X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Jest 4 prawie, a ja kulam się od 1.30 i zasnąć nie mogę :-(

witam w klubie nie śpiących :P

ja za godzinę jadę zawieźć młoda na trening więc nawet nie opłaca mi się prtóbować zasnąć, więc chyba też coś zjem :)

Krakowianka lubi tę wiadomość

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    u mnie noc nawet jakos przeszła- oczywiści pobudki były, ale na szczęście na max pół godziny. Wstałam o 6:30, przygotowałam mężowi kanapki do pracy, zrobiłąm herbatki i śniadanko- ale jeszcze nie pożeram ;)

Lupusowa- co za historia! Podziwiam Was- wielkie brawa! Możecie sami prowadzić "dom porodowy". 3mam kciuki żeby ten poród był spokojniejszy i jednak w szpitalu :)

Co do wyprawki- co nieco mamy:łózeczko, posciele, kocyki. Rodzice teraz mi mówią żebym już zamówiłą wózek- ale chce poczekać chociaż do połowy ciąży- czyli do 6.10 :)

Włąśnie widziałam gazetke z lidla- śliczne ubranka :) i ciuchy dla nas- tylko kurcze właśnie juz legginsy ciążowe zamóiłam, ale stanik do karmienia sie przyda. Tylko jaki rozmiar kupic???

Lupusowa, Talla lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten pochmurny dzień. Współczuję że spać nie możecie ja odwrotnie wstać nie mogę a muszę do pracy.
    Jeśli chodzi o pieluszki to też nawet nie myślę o wielorazowkach. Chyba że sytuacja by mniejsze do tego zmusiła.

Ja dziś czekam z utęsknieniem na godzinę 17 dziś połówkowe. Troszkę się denerwuje.
    Ktoś dziś też wizytuje?

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za to info o Lidlu, ekstra rzeczy :) oby tylko nie trzeba było się bić:P

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Lena, dzięki za info. Na pewno się wybiorę do Lidla na zakupy. Muszę kupić parę rzeczy, bo już prawie nie mam w czym chodzić. Dla maluszka też coś wybiorę :-)

Lupusowa, ale historia... Jesteś niesamowita, że razem z mężem tak dobrze sobie poradziłaś w tej sytuacji :-) Ogromne brawa dla Ciebie i Twojego męża!

Agula, trzymam kciuki za wizytę. Na pewno wszystko będzie dobrze. Popatrzysz sobie na maluszka :-)

Ja dziś w nocy kiepsko spałam. Budziłam się na plecach o od razu przekręcałam na lewy bok :-/ I tak kilka razy w nocy. Zawsze spokojnie mogłam przespać na lewym boku noc, a dziś cały czas przekręcałam się na plecy. Pogoda u mnie strasznie kiepska. Zimno, wieje wiatr i jest nieprzyjemnie.

Miłego dnia dziewczyny :-)

Lupusowa lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Dzień Dobry TVN mówili właśnie o opiece nad noworodkiem i prawach w związku z tą sytuacją w Białogardzie i noworodku zabranym przez rodziców ze szpitala. Będą jeszcze mówić do jakiego momentu wozić dziecko w wózku a kiedy staje się to już szkodliwe :-) Jeśli którąś mamusie interesuje i ma czas to można sobie włączyć ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek ;)

Byliśmy wczoraj na weselu więc nadrobiłam Was rano dopiero. Troszkę się pobujałam, mąż się śmiał, że brzuch robi bezpieczna odległość i kołysze się jak pingwinek ;)

Pieluszki wielorazowe w naszym przypadku nie są brane pod uwagę, mieszkanie jest małe, ciężko zrobić przeciąg i zwykłe pranie suszy się dość długo, więc zapleśniałoby wszystko razem z nami,malutkim i kotami. Tu stawiamy na jednorazówki i częste przebieranie maluszka.

Powodzenia na wizytach!

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i powodzeNia na wizytach.

Ja raczeej tez nie biore pod uwage wielorazowek..

Co do wyprawki to dopiero teraz zacznie sie szal zakupow.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Ciężaróweczki!

U mnie tez kiepsko ze spaniem,pół nocy się budziłam,a jeszcze wczoraj zdecydowanie przesadziłam z jedzonkiem i chodziłam jak bomba ;p mała coraz bardziej się aktywuje,szczególnie pod wieczór i w nocy,wiec czułam wczoraj jak moja rybka się rządzi w brzuszku :) jeszcze się nie mogę przyzwyczaić do tych akrobacji,ciekawa jestem jak to będzie później czy solidne kopniaki nie będą mi wywracać całej zawartości pęcherza do góry nogami ;D

Agula1512,trzymam mocne kciuki za Twoje połówkowe!!!Dawaj znać jak poszło :)

Widzę,ze temat pieluszek na tapecie,osobiście będę chciała spróbować tych wielorazowek,bo tez mi szkoda pupinki malutkiej,a ze nie mam jeszcze gromadki biegającej po domu to myśle,ze się uda :)

Pogoda nadal nas nie rozpieszcza...a przydałoby się troszkę witaminki D w postaci słoneczka...aaa,z innej beczki,nareszcie umówiłam połówkowe,29 września :)

Która mamusia dzisiaj jeszcze wizytuje?

