X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Jomi nie martw się, wszystko będzie w porządku, na pewno! Co do poduszek ciazowych, to ja się nie mogę przełamać i nie kupuje. Nad spiworkiem pomyśle grudzień/styczeń. I w ogóle za wyprawke wezme się nieco później. Tak myślę grudzień/styczeń.
    Dziewczyny mnie strasznie męczy bol pleców. Jest na każdym kroku. Wyjde z domu i ide do sklepu to jest ok. Ale jak juz dojde do sklepu to umieram na bol krzyża. W domu boli, jak stoję boli, ciągle boli. Nie wiem już jak sobie pomoc, macie jakies pomysły?

Malineeczkaa ćwiczenia dla kobiet w ciąży na kręgosłup, do tego prostuj się do tyłu, ramiona też do tyłu ściągaj, wczoraj oglądałam wywiad z położną i tak doradzała. :)

Jomi będzie dobrze, również się za Ciebie pomodlę.

A ja wam polecę taką stronę, trafiłam na nią dzisiaj i zamierzam zakupić po jutrzejszej wizycie u ginekologa koszulę do porodu i poduszkę ciążową w kształcie liczby 7. https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-7-101.html#/177-wzor-124

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry .

Poszłam do toalety o 4.10 i już nie mogę zasnąć :/

Wczoraj rano z kolei , jak wstałam, to zauważyłam, że mój brzuch wygląda nieco inaczej. Zrobił się iście ciążowy- taki sztywny. Do tej pory był , ale jeszcze mój tłuszczyk zwisał, a teraz jest taki twardy.

Już nie mogę się doczekać wizyty połówkowej ❤ . A to dopiero w następny piątek ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 05:12

Liy88 lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• AggaS Znajoma

Wysłany: 14 września 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pomorzu pizdziawa, aż strach nos wypychać na zewnątrz. Mąż przyjechał, mieliśmy isc na spacer z córką ale to nie ma sensu. Ja mam połówkowe dopiero 27.09:( strasznie sie denerwuje, choc zadnych przeslanek nie mam... Starcza histeria :p
    Obudzilam sie o 5;30- mloda ciagke pije mleczko, nie moge zasnac. Chyba ide na sniadanie, bo przstalam jesc od 18 wiec juz czuje glod

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuszki!

Zmykam już do pracy :) jakieś słońce na horyzoncie się pojawia wiec może dzisiaj pogoda tez nas nie zawiedzie,oby :)

Jomi,kochana trzymam za ciebie kciuki,bądź dobrej myśli,takie szwy często są zakładane i ciąża spokojnie odnoszona,pamiętaj masz dwa serduszka dodatkowo przy sobie i one na pewno swojej mamie kibicują,żeby już nie płakała :))) będzie dobrze,trzeba wierzyć!!!

Kasiarzyna,może rzeczywiście jakieś lekkie rozciągające ćwiczenia sobie włącz w domku dla kobiet w ciazy,żeby odciążyć te twoje biedne plecy. Co do łożyska,mówisz,ze pani doktor uspokaja tak?Wiec musisz dużo odpoczywać jak mówiła i zwolnić troszkę tempo,pamiętaj,ze to dla doba ciebie i maluszka :) trzeba kontrolować to łożysko i myśle,ze się wszystko poukłada :)

Kuzka,ty już w piątek,a ja się nie mogłam wczoraj dodzwonić,będę próbować dzisiaj się umówić na za 2 tyg na połówkowe :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi trzymam mocno kciuki za Waszą trojeczke. W szpitalu będziesz pod dobra opieka więc nie martw się:) bedzie dobrze.

Kasiarzyna super ze polowkowe udane:)

A My wczoraj z mężem rozpoczelismy szkołę rodzenia. Będziemy chodzić w środy na 17 na dwie godzinki przez prawie 2mc.

