WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę Lupusowa, ale historia! Wzruszylam się i popłakałam..
    Myślisz że to od tego olejku tak poszło?

Lupusowa lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa,normalnie aż ciary miałam jak czytałam!!!Gratuluje mężowi opanowania i takich dobrych reakcji,nie wszyscy są gotowi na takie trudne sytuacje :) możesz być dumna z niego i z siebie :))) teraz to żaden poród Wam nie straszny :)))

Monic,twój maluszek się uspokoił,a moja niunia myślałam,ze tez się schowa na pare dni,a tu miałam więcej wolnego czasu o spokoju i już pare razy się wypychała :) czym wzbudziła moje zaskoczenie i radość swojego taty,który odpoczywa dzisiaj ze mną i jest w pogotowiu,żeby położyć rękę na brzuchu,gdy tylko mała się pojawi :))) miał tyle radochy dzisiaj z nią,ze może poczuć na swojej skórze nasze dziecko :))) myśle,ze to dużo dla niego znaczyło,tak jak wizyta na usg :)

Meggi,kochana nasza bardzo Ci współczuje tych przeżyć w szpitalu ;( aż człowiekowi się słabo robi jak słucha co oni tam wyprawiaja z kobieta w ciazy.Postaraj się zasnąć i odpocząć po tym wszystkim,najważniejsze,ze już z tobą lepiej i z maluszkiem tez dobrze.

Lupusowa, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja pierniczę Lupusowa, ale historia! Wzruszylam się i popłakałam..
    Myślisz że to od tego olejku tak poszło?
    Chyba od olejku , ale na mnie zadzialal z podwojna sila bo ja juz szybko rodze , tak juz mam . Czytalam ze nie na kazda dziala, niektore tylko przeczyszcza i tyle.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    Chyba od olejku , ale na mnie zadzialal z podwojna sila bo ja juz szybko rodze , tak juz mam . Czytalam ze nie na kazda dziala, niektore tylko przeczyszcza i tyle.
    Szybko? To mało powiedziane haha ;-)
    Ale warto pamiętać o tym olejku..w szpitalu daja chyba kroplówkę na wywołanie? Nie lepiej ten olejek? :-D

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - w sprawie serów - fetę generalnie robi się z pasteryzowanego mleka - można jeść - czytałam twój post zajadając przekąskę z oliwy, oliwek i fety ( i to takiej przywiezionej z Grecji ).

Parmezan jest serem twardym, w serach twardych mniejsze dużo prawdopodobieństwo rozwoju bakterii - też ponoć można jeść.

lena7 lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki Kasja :-)
    Ale wiecie co ostatnio kupiłam ser cheddar w Carrefourze, i właśnie nigdzie nie było napisane czy to pasteryzowany produkt czy nie..tak samo ten ser feta z Biedronki..kiedyś był opis, teraz nie ma..to jest zgodne z prawem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 20:51

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze wszystkie sery sprzedawane w hipermarketach sa z pasteryzowanego mleka. Nie jadlabym jedynie takich wiejskich.

Lupusowa, ale historia! Normalnie jak z filmu, az ciezko uwierzyc! Dobrze, ze to byl Twój ktorys poród bo pierworodka mógłaby sobie tak nie poradzic, pierworodny ojciec tym bardziej ;-) Aczkolwiek jestes przykładem, że natura wie co robi i nawet bez pomocy sobie poradzi :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Współczuję wszystkim mamusiom wizyt w szpitalach brrr....
    Ja też nie cierpię polskiej służby zdrowia, unikam jak ognia i chadzam jak muszę.
    A ilość negatywnych opinii o szpitalach w sieci bardzo utrudnia wybór szpitala do porodu, to tak naprawdę wybór który szpital ma ich najmniej.

A co do pieluch wielorazowych, to ja z kolei ani myślę próbować ;)
    To w moim wyobrazeniu , nie mam żadnego doświadczenia, kuuuupa prania i prasowania (bo to trzeba prasowac zeby odkazić tak?) przy naszej i tak malej ilości czasu + miejsce do suszenia. Ja codziennie mogłabym wtawiać pranie, ale nie mogę, bo w mieszkaniu jest problem z suszeniem, wchodzi jedna mala suszarka.
    No i koszty - trzeba miec dużo tych pieluch, pralka tez zuzywa prad i wode no i proszek dla niemowląt raczej, który kosztuje sporo. Do tego czas,który jest bezcenny:) czy to jest dużo tańsze niż jednorazowe?

