X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się jeszcze, ze tak się naoglądałam tych cudeniek dla dzieci, ze przez sen komponowałam śpiworek z Beztroski i trudno teraz oprzeć się pokusie :)

• kolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla w H&M w plazie jak z miesiąc temu kupowałam dżinsy to widziałam też czarne spodnie, mam nadzieję, że coś znajdziesz :)
    A krzyzanowski ma dobre opinie na znany lekarz i słyszałam, że jest dobrym spexjalista od usg :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kolka od razu humor mi poprawiłaś :) bo ta Plaza to normalnie nigdy nie jest po drodze, a z tym dr Krzyżanowskim to już się trochę zaczęłam denerwować. Stad takie ciśnienie skaczące 149/92 a puls 96 masakra.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wczoraj byłam w H&M w Szczecinie i mieli czarne spodnie ciążowe.
    Powiem Wam jednak dziewczyny, że ceny powaliły nie na kolana.
    Owszem legginsy były tanie (39 zł) ale spodnie i jeansy poniżej 130 zł nie schodziły. Jak to zobaczyłam to chciałam wychodzić i zamawiać na OLX . Mąż jednak kazał mierzyć. Wyszliśmy z legginsami i jeansami. Mieliśmy kupon na 10 % zniżki ale i tak zapłaciliśmy 170 zł. Więcej spodni ciążowych nie zamierzam kupować mam. Mam jedne jeansy, legginsy, spodnie dresowe. Musi starczyć do porodu.

momo28, Liy88 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasikk niewiele, bo mocno schudłam na początku, a jem normalnie dopiero trzy tygodnie ;) Mam starą radziecką wagę i jej pomiary są średnio wiarygodne, ale tak z 2 kilogramy od wagi najniższej, może więcej trochę, ciężko mi powiedzieć, bo co waga to inny pomiar ;)
    Potwierdzam, że w hm są czarne spodnie ciążowe :)

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 15 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw gratulacje :):)

Talla ja kupiłam w HM najzwyklejsze czarne spodnie ciążowe z jakby ściągaczem ale to nie taki typowy ściągacz tylko pasek materiału, za 80 zł i jestem zadowolona.

Dziewczyny, czy miałyście może przyjemność mieć ph moczu w wysokości 8 ??

f2w33e3kgvscne78.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja potrzebuję takich bardziej wizytowych, bo do chodzenia na co dzień to mam zielone niczym kitel chirurga (za 39,98 zł i to bawełna), a leginsy to kupię później takie już ocieplane. :)

Szwesta ceny to mają jeszcze ok w porównaniu z tego co widziałam innymi sklepami internetowymi, ale i tak cisną w górę.

Astoria spore ph masz bardzo zasadowe, ale mieścisz się w normie przyjętej, co ci Twój lekarz prowadzący na ten wynik powiedział?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 15 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim labie norma pokazuje do 7, jestem poza normą:( Badania miałam wczoraj i na necie sobie sprawdzałam wyniki, wizytę mam dopiero 22go. Na razie czekam na maila od mojego gina bo mu wysłałam wyniki

f2w33e3kgvscne78.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    No ja potrzebuję takich bardziej wizytowych, bo do chodzenia na co dzień to mam zielone niczym kitel chirurga (za 39,98 zł i to bawełna), a leginsy to kupię później takie już ocieplane. :)

Szwesta ceny to mają jeszcze ok w porównaniu z tego co widziałam innymi sklepami internetowymi, ale i tak cisną w górę.

Astoria spore ph masz bardzo zasadowe, ale mieścisz się w normie przyjętej, co ci Twój lekarz prowadzący na ten wynik powiedział?
    Ja kupiłam te z h&m czarne z materiału za 129 ale są super miękkie i wygodne także cały czas w nich śmigam

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła odczyn coombsa? Nie wiem czy trzeba być na czczo czy nie:/

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła odczyn coombsa? Nie wiem czy trzeba być na czczo czy nie:/
    Ja robiłam. Tak naprawdę to w klinice gdzie robiliśmy in vitro położna powiedziała, że teraz to już to mało których badań trzeba być na czczo ;) także ja zawsze coś zjem, żeby nie zemdleć z głodu przed pobraniem.
    Odczyn robiłam razem z morfologią i nie byłam na czczo.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a niedawno były wyprzedaże :)

Ja wtedy kupiłam w H&M ciążowe rurki za 40 zł, ale pamiętam jak większość pisała że za wcześnie na takie zakupy, nikt brzucha nie miał w lipcu.

