Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asasa, kocyki bambusowe bardzo polecam. Córce kupiłam 3 lata temu kocyk bambusowy Rajskie piórka z maylily.pl, drogi bardzo, ale młoda śpi pod njm od 3 lat, prałam go z tysiąc razy i nadal jest tak samo miły i miękki jak w momencie zakupu. Latem śpi tylko pod tym kocykiem, zimą na kocyk idzie jeszcze kołderka.
Kocyki z minky miała do spania w dzień. Kupowałam na lelablanc.pl te kocyki bez wypełnienia, jedna strona minky, druga bawełna. Tu też ręczę za jakość. Olga miała dwa takie kocyki i zostaną dla bliźniaków, bo są w stanie idealnym.
Tylko z kocykami ja mam taki problem, że boję się ich używania przy malutkich dzieciach. Mam straszne lęki, że taki kocyk znajdzie się na buzi i dziecko się udusi (wiem, straszna panikara ze mnie). Dlatego ja w tym pierwszym półroczu życia mam zamiar do spania dzieci otulać rożkiem (chcę kupić bawełniany, bez usztywnienia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 13:30
marmi, Liy88, Asasa lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Monic, ja kupię na wiosnę cieńszy kombinezon. W hm są fajne z takiej grubszej bawełny, na to ewentualnie kocyk (po córce mam akurat takie dwa grubsze, małe kocyki, które rozmiarem super pasują do gondoli).Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Anne92 już wczoraj jak mnie zaczynało coś pobierać gardło to zakupiłam 5 cytryn w biedrze, bo promocja;)
Lena7 dzięki za przepis, już z rana wysłałam męża po imbir, mikstura już zrobiona i już zastosowana, już się czuję lepiej:)
Tokarzynka rosołek też już dochodzi, zaraz będzie konsumpcja:)
Liy88 ale już masz fajny brzuszek, mój o połowę mniejszy, a kg na plusie ciąg dalszy wiec w brzuch nie idzie a w biodra;/
Talla dzięki za przepis już eliksir zrobiony i lepiej już się poczuwam:) paprykę też zajadam tylko żółtą, bo gdzieś wyczytałam, że żółta ma więcej witaminy c od czerwonej i nawet od cytryny.
Jomi81 i Lilka ze mnie też mąż się śmieje, że ciapa się zrobiłam, ciągle coś mi wypada z rąk, coś rozleję, potrącę, potknę się.. kiedyś tak nie miałam;)
Dzięki dziewczyny za rady, nie dam się chorubsku!Liy88, Tokarzynka, Talla lubią tę wiadomość
-
Ja o otulaczach i śpiworkach mogę tylko czytać bo się na tym nie znam
powiem Wam w maju hehe
Dziś byłam z mamą na mieście (a że nasze miasto małe i większość osób się zna) więc co chwile byłam zatrzymywana z gratulacjami. Aż mi miło było
a mój Mati się śmiał jak mu opowiedziałam i stwierdził, że mogłam mówić, że nie jestem w ciąży to co by wtedy mówili
Wczoraj wieczorem miałam przykry incydent. Mój sąsiad pił z takim swoim kolegom z sąsiedniej wsi. No i ten kolega jego nawalony wtargnął nam na podwórko i nie chciał wyjść. W ciul pijany mojego narzeczonego nawyzywał, moją mamę też. W ogóle on myślał, że jest u kogoś innegopóźniej jak go wyrzucili za bramę i furtkę zamknęli to zaczął się wdrapywać i chciał przejść
koszmar jakiś.. Zadzwoniliśmy na policję i nasza kochana policja 20km jechała godzinę
przecież jak to by był jakiś psychopata to przez tyle czasu by mógł wszystkich pozabijać i na spokojnie okraść dom... Ale państwo przyjechało pospisywało dane i co? I odwieźli pijaka do domu
no masakra. Dziś podobno był już u nas i chciał mame przepraszać, ale nas nie było, ale mama stwierdziła, że tata i tak sobie z nim będzie musiał pogadać (bo mój tata jeździ na tirach więc go nie ma w tygodniu) ..
I taki o to miałam miły wieczór. Nie dość, że stres ślubny, ciąża to jeszcze użeraj się z pijakami .👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
a tak w ogóle to trzymam kciuki za wizytujące
my się wizytujemy za tydzień a mój dumny tatuś już dziś chciał mnie zawieźć bo mu się środy pomyliły
a88, marmi lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Rafaello wrote:Czy któraś z Was może już stosuje poduszkę do spania dla ciężarnych w kształcie litery "C" lub "L"? Chciałabym w taką zainwestować ale totalnie nie wiem jaka będzie wygodna a chciałabym dodatkowo używać jej później do karmienia (o ile się da).
