Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiarzyna wrote:meggi mnie gin zalecił
mam taka rubryczke w karcie ciąży.
agula mnie już się barszczyk kisi od wczoraj
tez się wybieramy na te warsztaty w sobotę na Ujastek,dostalas juz może info na maila?bo ja tylko podczas rejestracji,ze w ciągu kilku dni cos przyjdzie.Mam nadzieje,ze os.tow.tez będzie mogła iść,bo w regulaminie pisza,ze mogą odmówić,a zainteresowanie wiadomo duże.
To super
Dostałam 4.09 przypomnienie na emaila i że jeżeli chce zrezygnować to żeby zgłosić to. A rejestrowałam dawno bo 26 lipca
Myślę że nie będzie problemu ja idę z mężem
Przyjaciółka była w marcu i nic nie mówiła że kogoś nie wpuszczali.

9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Tokarzynka- śliczne rzeczy! Co do kurtki to myślę, że dużo zależy od fasonu. Jeśli chodzi o kurtki sportowe to już rozmiar/dwa robią duża różnicę, mam z zeszłego roku dwie przeznaczone do 'ubierania na cebulkę' i myślę, że spokojnie do grudnia/stycznia będą ok na jakiś niegruby sweter
pamiętaj tylko, żeby sobie lędźwie zasłaniać, bo szkoda się przeziębić 
Idę z mężem mecz oglądać, tyle mam co sobie razem obejrzymy, a małemu chyba się podoba doping, bo się rozbudził i puka
Spokojnego wieczoru i przespanej nocy dziewczyny! :*
Talla, Tokarzynka lubią tę wiadomość
mały książę

-
No to mnie dziewczyny zaskoczyłyście z tym winogronem.
Paula super że z suknią ok.
JA się rano chwaliłam, że regularnie czuję ruchy a mi Młody dzisiaj zastrajkował. Dopiero przed chwilą raczył się ruszyć.
No i mała załamka. !1,5 kg w ciągu tygodnia. % od początku ciąży.
Ale wszystko chyba w brzuszek poszło bo patrząc wprost "szerokościowo" wydaje się być tak samo.
I dziewczyny pępek zaczyna mi się zmieniać. Jak zawsze miałam wklęsły to widzę, że zaczyna być coraz płytszy.

Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Ja tez nie śpię juz od 5. Zrobiłam mężowi śniadanie, poczytałam. W ogóle ostatnio spać nie mogę, ciężko mi znaleźć wygodną pozycję. O ile ciąża z córką kompletnie nie dała mi w kość, nic nie bolało, czułam się super i zawsze mówiłam, że mogłabym całe życie być w ciąży, o tyle teraz powoli nie mogę się już doczekać końca

Moje maluchy tez coraz bardziej aktywne, szczególnie wieczorami, ale za cholerę nie mogę rozpoznać który w danym momencie się rusza. Ciekawa jestem czy na późniejszym etapie to się zmieni i będę wiedzieć, który jest aktywny.
Miłego dnia!Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Dziewczyny, ale ranne ptaszki z Was
Ja wstałam po 7:00, zrobiłam mojemu facetowi śniadanie, zapakowałam obiad do pracy, nakarmiłam mojego owczarka i mogę w końcu sama zjeść śniadanie 
Szwesta, mój też się zmienia. Jest większy i właśnie płytki. Myślę, że to normalne. Zauważyłam też na boczku u siebie rozstępy. Nie są jakieś duże, ale jednak
Smaruję się balsamem, ale nic to nie dało jak widać.
Jomi, jak Twoje maluchy podrosną to dopiero dadzą w kość mamusi z kopniakami
Myślę, że później będziesz czuła które to daje o sobie znać, np. po miejscu w którym się znajdują. Z czasem już będą miały mało miejsca i nie będą tak wędrować po brzuszku 
Marmi, myślę że słyszy i zastanawia się co to takiego
Ja dziś obiad mam zrobiony - zupa ogórkowa! Mniam.. ogarnę trochę mieszkanie i wybiorę się z moją sunią na spacer. Ładna pogoda to skorzystamy.
Miłego dnia
marmi, jomi81 lubią tę wiadomość
-
Melduję się nie śpiąca od 5. Marmi- mój też chrapie jak czołg, może jak się urodzi to to chrapanie będzie lepsze niż kołysanki

