X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Lilka, nic nie mow..wczoraj to samo..we snie dalam nura pod wode, i nie moglam wyplynac! obudzilam sie na bezdechu..utopiłabym sie we snie :/

Tez mi sie zdarzylo obudzic na bezdechu, w cholere nieprzyjemne uczucie. Mi cos kolorowe i abstrakcyjne sny przestaly sie snic. Nawet nie pamietam czy cis mi sie ostatnio snilo.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poskarze Wam sie dziolchy. Wczoraj dojrzala we mnie mysl ze czas zakupic...uwaga....fartuch kuchenny. Nigdy mie mialam ale ze teraz gotuje codziennie wlasciwie i co chwila czyms sie zachlapie to postanowilam nabyc. Pojechalam do dwoch sklepow i nie mieli, juz sie zmeczylam chodzeniem a po drodze do domu mam Peoco to postanowilam sie zatrzymac. Przy wysiadaniu z auta upuscilam telefon, spadl oczywiscie wyswietlaczem na beton. Fartuszka w Pepco nie mieli a za wyswietlacz zaplacilam 390 zlotych.....

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, zagraj w lotto, moze przelamiesz złą passę;)

marmi lubi tę wiadomość

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzucholki :)

Ja dziś idę do pracy na popołudnie, więc porządnie się wyspałam :)
    Odnośnie USG piersi - mój lekarz powiedział, żeby do 20-tego tygodnia zrobić.

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z okazji 20-tego tygodnia zmieniam profilowe :)) <3

Wczoraj wieczorem młody albo miał czkawkę, albo strasznie się rozfikał - ja już to czułam dłonią od zewnątrz, mąż niestety ponoć nie :(

marmi, momo28, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• Talla Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dzień dobry kobietki! Poradźcie coś proszę na przeziębienie i ból gardła, dopadlo mnie chorubsko i jem czosnek, pije sok malinowy z herbata i cutryna, mleko z miodem ale nie bardzo pomaga.. któraś z Was pisała o jakimś elisksirze z imbirem ale nie mogę znaleźć, proszę o powtórzenie tej mikstury, dziękuję z góry!

Hehe :) proszę oto mikstura, która wszystkich stawia na nogi: dwie główki czosnku (przepuść przez praskę lub drobniutko posiekaj), 10 cm imbiru (zetrzyj na tarce), dwie cytryny (wyciśnij sok), trochę miodu do smaku i pół szklanki wody. Razem to wymieszaj i pij ile chcesz. Jeśli czujesz, że Cię mocno rozłożyło to pij 3 łyżki jednorazowo co kilka godzin. Przy małej ilości wody spokojnie można trzymać na zewnątrz i się nie psuje, jeśli dodasz więcej wody to już polecam lodówkę. Z innych pomocnych rzeczy na ból gardła Prenalen - tabletki do ssania. A tak maliny jedz w dużych ilościach, a jak nie masz świeżych to sok malinowy. Polecam też gorąco paprykę - ma tyle witamin i minerałów, że może się to aż zakręcić w głowie.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilika1984,biedaku,ale miałaś pecha...czasem tak bywa,ze przez jakiś drobiazg właśnie takie inne ,,kwiatki'' się robią.Przytulamy,nie martw się,co sie popieprzy to sie polepszy :)

Lyy88,bardzo piękne profilowe <3 gratuluje 20tegp tygodnia!!! Hehe młody akrobata tak fika w brzuszku ;))) superaśnie!Czekam na takie atrakcje :)))

Talla,jak zawsze kochana złote podpowiedzi lecznicze!Musze te paprykę nabyć w końcu jak tyle witaminek ma ;)))!!!

Liy88 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuszki :)

U mnie zimno i deszczowo.. brrr

Ponawiam pytanie: co sądzicie o tym śpiworku?

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/270743/s/dooky-footmuff-grey-stars-spiworek-do-wozka-lub-fotelika-szara/

Byłabym wdzięczna za odpowiedź :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ja też dziś od mniej więcej 4 nie śpię. Leżałam 1,5h i zastanawiałam się, czy mały słyszy w brzuchu, że tatuś chrapie jak czołg i czy się nie boi ;)

Nad tym samym czasem rozmyślam ;) Swoją drogą ciekawe dlaczego kobiety chrapią sporadycznie, a u facetów to niemalże norma.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy śliczny brzuszek!

