X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę Lupusowa, ale historia! Wzruszylam się i popłakałam..
    Myślisz że to od tego olejku tak poszło?

Lupusowa lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa,normalnie aż ciary miałam jak czytałam!!!Gratuluje mężowi opanowania i takich dobrych reakcji,nie wszyscy są gotowi na takie trudne sytuacje :) możesz być dumna z niego i z siebie :))) teraz to żaden poród Wam nie straszny :)))

Monic,twój maluszek się uspokoił,a moja niunia myślałam,ze tez się schowa na pare dni,a tu miałam więcej wolnego czasu o spokoju i już pare razy się wypychała :) czym wzbudziła moje zaskoczenie i radość swojego taty,który odpoczywa dzisiaj ze mną i jest w pogotowiu,żeby położyć rękę na brzuchu,gdy tylko mała się pojawi :))) miał tyle radochy dzisiaj z nią,ze może poczuć na swojej skórze nasze dziecko :))) myśle,ze to dużo dla niego znaczyło,tak jak wizyta na usg :)

Meggi,kochana nasza bardzo Ci współczuje tych przeżyć w szpitalu ;( aż człowiekowi się słabo robi jak słucha co oni tam wyprawiaja z kobieta w ciazy.Postaraj się zasnąć i odpocząć po tym wszystkim,najważniejsze,ze już z tobą lepiej i z maluszkiem tez dobrze.

Lupusowa, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja pierniczę Lupusowa, ale historia! Wzruszylam się i popłakałam..
    Myślisz że to od tego olejku tak poszło?
    Chyba od olejku , ale na mnie zadzialal z podwojna sila bo ja juz szybko rodze , tak juz mam . Czytalam ze nie na kazda dziala, niektore tylko przeczyszcza i tyle.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    Chyba od olejku , ale na mnie zadzialal z podwojna sila bo ja juz szybko rodze , tak juz mam . Czytalam ze nie na kazda dziala, niektore tylko przeczyszcza i tyle.
    Szybko? To mało powiedziane haha ;-)
    Ale warto pamiętać o tym olejku..w szpitalu daja chyba kroplówkę na wywołanie? Nie lepiej ten olejek? :-D

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - w sprawie serów - fetę generalnie robi się z pasteryzowanego mleka - można jeść - czytałam twój post zajadając przekąskę z oliwy, oliwek i fety ( i to takiej przywiezionej z Grecji ).

Parmezan jest serem twardym, w serach twardych mniejsze dużo prawdopodobieństwo rozwoju bakterii - też ponoć można jeść.

lena7 lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki Kasja :-)
    Ale wiecie co ostatnio kupiłam ser cheddar w Carrefourze, i właśnie nigdzie nie było napisane czy to pasteryzowany produkt czy nie..tak samo ten ser feta z Biedronki..kiedyś był opis, teraz nie ma..to jest zgodne z prawem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 20:51

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze wszystkie sery sprzedawane w hipermarketach sa z pasteryzowanego mleka. Nie jadlabym jedynie takich wiejskich.

Lupusowa, ale historia! Normalnie jak z filmu, az ciezko uwierzyc! Dobrze, ze to byl Twój ktorys poród bo pierworodka mógłaby sobie tak nie poradzic, pierworodny ojciec tym bardziej ;-) Aczkolwiek jestes przykładem, że natura wie co robi i nawet bez pomocy sobie poradzi :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Współczuję wszystkim mamusiom wizyt w szpitalach brrr....
    Ja też nie cierpię polskiej służby zdrowia, unikam jak ognia i chadzam jak muszę.
    A ilość negatywnych opinii o szpitalach w sieci bardzo utrudnia wybór szpitala do porodu, to tak naprawdę wybór który szpital ma ich najmniej.

A co do pieluch wielorazowych, to ja z kolei ani myślę próbować ;)
    To w moim wyobrazeniu , nie mam żadnego doświadczenia, kuuuupa prania i prasowania (bo to trzeba prasowac zeby odkazić tak?) przy naszej i tak malej ilości czasu + miejsce do suszenia. Ja codziennie mogłabym wtawiać pranie, ale nie mogę, bo w mieszkaniu jest problem z suszeniem, wchodzi jedna mala suszarka.
    No i koszty - trzeba miec dużo tych pieluch, pralka tez zuzywa prad i wode no i proszek dla niemowląt raczej, który kosztuje sporo. Do tego czas,który jest bezcenny:) czy to jest dużo tańsze niż jednorazowe?