Nikt nie odpowiedział, więc ponawiam pytanie:
    czy dziewczyny, które czuja juz ruchy mają takie długie przeprwy, że 2-4 dni nic, a potem wracają normalnie?
    Bo nie wiem czy się martwić czy to normalne, a lekarza mam dopiero za 2 tygodnie.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w hm na wyprzedaży były tylko takie całkiem proste dżinsy i niezbyt duży wybór rozmiarów :/ więc niezbyt mnie to przekonało.
    Ale mimo to, że mam już dwie pary ciążowek z Bonprix to chyba będę musiała kupić jeszcze jedne, bo teraz te mam luźne i trochę mi spadają.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    No a niedawno były wyprzedaże :)

Ja wtedy kupiłam w H&M ciążowe rurki za 40 zł, ale pamiętam jak większość pisała że za wcześnie na takie zakupy, nikt brzucha nie miał w lipcu.

Nikt nie odpowiedział, więc ponawiam pytanie:
    czy dziewczyny, które czuja juz ruchy mają takie długie przeprwy, że 2-4 dni nic, a potem wracają normalnie?
    Bo nie wiem czy się martwić czy to normalne, a lekarza mam dopiero za 2 tygodnie.
    Ja jestem w 17t4d ruchy czuje tylko jak się położę. Ale.jest tak że cały dzień nic w zależności czy zwracam na to uwagę czy nie :) z córką w pierwszej ciąży ruchy czułam dopiero po 20 tygodniu i też nie codziennie

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję ruchów codziennie, a jestem w trakcie 20. tygodnia.

Odnośnie badań krwi - akurat na ten parametr jedzenie nie ma wpływu, natomiast trzeba pamiętać, żeby nie być nażartym jak bąk, bo lipemia w surowicy utrudnia badania, a nawet zapycha aparaty. Przy oznaczeniach hormonów, grupy krwi nie wpływa to na wynik, natomiast parametry biochemiczne, morfologia, czasy krzepnięcia i krwawienia powinny być badane na czczo dla miarodajnego wyniku.

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś dziewczyna pisała o stronie Malinowy Zakątek no i po kocyku zamawiam śpiworek :-D :-D :-D Pani mi taki podstawowy śpiworek do fotelika z bawełny i minky zaceniła na 110zł!! A wzorów ma w zatrzęsienie, oj już żaden używany śpiworek, tylko u niej!!! :-)

Aha i oficjalnie mówię, że również wchodzę w szczęśliwe mamusie, które czują ruchy! Od kilku dni było takie smyranie nieregularne, ale wczoraj i dzisiaj dla potwierdzenia jak siedzę w pozycji takiej skulonej bardziej to poczułam rozpychanie takie ewidentne!! Jak smyranie jeszcze mogłam zwalić na jelita czy macicę, tak tego jestem pewna! To nie jest taki kop, tylko takie właśnie rozpychanie, jak siedzę bardziej skulona. Mega uczucie :-) Mam dzisiaj 19t3d, myślę że jeszcze tydzień, dwa i będę już czuła regularnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 17:11

Liy88, marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję codziennie ruchów, chociaż ostatnio już coraz częściej, a bywało, że kilka dni pod rząd nie czułam nic. Zauważyłam, że jak mam ciaśniejsze spodnie to wtedy bardziej się rozpycha moja maleńka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 17:44

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje codziennie ewidentnie młody nie lubi jak siedzę jak prowadzę auto albo za długo siedzę w pracy przy kompie rozpycha się i kopie . I zawsze po jedzeniu jak się położę . Natomiast to moja 4 ciąża, synuś spory , łożysko z tylu wysoko wiec czuje juz od 15 tygodnia a regularnie tak od tygodnia.

ISIUNIA, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie pierwsze ruchy poczulam w pozycji siedzacej, zgietej. Widocznie im ciasno wtedy i sie rozpychaja "matka dusisz, daj oddychać" :-D

Liy88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka ja czuje codziennie :) mała często się wierci :) nawet potrafi z rana nim coś jeszcze zjem :D zauwazylam tez ze nie po kazdym posilku sie wierci. Zalezy co jej do gustu przypasuje lub nie przypasuje :D

Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