Otworzyłam okno, żeby trochę wywietrzyć i mi zaciąga wszystkie zapachy obiadowe od sąsiadów... Muszę wcześniej zrobić kotlety, bo żołądek mi wyjdzie uszami z głodu... Jestem takim żarłokiem, że aż mi wstyd... A potem 'mąż zobacz, bo chyba rozstęp'... Żarłacz ciążowy pospolity!

Kuzka- widziałam go, ale się totalnie nie znam, więc powiem jedynie, że śliczny :)

Liy88, kuzka, jomi81, Tokarzynka, Talla lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)
    U mnie przepiękna pogoda, więc pozdrawiam was z parku :) wzięłam książkę i się grzeję na słoneczku. Dzisiaj od rana mam tyle energii, że aż sama jestem zdziwiona. Wstałam, zjadłam, ubrałam się i wyszłam z domu ;)
    Co do spania to na szczęście jeszcze nie mam aż tylu problemów. Gorzej mi się zasypia i częściej się budzę w nocy bo nie umiem znaleźć wygodnej pozycji. No i biodra mi drętwieją od ciągłego spania na boku. Ale rano jak mąż wyjdzie do pracy do potrafię do 9-10 jeszcze spać :D

Liy88 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, współczuję. Jakiś czas temu miałam taką złą passę. W tydzień najpierw utopiałam jeden telefon w wannie, a parę dni później drugi spadł mi ze schodów :/
    Co do fartuszka to chyba tez muszę zakupić, bo w ciąży jestem straszną niezdarą. Ciągle coś upuszczam, rozlewam, wysupuję...

Stokrotka, mnie ostatnio coś brało i zrobiłam sobie miksturę ze startego imbiru, cytryny i miodu. Rano obudziłam się w super formie.

Kuzka, mi się ten spiworek bardzo podoba, uwielbiam motyw gwiazdek. Jedynie zastanawia mnie czy środek jest z ortalionu, bo tak mi to troszkę wygląda. Osobiście lubię w śpiworkach i kombinezonach środek bawełniany i takich zawsze szukam. Niemniej ten Twój wygląda na bardzo fajny i cena jest rozsądna :)

Ja w weekend w końcu zamówiłam dwa śpiworki od Beztroska. Obydwa szare, jedynie wywinięcie w jednym w kolorze szafirowym, a w drugim brudny róż. Sobie natomiast zamówiłam do kompletu mufkę do wózka w kolorze śpiworków :)
    Zamówiłam tez poduchę do karmienia bliźniąt, bo była duza przecena. Takze poszalalam troszkę ;)

kuzka, marmi lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pępka to mój jeszcze jest normalny ;) mam w nim kolczyk, pozostałość po latach młodzieńczych, i zastanawiam się czy będę musiała go wyciągnąć.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :)

Kuzka ładny, ale ja też się nie znam. Ja kupiłam w h&m śpiworek, bo jak weszłam do sklepu to mi się spodobał i liczę, ze będzie ok. W końcu wózek też ma jakąś barierę cieplną :)
    Umówmy się, ze teoretycznie mało zimy nam zostanie do przechodzenia na spacerach z maluchami, więc chyba nie ma co szaleć z nie wiadomo jakimi bajeranckimi :) Raczej za rok jakiś fajny, porządny kombinezon. Ale poprawcie mnie, doświadczone mamuśki, jeśli się mylę :)))

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy, w naszym klimacie to niestety nie do przewidzenia. Moja córka urodziła się 5 stycznia, cały czas mi się wydawało, że chwila i będzie wiosna, tymczasem o ile do porodu pogoda była mało zimowa (pierwszy śnieg spadł w dniu gdy wychodziłyśmy ze szpitala), o tyle potem zima się tak rozkręcila, że śnieg leżał do kwietnia i temperatura była cały czas zdecydowanie zimowa. Nie przewidzisz jak będzie w tym roku :/ Ja z racji tego, że moje dzieci na pewno urodzą się wcześniej niż w lutym zainwestowałam w porządne śpiworki zimowe.

