Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do poduszek to ja mam z Ceba baby- cebuszke multi- mega ulga dla pleców- jeszcze z nią nie śpię tylko testowałam przez chwile. Odcinek lędzwiowy nie boli, wygodnie można się oprzeć. Jako "kojec" dla maluszka będzie idealna i do karmienia też. Długość 160cm
-
Nusiaczek, nie jestem pewna czy rozumiem.. dziury są potrzebne i na górze (dwie) i na dole ( jedna, chyba że fotelik ma jakieś pasy fikuśne).
Ja bym brała bez rękawów - wygodniej i tobie (mniej kłopotu przy zakładaniu) i maleństwu. Plus znowuż w samochodzie musiałabyś ręce z rękawów wyciągać, bo się zgrzeje... -
Właśnie przeglądam ciuszki z h&m i bardzo ładne i w miarę przystępne cenowo
tylko szkoda, że te wszystkie piżamki są bez stópek. Trzeba by osobno zakładać skarpetki a znając życie bardzo szybko maluch je sobie ściągnie.
-
lena7 wrote:A myślałam że tylko ja mam tak z tym snem..dziś obudziłam się o 3 i ok 4 znowu zasnęłam, ale miałam straszny koszmar..śniło mi się że miałam włamanie do domu..w ogrodzie ślady do drzwi balkonowych, w torebce pełno prezentów od włamywacza, a na podeszwach napisane wszystkie moje dane, hasła, NIP i nr telefonu..a mój mąż przyprowadza świnkę miniaturkę do domu w centki (?) I udziela wywiadu telewizji lokalnej zamiast dzwonić na policję..
Ja miałam zawsze dość realne sny, ale teraz to normalnie scenariusze dla Lyncha mi się śnią -
Właśnie mam 5pak bodziaków z Tesco i co prawda nie wiem jak się będą sprawować, ale są bardzo ładne i miękkie. Cenowo wyszły super, ciężko złapać w sieciówce coś w takiej cenie nie przypominające ścierki do naczyń. HM będę atakować końcem roku, wtedy jest dużo przecen
Polecacie jeszcze jakieś sklepy? Mogą być internetowemały książę
-
Hej dziewczyny, podziwiam was i zastanawiam sie czy tylko ja mam tak, ze jeszcze kompletnie NIC nie kupiłam dla Terrorysty#2...chyba czekam, az potwierdzi mi sie plec. Wtedy planuje zakrojona na wielka skale akcje wyprzedaży ciuchów po corce
A powiem wam, ze choc juz jedno dziecko mam, to okazuje sie, ze nadal mam mase rzeczy do dokupienia. Np. To czego nie miałam przy corce i bardzo mi brakowalo to m.in.: dostawka (!!!! Must have wg mnie- wybieram chicco next2me) nigdy nie popełnię tego błędu, ze bede cala noc wstawac do dziecka. Dwa to przewijak, bo serio myslalam ze sie bez tego obejdę, ale mialam bardzo niskie lozko:plecy i kolana mi siadały. A ostatnie must have to niania z kamerka i monitorem oddechu Angelcare. To najgorsze, bo używki nie chce (w przeciwieństwie do dostawki i przewijaka) a nowe to koszt okolo 800zl ale wiem, ze to super sprawa.
Powiem wam, ze odkryłam super appke. Mam problemy z właściwym nawadnianiem i ściągnęłam sobie aplikacje "water timer". 2litey dziennie to juz nie jest problem. Bo wiadomo, ze tu nie chodzi o to aby 2l wypic na raz. Teraz mi co godz. Przypomina aby wypic szklanke wody- super, polecamKrakowianka lubi tę wiadomość
-
Przyłącze się do tematu poduszkowego,mam typu C i jak musiałam leżeć to o wiele lżej dla plecaków dzięki niej,może się również przydać do karmienia
Momo28,jeśli chodzi o monitor oddechu to tez się przymierzam do zakupu,pewnie będę bez tego czuwać cała noc w gotowości,a tak to chociaż troszkę się uspokojęna pewno na początku i tak jak będę na każdy szmer reagować ;p
-
Cześć wszystkim mamusiom:)
Ja nie mam ostatnio weny pisać, mam kryzys siedzenia w domu chyba i jakiegoś dołka, do którego przyczynił się brak ruchów przez 4 dni!!! Detektor ładnie wykrywał tętno, ale jak wczesniej czułam juz całkiem wyraźnie, tak nic przez kilka dni.
Ale wczoraj wieczorem się obudził i dziś od razna też czuję.
Tez tak macie? takie przerwy?
No i nadal boli spojenie, dłuższy spacer i leżę
Co do poduszki, to jak kiedys ten temat sie przewinął, to juz pisałam, ale napisze jeszcze raz, może komuś sie przyda moja opinia, chyba jedyna odwrotna
Ja miałam w pierwszej ciąży, nie wiem jakiej firmy, bo kupowałam na allegro i szukałam niedrogiej. nie sprawdziła mi się. Nie było mi wygodniej w nocy, a zajmowała miejsce, problem przy obracaniu się, potem zajmowała miejsce w domu. Do karmienia nie używałam, a że w mieszkaniu ciasno, to szybko się pozbyłam, bo to nieporeczny grat.
Dla mnie zbędny wydatek.
Co do ubranek, to potwierdzam ze H&M ma super jakość. Body kupione córce, powedrowało potem do koleżanki, która przekazała następnej. Dostałam ostatnio zwrot dla mojej małej bratanicy i wiecie co? To jedno jest jak nowe, reszta ciuszków widać że zmaltretowana po 3 dzieci.
No i córce tez lubię kupować tam ubrania, te z bawełny organicznej. leginsy sa świetne, jedyne które nie wiszą i ładnie przylegają do nóżek i nic się nie wyciera i nie spiera.
Do Tesco się zraziłam po 1 zakupie, ale to było prawie 7 lat temu, więc może jakość poprawili. kupiłam taki zestaw body z krótkim rekawem basic, biały z misiami. po krótkim czasie były porozciągane w dekoltach i straciły formę. Juz tam nie kupiłam wtedy.
Co do snów to dzisiaj mi się śnił dzidziuśByło to w starym mieszkaniu rodziców, gdzie mieszkałam jako dziecko i miałam piętrowe łózko. Byłam u góry na łózku i moja mam podała mi dzidzię, bez ubranka i bez pieluchy do karmienia.
Przystawiłam pierś, zaczał jeść, ale po chwili zaczął sikać na wszystkie strony i zaczął wrednie chichotać do tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 17:59
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
AggaS wrote:Hej dziewczyny, podziwiam was i zastanawiam sie czy tylko ja mam tak, ze jeszcze kompletnie NIC nie kupiłam dla Terrorysty#2...chyba czekam, az potwierdzi mi sie plec. Wtedy planuje zakrojona na wielka skale akcje wyprzedaży ciuchów po corce
A powiem wam, ze choc juz jedno dziecko mam, to okazuje sie, ze nadal mam mase rzeczy do dokupienia. Np. To czego nie miałam przy corce i bardzo mi brakowalo to m.in.: dostawka (!!!! Must have wg mnie- wybieram chicco next2me) nigdy nie popełnię tego błędu, ze bede cala noc wstawac do dziecka. Dwa to przewijak, bo serio myslalam ze sie bez tego obejdę, ale mialam bardzo niskie lozko:plecy i kolana mi siadały. A ostatnie must have to niania z kamerka i monitorem oddechu Angelcare. To najgorsze, bo używki nie chce (w przeciwieństwie do dostawki i przewijaka) a nowe to koszt okolo 800zl ale wiem, ze to super sprawa.
Powiem wam, ze odkryłam super appke. Mam problemy z właściwym nawadnianiem i ściągnęłam sobie aplikacje "water timer". 2litey dziennie to juz nie jest problem. Bo wiadomo, ze tu nie chodzi o to aby 2l wypic na raz. Teraz mi co godz. Przypomina aby wypic szklanke wody- super, polecam -
Krakowianka..orzechy ziemne
SOLONE!
A ja jestem po wizycie! miesiac temu bylam ostatnio, i od kilku dni chodzilam cala w nerwach..Jedyne co chcialam zobaczyc to czy serce bije..i pieknie biło!Boze co za ulga
sunset06, Liy88, kozamonia, Tokarzynka, kuzka, marmi, Czarna_kawa, Krakowianka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Krakowianka wrote:Agga dostawka do łóżka i dodatkowo łóżeczko? Czy tylko dostawka?
Łóżeczko juz mam ale dostawka będzie nam służyć za łóżeczko do 6-7msc zycia. Plus jest mala, latwa do zlozona i nadaje sie do podrozyuzywana to koszt okolo 450zl ale pozniej ze spokojem mozna sprzedać dalej
-
U mnie po wizycie niestety do dupy. Maluchy mają się dobrze, ale szyjka mocno się skróciła i w jej zewnętrznej części jest rozwarcie na opuszek. Jutro o 8 rano mam się stawić w szpitalu, zrobią wymazy i jeśli będą ok zakładamy szew. Cholernie się boję
Od wizyty cały czas ryczę.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:U mnie po wizycie niestety do dupy. Maluchy mają się dobrze, ale szyjka mocno się skróciła i w jej zewnętrznej części jest rozwarcie na opuszek. Jutro o 8 rano mam się stawić w szpitalu, zrobią wymazy i jeśli będą ok zakładamy szew. Cholernie się boję
Od wizyty cały czas ryczę.
Trzymaj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze -
Agga, do 6-7 m-ca? To małe jest i niskie jak widzę na zdjęciach.
Zależy od dziecka, moja córka w wieku 7 miesięcy zaczeła stawać przy meblach i ominęła raczkowanie. A dźwigala się wczesniej, na noc bym nie ryzykowała zostawiać. Juz w 4 miesiącu zrezygnowałam z gondolki bo na brzuchu koniecznie chciała wyglądać i bałam się z oczu spuścić wózek, musiałam pasy w spacerówce uruchomić
Ale tez mi się podoba ten mebelek bardzo, bo łóżeczko będe miała daleko od łóżka. Zrezygnowałam ze względu na długość użytkowania przez dziecko, tyle to się przemęczę
Można gondolkę koło łóżka postawić, na 3 m-ce starczy, a są dobre materacyki do wózków.
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010