Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiarzyna wrote:meggi mnie gin zalecił
mam taka rubryczke w karcie ciąży.
agula mnie już się barszczyk kisi od wczorajtez się wybieramy na te warsztaty w sobotę na Ujastek,dostalas juz może info na maila?bo ja tylko podczas rejestracji,ze w ciągu kilku dni cos przyjdzie.Mam nadzieje,ze os.tow.tez będzie mogła iść,bo w regulaminie pisza,ze mogą odmówić,a zainteresowanie wiadomo duże.
To superDostałam 4.09 przypomnienie na emaila i że jeżeli chce zrezygnować to żeby zgłosić to. A rejestrowałam dawno bo 26 lipca
Myślę że nie będzie problemu ja idę z mężem
Przyjaciółka była w marcu i nic nie mówiła że kogoś nie wpuszczali.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Tokarzynka- śliczne rzeczy! Co do kurtki to myślę, że dużo zależy od fasonu. Jeśli chodzi o kurtki sportowe to już rozmiar/dwa robią duża różnicę, mam z zeszłego roku dwie przeznaczone do 'ubierania na cebulkę' i myślę, że spokojnie do grudnia/stycznia będą ok na jakiś niegruby sweter
pamiętaj tylko, żeby sobie lędźwie zasłaniać, bo szkoda się przeziębić
Idę z mężem mecz oglądać, tyle mam co sobie razem obejrzymy, a małemu chyba się podoba doping, bo się rozbudził i puka
Spokojnego wieczoru i przespanej nocy dziewczyny! :*Talla, Tokarzynka lubią tę wiadomość
mały książę
-
No to mnie dziewczyny zaskoczyłyście z tym winogronem.
Paula super że z suknią ok.
JA się rano chwaliłam, że regularnie czuję ruchy a mi Młody dzisiaj zastrajkował. Dopiero przed chwilą raczył się ruszyć.
No i mała załamka. !1,5 kg w ciągu tygodnia. % od początku ciąży.
Ale wszystko chyba w brzuszek poszło bo patrząc wprost "szerokościowo" wydaje się być tak samo.
I dziewczyny pępek zaczyna mi się zmieniać. Jak zawsze miałam wklęsły to widzę, że zaczyna być coraz płytszy.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Ja tez nie śpię juz od 5. Zrobiłam mężowi śniadanie, poczytałam. W ogóle ostatnio spać nie mogę, ciężko mi znaleźć wygodną pozycję. O ile ciąża z córką kompletnie nie dała mi w kość, nic nie bolało, czułam się super i zawsze mówiłam, że mogłabym całe życie być w ciąży, o tyle teraz powoli nie mogę się już doczekać końca
Moje maluchy tez coraz bardziej aktywne, szczególnie wieczorami, ale za cholerę nie mogę rozpoznać który w danym momencie się rusza. Ciekawa jestem czy na późniejszym etapie to się zmieni i będę wiedzieć, który jest aktywny.
Miłego dnia!Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Dziewczyny, ale ranne ptaszki z WasJa wstałam po 7:00, zrobiłam mojemu facetowi śniadanie, zapakowałam obiad do pracy, nakarmiłam mojego owczarka i mogę w końcu sama zjeść śniadanie
Szwesta, mój też się zmienia. Jest większy i właśnie płytki. Myślę, że to normalne. Zauważyłam też na boczku u siebie rozstępy. Nie są jakieś duże, ale jednakSmaruję się balsamem, ale nic to nie dało jak widać.
Jomi, jak Twoje maluchy podrosną to dopiero dadzą w kość mamusi z kopniakamiMyślę, że później będziesz czuła które to daje o sobie znać, np. po miejscu w którym się znajdują. Z czasem już będą miały mało miejsca i nie będą tak wędrować po brzuszku
Marmi, myślę że słyszy i zastanawia się co to takiego
Ja dziś obiad mam zrobiony - zupa ogórkowa! Mniam.. ogarnę trochę mieszkanie i wybiorę się z moją sunią na spacer. Ładna pogoda to skorzystamy.
Miłego dniamarmi, jomi81 lubią tę wiadomość
-
Melduję się nie śpiąca od 5. Marmi- mój też chrapie jak czołg, może jak się urodzi to to chrapanie będzie lepsze niż kołysanki
Jomi- nie dziwię się, jedno to już dużo, a dwójka szkrabów w brzuchu to podwójne obciążenie!
Pogoda dzisiaj lepsza, to i maluch pokazał swoje harce na powierzchni brzuchaKrakowianka, marmi, jomi81 lubią tę wiadomość
mały książę
-
A myślałam że tylko ja mam tak z tym snem..dziś obudziłam się o 3 i ok 4 znowu zasnęłam, ale miałam straszny koszmar..śniło mi się że miałam włamanie do domu..w ogrodzie ślady do drzwi balkonowych, w torebce pełno prezentów od włamywacza, a na podeszwach napisane wszystkie moje dane, hasła, NIP i nr telefonu..a mój mąż przyprowadza świnkę miniaturkę do domu w centki (?) I udziela wywiadu telewizji lokalnej zamiast dzwonić na policję..
Ja miałam zawsze dość realne sny, ale teraz to normalnie scenariusze dla Lyncha mi się śniąKrakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!
-
Że tak bardzo brzydko powiem: kurwa mać mam dość. Obudziłam się właśnie z 2 zimnami. Ostatnie miałam 3 tygodnie temu. Po raz piąty w ciąży mam zimna. Już boję się brać Heviran. 3 x już w tej ciąży brałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 09:13
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
stokrotka30 wrote:Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!
Z imbirem nie pomogę, ale jak mnie coś rozkładało to zalewałam sobie ok. pół cytryny pokrojonej w plastry ciepłą wodą i piłam. Piłam przez 2-3 dni i pomogło. -
stokrotka30 wrote:Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!
Cytuje "10 cm imbiru (zetrzyj na tarce), 2 główki czosnku (przepuść przez praskę), 2 cytryny (wyciśnij sok) i miód (dodaj tyle żeby ci smakowało) oraz wodę tak niecałą 1 szklankę(a żeby silniej zadziałało to pół szklanki wody). Bierz po trzy łyżki dziennie lub w zależności od potrzeb. Momentalnie stawia na nogi i wzmacnia, efektów ubocznych brak"
Na innym watku dziewczyny polecaly do plukania gardla octanisept albo linoseptic, podobno to samo tylko tansze i wieksze..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
lilka1984 wrote:Lena, twoj sen mnie rozwalilStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Najlepszy to rosolek, herbatka z miodem i cytryną (albo zamiast miody syrop malinowy), ciepłe mleko z miodem i czosnkiemNajlepie wyleżeć przeziębienie-skarpetki. piżamka i pod kocyk. Z lekarstw to mi pomógł Prenalen (brałam w saszetkach) i witamina C 100mg. A imbir możesz dodać do herbaty z cytryną0 świetie rozgrzewa.
-
Dzień dobry Misiaki!
Dołączam do bezsennych,tylko u mnie sunia coś się złe czuła i rano zauważyłam,ze kuleje na przednia łapkę,pewnie dlatego nie dała mi spać bidulka ;/
Szwesta,to samo zaobserwowałam,zmianę pępka)) hehe to chyba normalka jak rośnie brzuszek
))
Od świtu w pracy dzisiaj,stresujący dzień,ale staram się myśleć pozytywnie...bo patrzcie za okienko,słonko wyszło!!!