Już jak jechałam wczoraj na zajęcia czulam się rozpalona i gardło zaczynało boleć. Pół nocy nie spałam bo tak boli że szok. Do tego zatkany nos i głowa:( dziś leż, nic nie robie, coś nie pamiętam tej Waszej mikstury...echh niedobrze

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek już ci podaje przepis, mnie wczoraj rozkładało a dzìś już prawie całkiem zdrowa. Też skopkowałam od Talli: dwie główki czosnku (przepuść przez praskę lub drobniutko posiekaj), 10 cm imbiru (zetrzyj na tarce), dwie cytryny (wyciśnij sok), trochę miodu do smaku i pół szklanki wody. Razem to wymieszaj i pij ile chcesz. Jeśli czujesz, że Cię mocno rozłożyło to pij 3 łyżki jednorazowo co kilka godzin. Przy małej ilości wody spokojnie można trzymać na zewnątrz i się nie psuje, jeśli dodasz więcej wody to już polecam lodówkę.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi ja również trzymam kciuki, napewno będzie wszystko okej. Trzymam kciuki.

Kasiarzyna gratulacje udanej wizyty najważniejsze że mały zdrowo rośnie a z łożyskiem wszystko jeszcze może się zmienić siostra męża miała przodujace na połówkowe a później już się podniosło więc nie ma się co martwić na zapas. Swoją drogą jesteśmy w tym samym tygodniu a ja połówkowe jeszcze muszę tydzien czekać ehh już tak się doczekać nie mogę już prawie miesiąc małego nie widziałam ale dobrze ze czuje.

Wczoraj mały miś dał taki popis w brzuchu że aż tatuś go w końcu poczuł. Najpierw go uderzał w policzek jak ucho przykładał, a później w rękę, mąż poszedł spać a ja się jeszcze męczyłam taki był rozbawiony i na końcu czawke dostał.

Liy88, kasiarzyna lubią tę wiadomość

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZień dobry dziewczyny.
    Kto dziś ze mną wczytuje?
    Nie mogę uwierzyć że to już połówkowe.
    Mam nadzieję nadzieje, że wszystko pomierzą bo to 19 t 4 d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 09:11

Paś, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) dawno się tu nie odzywałam. Trochę się usprawiedliwię...jak zaczęły się moje problemy z ciążą to nie byłam tutaj jedyna z problemami, a jak czytałam kiepskie wiadomości to bardziej się dołowałam. Ostatnio Was podczytuję i dużo mnie omija dlatego chciałabym wrócić do Was :)
    Witam (dla mnie ) nowe koleżanki. Fajnie że pojawiło się więcej osób z Krakowa, szkoda tylko że z tej drugiej strony miasta :P
    Lena o ile dobrze doczytałam masz termin na 18 luty?? To jesteśmy dwie:)

Liy88 lubi tę wiadomość

f2w33e3kgvscne78.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) slonce probuje sie przebic chociaz bardzo pochmurno jest. Obecnie siedzimy z farba i srebarkami na glowie u fryzjera. Mała co chwile kopie. Nawet nie przypuszczalam mimo mojego tluszczyku ze tak wyraznie bede czula te "kopniaki" lub "boksy" :D

Liy88, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia to u nas w szpitalu ktorym rodze zaczynaja sie od 26tc i ciezarne sa w tym samym czasie ciazy i trwaja przez 6tyg i raz w tygodniu tylko spotkanie :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria, mam nadzieję, ze problemy juz zażegnane?

