X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Jomi nie martw się, wszystko będzie w porządku, na pewno! Co do poduszek ciazowych, to ja się nie mogę przełamać i nie kupuje. Nad spiworkiem pomyśle grudzień/styczeń. I w ogóle za wyprawke wezme się nieco później. Tak myślę grudzień/styczeń.
    Dziewczyny mnie strasznie męczy bol pleców. Jest na każdym kroku. Wyjde z domu i ide do sklepu to jest ok. Ale jak juz dojde do sklepu to umieram na bol krzyża. W domu boli, jak stoję boli, ciągle boli. Nie wiem już jak sobie pomoc, macie jakies pomysły?

Malineeczkaa ćwiczenia dla kobiet w ciąży na kręgosłup, do tego prostuj się do tyłu, ramiona też do tyłu ściągaj, wczoraj oglądałam wywiad z położną i tak doradzała. :)

Jomi będzie dobrze, również się za Ciebie pomodlę.

A ja wam polecę taką stronę, trafiłam na nią dzisiaj i zamierzam zakupić po jutrzejszej wizycie u ginekologa koszulę do porodu i poduszkę ciążową w kształcie liczby 7. https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-7-101.html#/177-wzor-124

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry .

Poszłam do toalety o 4.10 i już nie mogę zasnąć :/

Wczoraj rano z kolei , jak wstałam, to zauważyłam, że mój brzuch wygląda nieco inaczej. Zrobił się iście ciążowy- taki sztywny. Do tej pory był , ale jeszcze mój tłuszczyk zwisał, a teraz jest taki twardy.

Już nie mogę się doczekać wizyty połówkowej ❤ . A to dopiero w następny piątek ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 05:12

Liy88 lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• AggaS Znajoma

Wysłany: 14 września 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pomorzu pizdziawa, aż strach nos wypychać na zewnątrz. Mąż przyjechał, mieliśmy isc na spacer z córką ale to nie ma sensu. Ja mam połówkowe dopiero 27.09:( strasznie sie denerwuje, choc zadnych przeslanek nie mam... Starcza histeria :p
    Obudzilam sie o 5;30- mloda ciagke pije mleczko, nie moge zasnac. Chyba ide na sniadanie, bo przstalam jesc od 18 wiec juz czuje glod

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuszki!

Zmykam już do pracy :) jakieś słońce na horyzoncie się pojawia wiec może dzisiaj pogoda tez nas nie zawiedzie,oby :)

Jomi,kochana trzymam za ciebie kciuki,bądź dobrej myśli,takie szwy często są zakładane i ciąża spokojnie odnoszona,pamiętaj masz dwa serduszka dodatkowo przy sobie i one na pewno swojej mamie kibicują,żeby już nie płakała :))) będzie dobrze,trzeba wierzyć!!!

Kasiarzyna,może rzeczywiście jakieś lekkie rozciągające ćwiczenia sobie włącz w domku dla kobiet w ciazy,żeby odciążyć te twoje biedne plecy. Co do łożyska,mówisz,ze pani doktor uspokaja tak?Wiec musisz dużo odpoczywać jak mówiła i zwolnić troszkę tempo,pamiętaj,ze to dla doba ciebie i maluszka :) trzeba kontrolować to łożysko i myśle,ze się wszystko poukłada :)

Kuzka,ty już w piątek,a ja się nie mogłam wczoraj dodzwonić,będę próbować dzisiaj się umówić na za 2 tyg na połówkowe :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi trzymam mocno kciuki za Waszą trojeczke. W szpitalu będziesz pod dobra opieka więc nie martw się:) bedzie dobrze.

Kasiarzyna super ze polowkowe udane:)

A My wczoraj z mężem rozpoczelismy szkołę rodzenia. Będziemy chodzić w środy na 17 na dwie godzinki przez prawie 2mc.