Mam w kształcie C. Bardzo mi z nią dobrzeOlga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny, polecam sklep z ciążowymi ciuchami https://sklep.bensini.pl/
Zamówiłam 2 pary legginsów, tych z wzorem, z myślą, że będę w nich chodzić po domu, a są takie fajne, że na pewno będę w nich normalnie chodzić. Całkowicie kryjące i bardzo wygodne, a do tego cena fajnaLiy88, Talla lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Rafaello wrote:Czy któraś z Was może już stosuje poduszkę do spania dla ciężarnych w kształcie litery "C" lub "L"? Chciałabym w taką zainwestować ale totalnie nie wiem jaka będzie wygodna a chciałabym dodatkowo używać jej później do karmienia (o ile się da).
Też mam tę w kształcie litery Cjak nie masz więcej niż 1,75 wzrostu to się zmieścisz
mały książę
-
Dołączam do grona niewyspanych. Ja od 2 do 5 z boku na bok się przewracałam... Ale moja Bubba miała wczoraj 39,7 temperaturę, i to już po przeciwgorączkowych, wiec to chyba ze stresu.
Jeżeli chodzi o śpiworki, takie do fotelika, to bardzo ważne jest aby można było zapiać pasy pod górną warstwą, ponieważ bardzo ułatwia to życie + ze względu na bezpieczeństwo . W samochodzie w zimę jest jednak ciepło, więc w zapiętym śpiworze by się zagrzało, a wyjmować ze śpiworka aby właściwie zapiać pas - to utrapienie.
W takim dostosowanym - rozpina się - odrzuca na bok górna warstwę i już. Przeć wyjściem z samochodu się zapina i gotowe.
Ja miałam dla mojej B (rodzona w listopadzie - wiec cała zima była przed nami) tylko śpiworek kupiony razem z fotelikiem Maxi Cosi (był w promocyjnej cenie razem z fotelikiem) i używałam go też w wózku- super się sprawdził.
Kombinezon też miałam, ale b. Rzadko używaliśmy, bo wsadzić takiego malucha w kombinezon to duży wysiłek. -
Jomi 81 ja tez mam mega lęki jesli chodzi o spanie maluszka pod kocykiem takze w ogóle nie biore pod uwagę, ze pod tym maluch bedzie spał, choc wiele mam mnie przekonuje, ze to praktycznie niemożliwe, ze prędzej z siebie skopie kocyk niz nalozy na twarz, to ja mam obsesje na tym punkcie
Kupię spiworek do spania i rozek i zobacze w czym malutka będzie sie czuła lepiej, ale do kocykow mam fobie i koniec, nic z tym nie zrobie
Poza tym skopywanie z siebie tez nie jest przyjemne, zima bedzie a dziecko ciagle bez przykrycia bo będzie sobie skopywac? Nie, nie i jeszcze raz nie
Oka bym nie zmruzyla bo ciagle bym wstawala patrzec czy wszystko ok
-
Rafaello, ja mam taką kurę babci Dany z La Millou. Dostałam w prezencie przy córce i to był najlepszy z prezentów.
Karmiłam małą prze 1,5 roku, i bez tej poduchy nigdzie się nie ruszałam. Przydawała się nie tylko do karmienia. Można tez wygodnie ułożyć dziecka w tym "zakolu" z lekko uniesioną głową. Mąż tez używał przy usypianiu małej - była bardzo wygodna do podparcia się na łóżku.
Do spania w ciąży dla mnie tez była super - spiąć na boku zakładałam na nią nogę zgięta w kolanie, ale tu pewnie indywidualne potrzeby i preferencje.
Dla mnie też duża zaleta jest to, że jest ładna i nadal jej używamy jako jednej z poduszek dekoracyjnych na naszym łóżku - i zawsze jest wyścig kto ją pierwszy zaklepie - bo jest super wygodna do oparcia się w takiej pozycji półleżącej. Teraz ja oczywiście mam pierwszeństwo -
Monic co do Twojego lęku u mojej znajomej dziecko spało tylko jak było opatulone z kazdej strony i mialo cos na twarzy. Inaczej nie zasnelo
kocyk czy pieluszka wszystko trafialo na twarz
Monic88 lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Mnóstwo przydatnych rad odnośnie śpiworka i kocyków. Muszę zacząć rozglądać się już w tym temacie. Dobrze, że możemy liczyć na doświadczenie mam
A ja miałam dziś odpoczywać a naszło mnie na coś słodkiego. No to zrobiłam rogaliki z ciasta francuskiego z konfiturą i czekoladąZjadłam takie ciepłe, jeszcze z pieca. Były przepyszne!
marmi, Liy88, Asasa, Czarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość
-
Qatynka- może te z motherhood są dłuższe w środkowej części
Mam z supermami i wchodzę na styk, wyższa osoba nie czułaby się w niej komfortowo
Rafaello- można sobie ją fajnie za plecy dać i opleść się z przodu więc obstawiam, że do karmienia będzie okejNa YT jest mnóstwo filmików z takimi poduszkami i ich możliwym zastosowaniem, zobacz sobie
Co do spania to raczej się zdecyduję na śpiworek, ale monitor oddechu na pewno kupię. Może przeżywam za bardzo, mam taki głupi syndrom, że się budzę w nocy i słucham czy wszyscy oddychają. Dostałabym bez niego paranoi i nie mogłabym spać więc już przewidziałam zakup
mały książę