I komfort dziecka, trzeba przewinac szybko, jak sie człowiek zagapi, albo nie da sie od razu z jakiegoś powodu, to chyba dzidzia bardziej mokro ma?
    To takie moje przemyślenia nie poparte doświadczeniem.
    Z doświadczenia, to wcale tak duzo pampersow nie schodzi, a przynajmniej ta to pamiętam sprzed kilku lat ;)
    Aspekt ekologiczny jeszcze - czy taka ilosc prania, zuzycie cennej wody i detergenty jest lepsza niz pampersy? nie znam się...

Jak zwykle głos krytyczny, wybaczcie.

ja cenię sobie wygodę i ułatwienia w życiu, bo trzeba miec jeszcze czas na przyjemności, przy dziecku nie można ześwirować i zapomnieć o sobie.
    Zgadzam sie

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 17 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi wiadomość nie dla mnie bo mam już dość duzo prania codziennie przy dwojce dzieci i dojdzie trzeciego a do tego przedszkole prasowanie obiad i sprzątanie a mam duży dom nauka z synkiem nie znajdę czasu a zjeść też czasem musze

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 17 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa brawo dla Ciebie i męża ja napewnobym niedala rady a maz pewnie by sie wystraszyl co robic

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 17 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    Lupusowa ja naprawdę Cię podziwiam jak ogarniasz taka gromadke bo ja nie wiem jak dam rady z trójką tylko ze moi dużo chorują bo synek przynosi z przedszkola

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka, mogę mieć malutką prośbę o interpunkcję w Twoich wpisach? Strasznie się ciężko czyta bez kropek, przecinków itp :(

A w temacie wyprawkowym, kolejny ciekawy wpis mi przemknął na fejsiczku

https://matkawariatka.pl/wyprawka-czyli-kupic-porodem/

Mam nadzieję, że się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:40

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serki wiejskie też są z pasteryzowanego mleka ;)

Lupusowa, ale historia :O Jak widać urodzić w domu się da :D

Meggi masakra, jak czytam co się dzieje w polskich szpitalach i jak traktuje się rodzica, to strach mieć dzieci. Dobrze, że wszystko ok, odpoczywaj.

O, temat wielorazówek, ja zamierzam spróbować :) Jutro rusza kurs pieluchowania wielorazowego na liseko. pl, zapisałam się. Bardzo bym chciała, bo skoro patrzę na skład kosmetyków i jedzenia, to czemu nie na pampersy? Eko jednak są drogie. W ogóle też chcę spróbować ekosprzątania, tak mnie to wciągnęło. O zaletach nie będę pisać, bo już sporo napisałyście, wady wiadomo są i na pewno jest trudniej niż na jednorazówkach.

Ja byłam ostatnio na wizycie, siusiaka dalej brak ;) 6 października mam połówkowe, na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:42

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, daj znać jak to szkolenie wypadnie, może też się skuszę:) kiedy planujesz wziąć udział?

Edit: aaa doczytałam, ze spotkania są krótkie, ale codzienne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:49

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale plus taki, że odpalasz sobie kiedy możesz. Stwierdziłam, że albo ten kurs mnie ostatecznie przekona albo dam sobie spokój :D

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to całkiem spoko, myślałam, ze nadaje live w określone dni/godziny.

Z niecierpliwością czekam zatem na relację:)

Wredotka lubi tę wiadomość

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a który w Biedronce? Bo kojarzę dwa - Tolonis (?czy jakoś tak) i on w składzie nie mówi pasteryzowane czy nie, ale w opisie nad składem jest że z mleka pasteryzowanego i taki drugi w plastikowym pudełku / ale on chyba w składzie ma napisane że pasteryzowane.

Któraś z dziewczyn pisała że w supermarkecie w Pl nie kupimy sera z niepasteryzowanego - otóż kupimy - bo są importowane. Nawet w Biedtonce zdarzyło mi się kupić...

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lena, cheddar jest zawsze z pasteryzowanego . Przerabiałam dokładnie temat serów bo lubię ;)

lena7 lubi tę wiadomość

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, tu dobre podsumowanie

https://parenting.pl/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy

• lena7 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 4 prawie, a ja kulam się od 1.30 i zasnąć nie mogę :-(
    Pozarlam własnie jabłko wielkości mojej głowy, i dalej zastanawiam się co by tu zjeść..

Kasja, chyba ten Tolonis czy jakoś tak..pójdę rano sprawdzić jeszcze raz do lodówki, czy jest tam opis, czy ja niedowidze ;-)

A propo ciuszkow związanych z dzieckiem, właśnie przed chwilą z nudów przejrzałam różne gazetki, i w Lidlu od 25 będą posciele i ubranka dla maluchów jakieś bio, i do tego ciuchy ciążowe plus staniki do karmienia..chyba coś kupię,.o ile dostanę, bo może być jak tym sławnym karpiem lidlowskim :-P

Krakowianka lubi tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