Już jak jechałam wczoraj na zajęcia czulam się rozpalona i gardło zaczynało boleć. Pół nocy nie spałam bo tak boli że szok. Do tego zatkany nos i głowa:( dziś leż, nic nie robie, coś nie pamiętam tej Waszej mikstury...echh niedobrze

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek już ci podaje przepis, mnie wczoraj rozkładało a dzìś już prawie całkiem zdrowa. Też skopkowałam od Talli: dwie główki czosnku (przepuść przez praskę lub drobniutko posiekaj), 10 cm imbiru (zetrzyj na tarce), dwie cytryny (wyciśnij sok), trochę miodu do smaku i pół szklanki wody. Razem to wymieszaj i pij ile chcesz. Jeśli czujesz, że Cię mocno rozłożyło to pij 3 łyżki jednorazowo co kilka godzin. Przy małej ilości wody spokojnie można trzymać na zewnątrz i się nie psuje, jeśli dodasz więcej wody to już polecam lodówkę.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi ja również trzymam kciuki, napewno będzie wszystko okej. Trzymam kciuki.

Kasiarzyna gratulacje udanej wizyty najważniejsze że mały zdrowo rośnie a z łożyskiem wszystko jeszcze może się zmienić siostra męża miała przodujace na połówkowe a później już się podniosło więc nie ma się co martwić na zapas. Swoją drogą jesteśmy w tym samym tygodniu a ja połówkowe jeszcze muszę tydzien czekać ehh już tak się doczekać nie mogę już prawie miesiąc małego nie widziałam ale dobrze ze czuje.

Wczoraj mały miś dał taki popis w brzuchu że aż tatuś go w końcu poczuł. Najpierw go uderzał w policzek jak ucho przykładał, a później w rękę, mąż poszedł spać a ja się jeszcze męczyłam taki był rozbawiony i na końcu czawke dostał.

Liy88, kasiarzyna lubią tę wiadomość

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZień dobry dziewczyny.
    Kto dziś ze mną wczytuje?
    Nie mogę uwierzyć że to już połówkowe.
    Mam nadzieję nadzieje, że wszystko pomierzą bo to 19 t 4 d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 09:11

Paś, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) dawno się tu nie odzywałam. Trochę się usprawiedliwię...jak zaczęły się moje problemy z ciążą to nie byłam tutaj jedyna z problemami, a jak czytałam kiepskie wiadomości to bardziej się dołowałam. Ostatnio Was podczytuję i dużo mnie omija dlatego chciałabym wrócić do Was :)
    Witam (dla mnie ) nowe koleżanki. Fajnie że pojawiło się więcej osób z Krakowa, szkoda tylko że z tej drugiej strony miasta :P
    Lena o ile dobrze doczytałam masz termin na 18 luty?? To jesteśmy dwie:)

Liy88 lubi tę wiadomość

f2w33e3kgvscne78.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) slonce probuje sie przebic chociaz bardzo pochmurno jest. Obecnie siedzimy z farba i srebarkami na glowie u fryzjera. Mała co chwile kopie. Nawet nie przypuszczalam mimo mojego tluszczyku ze tak wyraznie bede czula te "kopniaki" lub "boksy" :D

Liy88, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia to u nas w szpitalu ktorym rodze zaczynaja sie od 26tc i ciezarne sa w tym samym czasie ciazy i trwaja przez 6tyg i raz w tygodniu tylko spotkanie :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria, mam nadzieję, ze problemy juz zażegnane?