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie czuje ruchów, mam łożysko na przedniej sciane i warstwe tluszczyku, w dodatku to moja pierwsza ciąża, takze nastawiam sie ze tak za 2-3 tygodnie dopiero cos poczuje...Ale tak Wam zazdroszcze, u mnie wszystko z opoznieniem :-P Dobrze, ze jest detektor, jak nie czuje to chociaz moge posłuchać ruchów ;-) Choc paradoksalnie im wieksza tym trudniej złapać serducho, chyba sie ciagle odwraca dupka do mamy ;-)

No właśnie dziewczyny a jak z koszula na porodowke? Widzialam takie specjalne, z odpinanym brzuchem i otworem z tyłu na zastrzyk, no i oczywiscie do karmienia, fajnie to wygląda, myslicie ze sie sprawdzi? Ze warto w taka zainwestowac?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88, jest lepiej, ciąża dalej jest zakwalifikowana jako zagrożona ale jest spora poprawa. Aktualnie największym zagrożeniem jest odklejenie owodni, przeszliśmy już krwiaki z obfitym krwawieniem i odklejenie kosmówki. Z niecierpliwością tak jak Wy czekam na połówkowe ale i z wielkim stresem, po pierwszych genetycznych zostałam niestety zakwalifikowana do grupy średniego ryzyka trisomii 21.

f2w33e3kgvscne78.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, czyli nie jemy solonych orzeszków przed spaniem :)
    Jomi kochana powodzenia!! Będzie wszystko OK zobaczysz, założę szew i będziecie bezpieczni :)
    Dziewczyny powodzenia na połówkowych :)
    Krakowianki zapisałam sie na warsztaty, ale już na listę rezerwowa :( szkoda ze wcześniej nie wiedziałam o tym. Jestem zielona w kwestii pomocy maleństwu, zapinaniu fotelików, nawet mam te pasy dla ciężarnej i nie wiem czym to sie je ;). Moze ktos zrezygnuje to przybędę solo :):)

5958beaa9c1f8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam czy do porodu nie kupić sobie jednorazowej koszuli , bo piszą , że z reguły ta z porodu trafia do kosza . Ciągle dochodzą jakieś rzeczy. Psiapsióła mi Zrobił A listę co potrzebne do szpitala i na 1 mać życia i się załamałam ilością :( ja tego nie ogarnę...

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• lena7 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria wrote:
    Lena o ile dobrze doczytałam masz termin na 18 luty?? To jesteśmy dwie:)
    Tak,tak, fajnie :-)

Już wiem Krakowianka, więcej tego nie uczynię :-P

Kuzka, to Ty może po prostu wrzuć tu ta listę :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Paś Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    DZień dobry dziewczyny.
    Kto dziś ze mną wczytuje?
    Nie mogę uwierzyć że to już połówkowe.
    Mam nadzieję nadzieje, że wszystko pomierzą bo to 19 t 4 d.

ja też dzisiaj:) 19t +2 dni i dałaś mi do myślenia że to może za wcześnie:)
    ale jjuż doczekać sie nie mogę bo chciałabym wiedzieć co tam siedzi w środku!! bo już bym jakieś zakupy zaczęła!:D

de4d5d45da2f774fede5791efd7c9808.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł, umowilam sie dzis na polowkowe 26 wrzesnia, to bedzie 20t6d, zazdroszcze Wam ze juz jestescie po, wiem ze znowu bede sie denerwowqc i martwic, ehhhh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 10:26

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Ja to się zastanawiam czy do porodu nie kupić sobie jednorazowej koszuli , bo piszą , że z reguły ta z porodu trafia do kosza . Ciągle dochodzą jakieś rzeczy. Psiapsióła mi Zrobił A listę co potrzebne do szpitala i na 1 mać życia i się załamałam ilością :( ja tego nie ogarnę...

Też myślałam o jednorazowej, ale one są takie nieprzyjemne, sztywne jak z papieru i znowu się boje, że będzie mnie denerwować:/ Daj spokój, mam to samo, ciągle do głowy przychodzi mi co innego co trzeba będzie kupić i powoli ogarnia mnie przerażenie. Chyba skończy się tak, że wejdę na jakiś sklep internetowy ogólny z rzeczami dla mam i niemowląt i zrobię hurtowo zakupy -_-' A listę właśnie fajnie jakbyś wkleiła, na pewno większości dziewczyn się tu przyda ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