Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka,cieszę się,ze mimo wszystko zalecenia od doktorka są i sucharki na miarę najlepszego żarełka w mieście :) powolutku jedz te zapychacze i powinno być dobrze! Antosiowi powiedz,ze mama ma jelitowy szał i może się uspokoi :) włącz mu jakaś kołysankę dla niemowlaczkow,może się ulula :) super,za niedługo będziecie już w ramionach męża i na pewno samopoczucie się poprawi :))

Lilika1984,brawo dla Stasiomisia <3 gratuluje dobrych wieści :)))!!!

Aaaa,a tak w ogóle dziewczynki dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Kawy <3 hehe chyba to nie jest przypadek :))))!!!

kuzka, lilka1984, Liy88, marmi, Krakowianka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - wszystkiego naj z okazji twojego święta zatem! :P tylko nie szalej dziś z tą kawą za mocno, żebyś jutro nie miała Międzynarodowego Dnia Nadciśnienia :P

lilka1984, lena7 lubią tę wiadomość

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka- widzisz jak to czasami kobiete w ciąży łątwo zadowolić- zwykły sucharek, a jakby zjadła obiad za 50 zl ;) Mam andzieję, ze to wszystko co lekarz przepisał da rade i wydobrzejesz szybko! Tylko włąsnie wda- staraj się małymi łyczkami. Przy biegunce łatwo sie odwodnic.

Kawusia- w dzien kawy połówkowe- specjalny prezent dla Ciebie :) To później musisz obowiązkowo na dobra kawę gdzieś wstapić :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pozostale wizyty :) gratuluje dobrych wiesci mamusiom ktore juz dzis po stresie :)
    Ja dzis wstalam po 9 jak dla mnie to szok. W nocy przed 3 mialam koszmar. Jak sie z niego wybudzilam cala sie trzeslam i serce mi szybko bilo. Mala oczywiscie ruszala sie bo pewnie moj stres i lęk wyczuwala. Bardzo bylo mi jej szkoda. Glaskalam brzuszek i staralam sie jak najszybciej wyciszyc. Choc dlugo sie jeszcze balam. Dawno takiego koszmaru nie mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 12:13

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • kolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawunia, wszystkeigo naj z okazji Twojego święta :D :P i mocne cztery kciuki za wizytę!! :)

Miłego dnia dziewczyny, ja zaraz ruszam na spacer z piesełem. Czas się poruszać, bo ostatnio jestem wielorybem ;)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahaha,A88,popłakałam się ze śmiechu ;))) dzięki wielkie <3

Tokarzynka,święta prawda!!!Jesli będą dobre wieści to pójdę świętować przy dobrej kawie :)))

Paula,współczuje kochana takiego stresu po koszmarze,dobrze,ze uspokajałaś brzuszek i malutką,to dużo daje maluszkowi.

Czekam w klinice,jeszcze jedna pacjentka przede mną wiec na bank o czasie nie wejdę...hehe standardowo ;) ale za to się posmialam,bo już jakaś babeczka zrobiła awanturę drugiej o kolejkę...a jakiś ginek wyszedł i szeptem do pielęgniarki ,,Pani Marysiu na wszelki wypadek schowajmy wszystkie noże i widelce...'' ;D Ahahaha umarłam...mam nadzieje,ze to mój doktorek ;D

Liy88, Tokarzynka, Krakowianka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dostalam wynik cytologii.O co kaman?

"Rozmaz nadaje się do oceny ograniczonej z powodu: niezbyt czytelny z powodu znacznej cytolizy.
    BOZPOZNANIE
    Nie stwierdzono neoplazji śródnabłonkowej ani nowotworu złośliwego.
    INTERPRETACJ I WYNiK
    Obraz cytologiczny odpowiada grupie I wg systemu Papanicolaou."

