X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, tak - wejdź na stronę szpitala, zakładka Dla pacjenta -> Przyjęcie do szpitala. Tam jest sekcja jak przygotować się do porodu i poniżej przyciski - Torba mamy i drugi Wyposażenie dla noworodka.

Na kiedy masz termin? Może się spotkamy w szpitalu ;)

marmi lubi tę wiadomość

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna rzecz której nie ma na tej liście, a która jest bardzo przydatna to kilka opakowań jednorazowych majtoch z siatki. I zamiast podpasek, podkłady poporodowe - taka zwykła podpaska to ... ekhem... za mało ;)

Talla lubi tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja, wielkie dzięki za wskazówki, zaraz tam zajrzę :)

Termin mam na 2.02 wg OM i póki co na 28.01 wg USG :) a Ty?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś szansa że się spotkamy jest - ale mała - ja mam 14 lutego, z USG tydzień wcześniej. Córkę urodziłam dokładnie w terminie z OM

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Trudno za Wami nadążyć ale postaram się to zrobić jak najszybciej.
    Jakoś ostatnio nie miałam weny pisać. Jeden + to że zaczynam czuć maluszka, jak rozmawiam z mężem przez telefon zaczyna najbardziej dokazywać, ogólnie nastrój kiepski szczególnie wieczorami. Córcia w przedszkolu i szukam zajęc zeby nie zwariować w domu. Do następnej soboty mam zwolnienie i chcę juz wrócić do pracy, zawsze miesiąc szybciej minie. Muszę się zastanowić kogo wziąć ze sobą na wizytę, kolejne usg, nie mam ochoty iść sama.
    A odnośnie koszul do porodu to moja po porodzie córki mimo prania nadawała się tylko do wyrzucenia. Lepiej jakąś tanią kupić albo znaleźć gorszą w szafie bo po krwi nie nadaje się do niczego.
    Wyprawki jeszcze NIC kompletnie nie kupiłam, jakoś nie może mnie najść na zakupy. Czekam z niecierpliwością na wizytę, chciałabym wkońcu poznać płeć maluszka żeby wiedzieć czy przeglądać ubrania po córci i ewentualnie ciepłe rzeczy dokupić (córka urodziła się w lipcu więc NIC ciepłego nie mam), czy szykować się na większe zakupy jesli miałby być chłopiec. Mąż dzisiaj w rozmowie powiedział że wymyslił imiona dla dziewczynki i chłopca ale powie, jak się dowie co będzie :) W sumie imię córki ja nadałam a on nie miał za dużo do powiedzenia, tylko drugie imię dopisał :)

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko eliksir podziałał, lepiej się czuję. Biorę trzy łyżeczki co trzy godziny.

Ja połówkowe mam dopiero 02.10 więc dużo czasu przed nami. Zazdroszczę wizyt.

Dziewczyny ja nie czuje tego że mam córeczkę pod sercem. Już parę dni minęło od wizyty a do mnie to nie dociera. Możliwe że lekarka się pomyliła. Czy kobieca intuicja może się sprawdzić? No nic pozostaje mi czekać na kolejną wizytę echhhh.....

Co do wyprawek to chyba ja jestem tylko taka niedobra przyszła matka i ciuszki kupuje w lumpeksie. Mam już sporo bodziakow pajaców, polspiochow, bluzeczek. za to wszystko wydałam chyba z 70zl.

Wozek i łóżeczko tez planujemy używane ale fotelik, śpiworek nowy.

Talla lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, nie jestes niedobra i nie jesteś jedyna :)

Przecież ja juz pisałam, ze uwielbam lumpeksy, nawet wrzucałam fotki zdobyczy.
    Cały czas zaglądam i zawsze coś wygrzebię :)
    Mam już spory zapas ubranek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:49

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka tez lubi lumpki :)

Krakowianka, kuzka lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Lenka tez lubi lumpki :)

To fajnie:) niektóre ciuszki to nawet metki mają;)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja co prawda na razie jestem zaiteresowana soba, ale czas chyba czytajac Wasze posty, ogarnac sie, i zaczac sie rozgladac za mniejszymi ciuszkami ;)

Krakowianka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Stokrotko eliksir podziałał, lepiej się czuję. Biorę trzy łyżeczki co trzy godziny.

Ja połówkowe mam dopiero 02.10 więc dużo czasu przed nami. Zazdroszczę wizyt.

Dziewczyny ja nie czuje tego że mam córeczkę pod sercem. Już parę dni minęło od wizyty a do mnie to nie dociera. Możliwe że lekarka się pomyliła. Czy kobieca intuicja może się sprawdzić? No nic pozostaje mi czekać na kolejną wizytę echhhh.....

Co do wyprawek to chyba ja jestem tylko taka niedobra przyszła matka i ciuszki kupuje w lumpeksie. Mam już sporo bodziakow pajaców, polspiochow, bluzeczek. za to wszystko wydałam chyba z 70zl.

Wozek i łóżeczko tez planujemy używane ale fotelik, śpiworek nowy.

Jaka niedobra?!?!?! Wypluj te słowa! :) to chyba ja jestem ta niedobra bo jeszcze nic nie mam:) dopiero ostatnio jakieś bodziaki na ali zamówiłam to może za miesiąc przyjdą, a poza tym też planowałam większość rzeczy kupić w lumpkach tylko że ja nie lubię po nich łazić i przebierać:/ a jak nie lumpki to już kukałam za zestawami na allegro lub olx rzeczy używanych, żeby się nie rozmieniać na drobne tylko hurtem większość kupić :) a poza tym fajnie, że niektórzy dostaną wyprawkę od znajomych/rodziny, ja niestety nie mam nikogo z najbliższych co by coś mieli rzeczy na chłopaka, więc zostaje w tym temacie nadal zielona:)

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, czytałam kiedyś że kupowanie w lumpkach jest dobre ze względu na to, że takie ciuszki już były ileś tam razy przeprane - tak wiec jest z nich wypłukana szkodliwa chemia, którą są nasączone nowo kupowane ciuchy. Nie wiem na ile to prawda, ale mi się wydaje sensowne...
    No i dla planety lepsze, niż nambażanie nowych - które i tak dzieć nosi baaardzo krótko...

A propos twojego przeczucia - ja w pierwszej ciąży tak miałam - byłam przekonana że chłopak... Prosiłam lekarza aby jeszcze raz sprawdził. Potem poszłam do drugiego... No i mam moją Maryś...

• AggaS Znajoma

Wysłany: 14 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupic duzo rzeczy od jednej mamy ale tez uzywane.

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasjaK wrote:
    Nusiaczek, czytałam kiedyś że kupowanie w lumpkach jest dobre ze względu na to, że takie ciuszki już były ileś tam razy przeprane - tak wiec jest z nich wypłukana szkodliwa chemia, którą są nasączone nowo kupowane ciuchy. Nie wiem na ile to prawda, ale mi się wydaje sensowne...
    No i dla planety lepsze, niż nambażanie nowych - które i tak dzieć nosi baaardzo krótko...

A propos twojego przeczucia - ja w pierwszej ciąży tak miałam - byłam przekonana że chłopak... Prosiłam lekarza aby jeszcze raz sprawdził. Potem poszłam do drugiego... No i mam moją Maryś...

Czyli te przeczucia są tylko przeczuciami...

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam kompletnie nic przeciwko ciuszkom z lumpka, problem w tym, że kompletnie nie wiem gdzie mam lumpki w moim mieście, ani nie umiem w nich grzebać :-( Ale zobaczę co mi koleżanka da za ciuszki, może się okaże, że wcale tak dużo nie muszę ich kupić ;-) Ale raczej będę zamawiać przez Internet jeśli już, bo w sklepach stacjonarnych za głupiego bodziaka chcą czasem 20zł :-(
    Używany będzie też wózek, łóżeczko,chyba śpiworek a fotelik, materac do łóżeczka będzie nowe na pewno :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu od wczoraj boli mnie strasznie głowa. Aż czuję ten ból w oku. Wczoraj jakoś po tabletce mi ulżyło. Ale nie przestała. Wymiotować wymiotowalam ze 2 razy. Dzis obudzil mnie o 4 silny bol głowy znów aż czułam w oku tylko drugim. Ale za to po każdym jedzeniu i piciu wymiotuje, od rana zjadłam jedną kanapkę. cudem zdobyłam numer do mojego gina nie był zadowolony że dzwonię. Kazał wziąć dwa paracetamole i jechać do lekarza rodzinnego a w razie czego na sor. oczywiście paracetamole zwymiotowalam. Chciałam dostać się do rodzinnego ale jest na urlopie. Zastępuje go ktoś we wiosce dużo dalej ode mnie. Ale i tak pojechałam. Tyle że lekarz jeden przyjmował do 12 a później inny od 14. I ten drugi powiedział że nie podejmuje się leczenia, skierowania na szpital też nie da, bo ona nie wie czy do ginekologa czy do internisty. Kazała jechać na sor bo ona dorosłych nie leczy. Mogła mnie tak zostawić bez żadnej pomocy? Wszystko dobrze tylko na sor można dopiero jechać po 18 bo wcześniej mnie nie przyjmą. I tak zostałam bez żadnej pomocy. I teraz mi trochę przeszło i nawet sucha bułkę zjadłam. I narazie nie zwróciłam. I teraznie wiem czy jechać na ten sor czy nie?
    Rodzinny na urlopie do poniedziałku. Więc w razie potrzeby jutro nie mam gdzie się udać. A do pracy mam na 13.

Ps mam zaległości na forum ale nie jestem w stanie dziś nadrobić :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 17:20

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, a mierzylas cisnienie? Mi na ciążowe migreny lekla kawa z mlekiem pomaga jak nic, ale dobrze miec pewnosc, ze przed jej wypiciem nie masz wysokiego cisnienia, zeby jeszcze nie dowalic do pieca.

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mam w normie. Nie wiem kompletnie co zrobić.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi,Rafaello,ja mam tak samo z tymi ruchami,ze mi się wydaje czasami,ale pewności nie mam tak jak reszta dziewczyn i tez czekam na jakieś konkrety :) Rafaello właśnie u mnie równie łożysko na tylnej ścianie i jestem szczupła,a mimo to nie wiem czy to ,czy tylko haluny ;p

Jomi,czekamy na wieści i mamy nadzieje,ze szew załatwi wszelakie problemy już do końca :)

Astoria,dobrze,ze się odezwałas i ze u ciebie lepiej.Nawjazniejszy spokój kochana :)

Nusiaczek,mamuśka u mnie tez jeszcze zero zakupowe serio serio,wiec nie jesteś sama i nie ma co się kamienować,na każdego przyjdzie pora :)

Dobre podpowiedzi z ta koszulka porodową dziewczynki,bo raczej skazana jest na wyrzucenie :)

Licze już godziny do końca pracy,bo mam dzisiaj ,,dzień konia'' czyli wszystko pod górę...:)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja na Twoim miejscu bym pojechała. Powiedzą Ci co robić, jeśli dolegliwości się powtórzą. A tak jak sama piszesz, jutro zostajesz bez pomocy w dodatku w pracy.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