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie czuje ruchów, mam łożysko na przedniej sciane i warstwe tluszczyku, w dodatku to moja pierwsza ciąża, takze nastawiam sie ze tak za 2-3 tygodnie dopiero cos poczuje...Ale tak Wam zazdroszcze, u mnie wszystko z opoznieniem :-P Dobrze, ze jest detektor, jak nie czuje to chociaz moge posłuchać ruchów ;-) Choc paradoksalnie im wieksza tym trudniej złapać serducho, chyba sie ciagle odwraca dupka do mamy ;-)

No właśnie dziewczyny a jak z koszula na porodowke? Widzialam takie specjalne, z odpinanym brzuchem i otworem z tyłu na zastrzyk, no i oczywiscie do karmienia, fajnie to wygląda, myslicie ze sie sprawdzi? Ze warto w taka zainwestowac?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88, jest lepiej, ciąża dalej jest zakwalifikowana jako zagrożona ale jest spora poprawa. Aktualnie największym zagrożeniem jest odklejenie owodni, przeszliśmy już krwiaki z obfitym krwawieniem i odklejenie kosmówki. Z niecierpliwością tak jak Wy czekam na połówkowe ale i z wielkim stresem, po pierwszych genetycznych zostałam niestety zakwalifikowana do grupy średniego ryzyka trisomii 21.

f2w33e3kgvscne78.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, czyli nie jemy solonych orzeszków przed spaniem :)
    Jomi kochana powodzenia!! Będzie wszystko OK zobaczysz, założę szew i będziecie bezpieczni :)
    Dziewczyny powodzenia na połówkowych :)
    Krakowianki zapisałam sie na warsztaty, ale już na listę rezerwowa :( szkoda ze wcześniej nie wiedziałam o tym. Jestem zielona w kwestii pomocy maleństwu, zapinaniu fotelików, nawet mam te pasy dla ciężarnej i nie wiem czym to sie je ;). Moze ktos zrezygnuje to przybędę solo :):)

5958beaa9c1f8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam czy do porodu nie kupić sobie jednorazowej koszuli , bo piszą , że z reguły ta z porodu trafia do kosza . Ciągle dochodzą jakieś rzeczy. Psiapsióła mi Zrobił A listę co potrzebne do szpitala i na 1 mać życia i się załamałam ilością :( ja tego nie ogarnę...

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• lena7 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria wrote:
    Lena o ile dobrze doczytałam masz termin na 18 luty?? To jesteśmy dwie:)
    Tak,tak, fajnie :-)

Już wiem Krakowianka, więcej tego nie uczynię :-P

Kuzka, to Ty może po prostu wrzuć tu ta listę :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Paś Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    DZień dobry dziewczyny.
    Kto dziś ze mną wczytuje?
    Nie mogę uwierzyć że to już połówkowe.
    Mam nadzieję nadzieje, że wszystko pomierzą bo to 19 t 4 d.

ja też dzisiaj:) 19t +2 dni i dałaś mi do myślenia że to może za wcześnie:)
    ale jjuż doczekać sie nie mogę bo chciałabym wiedzieć co tam siedzi w środku!! bo już bym jakieś zakupy zaczęła!:D

de4d5d45da2f774fede5791efd7c9808.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł, umowilam sie dzis na polowkowe 26 wrzesnia, to bedzie 20t6d, zazdroszcze Wam ze juz jestescie po, wiem ze znowu bede sie denerwowqc i martwic, ehhhh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 10:26

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Ja to się zastanawiam czy do porodu nie kupić sobie jednorazowej koszuli , bo piszą , że z reguły ta z porodu trafia do kosza . Ciągle dochodzą jakieś rzeczy. Psiapsióła mi Zrobił A listę co potrzebne do szpitala i na 1 mać życia i się załamałam ilością :( ja tego nie ogarnę...

Też myślałam o jednorazowej, ale one są takie nieprzyjemne, sztywne jak z papieru i znowu się boje, że będzie mnie denerwować:/ Daj spokój, mam to samo, ciągle do głowy przychodzi mi co innego co trzeba będzie kupić i powoli ogarnia mnie przerażenie. Chyba skończy się tak, że wejdę na jakiś sklep internetowy ogólny z rzeczami dla mam i niemowląt i zrobię hurtowo zakupy -_-' A listę właśnie fajnie jakbyś wkleiła, na pewno większości dziewczyn się tu przyda ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