X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Wprowadziłaś mnie teraz w kompleksy, moja fasolka w 6 tyg miała tylko 2,90 mm ;)

Ja chodzę do luxmedu na dominikański do A.Pajtasz, wg mnie dobry lekarz choć trochę oschły.

Męża mam wysokiego to może po nim już większy :P

Tak sobie czytam o tych lekarzach i chyba się przejdę do M.Elias - ma dobre opinie.
    Ja już wiem że po tym naszym magiku dzięki któremu się udało (i jestem mu bardzo wdzięczna) wiem że jednak potrzebuje kogoś z kim da się "pogadać" ;)

Ja biorę tylko kwas foliowy i duphaston żadnych innych - lekarz tez nic nie polecał jak się pytałam czy coś jeszcze mam brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde klikam, żeby sprawdzić to badanie i mnie cofa do logowania. Nie wiem czy to kwestia tego, ze jeszcze nie ma wyniku? :/

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje że moje rówieśniczki ciążowe ( w tym inffinito) się źle czują i nie mają sił aby aktywnie uczestniczyć na forum :(

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witamin na dzień dobry dostałam wit d3 , jod, kwas foliowy i kwasy dha

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Dziewczyny, bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?

Ja biorę PREGNA PLUS.
    Lekarka mi tak zaleciła. Brałam ją jeszcze przed ciążą aby wzmocnić organizm. Zawiera kwas foliowy i kwasy DHA. Jest przeznaczony dla kobiet planujących ciążę, będących w ciąży i dla karmiących.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos supli ciazowych ja biore prenatal uno

• marmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicius, super wiesci, oby wiecej takich :)

Ja zaczelam brac Femibion Natal 1, troche na wlasna reke, jeszcze przed pierwsza wizyta, ale moja pani gin stwierdzila, ze moglby miec wiecej jodu (wyszlo mi TSH 2,55), wiec z jej polecenia biore Pregne Plus - zawiera tylko te 5 najwazniejszych dla prawidlowego rozwoju ciazy skladnikow.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Kurde klikam, żeby sprawdzić to badanie i mnie cofa do logowania. Nie wiem czy to kwestia tego, ze jeszcze nie ma wyniku? :/

Nie ma wyników, poczekaj jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    Nie ma wyników, poczekaj jeszcze
    Oki dzięki za odpowiedz :)

• Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Alstro38 kiedy masz wizytę?

5 lipca , ale pierwszą mam już za sobą 14.06 , ponieważ ja byłam w trakcie badań po ostatnim poronieniu i moja ginka chciała mnie widzieć natychmiast żeby mnie "zabezpieczyć" , ale jedzie na urlop więc następna wizyta dopiero w licu. . . .

Ale czy ja wytrzymam?

• marmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz wytrzymac Alstro :)
    Trzeba sie pozytywnie nastawic i byc dobrej mysli. Widac, ze trafilas na dobrego lekarza. Zna Ciebie, Twoja historie, dmucha na zimno :)

Alstro38 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    dziwne że nawet Cię nie zbadała

wiem, też trochę mnie to zmartwiło. Ale wiesz, to nie ejst mój gin prowadzący - mój jest do środy na urlopie - więc zleciła tylko betę, prog i tsh. Z wynikami mam w czwartek się stawić juz u swojego doktorka to mam nadzieję mnie zbada...

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciak - gratulacje wizyty.
    Marmi no i ja mam tak samo, co chwilę sobie w pracy podglądam forum, to już nie to skupienie co przed świadomością, że już jest ciąża :)

A co do witamin to właśnie się zastanawiam, bo mi lekarz też powiedział, żeby nie brać witamin tylko jeść owoce.
    Zapytam na kolejnej wizycie w poniedziałek u mojej lekarki, która pomogła mi zajść.
    Ja biorę kwas foliowy na receptę, wit D, dupka, luteinę no i metfominę, z której schodzę stopniowo z dawki. No i rano euthyrox 50 ze względu na tarczycę.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion Natal 1 i MUMOMEGA (omega-3 DHA i omega-6 ) - podobno to jest niezastąpiony suplement w pierwszych tyg. ciąży, pomaga się prawidłowo dzielić komórkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:02

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę Femibion classic i nie wiem czy to prawda ale kiedyś czytałam że on działa na mdłości. Ja ich jeszcze nie mam i czuję się dobrze, zobaczymy dalej :) brałam go już w trakcie starań i ogólnie jest bardzo polecany.

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę Elevit gdyż takie zalecenie mam od endokrynologa jako jedyny jest bez jodu podobno nie mogę go brać a wiem ze jest bardzo potrzebny dla rozwijającego się dziecka mam nadzieję że jego brak nie wpłynie na małego Kropeczka .. może sól jodowana wystarczy mam nadzieję

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    To cieszę się bardzo że wszystko ok, u mnie też już mniejsze to plamienie .
    A w którym jesteś tygodniu bo z Twojego suwaczka to za dużo liczenia :-)
    Jestem z terminu od okresu w 6t6d a z usg ciąża jest młodsza o 5 dni wiec nawet nie wiem który brać pod uwagę :)
    Ale mi się chce spać ledwo wstanę z łóżka a już nie mam siły i ziewam czy Wy też tak macie?

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajaca000 wrote:
    Jestem z terminu od okresu w 6t6d a z usg ciąża jest młodsza o 5 dni wiec nawet nie wiem który brać pod uwagę :)
    Ale mi się chce spać ledwo wstanę z łóżka a już nie mam siły i ziewam czy Wy też tak macie?

JA od okresu jestem w 6t6d a wg usg 7t 2d. Mam krótkie cykle a suwaczki niestety tego nie uwzględniają. Więc mam suwaczek według OM mimo, że ciąża jest 3 dni starsza.

Powiem wam dziewczyny, że strasznie boję się czwartku. Że się okażę, że serduszko przestało bić i będzie powtórka z rozrywki.

Jutro idę na badania krwi i zastanawiam się czy jest sens robić kolejną betę.
    Przy poprzedniej ciąży po becie wiedziałam, że coś jest nie tak jeszcze przed USG. Teraz najzwyczajniej w świecie boję się wyniku.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    JA od okresu jestem w 6t6d a wg usg 7t 2d. Mam krótkie cykle a suwaczki niestety tego nie uwzględniają. Więc mam suwaczek według OM mimo, że ciąża jest 3 dni starsza.

Powiem wam dziewczyny, że strasznie boję się czwartku. Że się okażę, że serduszko przestało bić i będzie powtórka z rozrywki.

Jutro idę na badania krwi i zastanawiam się czy jest sens robić kolejną betę.
    Przy poprzedniej ciąży po becie wiedziałam, że coś jest nie tak jeszcze przed USG. Teraz najzwyczajniej w świecie boję się wyniku.

Kochana będzie dobrze, uwolnij się od przeszłości. To moja też pierwsza i bardzo wyczekana ciąża... też się boje... jeszcze czekam na betę... nie mówiąc juz o serduszku etc... Ale musimy być dobrej myśli!

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety, są prawidłowe :)
    125572,34 mIu/ml <3

a88, Alstro38, szwesta80, Kiciak, kolka, kuzka lubią tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj