X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Wprowadziłaś mnie teraz w kompleksy, moja fasolka w 6 tyg miała tylko 2,90 mm ;)

Ja chodzę do luxmedu na dominikański do A.Pajtasz, wg mnie dobry lekarz choć trochę oschły.

Męża mam wysokiego to może po nim już większy :P

Tak sobie czytam o tych lekarzach i chyba się przejdę do M.Elias - ma dobre opinie.
    Ja już wiem że po tym naszym magiku dzięki któremu się udało (i jestem mu bardzo wdzięczna) wiem że jednak potrzebuje kogoś z kim da się "pogadać" ;)

Ja biorę tylko kwas foliowy i duphaston żadnych innych - lekarz tez nic nie polecał jak się pytałam czy coś jeszcze mam brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde klikam, żeby sprawdzić to badanie i mnie cofa do logowania. Nie wiem czy to kwestia tego, ze jeszcze nie ma wyniku? :/

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje że moje rówieśniczki ciążowe ( w tym inffinito) się źle czują i nie mają sił aby aktywnie uczestniczyć na forum :(

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witamin na dzień dobry dostałam wit d3 , jod, kwas foliowy i kwasy dha

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Dziewczyny, bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?

Ja biorę PREGNA PLUS.
    Lekarka mi tak zaleciła. Brałam ją jeszcze przed ciążą aby wzmocnić organizm. Zawiera kwas foliowy i kwasy DHA. Jest przeznaczony dla kobiet planujących ciążę, będących w ciąży i dla karmiących.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos supli ciazowych ja biore prenatal uno

• marmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicius, super wiesci, oby wiecej takich :)

Ja zaczelam brac Femibion Natal 1, troche na wlasna reke, jeszcze przed pierwsza wizyta, ale moja pani gin stwierdzila, ze moglby miec wiecej jodu (wyszlo mi TSH 2,55), wiec z jej polecenia biore Pregne Plus - zawiera tylko te 5 najwazniejszych dla prawidlowego rozwoju ciazy skladnikow.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Kurde klikam, żeby sprawdzić to badanie i mnie cofa do logowania. Nie wiem czy to kwestia tego, ze jeszcze nie ma wyniku? :/

Nie ma wyników, poczekaj jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    Nie ma wyników, poczekaj jeszcze
    Oki dzięki za odpowiedz :)

• Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Alstro38 kiedy masz wizytę?

5 lipca , ale pierwszą mam już za sobą 14.06 , ponieważ ja byłam w trakcie badań po ostatnim poronieniu i moja ginka chciała mnie widzieć natychmiast żeby mnie "zabezpieczyć" , ale jedzie na urlop więc następna wizyta dopiero w licu. . . .

Ale czy ja wytrzymam?

• marmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz wytrzymac Alstro :)
    Trzeba sie pozytywnie nastawic i byc dobrej mysli. Widac, ze trafilas na dobrego lekarza. Zna Ciebie, Twoja historie, dmucha na zimno :)

Alstro38 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    dziwne że nawet Cię nie zbadała

wiem, też trochę mnie to zmartwiło. Ale wiesz, to nie ejst mój gin prowadzący - mój jest do środy na urlopie - więc zleciła tylko betę, prog i tsh. Z wynikami mam w czwartek się stawić juz u swojego doktorka to mam nadzieję mnie zbada...

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciak - gratulacje wizyty.
    Marmi no i ja mam tak samo, co chwilę sobie w pracy podglądam forum, to już nie to skupienie co przed świadomością, że już jest ciąża :)

A co do witamin to właśnie się zastanawiam, bo mi lekarz też powiedział, żeby nie brać witamin tylko jeść owoce.
    Zapytam na kolejnej wizycie w poniedziałek u mojej lekarki, która pomogła mi zajść.
    Ja biorę kwas foliowy na receptę, wit D, dupka, luteinę no i metfominę, z której schodzę stopniowo z dawki. No i rano euthyrox 50 ze względu na tarczycę.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion Natal 1 i MUMOMEGA (omega-3 DHA i omega-6 ) - podobno to jest niezastąpiony suplement w pierwszych tyg. ciąży, pomaga się prawidłowo dzielić komórkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:02

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę Femibion classic i nie wiem czy to prawda ale kiedyś czytałam że on działa na mdłości. Ja ich jeszcze nie mam i czuję się dobrze, zobaczymy dalej :) brałam go już w trakcie starań i ogólnie jest bardzo polecany.

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę Elevit gdyż takie zalecenie mam od endokrynologa jako jedyny jest bez jodu podobno nie mogę go brać a wiem ze jest bardzo potrzebny dla rozwijającego się dziecka mam nadzieję że jego brak nie wpłynie na małego Kropeczka .. może sól jodowana wystarczy mam nadzieję

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    To cieszę się bardzo że wszystko ok, u mnie też już mniejsze to plamienie .
    A w którym jesteś tygodniu bo z Twojego suwaczka to za dużo liczenia :-)
    Jestem z terminu od okresu w 6t6d a z usg ciąża jest młodsza o 5 dni wiec nawet nie wiem który brać pod uwagę :)
    Ale mi się chce spać ledwo wstanę z łóżka a już nie mam siły i ziewam czy Wy też tak macie?

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajaca000 wrote:
    Jestem z terminu od okresu w 6t6d a z usg ciąża jest młodsza o 5 dni wiec nawet nie wiem który brać pod uwagę :)
    Ale mi się chce spać ledwo wstanę z łóżka a już nie mam siły i ziewam czy Wy też tak macie?

JA od okresu jestem w 6t6d a wg usg 7t 2d. Mam krótkie cykle a suwaczki niestety tego nie uwzględniają. Więc mam suwaczek według OM mimo, że ciąża jest 3 dni starsza.

Powiem wam dziewczyny, że strasznie boję się czwartku. Że się okażę, że serduszko przestało bić i będzie powtórka z rozrywki.

Jutro idę na badania krwi i zastanawiam się czy jest sens robić kolejną betę.
    Przy poprzedniej ciąży po becie wiedziałam, że coś jest nie tak jeszcze przed USG. Teraz najzwyczajniej w świecie boję się wyniku.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    JA od okresu jestem w 6t6d a wg usg 7t 2d. Mam krótkie cykle a suwaczki niestety tego nie uwzględniają. Więc mam suwaczek według OM mimo, że ciąża jest 3 dni starsza.

Powiem wam dziewczyny, że strasznie boję się czwartku. Że się okażę, że serduszko przestało bić i będzie powtórka z rozrywki.

Jutro idę na badania krwi i zastanawiam się czy jest sens robić kolejną betę.
    Przy poprzedniej ciąży po becie wiedziałam, że coś jest nie tak jeszcze przed USG. Teraz najzwyczajniej w świecie boję się wyniku.

Kochana będzie dobrze, uwolnij się od przeszłości. To moja też pierwsza i bardzo wyczekana ciąża... też się boje... jeszcze czekam na betę... nie mówiąc juz o serduszku etc... Ale musimy być dobrej myśli!

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety, są prawidłowe :)
    125572,34 mIu/ml <3

a88, Alstro38, szwesta80, Kiciak, kolka, kuzka lubią tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