Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katowiczanka wrote:Agga, do 6-7 m-ca? To małe jest i niskie jak widzę na zdjęciach.
Zależy od dziecka, moja córka w wieku 7 miesięcy zaczeła stawać przy meblach i ominęła raczkowanie. A dźwigala się wczesniej, na noc bym nie ryzykowała zostawiać. Juz w 4 miesiącu zrezygnowałam z gondolki bo na brzuchu koniecznie chciała wyglądać i bałam się z oczu spuścić wózek, musiałam pasy w spacerówce uruchomić
Ale tez mi się podoba ten mebelek bardzo, bo łóżeczko będe miała daleko od łóżka. Zrezygnowałam ze względu na długość użytkowania przez dziecko, tyle to się przemęczę
Można gondolkę koło łóżka postawić, na 3 m-ce starczy, a są dobre materacyki do wózków. -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Całe szczęście, że moja Olga jest bardzo dzielna. Mąż mówi, że to nie jest jeszcze tragedia, że problem wyłapany na tym etapie jest do naprawienia. Chcę w to wierzyć. Jestem juz spakowana. Będę dostępna na fb, bo tu mi niewygodnie się wchodzi z telefonu.
Liy88, marmi, Talla lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi głowa do góry, jesteś pod opieką lekarzy to najważniejsze, że w porę zareagowali, pewnie nie ty pierwsza i nie ostatnia z tymi szwami ale wiadomo łatwo się mówi! Dzielna jesteś, Twoje maluszki także, więc wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki!
-
Ja już lepiej się czuję
troszkę jeszcze gardło szczypie ale już widać efekt stosowania mikstury:) Leżałam cały dzień w łóżku i sobie przeglądam jakieś kurtki na jesień-zimę i w ogóle nie wiem jak to się kupuje:( przecież jak teraz kupię kurtkę ciążową to będzie leżała jak worek po kartoflach, bo nie mam jeszcze takiego brzucha dużego jak te kurtki są szyte.. czy one jakoś się poszerzają wraz z rosnącym brzuszkiem? Dobija mnie zmiana garderoby.. przed ciążą nosiłam xs a teraz już wchodzę w m, a ciuchów za bardzo nie mam:( i ciągle jęczę, że nie mam się w co ubrać
a nie chce wydawać majątku.. dla siebie nie mogę skomponować ubrań, a co mówić o dziecku.. tych wszystkich śpiworkach, kombinezonach, pajacach, bodach itp. podsumowując jestem beznadziejna;(
-
Stokrotka, niektóre się poszerzają.
Ogadałam w galerii na żywo w happy mum taką:
https://www.happymum.pl/sklep3/j442a,plaszcze_kurtki,0-space_grey_jacket.html
Kusi mnie żeby kupić mimo ceny, bo zostanie na po ciązy i będzie dobra.
Ma pas poszerzający na przedzie do wypięcia potem i ściągający sznureczek od wewnątrz. Leżała fajnie juz teraz, duzy zapas jest na brzuch i myślę, że nikt nie pozna że to ciążowa bez brzucha.
Jedyna wątplwosc dotyczy grubości, ale to zmora wszystkich kurtek, zawsze mam wrażenie że sa za cienkie na zimę.
A rozmiar ten sam bierzesz, ja nosiłam xs lub s, przymierzałam s i leciutko za duża była, ale xs nie mieli w sklepie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:15
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Jomi- trzymajcie się! Na pewno wszystko będzie dobrze! Moje znajome miały szwy lub pessary zakładane i wszystko pieknie ładnie sie skończyło!
Będzie dobrze! -
nick nieaktualny
-
Jomi bądź dzielna jesteśmy z Tobą
wszystko bedzie dobrze :*
Dziewczyny u Was tez tak wieje? ... Az strach taki wiatr👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Jomi niestety przy ciazy blizniaczej czesto sie to zdarza, najwazniejsze ze zostalo to szybko wykryte! Zaloza szew, pewnie bedziesz musiala leżeć, ale na pewno bedzie wszystko dobrze! Juz jestescie w polowie, najwazniejsze to dotrzymac do 32 tygodnia! Na pewno wszystko bedzie dobrze!!!!! Mocno trzymamy kciuki tutaj za Was!!
-
a88 wrote:Dziewczyny z FB, dacie jutro proszę znać na forum jak tylko wpadną jakieś wieści od Jomi na fejsie?
Oczywiście jeśli Ty Jomi nie masz nic przeciwko
Jasne, że nie mam nic przeciwkoKciuki za wszystkie zbliżające się połówkowe. Ja moje usg umówione na poniedziałek muszę odwołać, bo na pewno będę jeszcze wtedy w szpitalu. Dobrze, ze mam umówione na 2 października u drugiego lekarza.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi nie martw się, wszystko będzie w porządku, na pewno! Co do poduszek ciazowych, to ja się nie mogę przełamać i nie kupuje. Nad spiworkiem pomyśle grudzień/styczeń. I w ogóle za wyprawke wezme się nieco później. Tak myślę grudzień/styczeń.
Dziewczyny mnie strasznie męczy bol pleców. Jest na każdym kroku. Wyjde z domu i ide do sklepu to jest ok. Ale jak juz dojde do sklepu to umieram na bol krzyża. W domu boli, jak stoję boli, ciągle boli. Nie wiem już jak sobie pomoc, macie jakies pomysły? -
Paula. wrote:
Dziewczyny u Was tez tak wieje? ... Az strach taki wiatr
Malineeczkaa ja mam też problem z kręgosłupem, i mi pomaga jak poleżę trochę w ciepłej wodzie w wannie, albo ciepły termofor.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
A może na kręgosłup jakieś delikatne ćwiczenia pomoga, w sensie kocie grzbiety czy coś takiego? Plecki mogą być przeciążone i dlatego bolą. Mnie często wieczorem boli, rwie prawy pośladek i pewnie też coś promieniuje.. jak nie zapomnę to poćwiczę i jest ciut lepiej..
-
Dziewczynki ja juz po polowkowych
Z młodym wszystko dobrze,chłop jak dąb,wg pomiarów 21t1d, czyli półtorej tygodnia do przodu,ma długie kości i stopy,kręcił się i kopaljak się polozylam to lekarka zapytała czy na pewno mam jedno,bo mi tak brzuch wydelo
okazało się,ze położył się poprzecznie,z jednej strony główka a z drugiej pupa i obrócony tyłem
Jedyne co mnie martwi to łożysko,jest centralnie przodujące.Lekarka kazała się nie martwić,zobaczymy jak sytuacja będzie w 25tc,póki co dużo odpoczywać,zero sexu,żadnych prac domowych,ale ja juz podlamana jestem...
Jomi trzymam kciuki, mam nadzieje ze będzie dobrze
Malineczka tez się borykam z bólem krzyżowym,staram się odpoiczywac i lezec,wtedy jest lepiej,teraz to juz zresztą muszę..jiwa, Monic88, marmi, jomi81, Asasa, Czarna_kawa, stokrotka30, lena7, Liy88, lilka1984 lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy