Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Liy, pracuj nad mężem, efekt ossłuchania zadziała na pewno
P.S. mój mąż jest zachwycony Geraltem i Ragnarem
Kawka, buziaki dla mniejszej kawki super, że wszystko w porządku i że piękna po mamie uwielbiam lekarzy z poczuciem humoru, w ogóle ludzi z poczuciem humoru
Kuzka, a co lekarz rozpoznał u Ciebie? To zwykła biegunka czy jakiś wirus...
Smectę pamiętam, obrzydliwa ale piłam ją chyba na wymioty a nie na biegunkę...Liy88 lubi tę wiadomość
-
lilka1984 wrote:Marmi, Stasiomisia wymyslil moj maz, on ma talent do wymyslania przezwisk. Codziennie wymysla jakies nowe i to nie jedno a kilka i mnie tak nazywa. Wiekszosc jest tak absurdalna, ze po poludniu juz nie pamietamy co wymyslil rano. Jest kilka takich, ktore zostalo i co jakis czas sobie przypominamy, np dzis jestem Malutkim Princem Thomasem. Nie odnosi sie to do niczego i nic nie znaczy
lilka1984, Krakowianka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Rozpoznała? Stwierdziła, że skoro nie mam temperatury , wymiotów ani zwrotów głowy to zwykła biegunka .
Smectę pije się przy ostrej biegunce.
Zjadłam bułkę z cienką warstwą masła. Trudno . Umieram już z głodu.
Jeżeli nie przejdzie do jutra to do szpitala chyba pójdę ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 18:15
-
cześć dziewczyny. byłam dziś na pokazie urządzenia z prądem TENS do zmniejszania bóli porodowych. Czy któraś z was miała możliwość zastosowania tego w praktyce? z opowieści pani prowadzącej brzmi to fajnie choć jasno powiedziała że totalnie nie wyeliminuje bólu...
Cena spoko a laski ustawiały się po to w kolejce więc chyba warto się zastanowić
Co do ruchów maleństwa to wieczorem siedzę i patrzę na brzuch jak się wszystko w nim rusza - super uczucie;)
Gratuluję udanych wizyt - chyba dziewczynek i chłopców jest na forum prawie po równo co nie? miłego piątkuLiy88 lubi tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Kuzka, może ta bułka zadziała zbawiennie. W przypadku mojego męża tak było, męczył się biedak wczoraj niemiłosiernie, po południu na głodzie wciągnął taką bułkę z masłem i już było lepiej. Życzę, żeby Cię szybko puściło Bidulko
Lilka, Lena, mój mąż też z tych co sypią sytuacyjnymi dowcipami jak z rękawa. Z takimi nie można się nudzić
Kurier mnie dziś zrobił w bambuko, brutalnie zabijając moją dziecięcą radość. Wczoraj dostałam smsa, dziś maila, że będzie. Śledziłam status przesyłki od rana, krok po kroku i co się okazało? W 2 godziny po wydaniu przesyłki do doręczenia, rzekomo "ustalono późniejszy termin doręczenia przesyłki", po czym paczka wróciła na magazyn. Zadzwoniłam do kuriera, na infolinię, walczyłam o swoje, ale łóżeczka jak nie było, tak nie malena7 lubi tę wiadomość
-
lilka1984 wrote:Tez jestes dzis Malutkim Princem Thomasem?
Kurcze, Kuzka, współczuję..trzymam kciuki, żeby do rana wszystko przeszło.lilka1984, Krakowianka lubią tę wiadomość
sunset06 wrote:cześć dziewczyny. byłam dziś na pokazie urządzenia z prądem TENS do zmniejszania bóli porodowych. Czy któraś z was miała możliwość zastosowania tego w praktyce? z opowieści pani prowadzącej brzmi to fajnie choć jasno powiedziała że totalnie nie wyeliminuje bólu...
