X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi jesteśmy z Tobą!
    Zobaczysz, że będzie dobrze, trzymam mocno mocno kciuki za Waszą trójkę!

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • AggaS Znajoma

Wysłany: 13 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Agga, do 6-7 m-ca? To małe jest i niskie jak widzę na zdjęciach.
    Zależy od dziecka, moja córka w wieku 7 miesięcy zaczeła stawać przy meblach i ominęła raczkowanie. A dźwigala się wczesniej, na noc bym nie ryzykowała zostawiać. Juz w 4 miesiącu zrezygnowałam z gondolki bo na brzuchu koniecznie chciała wyglądać i bałam się z oczu spuścić wózek, musiałam pasy w spacerówce uruchomić :)

Ale tez mi się podoba ten mebelek bardzo, bo łóżeczko będe miała daleko od łóżka. Zrezygnowałam ze względu na długość użytkowania przez dziecko, tyle to się przemęczę :)

Można gondolkę koło łóżka postawić, na 3 m-ce starczy, a są dobre materacyki do wózków.
    Masz w pelni racje, ze nie każde dziecko do 6-7msc moze to uzytkowac. Moja corka jak skonczyla 7msc usiadła, podaje te parametry orientacyjnie. Powiem ci, ze ja BARDZO zle wspominam pierwsze 6msc z Mloda, bo bardzo mnie w nocy meczyla i wole spróbować cos co moze mi ulży

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, mocno zaciśnięte kciuki! Nie płacz i nie martw się Kochana. Lekarze wiedzą co robią, założą szew i będzie ok. Będziesz odpoczywać i leżeć sobie do woli :-*

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, będę o Was jutro myśleć najcieplej, jak potrafię <3

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Całe szczęście, że moja Olga jest bardzo dzielna. Mąż mówi, że to nie jest jeszcze tragedia, że problem wyłapany na tym etapie jest do naprawienia. Chcę w to wierzyć. Jestem juz spakowana. Będę dostępna na fb, bo tu mi niewygodnie się wchodzi z telefonu.

Liy88, marmi, Talla lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Jomi, napewno wszystko bedzie dobrze. Pomodle sie dzis za Wasza trojke.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi będzie dobrze, tylko myśl pozytywnie. Moja koleżanka też miała założone szwy na szyjce i wszystko było w porządku, dotrwała do końca ciąży i ma zdrowego syna.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi głowa do góry, jesteś pod opieką lekarzy to najważniejsze, że w porę zareagowali, pewnie nie ty pierwsza i nie ostatnia z tymi szwami ale wiadomo łatwo się mówi! Dzielna jesteś, Twoje maluszki także, więc wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już lepiej się czuję:) troszkę jeszcze gardło szczypie ale już widać efekt stosowania mikstury:) Leżałam cały dzień w łóżku i sobie przeglądam jakieś kurtki na jesień-zimę i w ogóle nie wiem jak to się kupuje:( przecież jak teraz kupię kurtkę ciążową to będzie leżała jak worek po kartoflach, bo nie mam jeszcze takiego brzucha dużego jak te kurtki są szyte.. czy one jakoś się poszerzają wraz z rosnącym brzuszkiem? Dobija mnie zmiana garderoby.. przed ciążą nosiłam xs a teraz już wchodzę w m, a ciuchów za bardzo nie mam:( i ciągle jęczę, że nie mam się w co ubrać:( a nie chce wydawać majątku.. dla siebie nie mogę skomponować ubrań, a co mówić o dziecku.. tych wszystkich śpiworkach, kombinezonach, pajacach, bodach itp. podsumowując jestem beznadziejna;(

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, niektóre się poszerzają.
    Ogadałam w galerii na żywo w happy mum taką:
    https://www.happymum.pl/sklep3/j442a,plaszcze_kurtki,0-space_grey_jacket.html

Kusi mnie żeby kupić mimo ceny, bo zostanie na po ciązy i będzie dobra.

Ma pas poszerzający na przedzie do wypięcia potem i ściągający sznureczek od wewnątrz. Leżała fajnie juz teraz, duzy zapas jest na brzuch i myślę, że nikt nie pozna że to ciążowa bez brzucha.
    Jedyna wątplwosc dotyczy grubości, ale to zmora wszystkich kurtek, zawsze mam wrażenie że sa za cienkie na zimę.