Jomi- nie dziwię się, jedno to już dużo, a dwójka szkrabów w brzuchu to podwójne obciążenie!
Pogoda dzisiaj lepsza, to i maluch pokazał swoje harce na powierzchni brzucha
Krakowianka, marmi, jomi81 lubią tę wiadomość
mały książę

-
A myślałam że tylko ja mam tak z tym snem..dziś obudziłam się o 3 i ok 4 znowu zasnęłam, ale miałam straszny koszmar..śniło mi się że miałam włamanie do domu..w ogrodzie ślady do drzwi balkonowych, w torebce pełno prezentów od włamywacza, a na podeszwach napisane wszystkie moje dane, hasła, NIP i nr telefonu..a mój mąż przyprowadza świnkę miniaturkę do domu w centki (?) I udziela wywiadu telewizji lokalnej zamiast dzwonić na policję..
Ja miałam zawsze dość realne sny, ale teraz to normalnie scenariusze dla Lyncha mi się śnią
Krakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn
-
Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!
-
Że tak bardzo brzydko powiem: kurwa mać mam dość. Obudziłam się właśnie z 2 zimnami. Ostatnie miałam 3 tygodnie temu. Po raz piąty w ciąży mam zimna. Już boję się brać Heviran. 3 x już w tej ciąży brałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 09:13

Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
stokrotka30 wrote:Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!
Z imbirem nie pomogę, ale jak mnie coś rozkładało to zalewałam sobie ok. pół cytryny pokrojonej w plastry ciepłą wodą i piłam. Piłam przez 2-3 dni i pomogło. -
Stokrotka, ja sobie sopiowalam ten przepis, w swoj plik..nie pamietam tylko ktora to podałastokrotka30 wrote:Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!

Cytuje "10 cm imbiru (zetrzyj na tarce), 2 główki czosnku (przepuść przez praskę), 2 cytryny (wyciśnij sok) i miód (dodaj tyle żeby ci smakowało) oraz wodę tak niecałą 1 szklankę(a żeby silniej zadziałało to pół szklanki wody). Bierz po trzy łyżki dziennie lub w zależności od potrzeb. Momentalnie stawia na nogi i wzmacnia, efektów ubocznych brak"
Na innym watku dziewczyny polecaly do plukania gardla octanisept albo linoseptic, podobno to samo tylko tansze i wieksze..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
-
Lilka, nic nie mow..wczoraj to samo..we snie dalam nura pod wode, i nie moglam wyplynac! obudzilam sie na bezdechu..utopiłabym sie we snielilka1984 wrote:Lena, twoj sen mnie rozwalil

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
-
stokrotka30 wrote:Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!
Najlepszy to rosolek, herbatka z miodem i cytryną (albo zamiast miody syrop malinowy), ciepłe mleko z miodem i czosnkiem
Najlepie wyleżeć przeziębienie-skarpetki. piżamka i pod kocyk. Z lekarstw to mi pomógł Prenalen (brałam w saszetkach) i witamina C 100mg. A imbir możesz dodać do herbaty z cytryną0 świetie rozgrzewa.
-
Dzień dobry Misiaki!
Dołączam do bezsennych,tylko u mnie sunia coś się złe czuła i rano zauważyłam,ze kuleje na przednia łapkę,pewnie dlatego nie dała mi spać bidulka ;/
Szwesta,to samo zaobserwowałam,zmianę pępka
)) hehe to chyba normalka jak rośnie brzuszek
))
Od świtu w pracy dzisiaj,stresujący dzień,ale staram się myśleć pozytywnie...bo patrzcie za okienko,słonko wyszło!!!