I komfort dziecka, trzeba przewinac szybko, jak sie człowiek zagapi, albo nie da sie od razu z jakiegoś powodu, to chyba dzidzia bardziej mokro ma?
    To takie moje przemyślenia nie poparte doświadczeniem.
    Z doświadczenia, to wcale tak duzo pampersow nie schodzi, a przynajmniej ta to pamiętam sprzed kilku lat ;)
    Aspekt ekologiczny jeszcze - czy taka ilosc prania, zuzycie cennej wody i detergenty jest lepsza niz pampersy? nie znam się...

Jak zwykle głos krytyczny, wybaczcie.

ja cenię sobie wygodę i ułatwienia w życiu, bo trzeba miec jeszcze czas na przyjemności, przy dziecku nie można ześwirować i zapomnieć o sobie.
    Zgadzam sie

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 17 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi wiadomość nie dla mnie bo mam już dość duzo prania codziennie przy dwojce dzieci i dojdzie trzeciego a do tego przedszkole prasowanie obiad i sprzątanie a mam duży dom nauka z synkiem nie znajdę czasu a zjeść też czasem musze

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 17 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa brawo dla Ciebie i męża ja napewnobym niedala rady a maz pewnie by sie wystraszyl co robic

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 17 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    Lupusowa ja naprawdę Cię podziwiam jak ogarniasz taka gromadke bo ja nie wiem jak dam rady z trójką tylko ze moi dużo chorują bo synek przynosi z przedszkola

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka, mogę mieć malutką prośbę o interpunkcję w Twoich wpisach? Strasznie się ciężko czyta bez kropek, przecinków itp :(

A w temacie wyprawkowym, kolejny ciekawy wpis mi przemknął na fejsiczku

https://matkawariatka.pl/wyprawka-czyli-kupic-porodem/

Mam nadzieję, że się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:40

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serki wiejskie też są z pasteryzowanego mleka ;)

Lupusowa, ale historia :O Jak widać urodzić w domu się da :D

Meggi masakra, jak czytam co się dzieje w polskich szpitalach i jak traktuje się rodzica, to strach mieć dzieci. Dobrze, że wszystko ok, odpoczywaj.

O, temat wielorazówek, ja zamierzam spróbować :) Jutro rusza kurs pieluchowania wielorazowego na liseko. pl, zapisałam się. Bardzo bym chciała, bo skoro patrzę na skład kosmetyków i jedzenia, to czemu nie na pampersy? Eko jednak są drogie. W ogóle też chcę spróbować ekosprzątania, tak mnie to wciągnęło. O zaletach nie będę pisać, bo już sporo napisałyście, wady wiadomo są i na pewno jest trudniej niż na jednorazówkach.

Ja byłam ostatnio na wizycie, siusiaka dalej brak ;) 6 października mam połówkowe, na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:42

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, daj znać jak to szkolenie wypadnie, może też się skuszę:) kiedy planujesz wziąć udział?

Edit: aaa doczytałam, ze spotkania są krótkie, ale codzienne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:49

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale plus taki, że odpalasz sobie kiedy możesz. Stwierdziłam, że albo ten kurs mnie ostatecznie przekona albo dam sobie spokój :D

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to całkiem spoko, myślałam, ze nadaje live w określone dni/godziny.

Z niecierpliwością czekam zatem na relację:)

Wredotka lubi tę wiadomość

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a który w Biedronce? Bo kojarzę dwa - Tolonis (?czy jakoś tak) i on w składzie nie mówi pasteryzowane czy nie, ale w opisie nad składem jest że z mleka pasteryzowanego i taki drugi w plastikowym pudełku / ale on chyba w składzie ma napisane że pasteryzowane.

Któraś z dziewczyn pisała że w supermarkecie w Pl nie kupimy sera z niepasteryzowanego - otóż kupimy - bo są importowane. Nawet w Biedtonce zdarzyło mi się kupić...

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lena, cheddar jest zawsze z pasteryzowanego . Przerabiałam dokładnie temat serów bo lubię ;)

lena7 lubi tę wiadomość

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, tu dobre podsumowanie

https://parenting.pl/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy

• lena7 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 4 prawie, a ja kulam się od 1.30 i zasnąć nie mogę :-(
    Pozarlam własnie jabłko wielkości mojej głowy, i dalej zastanawiam się co by tu zjeść..

Kasja, chyba ten Tolonis czy jakoś tak..pójdę rano sprawdzić jeszcze raz do lodówki, czy jest tam opis, czy ja niedowidze ;-)

A propo ciuszkow związanych z dzieckiem, właśnie przed chwilą z nudów przejrzałam różne gazetki, i w Lidlu od 25 będą posciele i ubranka dla maluchów jakieś bio, i do tego ciuchy ciążowe plus staniki do karmienia..chyba coś kupię,.o ile dostanę, bo może być jak tym sławnym karpiem lidlowskim :-P

Krakowianka lubi tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