Czy Waszym zdaniem bede musiala powtorzyc badanie? z tego co wyczytalam cytoliza powstala najprawdopodobnie ze zlego pobrania materialu :/
    Ale reszta wgl. dobrze? czy jedno wyklucza drugie?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grupa I – w rozmazie stwierdza się jedynie prawidłowe komórki nabłonka oraz niewielką ilość białych krwinek; taki wynik jest wskazaniem do wykonania kolejnego badania cytologicznego dopiero za rok;

Jak dla mnie masz wszystko ok, cytoliza może świadczyć że masz dużo pałeczek kwasu mlekowego, zdarza się też przy błędach laboratoryjnych i złym pobraniu. Ale jak ci wkleiłam wyżej wynik masz ok według I grupy. Gdyby zobaczyli coś innego to nie miałabyś I grupy tylko dalszą.

lena7 lubi tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopadł mnie ból gardła, charczę jak stary gruźlik:/ zastosowałam już miksturę o której pisałyście: czosnek+imbir+cytryna, na noc dodatkowy czosnek z mlekiem i miodem a ja czuję że jest co raz gorzej:/ RATUNKU!!!! znacie jakieś sposoby na to dziadostwo? :(

• marmi Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy, super chłopak Wam rośnie :) a przy jakim imieniu upiera się mąż, skoro tak bardzo nie chce się zgodzić na Radka? ;)

Gosia, dobra decyzja z tym zwolnieniem, a wkurzający szef niech sobie radzi sam. Doskonale Cię rozumiem :)

Paula, super brykę kupiliście Marysi :) Ja czekam na kuriera z łóżeczkiem - ma być dziś, aż zacieram rączki :)

Kuzka, biedulko, trzymaj się tam :( pij dużo, a jak poczujesz się nieco lepiej, to polecam banany, gorzką czekoladę i białą bułę z masłem.

Lilka, Stasiomiś <3 przeuroczo! Gratuluję udanej wizyty :) a za Twoją, Kawka, trzymam kciuki :)

My dziś z mężem ukołysaliśmy Olka myjąc okna. Teraz my leżymy i odpoczywamy, a on sobie podskakuje w brzuszku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 13:48

Paula., Liy88, Tokarzynka lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Dziewczyny dopadł mnie ból gardła, charczę jak stary gruźlik:/ zastosowałam już miksturę o której pisałyście: czosnek+imbir+cytryna, na noc dodatkowy czosnek z mlekiem i miodem a ja czuję że jest co raz gorzej:/ RATUNKU!!!! znacie jakieś sposoby na to dziadostwo? :(

Chyba ten sam wirus nas dopadl, dzis 2 noc sie meczylam z bolem gardla. Bylam wczoraj u lekarza i przepisal mi Glimbax do plukania i spray do gardla Argentin-t. Stosuje od wczoraj, poki co efektow brak, boli tak samo. Dzis plukalam jeszcze woda a sola i kupilam tabletki do ssania Prenalen. Boli jak bolalo. Lekarz powiedzial, ze poki nie ma goraczki innych lekowmi nie da.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, Stasiomisia wymyslil moj maz, on ma talent do wymyslania przezwisk. Codziennie wymysla jakies nowe i to nie jedno a kilka i mnie tak nazywa. Wiekszosc jest tak absurdalna, ze po poludniu juz nie pamietamy co wymyslil rano. Jest kilka takich, ktore zostalo i co jakis czas sobie przypominamy, np dzis jestem Malutkim Princem Thomasem. Nie odnosi sie to do niczego i nic nie znaczy :D

marmi lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach moja dopiero 23 października :)
    Dzisiaj od rana ogarniam mieszkanie sprzątanie pranie gotowanie i takie tam. Córcia ze mną w domu bo w przedszkolu wirus jakiś:\
    Nie mogę doczekać się jutrzejszego wyjazdu do teściowej i przejrzenia ubranek dla małej:) Mąż wymyślił imię Weronika albo Klaudia. Trochę czasu jeszcze mamy na decyzję:)

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi jemu widział się najbardziej Dominik albo Łukasz, które dla mnie odpadają :D
    Dominik kojarzy mi się trochę pierdołowato, wolę żeńską formę tego imienia, Łukasz jest mi w sumie obojętny, za to rodzina Daniela kategorycznie zakazuje tego imienia, bo już mają w rodzinie Łukasza, który jest łysym karkiem stojącym na bramkach w klubach :D
    W sobotę jak byliśmy u dziadków, to podczas burzy mózgów mój szanowny mąż stwierdził, że skoro nie może być Geralt, bo musiałby być jak już Gerardem, to ma być Ragnar. Zatem nic normalnego i nie złośliwego już raczej z jego ust nie padnie :) Za to jak mu tak "radziuję" to niby mówi, że nie ma mowy, ale powoli zaczyna to mówić z uśmiechem na ustach, więc może się przekona :)

a88, marmi, lena7, Krakowianka lubią tę wiadomość

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    Chyba ten sam wirus nas dopadl, dzis 2 noc sie meczylam z bolem gardla. Bylam wczoraj u lekarza i przepisal mi Glimbax do plukania i spray do gardla Argentin-t. Stosuje od wczoraj, poki co efektow brak, boli tak samo. Dzis plukalam jeszcze woda a sola i kupilam tabletki do ssania Prenalen. Boli jak bolalo. Lekarz powiedzial, ze poki nie ma goraczki innych lekowmi nie da.

Dzięki za podpowiedź, juz zamówiłam

Argentin-T i Prenalen syrop zamówiłam, ale chyba dopiero na wtorek będzie w aptece do odbioru:/

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie lecę zdawać relację z połówkowych :)))!!!

Jesteśmy całe,zdrowe i cudne <3 mała czarna waży 400 g i nadal nie lubi zdjęć buzi,ale...udało nam się z doktorkiem w końcu coś sfotografować :))) wszystkie parametry dobre,serduszko,przepływy,mózg :))) Na wstępnie po tym jak mnie przywotał zapytał czy to nie chłopczyk czasami w brzuszku siedzi, a jak powiedzialam,ze dziewczynka,to stwierdził,ze aż mu sie wierzyć nie chce,bo urody mi w ogóle nie odbiera ;p Ahahah W ogóle lekarz super!Bardzo polecam,bo zrobił mi tyle zdjęć,ze chyba mogę się nimi obwiązać jak szalikiem,a do tego jajcarz...opowiadał czy wiem dlaczego Rosjanie myśleli,ze zakończenie wojny było 9,a nie 8...bo byli tak pijani i niekumaci w czasie ogłoszenia końca wojny,ze wytrzeźwieli dopiero na drugi dzień ;D wiec trzęsłam się ze śmiechu na tym usg,a on mierzył wszystko i cykal foty ;D stwierdził,że córka zdrowa i piękna <3 wiec wyszłam jak na skrzydłach z tego gabinetu!!! Właśnie zjadam leczo i świętuje Międzynarodowy Dzień Kawy...kubkiem kawy <3 przesyłam ogrom pozytywnej energii <3 i dla wirtualnych cioci....tratatatata...mała czarna <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daeef303a37c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee3de1ec71c7.jpg

a88, Rafaello, KasjaK, Liy88, kolka, kuzka, Wasp, lena7, marmi, Asasa, sunset06, szwesta80, Anne92, kasiarzyna, Talla, Krakowianka, Wredotka, Paula., Tokarzynka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, cudowna malutka - i jak się słodko tuli do mamy.

To i ja się pochwale - mam nadzieje link zadziała - mój przystojniak wczoraj

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/964fe2ea2bbb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:30

Liy88, kolka, kuzka, lena7, Wasp, marmi, Asasa, Anne92, kasiarzyna, Krakowianka, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa super wieści <3 będzie cud dziewczyna :D

Ja za to oglądam torby do wózka i przepadłam...

http://tatata.pl/produkt/torba-z-akcesoriami-suite-satchel-6w1-olive-skip-hop

tu jest chyba najtaniej, a itak szału nie ma, ale strasznie mi się spodobała.
    Obawiam się, że w perspektywie zamiany swojej torebki na taką wózkoprzyjazną na dłuższy czas, ta zostanie moją spełnioną zachcianką :D

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie niby spokojne aniołki na tych zdjęciach, ciekawe jak nam dadzą popalić po drugiej stronie brzucha :D <3

marmi, Paula. lubią tę wiadomość

• kolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pozytywnych wieści :) :)
    Rafaello, mi aptekarka i lekarz potem polecił tantum verde do psikania. Że to juz takie bardziej przeciwzapalne a można. Może sobie poczytaj.
    Do tego jadlam codzień kanapki z czosnkiem, piłam herbatki z cytrynka, syrop z cebuli, płukałam gardło wodą z solą i ssałam prenalen gardło :) i przeszło. Także mam nadzieję że i Ciebie szybko puści :)
    Ja sobie ciuszkowe zakupki robie w ciuchlandach i wylapuje perełki :)

Talla lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