Cena spoko a laski ustawiały się po to w kolejce więc chyba warto się zastanowić
Co do ruchów maleństwa to wieczorem siedzę i patrzę na brzuch jak się wszystko w nim rusza - super uczucie;)
Gratuluję udanych wizyt - chyba dziewczynek i chłopców jest na forum prawie po równo co nie? miłego piątkuStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
sunset06 wrote:lena na targach w sklepie mama i ja w Gdańsku. Koszt 100-130 zł za wypożyczenie na 5tygodni.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Ja myślę że można się jakoś przygotować, stosując np joge itp, ale prawda jest taka, że tylko te co już rodziły wiedzą co nas czeka mam budowę po mamie, a ona wypluwała( podobno) swoje dzieci na porodówce, więc łudze się że u mnie też tak będzie
Tak, zamierzam rodzić na klinicznej..a Ty?Krakowianka lubi tę wiadomość
ja się skłaniam do wojewódzkiego byłam tam w zeszłym roku na laparo i znam tamte kąty;) moja mama też wspomina dobrze porody także może i dla mnie jest szansa;) a ćwiczę sporo bo mam problemy z kręgosłupem więc to jedyne co mnie ratuje. będzie co ma być06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Czarna, super wiadomości, duża panna
Lena, mój mąż oglada cytologie i mówi, że przy cytolizie sugeruje powtórzenie badania, bo ciężko wtedy dokonać dobrej i pewnej oceny.
Wy juz robicie pokoiki, kupujecie łóżeczka, a ja się jakoś nie mogę zebrać do tego. Pokoik na pewno będziemy robić dopiero za rok, bo doświadczenie z córką nas nauczyło, że pierwszy rok jedyne pomieszczenia w jakich przebywała to była nasza sypialnia (w nocy) i salon/taras (w dzień). Niemniej jakiś kącik w sypialni by wypadało zaaranżować.
I kuszą mnie leżaczki tiny love, te z budką i możliwością rozłożenia cslkiem na płasko. Tyle, ze dwa takie leżaczki to będzie 1000zł Powiem Wam, że to kupowanie wszystkiego razy dwa zaczyna mnie nieco przerażaćOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Super! Trzeba przyznać, że świetne są te leżaczki. Wyglądają dużo fajniej niż fisher price który miałam dla Olgi. W ogóle firma tiny love ma świetne rzeczy. Miałam od nich karuzelę i dwie książeczki interaktywne, świetne były. Oczywiście wydałam komuś i nie pamiętam nawet komu
kozamonia lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Cześć Mamusie! Poczytuje was regularnie od czerwca, ale jakoś nie miałam odwagi wkupić się w grupę;p Dziś już nie wytrzymałam. Matko, jak tu jest fajnie:D I ja muszę do Was dołączyć
Nasza historia nie jest jakoś mega skomplikowana. Walczyliśmy 5 lat. Ja jestem na granicy menopauzy (31 lat), a mąż wytwarza przeciwciała przeciw plemnikowe
Jesteśmy po 2,5 in vitro.
Pierwsze ( z jedna komórką, a potem z jednym zarodkiem) zakończyło się ciążą biochemiczną.
Drugie w połowie przerwaliśmy, bo nie miałam nawet pół jajeczka.
Trzecie (szczęśliwe) zakończyliśmy jednym szczęśliwym zarodeczkiem z jednej komórki jajowej
I tak jesteśmy już w 19 tc z synusiem w brzuszku, który mógłby już do mamusi zapukać
Co do imion...
Ja jestem nauczycielem i jest chyba tylko jedno imię, które mogę zaakceptować i nie kojarzy mi się z uczniem ( zazwyczaj widzę jakieś wady @_@ ). Nie wiem jak wy do tego podchodzicie, ale ja mogę wiele powiedzieć o dzieciach po ich imieniu i to za każdym razem się sprawdza. Dlatego jak na połówkowych potwierdzi się synuś to będzie Paweł (teraz jest naszym Heniutkiem- od Hani, która ewentualnie miała być )Krakowianka, Talla, Anne92, lena7, sunset06, Czarna_kawa, Liy88, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Kaloryferka, witaj Imię Paweł mi już zawsze będzie się dobrze kojarzyć, bo tak ma na imię nasz lekarz z kliniki, który wykonał szczęśliwy transferOlga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018