A rozmiar ten sam bierzesz, ja nosiłam xs lub s, przymierzałam s i leciutko za duża była, ale xs nie mieli w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:15

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi- trzymajcie się! Na pewno wszystko będzie dobrze! Moje znajome miały szwy lub pessary zakładane i wszystko pieknie ładnie sie skończyło!
    Będzie dobrze!

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z FB, dacie jutro proszę znać na forum jak tylko wpadną jakieś wieści od Jomi na fejsie?

Oczywiście jeśli Ty Jomi nie masz nic przeciwko :)

Liy88, marmi, Talla lubią tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi bądź dzielna jesteśmy z Tobą <3 wszystko bedzie dobrze :*

Dziewczyny u Was tez tak wieje? ... Az strach taki wiatr :/

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi niestety przy ciazy blizniaczej czesto sie to zdarza, najwazniejsze ze zostalo to szybko wykryte! Zaloza szew, pewnie bedziesz musiala leżeć, ale na pewno bedzie wszystko dobrze! Juz jestescie w polowie, najwazniejsze to dotrzymac do 32 tygodnia! Na pewno wszystko bedzie dobrze!!!!! Mocno trzymamy kciuki tutaj za Was!!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny z FB, dacie jutro proszę znać na forum jak tylko wpadną jakieś wieści od Jomi na fejsie?

Oczywiście jeśli Ty Jomi nie masz nic przeciwko :)

Jasne, że nie mam nic przeciwko :) Kciuki za wszystkie zbliżające się połówkowe. Ja moje usg umówione na poniedziałek muszę odwołać, bo na pewno będę jeszcze wtedy w szpitalu. Dobrze, ze mam umówione na 2 października u drugiego lekarza.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi nie martw się, wszystko będzie w porządku, na pewno! Co do poduszek ciazowych, to ja się nie mogę przełamać i nie kupuje. Nad spiworkiem pomyśle grudzień/styczeń. I w ogóle za wyprawke wezme się nieco później. Tak myślę grudzień/styczeń.
    Dziewczyny mnie strasznie męczy bol pleców. Jest na każdym kroku. Wyjde z domu i ide do sklepu to jest ok. Ale jak juz dojde do sklepu to umieram na bol krzyża. W domu boli, jak stoję boli, ciągle boli. Nie wiem już jak sobie pomoc, macie jakies pomysły?

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi trzymam kciuki!
    Musi być dobrze.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:

Dziewczyny u Was tez tak wieje? ... Az strach taki wiatr :/
    Wieje na Pomorzu jak cholera! Do tego deszcz zacinający okropny :-\

Malineeczkaa ja mam też problem z kręgosłupem, i mi pomaga jak poleżę trochę w ciepłej wodzie w wannie, albo ciepły termofor.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może na kręgosłup jakieś delikatne ćwiczenia pomoga, w sensie kocie grzbiety czy coś takiego? Plecki mogą być przeciążone i dlatego bolą. Mnie często wieczorem boli, rwie prawy pośladek i pewnie też coś promieniuje.. jak nie zapomnę to poćwiczę i jest ciut lepiej..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja juz po polowkowych :-)
    Z młodym wszystko dobrze,chłop jak dąb,wg pomiarów 21t1d, czyli półtorej tygodnia do przodu,ma długie kości i stopy,kręcił się i kopal :-) jak się polozylam to lekarka zapytała czy na pewno mam jedno,bo mi tak brzuch wydelo ;) okazało się,ze położył się poprzecznie,z jednej strony główka a z drugiej pupa i obrócony tyłem :D
    Jedyne co mnie martwi to łożysko,jest centralnie przodujące.Lekarka kazała się nie martwić,zobaczymy jak sytuacja będzie w 25tc,póki co dużo odpoczywać,zero sexu,żadnych prac domowych,ale ja juz podlamana jestem...
    Jomi trzymam kciuki, mam nadzieje ze będzie dobrze :-)
    Malineczka tez się borykam z bólem krzyżowym,staram się odpoiczywac i lezec,wtedy jest lepiej,teraz to juz zresztą muszę..

jiwa, Monic88, marmi, jomi81, Asasa, Czarna_kawa, stokrotka30, lena7, Liy88, lilka1984 lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