zamówiłam dzisiaj pierwszym kocyk minky z poduszkąTalla, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Alias wrote:gdzie kupujecie błonnik ? ja po zmianie witamin też mam problem z zaparciami.
w sklepie ze zdrową żywnością. ja pije od kilku dni i jeśli chodzi o jelita, to w koncu czuje sie dobrze, bo wczesniej to masakra...
Talla lubi tę wiadomość
-
Asasa,taaak,ten zestaw rzeczywiście idealny na taki dzień
)) i humor poprawia i głowa jakby mniej boli
małe przyjemności są bardzo ważne w życiu
))
Momo28,wyszywane literki to jest przepiękny akcent do pokoju dziecięcegoi taki bardzo osobisty
ja się zastanawiałam czy sobie może nabyć szydełko i przypomnieć jak się szydełkuje,żeby coś od siebie dla małej przygotować
zobaczymy jak będzie z czasem,może to już pod szczęśliwy koniec ciazy wyceluje z tym nabytkiem
))
Kozamonia,gorąca czekoladka to dobra sprawa przed wizytana bank pobudzi malucha taka słodkość
Trzymam za Was kciukasy i daj znać jak tam po
egh co do kasy,to masz racje...ja będę miała dużo używanych rzeczy od kuzynki,ale wózek prawie w ogóle nie wykorzystany przez nią,bo jej bąbelek nie chciał na płasko jeździć,dużo ja nosili i na dzień dzisiejszy już ma spacerówkę
wiec się cieszę,ze chociaż te wydatki odejdą,ale jak oglądam te rzeczy to ceny naprawdę niektóre z kosmosu.
-
Aaaa,Kolka uważaj tam na siebie,bierz szybko ten urlop,bo angina to takie pieroństwo,ze bez antybiotyku się nie obędzie jeśli to np ropna.Nie ma co ryzykować kochana tylko zmykać od koleżanki daleko...a ona nie powinna do pracy w takim stanie przychodzić ;:
-
kolka - teraz leżę, pije dużo wody źródlanwj- zeby nie miała wapnia za dużo- powoli mija. miałam zostać na oddziale, ale jak dowiedziałam się ze dopieo w środę by mnie wypisali to stwierdziłam, że wole walczyć z bólem we własnej wannie. zapytałam czy to w jakiś sposób szkodzi dzieciom- lekarz mnie zapewnił, ze dzieci mają się dobrze - bardziej chodzi o łagodzenie bólu. musiałam podpisać, że odmawiam hospitalizacji. lekarz był bardzo miły i rozumiał moją decyzję a na koniec się śmiał, że daje mi 3h i i tak wrócę po kroplówkę
cieszę się, że nie zostałam bo ból zmalał, a patologia wywołuje u mnie ogromny stres
-
Alias - pij ile dasz radę! Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie
Czarna kawa- szydełko... coś pięknegoprzecudne są maskotki robione właśnie na szydełku, ale to wyższa szkoła jazdy, więc aż tak się nie porywam
literki miałam kupić, ale chciałam właśnie coś takiego od siebie zrobić dla małego
Kozamonia- czekamy na same dobre wieścina ostatniej wizycie najadłam się cukierków czekoladowych, nie pomogło
Ale ilość endorfin jak zobaczysz na pewno obudzi maleństwo:) i tak poza tematem - mój duży kot wygląda identycznie jak Twój na zdjęciu!
mały książę
-
kozamonia wrote:Jesteśmy w klinice i czekamy na wizytę
piję gorącą czekoladę może po niej maluszek będzie fikał
Co do wózków o fotelików to chyba musimy bank okraśćprzy modelu wózka się utwierdziliśmy, będzie Espiro Next Manhattan. Foteliki pierwszy raz nam sprzedawca pokazywał i całą ich funkcjonalność. Okazało się, że kolejny tysiąc będziemy musieli nazbierać na fotelik z bazą. Kiedyś życie było prostsze i łatwiejsze, a teraz wszędzie tylko kasa kasa.
