Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze Marmi mówisz, też bym tak odpowiedziała! Na bezczelne pytania, są bezczelne odpowiedzi
Ludzie potrafią być niestety podli. Moja teściowa to bardzo dobra kobieta, ale mnie jej dobre rady też wkurzają..mam swój rozum i potrafię podejmować swoje decyzje i dokonywać swoich wyborów..dobra kobietka z niej ale czasem włącza mi się lekki agresor
Dziewczyny ja dziś zrobiłam iście niedzielny obiad! Zupę brukwiowa haha my ja uwielbiamy
Siedziałam i przerobialam właśnie zasłony z ikei, z 2h mi to zajęło, kregoslup mi zaraz ,odpadnie :'(Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
W życiu nie jadłam brukwi, nie mam pojęcia co to i jak smakuje
Ja dziś poszalałam po całotygodniowym kulinarnym lenistwie - będą polędwiczki z kurczaka w marnacie miodowo-sojowej, surówka z kiszonej kapusty i może (o ile mnie wena nie opuści) pieczone ziemniaczki z ziołami. Mąż cieszy się jak dziecko na "prawdziwy obiad" jak sam to nazwałLiy88, Anne92 lubią tę wiadomość
-
A wracając do jedzenia to zakupiłam dziś wagę ale pomimo tego całego żarcia waga moja ani drgnie...mam nadzieję że chociaż dzidzia przybiera ile trzeba...
Czas na deserek - zrobiłam karpatkę z malinami mniam;)
Poczyniłam też zakupy ciuszkowe w sklepie kiabi i coś co u nich opisane jest dla dziecka 3 miesięcznego to w lidlu jest dla 0-2...a 50-56 jest większe w lidlu niż 56-62 w kiabi także warto sprawdzać rozmiary bardziej na oko niż to jak je opisali na metce;)Liy88, marmi, Basik83 lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
sunset06 - teraz to przegięłaś, będzie mi się śniła ta karpatka
Odnośnie rozmiarówki - kupiłam w necie m.in. półśpiochy firmy Makoma - i ich 56 to raczej 50 innych firm (np. Pinokio, H&M). W ogóle doszłam do wniosku, że jednak strasznie mało mam tych ciuszków kupionych Trzeba poszalećsunset06 lubi tę wiadomość
-
dobrze was rozumiem bo jest pyszna i nie mogę przestać jeść ale to co się z nią wczoraj narobiłam to moje;) byłam blisko wywalenia wszystkiego do kosza - dziś się cieszę że się opanowałam;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Co do dostawania rzeczy.. Mój brat ma 3 dzieci, najmłodsze ma 1.5 roku, chłopczyk, u nas będzie dziewczynka. Za każdym razem jak jesteśmy u brata moja bratowa rzuca do niego tekstem trzeba zapytać sie czy ta weźmie łóżeczko czy ta chce ta karuzele, ciuszki itp. Nam nie zaproponowała nic, wszystko wydaje obcym.. Mają też córeczkę na dniach bedzie miała 6 latek, moja kochana chrześnica. Bardzo dbałam o nią, jedną jedyną chrześnice mam nie szczędziłam pieniędzy na nią. I co teraz robi moja bratowa.. Sprzedaje bądź juz sprzedała wszystkie prezenty jakie ode mnie dostała.. Nie ma już fotelika do karmienia, różowego konika na biegunach, rowerka.. Dziewczyna jest złośliwa, przemawia za nią zazdrość bo nas stać na troche więcej rzeczy..Ale o nic jej się nie będziemy prosić. Wyprawkę od A do Z kupimy sami. Jedynie łóżeczko dostaniemy od siostry męża po dzieciach które maja... 15 i 10 lat
I wielki szacun dla dziewczyn co potrafią wyszukać fajne ciuszki w "lumpkach". Ja w tygodniu byłam i dosłownie 2 min i opuściłam sklep. Po prostu nie potrafię się odnaleźć w takim sklepie -
Mam pytanie do dziewczyn co biorą zastrzyki Clexane...Macie zrosty? Podskórne górki? w jakim czasie Wam znikają? Metody żeby szybciej znikały? Ostatnio po każdym zastrzyku tworzą mi sie nowe... powoli brakuję miejsca do wstrzykiwania, a w udo bym nie chciała.. 2x trafiłam na miejsce gdzie zrost był, krew lała sie strumieniem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 18:12
-
Złote rady rodziny... U mnie znowu szykuje się wesele końcem listopada, wyjazdowe 130 km od nas. I mówiłam teściom, że sobie to przemyślałam i może mój pojedzie, ale ja się nie wybiorę, bo to już będzie dość wysoka ciąża. Nie chcę ryzykować, bo to kawał drogi i nie ma jak stamtąd mnie gdziekolwiek ulokować (idziemy na wesele do przyjaciółki męża dwa tygodnie wcześniej, ale mamy nocleg w tym samym miejscu i do domu 20 km). No i otworzyłam puszkę Pandory... Że to rodzina i że ciotka Grażyna to się na ich weselu bawiła dzień przed porodem... Nie przegadają mnie w tej kwestii, dobro dziecka jest priorytetem i mogą stawać na głowie a ja będę nieugięta
Jeśli chodzi o ubranka to cośtam odkupię od dziewczyny, która sprzedaje mi łóżeczko, ma dwie córki, ale trochę ubranek unisex a tak to poluję i nawet nienajgorzej mi to wychodzi Szwagierka mi chciała dać ciuchy po synu swojej siostry, ale nasza relacja jest dość specyficzna i pełna napięć więc grzecznie odmówię dla swojego komfortumały książę
-
Karpatka moje ulubione ciasto, niestety nie umiem robić i nie mam motywacji żeby się nauczyć bo mąż nie je ciast z masami..Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
lena198808 wrote:Mam pytanie do dziewczyn co biorą zastrzyki Clexane...Macie zrosty? Podskórne górki? w jakim czasie Wam znikają? Metody żeby szybciej znikały? Ostatnio po każdym zastrzyku tworzą mi sie nowe... powoli brakuję miejsca do wstrzykiwania, a w udo bym nie chciała.. 2x trafiłam na miejsce gdzie zrost był, krew lała sie strumieniem...
lena198808 lubi tę wiadomość
-
Nie pojechałabym też na wesele bez noclegu, byłam 2 tyg temu i przed północą poszliśmy spać.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Cześć dziewczyny. Ja bylam na weselu na początku września i już od tej pory nigdzie się nie ruszam. Stwierdziłam, że nie ma co ryzykować. M mnie nawet na cmentarz nie chce puścić 1 listopada haha
Mam pytanko: mam do wykorzystania kupony na kilka sklepów internetowych z ciuszkami m.in. pinokio. Chciałam zapytać, czy mialyscie juz do czynienia z tym sklepem? Jaka jest jakość materiałów?
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
A ja dzisiaj zaczynam 24 tydzień i wczoraj goląc nogi doszłam do wniosku, że chyba powoli nadchodzi ten czas, że trzeba będzie prosić męża o pomoc.
Jak z prawą noga nie było problemów, bo jestem praworęczna tak z lewą się nagimnastykowałam.
Poza tym z dnia na dzień przestałam mieścić się w kurtkę jesienną.Lupusowa, kuzka lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc