X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym pojechała na SOR jeśli nic nie pomaga na dłuższą metę.

Próbowałaś zimnej coli z cytryna?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie temat z innej beczki :)
    Planuje któraś wybrać się na sesję brzuszkową? ;) Jeśli tak to kiedy macie w planach ją wykonać? :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi dołączam się do tego co mówią dziewczyny- lepiej pojechać na SOR. Mogą tylko pomoc, oby to jakaś chwilowa niedyspozycja tylko, ale lepiej dmuchać na zimne ;)

Wiecie może co z Jomi?

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi,skoro cały dzień się męczyłas to nie ma co trzeba jechać,bo migrena lubi się przedłużać.A ty masz wadę wzroku?Bo czasem ciśnienie w oku szaleje i takie są skutki,może warto sprawdzić.Nie zostawiaj bez pomocy jutro tylko działaj kochana.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Planuje któraś wybrać się na sesję brzuszkową? ;) Jeśli tak to kiedy macie w planach ją wykonać? :)

Chętnie bym taką profesjonalną sesję brzuszkową zrobiła, ale obawiam się, że finanse nie puszczą :( Znajomi wymyślili, że zrobimy krótki film z końca ciąży, pewnie przy okazji kilka zdjęć do albumu będzie :) planujemy mniej więcej 34-35 tydzień,a czas pokaże jak to będzie :)

Paula. lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,śmieszna rzecz,bo miałam okazje robić taka sesje jakiś czas temu mojej koleżance...:))) jestem charakteryzatorką ;p ona robiła w 9 miesiącu przed rozwiązaniem,dla męża,to miał być prezent dla niego :)

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek cieszę się, że już Ci lepiej! A co do ciuszków to też coś tam już zakupiłam w lumpku, one przecież są jak nowe, bo dziecko nie zniszczy tylko wyrośnie. Jak już będę wiedziała płeć to będę już konkretniej grzebać za tym co potrzebuję:)
    Megi jedź na sor tak jak dziewczyny piszą, lepiej być pod kontrolą a co będzie jak Cię w nocy złapie? Nie ma co ryzykować.
    Monic co do usg to się nie przejmuj, ja miałam przerwy dwa dni w usg, bo sytuacja zmusiła i pytałam lekarza to powiedział że jest całkowicie bezpieczne. Aparaty USG stosowane w medycynie emitują ultradźwięki o małej mocy przez co są w 100% bezpieczne.
    Kasjak jestem jak najbardziej za listą, na pewno bardzo się przyda!
    Rafaello ja już prawie 21 tydzień (wg usg ciąża starsza o 5 dni) a ruchów wcale nie czuję, już zaczynam się martwić czy na pewno wszystko ok? Na szczęście w sobotę połówkowe to się wszystkiego dowiem:) i podglądnę w końcu mojego okruszka:) liczę, że będzie współpracować i pokarze co ma między nóżkami:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny listę mam w tabelce , więc jaj włączę kompa to to wszystko skopiuje, bo na tablecie będę się tylko wkurzać :P

Monic88 lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:

U mnie znajoma koleżanki jest fotografem, jej robiła dwie sesje, dla znajomych koleżanek ma za 300zł taką sesje. Postanowiłam, że zobaczę jak będę wyglądać w styczniu, bo jak hipopotam i nie będę mogła na siebie patrzeć to chyba tylko mąż mi cyknie parę fotek w domu i tyle :-D Ale jest to piękna pamiątka, taka profesjonalna sesja ma wiele uroku i jakiejś takiej magii.

Dziewczyny u mnie tylko wokół szkoły rodzenia prywatne, za 400-500zł chyba sobie darujemy :-( Choć jest mi przykro, bo bardzo chciałam się czegoś dowiedzieć przed porodem :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:08

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, a te domowe wizyty położnej na NFZ nie pomogą Ci choć trochę?

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 jasne, że pomogą! Tylko ciągle nie wiem jak to załatwić, jak się do tego zabrać...Na następnej wizycie zapytam mojego lekarza jak to wygląda, może coś pomoże. Bo żadna z moich koleżanek jakoś nie miała takich wizyt i nie wiem czy to faktycznie taki standard, że każdemu się należy?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam właśnie zeby zrobic w grudniu :) taka brzuszkowo świąteczna sesja :) a ja uwielbiam te swiateczne klimaty :D

Jomi chyba sie nie odzywala. Zagladam co jakis czas na fb czy czegos nie dodala ale moze cos mi umknęło..

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś wcześniej pytała o kocyki...Dzisiaj znalazłam w sklepie kocyk z włóczki SZENILOWEJ...Coś wspaniałego!!!!! Jakie to mięciutkie, jakie to ciepłe, jakie to elastyczne!!! Zakochałam się i to chyba będzie moje szaleństwo zakupowe, jak patrzę na cenę każdej rzeczy, którą biorę do ręki, tak chyba ten kocyk będzie mój bez względu na cenę!! Nawet minky nie jest chyba tak delikatne i milusie jak ta włóczka! Przede wszystkim jest bardzo elastyczny, można go układać na różny sposób a nawet zawinąć w niej dziecko, ach chyba sobie sprawię taki! :-) Naprawdę jest milutki jak owieczka!

http://srebrnaagrafka.pl/sklep/shnoorki/produkt/kocyk-dzieciecy-szenilowy

Liy88, Talla lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, tak :) Jeśli opłacasz składki, to i położna z dostawą do domku się należy. Przede wszystkim musisz wybrać sobie położną, kontaktujesz się z nią bezpośrednio ok 21 tc (czyli w sumie już byś mogła), mówisz, że chciałabyś skorzystać z wizyt edukacyjnych od 21 tygodnia właśnie. Położna przyjdzie, da Ci druk do wypełnienia (musisz wypełnić deklarację dla NFZ, że zdecydowałaś się właśnie na nią, bo wiadomo, że ona jakoś musi za nas kasę od NFZ zgarnąć), no i potem umawiacie się co tydzień. Myślę, że dobra położna spokojnie zastąpi szkołę rodzenia, a za 5 stówek to przecież można już poszaleć z wyprawką dla Malucha...

... no właśnie. Odkryłam dziś przypadkiem stronę http://sklep.pinokio.net.pl/pl/
    Cuda, cudeńka! Bodziaki z takimi zarąbistymi printami, że mam ochotę zamówić wszystkie <3

Liy88 lubi tę wiadomość

• Astoria Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi pojechałaś na ten sor?? poczytaj sobie kochana o migrenowych bólach głowy- częste w ciąży a przy tym występują m.in wymioty, gorączka, nadwrażliwość na światło. Problem w tym, że walczyć można tylko paracetamolem (mój gin powiedział 1 tabletka co 6 godzin) albo naturalnymi sposobami. Ja miałam coś podobnego i bardzo ulżyło mi po 2 szklankach wody ze szczyptą soli himalajskiej.

f2w33e3kgvscne78.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi i jak sie czujesz? Bylas na SORze? Ja tez bym jechala jezeli tak Cie boli. Mnie glowa bolala 3 dni i w 1 dzien nic na nia nie pomagalo. Okazalo sie ze po prostu mnie przewialo. Zaczelam smarowac i wygrzewac obolaly kark i przeszlo.

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

... no właśnie. Odkryłam dziś przypadkiem stronę http://sklep.pinokio.net.pl/pl/
    Cuda, cudeńka! Bodziaki z takimi zarąbistymi printami, że mam ochotę zamówić wszystkie <3[/QUOTE]
    a88 zerkam na sklep pinokio z którego wkleiłaś linka, byłam ostatnio w entliczku w krakowie i widziałam identyczne bodziaki z nadrukami, choć nie mam pewności czy to dokładnie te same ale tamte miały super jakość:)

f2w33e3kgvscne78.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 dzięki za info! To zrobię tak, że poczekam do wizyty i zapytam na wizycie lekarza, albo położnej w sumie najlepiej, ona mnie zawsze waży, mierzy ciśnienie. A też by już było dobrze mieć położną ze szpitala :-) A nawet coś mi ostatnio położna mówiła, że za niedługo widzimy się na położnictwie, myślałam że chodzi jej o poród, ale w sumie może to o to o czym mówisz właśnie...Bo w sumie nie tak zaraz jeszcze ten poród :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ochotę kupić jakieś bodziaki albo bluzkę dla młodego z jakimś fajnym nadrukiem dla taty:) widziałam kiedyś w biedronce podkoszulek dla taty "big problem" i dla syna "small problem". Orientujecie się gdzie można czegoś w tym stylu szukać??

f2w33e3kgvscne78.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też juz szukałam takiego prezentu dla męża i znalazłam taka strone:
    http://sklepnadruki.pl/pl/87-body-dzieciece

fajne teksty, można dopasować koszulkę z body. Pewnie bliżej grudnia zamówię na Mikołajki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 20:25

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