Liy88 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Hej Brzuszki :)

U mnie zimno i deszczowo.. brrr

Ponawiam pytanie: co sądzicie o tym śpiworku?

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/270743/s/dooky-footmuff-grey-stars-spiworek-do-wozka-lub-fotelika-szara/

Byłabym wdzięczna za odpowiedź :)

Jak dla mnie jest fajny bo można dziecko wpiąć pod śpiworkiem, właśnie takiego szukam. Ale zdecydowanie tańszego, bo właśnie to jednak jakieś dwa miesiące używania go, jakbym rodziła w październiku to bym nie patrzyła na cenę, ale na dwa miesiące szukam czegoś tańszego. Jeśli Tobie nie przeszkadza cena to bym brała na Twoim miejscu :-) Ja tak oglądam te śpiworki i wbrew pozorom nie ma dużo takich, co można dziecko zapiąć pod nim, macie jakieś namiary na takie śpiwory właśnie?

Wczoraj weszliśmy do sklepu z wózkami i już wiem, że łatwo nie będzie ;-( Kompletnie nie wiem jaki wybrać wózek i jak sprawdzić czy dany wózek będzie nam pasował ;-(

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi podszewka jest z polaru , myślisz , że ok ? :)

Dzięki za odpowiedzi .

Mnie się też bardzo podoba śpiwór z HM ,ale on chyba nie ma dziur na pasy, a zależy mi żeby był i do fotelika i do wózka, bo to i tak pewnie tyko na tę zimę :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Asasa Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki kochane!
    powiedzcie mi, bo ja tu już siwieję ;), coś na temat kocyków, jakie wybieracie? Zaczęłam tak patrzeć i te minky takie piękne, fajne ale jakby nie było jest to sztuczna tkanina i tak jakoś mi to nie leży, wolałabym coś naturalnego, jakiś kocyk bawełniany albo bawełniano-bambusowy, tylko pytanie czy to będzie ciepłe i odpowiednie na zimę? Czy któraś z Was ma w tym jakieś rozeznanie? Ciekawi mnie na co Wy się decydujecie. Oryginalny minky też sporo kosztuje, nie 50 zł więc jak już kupuję coś drogiego to wolałaby żeby to też "zdrowe" było... Nie przesadzam?? ;)
    I co myślicie też o otulaczach bambusowych, czy muślinowo-bambusowych? Bo też się na to napaliłam ale nie wiem czy potrzebnie, cienkie to takie i też sporo kosztuję, nie chcę nakupić tego jak wariatka :)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Jomi podszewka jest z polaru , myślisz , że ok ? :)

Do wypełnienia śpiworka polar jest ok, chociaż i tak wolę bawełnę ;) Ale ja jestem bawełnianą maniaczką ;) Natomiast jeśli chodzi o ubranka to polar i welur są dla mnie nie do zaakceptowania, bo nie lubię sztucznych materiałów.

Natomiast faktycznie bardzo ważne, żeby zimowe niemowlęta nie były wpinane w foteliki w tych grubych kombinezonach, bo wtedy fotelik nie spełnia w ogóle swojej funkcji. Pas musi przylegac jak najbardziej do dziecka, wiec czym mniej warstw ubrania pod pasem tym lepiej. Dlatego dla mnie taki śpiworek z otworami na pasy to must have.

kuzka lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa ja myślałam o otulaczu, ale drogie to, a nie wiadomo czy dziecko bedzie lubiło być otulane. Koleżanka poradziła mi zainwestować w bambusowe pieluszki, z nich można zrobić wszystko ;-) Otulić też, a przynajmniej sprawdzimy czy dziecko lubi być tak ciasno.
    Co do kocyka to też ostatnio się zastanawiałam, ale na zimę na początek chyba kupię taki wełniany (nie wiem czy faktycznie to jest wełna, ale tak wygląda, ciężko mi opisać, widziałam taki w sklepie :-P) dość gruby, a potem jak już będzie cieplej to chyba klasyczny bawełniany kocyk.

Dziewczyny bo rozmawiamy o śpiworkach na zimę, a co potem? W sensie kwiecień? Wystarczy to samo co miał pod śpiworkiem, jakiś cieplejszy pajac i na to kocyk ciepły? Czy jakiś polarowy, trochę cieńszy śpiworek też się przyda?

Asasa lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