Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Obawiam się że w moim Lidlu nie dokładają..
W ogóle czasami wchodzę akurat jak jest dostawa, i jak sobie przypomnę co widziałam, to mysle że po prostu bez ochraniaczy nie podejdę chyba..
A widziałyście może filmik walkę o robota? Polecam
Kasja ja oglądam ta fetę Tolonis i nigdzie nie ma opisu czy pasteryzowany czy nie..za to widzę że jest regulator kwasowości E575Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ja już po wizycie, byłam przed czasem i szybciej weszlam
Potwierdzenie z 12tc co do płci, czyli na 100% dziewczynka. Moja malutka dziewuszka
Serduszko 139u/min. Raczki, nóżki cale. Serduszko 4 jamy prawidłowe i w ogóle wszystko jest super. Tylko, ze młodsza o tydzień z pomiarów wychodzi. Według miesiączki jest 20t3d , a z pomiarów wychodzi, ze jest 19t3d, ale lekarz kazał sie nie martwić. Nosze pod sercem 315g szczęścia
marmi, kozamonia, Czarna_kawa, Monic88, Mayolin, Lupusowa, Anne92, Katowiczanka, momo28, Krakowianka, Tokarzynka, Asasa, Talla, kolka, Paula., a88, Liy88, jiwa lubią tę wiadomość
-
A ja dziś spałam jak niemowlę i o 5:30 poczułam najprawdziwszą nienawiść do budzika...tak bardzo bym jeszcze pospała, ale nic z tego...
Lupusowa, szacun! Wow, niesamowita historia!
Kawka, niech kopie malutka i mamusię i tatusia coraz częściejmy nadal czekamy z utęsknieniem na te cudiwne wrażenia, choć wydaje mi się, że zaczynam czuć coś coraz częściej
Powodzenia na wizytach dziewczynki, Agula, Malineczka, Rosann i wszystkie, których nie przyuważyłam - mocno zaciskam kciuki za Wasze bąbelki i same cudne wrażenia z wizyt
Co do serów - jestem fanką - fety, cheddary, parmezany są jak najbardziej ok
Co do pieluszek, temat dla mnie nowy. Na początek zakładam, że raczej na pewno coś a'la pampersy, a jak już się oswoję z byciem mamą i emocje nieco opadną, być może wtedy zacznę rozważać inne rozwiązania
Lecę oglądać lidlową gazetkę, bo kusicie od rana!
Dobrego dnia!Czarna_kawa, Lupusowa, Anne92 lubią tę wiadomość
-
Malineczkaa,gratuluje córeczki
wspaniałe wieści,ze malutka cała i zdrowa!!!
Jak reszta dziewczynek?Czekamy na wasze wiadomości
) oby wszystkie dobre i szczęśliwe
))
A właśnie Rosann,ty jeszcze w Polsce u rodziców?
Marmi,u mnie właśnie takie niejasne sygnały mała dawała, nie byłam pewna czy to ona czy jelitka w środku,a tu niespodziewanie jak się wypchnęła tak nie miałam już wątpliwości,ze to moja rybka takie figle w brzuszku u mamy odczynia)) A co do budzika,to znam ten ból kochana...teraz odpoczynek zaliczam,ale w pon nasz wspólny wrog tez będzie dzwonił jak opętany ;p
-
Czarna bardzo bym chciala, zeby to byla milosc do dzidziusia, ale obawiam sie, ze akurat ten kot to na dzidziusia nie zareaguje najlepiej
Drugi ma wszystko w nosie, ale ona to taka francuska panna, kazda zmiana ja gdzies tam przeraża i boje sie obsikanego lozka zaraz w pierwszy dzien po przyjsciu ze szpitala
Dziewczyny ogarniam liste wyprawkowa i jak sie to tak wszystko spisze na kartce to nie wydaje sie to takie straszne juz, do ogarniecia w każdym badz razie
Jak ja Wam zazdroszcze tych polowkowych, u mnie jeszcze tyyyyle czekania, juz przebieram nogami zeby sie dowiedziec co i jak! -
Anne92 wrote:Dziewczyny, w Dzień Dobry TVN mówili właśnie o opiece nad noworodkiem i prawach w związku z tą sytuacją w Białogardzie i noworodku zabranym przez rodziców ze szpitala. Będą jeszcze mówić do jakiego momentu wozić dziecko w wózku a kiedy staje się to już szkodliwe
Jeśli którąś mamusie interesuje i ma czas to można sobie włączyć
O wózkach mówił pan Zawitkowski, nic ciekawego wg mnie, ale ogólnie bardzo polecam filmy tego pana. W szkole rodzenia 7 lat temu połozna nam rozdała płyty z jego filmem jak podnosić dziecko, kapać i td. Są świetne. Teraz w necie można sobie poogladać, polecam nowym mamom
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Dziewczyny w Lidl-u nie dokładają towaru. Wieczorem jest wszystko szykowane na rano. Nic nie może zostać na magazynie. A to co niby jest dołożone to są zwroty klientów. Ludzie kupują duże ilości zabierają do domu a później oddają do sklepu. Niestety takie są realia.