Meggi,jak się czujesz?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)
    Lupusiowa co za historia!!!! Moze jakaś książka?? Jesteś mega dzielna!
    Co do produktów z mleka - jadłam masło swojskie ze wsi i ser biały. Niby o wszystkim sie pamięta a tu zapomniałam na smierć jak już ślinotok opanował moja mózgownice :(. Ja już prawie pokonałam przeziębienie Wasza/ już teraz i moja mikstura :)
    Krakowianki jak po warsztatach? Warto?

5958beaa9c1f8.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka pisałam właśnie wczoraj super na warsztatach, bardzo zadowoleni jesteśmy. Dużo cennych porad które były przedstawiane w sposób łatwym do zapamietania , gratisy i świetna atmosfera. Polecam

Krakowianka lubi tę wiadomość

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :)
    Ja dzisiaj średnio spałam, nie dość że co chwilę chodziłam sikać to przed 5 rano kotu zebrało się na czułości i musiałam go głaskać. Potem przyszedł do łóżka i się chciał przytulać i się kładł na mnie to musiałam znowu pilnować, żeby grubas się na brzuchu nie położył. I w sumie jak zasnęłam z powrotem to chyba już była 6.
    Teraz jestem po pobraniu krwi i lecę do lidla, bo ma być miód w promocji ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia mam to samo z kotem, ciagle na mnie wlazi i musze zakrywac brzuch żeby sobie tylko po gornej mojej czesci lazila :-D Takze mam pobudki jak przy dziecku o 6 rano :-P Ale tak poza tym to w ciazy spie jak dziecko, wstaje na siku jak lunatyk i zasypiam w sekunde, chyba sobie zbieram na zapas trochę wyspania ;-) Ale ja zawsze mialam dobry sen, maz tez, ciekawe jak bedziemy wygladac po nieprzespanej nocy ;-)

Kciuki za wszystkie wizyty i prosimy potem o opisy! :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i dzieki za info o Lidlu, ciesze sie ze beda takie fajne rzeczy, ale juz jestem w stresie bo w moim lidlu trzeba sie bic od rana, bo jak przyjdę pozniej to nigdy nic nie ma :-(
    Co do ciuchów dla mnie to mam dzinsy, które kupowałam za duze...I one nadal sa na mnie za duze, jestem w polowie ciazy, a nadal nie musze kupować spodni ciazowych, z jednej strony fajnie, a z drugiej juz tez chce brzuszek ciazowy taki większy :-(

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ale naprodukowałyście przez weekend, dobrze, że chwilami zerkałam i podczytywałam Was, bo tak to ciężko byłoby nadrobić.
    Lupusowa Twoja historia to na film się nadaje jak nic, ja już to widziałam oczami wyobraźni, wielki podziw dla Was, że daliście radę.

agula1512 powodzenia na połówkowych! i dzięki za info o tych warsztatach na ujastku, zapisałam się na kolejne - 21 października :)

Co do problemów ze snem, to zaraziłyście i mnie, dwie noce prawie oka nie zmrużyłam, na szczęście dziś spało mi się dobrze. A wczoraj chyba mała po pęcherzu mi skakała bo co chwilę do łazienki biegałam ;)

Fajne te rzeczy w lidlu będą, ale zanim ja tam dotrę po pracy to pewnie już nic nie będzie... na biustonosze to nawet nie patrzę bo rozmiarówka dosyć ograniczona, od 80, jak ja noszę 70... no to z czym do czego, szkoda.

Miłego dzionka dziewczynki :D

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężarówki. Ja tez dziś wizytuje o 12, właśnie jestem w drodze bo jade kolo 80 km od domu na wizytę. Mam nadzieje, ze dzidzioch się juz ujawni :D

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do klubu dupnego snu :)

lena7 lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już właśnie przeglądam gazetkę z Lidla na przyszły tydzień i planuję tam wpaść z samego rana, żeby było w czym wybierać ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dzięki za informację o Lidlu :)
    Z tego co zauważyłam, oni tam dokładają rzeczy w czasie trwania jakiejś akcji, jeśli nie uda Wam się pierwszego dnia, to pójdźcie za 2 dni. Ostatnio tak kupiłam w sierpniu body bawełniane w promocji (przy zakupie 3szt. jedna sztuka za 8 zł)

f2w3flw16652lysf.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczkaaa,Ty połówkowe dzisiaj :)? Kibicujemy,żeby maluszek otworzył nóżki i się pokazał mamusi :)))

Asasa,moja mała podobnie jak twoja robi sobie trampolinę z pęcherza ;p bo biegam jak opętana od paru dni to toalety co chwile :)

Monic,Kozamonia wasze kociaki pewnie coraz bardziej czuja dzidziusia i to dlatego te przytulanki-mizianki w okolicach brzucha najchętniej :) moja sunia upodobała sobie kładzenie pyska na brzuszku,przytulanie cała długością ciała do mojego boku i tak zasypia ;D ona sama jak maluch jeszcze wiec lgnie jak dzidziuś,a oprócz tego to chyba czuje małą,bo spokojna jest zawsze blisko nas taka wtulona :)

Któraś mamusia wybiera się na te targi 23 na Ursynowie?

Zakopałam się właśnie pod kołderka po śniadaniu z kubkiem cieplej wody z cytryna :) mój chory, wiec zapodaje co mogę naturalnego,żeby się nie rozłożyć.

Asasa lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