Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Kaloryferka cieszę się, że odważyłaś się dołączyć
Ja tygodnie liczę od OM, w zależności od badania różnica z USG wynosi od 2 do 7 dni, więc trzymam się OM
Co do wyprawkowych zakupów, ja tam daję nam wszystkim rozgrzeszenie niezależnie od tygodnia ciąży ciąża to coś wspaniałego i mamy prawo cieszyć się i szykować na przyjście na świat naszych maleństw, szczególnie, że wszystkie jesteśmy już niemal w połowieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 22:19
Liy88 lubi tę wiadomość
-
sunset06 wrote:cześć dziewczyny. byłam dziś na pokazie urządzenia z prądem TENS do zmniejszania bóli porodowych. Czy któraś z was miała możliwość zastosowania tego w praktyce? z opowieści pani prowadzącej brzmi to fajnie choć jasno powiedziała że totalnie nie wyeliminuje bólu...
Cena spoko a laski ustawiały się po to w kolejce więc chyba warto się zastanowić
Co do ruchów maleństwa to wieczorem siedzę i patrzę na brzuch jak się wszystko w nim rusza - super uczucie;)
Gratuluję udanych wizyt - chyba dziewczynek i chłopców jest na forum prawie po równo co nie? miłego piątku
Normalnie cena tego urządzenia nie jest taka spoko, więc mnie zainteresowałaś. TENS ma wiele odmian, jest np. BURST który działa wyrzutowo, ogólnie jest to bezpieczny prąd i jedyny który może być stosowany u kobiet w ciąży i przy porodzie. Jak działa: odczuwasz przyjemne kojące ciepło, które rozchodzi ci się od miejsca przymocowania oraz jeśli dawka została ustawiona prawidłowo na dane schorzenie to możesz odczuwać przyjemność i rozluźnienie. Nie działa jak środek całkowicie zwalczający ból, ale skutecznie go łagodzi. Gdybym miała możliwość zastosowania, to bym go wybrała, da ci większy komfort i nie ma skutków ubocznych. Poniżej przykład takiego urządzenia do wykonywania TENS - zobaczcie ceny
https://sklep.astar.pl/aparaty-do-elektroterapii/12-etius-dwukanalowy-aparat-do-elektroterapii--5902270301489.html
oraz wersja bardzo okrojona
https://sklep.astar.pl/aparaty-do-elektroterapii/15-aparat-tens.htmlsunset06 lubi tę wiadomość
-
Cześć witam sie znowu po całym dniu włóczęgi . Miło przeczytać dobre wieści po wizytach gratuluje Mamuśki synusiow i córeczek no i oczywiście zazdraszczam fotogenicznych dzieci . Swoją droga to niesamowite, ze nasze szczęścia waza 400-500 g a takie szczegóły już widać na zdjęciach! Dobrej nocki
marmi, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Kaloryferka, ja licze ciaze od USG, wedlug USG jest tydzien mlodsza niz wedlug OM, ale termin porodu wyznaczyli mi wedlug USG wiec tego sie trzymam
Jomi tez kupuje ten leżaczek, ale po co przepłacać? Na OLX sa po 200-250zl a kolezanka upolowala nawet za 150! To jest rzecz, ktorej przecież nie trzeba kupowac nowej
Wszystkim gratuluje udanych wizyt! Ciesze się na kazdego zdrowego dzidziusia i napawa mnie to nadzieja, ze i u mnie w poniedziałek beda tylko takie dobre wiesciLiy88 lubi tę wiadomość
-
Właściwie u mnie różnica jest 3 dni, ale wiecie 19 tc to nie to samo co 20
Widziałam te leżaczki, bajeczne są, ale rzeczywiście fajnie byłoby upolować coś dobrego na OLX. Jak tak zliczam te wszystkie wydatki to sporo się tego nazbierało:) A najlepiej mieć koleżankę, co chce się czegoś "pozbyć" ;/Talla lubi tę wiadomość
-
Noooo ale na OLX mozna dostac wiele rzeczy w dobrych cenach, ja teraz jak nowka spiworek do fotelika znalazlam za stowke a nowy 200zl kosztuje. Kombinezoniki za 30zl, łóżeczka za grosze, naprawde jak sie tak popoluje to sie nagle okazuje, ze nie jest tak zle A te leżaczki sie nie maja jak zniszczyc, koleżanka kupila używany za 150zl i po co wydawac 500 za ten sam produkt? Jedynie wózek to juz jak kto woli no bo nowy jednak mamy na gwarancji jakby cos ske zepsuło.
Talla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo calym tygodniu lezenia wyszłam dziś z mężem na randkę.
Spacer, kolacja, wszysyko super, do momentu, aż wpadliśmy na genialny pomysł pójścia na "Botoks" na zakończenie wieczoru.
Absolutnie nie polecam przed porodem. Choć film jest sam w sobie strasznie słaby, to i tak po obejrzeniu boję się nawet myśleć o wizycie na porodowce. -
nick nieaktualny
-
a88 wystarczyły mi recenzje i trailer no i ze to Vega...Nie dziekuje, postoje Facet ma sklonnosci do przesady i pokazywania skrajności, ale widzialam ze poruszyl temat porodowek także to nie moze byc nic fajnego, nie chce sie tak nastawiac przed porodem.
Talla no widzisz! Za dwie koszule bardzo dobra cena, a tez nie ma co do szpitala brac jakiejs drogiej bo nie wiadomo w jakim stanie wroci -
Mój mąż małego ochrzcil Sciborem vel Sciborkiem uparł się na staropolskie imie i chyba ma nadzieję że naprawdę go tak nazwiemy. Ja zachorowała na na łóżeczko dostawne ale nowe chicco jest bardzo drogie. Używane też trzymają cenę a materaz chciałabym nowy. Teraz tak oglądam i jest sporo nowych innych firm mało znanych już w bardziej przystniej cenie np play & smile za 350 zł. Takie lozeczka mają też kółka i mozna je przestawić do innego pomieszczenia ale jak towyglada w praktyce nie mam pojęcia.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Sunset ja tez mam problemy z kregoslupem i jeszcze czesto dosc czuje kosc ogonowa. Ty chociaz cwiczysz, a ja len smierdzacy ;/..jakos to chyba bedzie bolu sie nie boje, boje sie tylko komplikacji przy porodzie..juz sie modle zeby wszystko sprawnie poszlo, na niczym mi tak nie zalezy jak na tym..
Dzieki Jomi kurcze wizyte mam za 3tyg, dopiero, cholera
Czesc Kaloryferka
To moze cos powiedz o imieniach Anna i Ewa..jestem ciekawa
Małam jeszcze kilka w zanadrzu, ale powli sie wykruszaja (moze na szczescie) na Marie moja kolezanka powiedziala ze lepiej nie, bo jej babcia mowiela ze wszystkie Marie maja ciezkie zycie
Fajne, fajne te lezaczki, tez uwazam ze lepiej kupic uzywane. Jomi Ty sie dobrze zastanow i lepiej pusc zurawia na olx
Talla ale ceny uuu..
Dzis pospalam do 5..uwazam ze jak na nasze mozliwosci nie jest zle
Miłego dniasunset06 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena7 ja też mam problemy z kręgosłupem ( 3 dyski wysunięte) i mimo, że siłownią wróciłam do "życia" to porodem się martwię. Chciałabym rodzić SN, a jak wyjdzie to zobaczymy.
Ania i Ewa. Z znam wiele Ań. Ostatnio mało polularne imię wśród dzieci. Te Anie, które znam są spokojne, koleżeńskie, często wrażliwe, ale nie dadzą sobie w kasze dmuchać. Są za to mega odpowiedzialne i często mocno przeżywają porażki. Potrafią być asertywne i mają taki instynkt " odczytywania ludzi". Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi? Ja tak nie potrafię, najczęsciej potrzebuję dużo czasu, by rozszyfrować daną osobę, a Anie które znam mają jakąś łatwość. O Ewach nie wiem nic. Znałam dwie i były przemiłe i mega inteligentne;)Liy88 lubi tę wiadomość
-
Ja wiem, że na olx można upolować taniej, ale jakoś nie umiem się przekonać przy pierwszym dziecku do używanych rzeczy a ciężko też o niektóre kolory tego leżaczka.
A rodzice też chętnie wyczekanej wnuczce prezent zrobią