Mam nadzieję, że uda Wam się coś kupić bo jakościowo to są fajne rzeczy -
Ale tak patrząc na zachowania ludzi, to jakies chore sie wydaje, że w tych czasach, kiedy wszystkiego jest wszędzie pełno, w lidlu jakaś głupia dostawa wywołuje takie zjawiska.
Wczoraj czytałam na gazeta.pl o walce o kurtki
Szok. Szczególnie, że dzisiaj byłam w lidlu i sterta kurtek lezy sobie, a przy nowych ciuchach Heidi Klum tez normalnie było.
Może mój Lidl taki, a może to jakiś marketing specjalny lidla, który napędza klientów, więc ludzie pędza nastepnym razem, bo tak trzeba.
Ostanio jak były ubranka niemowlęce tez straszyłyście że wykupią, byłam na spokojnie i wszystko jeszcze było we wszystkich rozmiarach.
Zapraszam do Katowic
A tak w ogóle to kupiłam 3 kg wegierek w lidlu i pierwszy raz w życiu będę robić powidła, takie bez cukru. Trzymajcie kciukiTokarzynka, Talla lubią tę wiadomość
Córcia 12.2010
-
Monic88 wrote:Jak ja Wam zazdroszcze tych polowkowych, u mnie jeszcze tyyyyle czekania, juz przebieram nogami zeby sie dowiedziec co i jak!
To czekamy razem, ja tez przebieram nogami. Wchodze po Tobie z tego co pamietamMonic88 lubi tę wiadomość
Córcia 12.2010
-
Ja w poprzedniej ciąży kupiłam leginsy ciążowe w Lidlu - i bardzo ich nie lubię - są bardzo sztuczne - cały czas się w nich pociłam i generalnie jak w rajtkach z lycry się czułam. W tej ciąży jeszcze ich nie odszukałam nawet bo mi się źle wspominają
-
Pęcherz...temat rzeka się zaczyna;) ja od 7 dop. na nogach może po 3-4h snu przez to sikanie...siłownia zaliczona dla ciężarnych oczywiście i zakupiony leżaczko-bujak dla Dzidzi. Używany ale w świetnym stanie. Zahaczyliśmy o sklep Mama i Ja i zgłupieliśmy ile tam tego jest!!!połowa to nawet nie wiem do czego służy...lista wyprawkowa się przyda na takie konkretne zakupy bo inaczej to z torbami człowiek pójdzie;)
powodzenia na wizytach;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Dziewczyny co myślicie o tej pościeli z lidla, bo tak zerknęłam na all na powszechne wymiary i się zastanawiam, bo wymiary kołdry to 120x90 a pościel z lidla ma wymiary 135x100. I tu jest mój zonk czy pościel nie będzie za duża na kołdrę.
I może doradzicie coś w sprawie termometru na podczerwień? Jakieś doświadczenia co polecane/odradzane?jestem totalnie zielona a coś trzeba zacząć kupować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 13:57
-
Rafaello, we wszystkich sklepach z artykułami dziecięcymi masz przewagę pościeli 100x135 nad tymi mniejszymi. Też nad tym myślałam co wybrać, ale wyczytałam że ta właśnie jest bardziej przyszłościowa
później od razu zmieniasz dziecku po paru dobrych latach na 140x200.
-
Jutro najprawdopodobniej wychodzę. Szyjka na ten moment się nie skraca bardziej, rozwarcie nie zwiększa więc wskazań do założenia szwu nie ma. Gorsza wiadomość jest taka, że to łożysko które było nisko zamiast podnieść się to się obniżyło i teraz jest brzeżnie przodujące. Nie jest to problemem samo w sobie (jedynie poród sn na pewno odpada) jednak jest ewidentnym przeciwwskazaniem do zalozenia szwu więc nawet jak ta szyjka zacznie się skracać to nic z tym nie zrobimy
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki. Jutro z domu Was ponadrabiam.
Tokarzynka, Talla, lena7, Liy88, stokrotka30 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Co do serów to gdzieś czytałami że jeśli w składzie jest napisane tylko mleko to musi być pasteryzowane.ja jem dużo parmezan u i jaliści czas temu miałam stracha bo przez 3 miesiące jadłam taki na ktorym jest napisane mleko niepasteryzowane.podobno jednak twarde sery są bezpieczne, mam nadzieje.ja troche zaczęłam kupować w Lumpku ciuszki, wiem że niektórzy mają z tym problem ale ja akurat kupuje. Muszę też zajrzeć do Lidia, nie wiem tylko co z rozmiarem bo tam jest 50/56 i 62/68.a te pieluszki to fobia cena? Nie bardzo się orientuje.
Zazdroszczę tym co czują ruchy ja jestem raczej szczupła i na początku 19 tc i nic nie czuję. .Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
kozamonia wrote:Rafaello, we wszystkich sklepach z artykułami dziecięcymi masz przewagę pościeli 100x135 nad tymi mniejszymi. Też nad tym myślałam co wybrać, ale wyczytałam że ta właśnie jest bardziej przyszłościowa
później od razu zmieniasz dziecku po paru dobrych latach na 140x200.
ok ok pościel, a kołdra? też 100x135? czy mniejsza 90x120?