Z przyjmniejszych rzeczy to zamówiłam dzisiaj pierwszym kocyk minky z poduszką
Ja dziś się nie mogłam oprzeć i kupiłam dwie pieluszki tetrowe tylko kolorowe, jedną w niebieskie sowy druga w słoniki. takie małe coś a cieszyTokarzynka, Talla lubią tę wiadomość
-
kolka wrote:Rafaello, ja też biorę 75. Jakoś na dniach zrobię kontrolne badanie i zobaczę czy na tej dawce poprzestanę, bo zaczynałam 25 przed ciążą i 50 w ciąży.
Alias, ale już wszystko ok? Dobrze, że poszłaś na IP. Będzie dobrze, trzymaj się.
Nusiaczek, gratki, że wszysko ok. Dziewczynka czy chłopczyk będzie najszczęśliwszym bobo na świcie, bo ma super rodziców :* To tym lepiej, że dziewczynka wśród chłopaków, będzie rozpieszczana Ja jeszcze w niepewności dwa tygodnie…
A ja dziś chodzę skrzywiona, bo koleżanka przyszła do pracy z anginą… I myślę, że sobie zrobię wolne jutro i pojutrze, niech ona się podleczy, a angina akurat zaraźliwa…
Ja też 75, a zaczynałam na początku ciąży na 50 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8733598a9e8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26f6bc8e1867.jpg
Jesteśmy w domu po wizycie
Mała już będzie dziewczynką na 100%pani doktor pokazała nam miejsce, gdzie powinny być jajka i siurek a ich nie było, ale za do były wargi sromowe
Dzidziuś ma ok 15 cm i 177g.
Morfologię i mocz mam ok, tylko muszę więcej pić, z czym mam najwięcej problemu.
Następna wizyta gdzieś w okolicy badań połówkowych - na początku/w połowie października.Tokarzynka, momo28, Talla, Asasa, Anne92, sunset06, kuzka, Liy88, a88, Czarna_kawa, Katowiczanka, qatynka, kasiarzyna, jiwa, KacperekiOliwka, marmi, szwesta80 lubią tę wiadomość
-
meggi90 wrote:Kochana możesz podać stronkę z której zamawialas? Tyle tego teraz jest ale czytałam że niektóre to podróbki.
Ja dziś się nie mogłam oprzeć i kupiłam dwie pieluszki tetrowe tylko kolorowe, jedną w niebieskie sowy druga w słoniki. takie małe coś a cieszy
Np. Babysteps, Dots My Live i mikominky. Wpisz nazwy w wyszukiwarkę i znajdzie ci strony -
Dzięki
a Twoja córcia jest śliczna. Ten nosek taki fajny
i usteczka. Ahhh a ja muszę czekać na wizytę do 11 października na kolejną połówkowa wizytę
w piątek miałam szybkie usg. Szukaliśmy pl ci i nie zdążyłam się napatrzec.
-
kozamonia- piękna kruszynka!
Czasami mysle że fajnie by było mieć w domu USG żeby codiennie podglądać maleństwo.KacperekiOliwka lubi tę wiadomość
-
Naszło mnie na Toblerone - czekoladę. Zrobiłam większe zakupy a tu zonk, strasznie szybko się męczę, kręgosłup boli, eh ledwo do domu doszłam. Jutro idę na badania krwi, a w czwartek wizyta u ginekologa - cytologia i usg.
Póki co przeglądam strony z wózkami, wszystkie koła na jedno kopyto, a takich jak w samochodzie nie widzę tzw. terenowe. Może coś doradzicie dziewczyny? -
Ja mam wózek babydesign lupo i jestem zadowolona. U mnie warunki typowo off-road i sprawdzily mi sie te pompowane kola. Co prawda musialam dwa razy wymieniać dętkę, ale jezdzilam nim po takich dziurach i blocie, ze się wcale nie dziwie
no i warto żeby wózek miał skrętne przednie koła. Latwiej się nim wtedy manewruje
Talla lubi tę wiadomość
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc