Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nusiaczek20 wrote:Wprowadziłaś mnie teraz w kompleksy, moja fasolka w 6 tyg miała tylko 2,90 mm
Ja chodzę do luxmedu na dominikański do A.Pajtasz, wg mnie dobry lekarz choć trochę oschły.
Męża mam wysokiego to może po nim już większy
Tak sobie czytam o tych lekarzach i chyba się przejdę do M.Elias - ma dobre opinie.
Ja już wiem że po tym naszym magiku dzięki któremu się udało (i jestem mu bardzo wdzięczna) wiem że jednak potrzebuje kogoś z kim da się "pogadać"
Ja biorę tylko kwas foliowy i duphaston żadnych innych - lekarz tez nic nie polecał jak się pytałam czy coś jeszcze mam brać.
-
nick nieaktualny
-
kolka wrote:Dziewczyny, bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?
Ja biorę PREGNA PLUS.
Lekarka mi tak zaleciła. Brałam ją jeszcze przed ciążą aby wzmocnić organizm. Zawiera kwas foliowy i kwasy DHA. Jest przeznaczony dla kobiet planujących ciążę, będących w ciąży i dla karmiących.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualny
-
Kicius, super wiesci, oby wiecej takich
Ja zaczelam brac Femibion Natal 1, troche na wlasna reke, jeszcze przed pierwsza wizyta, ale moja pani gin stwierdzila, ze moglby miec wiecej jodu (wyszlo mi TSH 2,55), wiec z jej polecenia biore Pregne Plus - zawiera tylko te 5 najwazniejszych dla prawidlowego rozwoju ciazy skladnikow. -
nick nieaktualny
-
nusiaczek20 wrote:Alstro38 kiedy masz wizytę?
5 lipca , ale pierwszą mam już za sobą 14.06 , ponieważ ja byłam w trakcie badań po ostatnim poronieniu i moja ginka chciała mnie widzieć natychmiast żeby mnie "zabezpieczyć" , ale jedzie na urlop więc następna wizyta dopiero w licu. . . .
Ale czy ja wytrzymam? -
katiuszaa wrote:dziwne że nawet Cię nie zbadała
wiem, też trochę mnie to zmartwiło. Ale wiesz, to nie ejst mój gin prowadzący - mój jest do środy na urlopie - więc zleciła tylko betę, prog i tsh. Z wynikami mam w czwartek się stawić juz u swojego doktorka to mam nadzieję mnie zbada...
-
Kiciak - gratulacje wizyty.
Marmi no i ja mam tak samo, co chwilę sobie w pracy podglądam forum, to już nie to skupienie co przed świadomością, że już jest ciąża
A co do witamin to właśnie się zastanawiam, bo mi lekarz też powiedział, żeby nie brać witamin tylko jeść owoce.
Zapytam na kolejnej wizycie w poniedziałek u mojej lekarki, która pomogła mi zajść.
Ja biorę kwas foliowy na receptę, wit D, dupka, luteinę no i metfominę, z której schodzę stopniowo z dawki. No i rano euthyrox 50 ze względu na tarczycę.
starania od 2015 roku
-
A ja biorę Femibion classic i nie wiem czy to prawda ale kiedyś czytałam że on działa na mdłości. Ja ich jeszcze nie mam i czuję się dobrze, zobaczymy dalej brałam go już w trakcie starań i ogólnie jest bardzo polecany.
-
A ja biorę Elevit gdyż takie zalecenie mam od endokrynologa jako jedyny jest bez jodu podobno nie mogę go brać a wiem ze jest bardzo potrzebny dla rozwijającego się dziecka mam nadzieję że jego brak nie wpłynie na małego Kropeczka .. może sól jodowana wystarczy mam nadzieję
-
Alstro38 wrote:To cieszę się bardzo że wszystko ok, u mnie też już mniejsze to plamienie .
A w którym jesteś tygodniu bo z Twojego suwaczka to za dużo liczenia
Ale mi się chce spać ledwo wstanę z łóżka a już nie mam siły i ziewam czy Wy też tak macie? -
czekajaca000 wrote:Jestem z terminu od okresu w 6t6d a z usg ciąża jest młodsza o 5 dni wiec nawet nie wiem który brać pod uwagę
Ale mi się chce spać ledwo wstanę z łóżka a już nie mam siły i ziewam czy Wy też tak macie?
JA od okresu jestem w 6t6d a wg usg 7t 2d. Mam krótkie cykle a suwaczki niestety tego nie uwzględniają. Więc mam suwaczek według OM mimo, że ciąża jest 3 dni starsza.
Powiem wam dziewczyny, że strasznie boję się czwartku. Że się okażę, że serduszko przestało bić i będzie powtórka z rozrywki.
Jutro idę na badania krwi i zastanawiam się czy jest sens robić kolejną betę.
Przy poprzedniej ciąży po becie wiedziałam, że coś jest nie tak jeszcze przed USG. Teraz najzwyczajniej w świecie boję się wyniku.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
szwesta80 wrote:JA od okresu jestem w 6t6d a wg usg 7t 2d. Mam krótkie cykle a suwaczki niestety tego nie uwzględniają. Więc mam suwaczek według OM mimo, że ciąża jest 3 dni starsza.
Powiem wam dziewczyny, że strasznie boję się czwartku. Że się okażę, że serduszko przestało bić i będzie powtórka z rozrywki.
Jutro idę na badania krwi i zastanawiam się czy jest sens robić kolejną betę.
Przy poprzedniej ciąży po becie wiedziałam, że coś jest nie tak jeszcze przed USG. Teraz najzwyczajniej w świecie boję się wyniku.
Kochana będzie dobrze, uwolnij się od przeszłości. To moja też pierwsza i bardzo wyczekana ciąża... też się boje... jeszcze czekam na betę... nie mówiąc juz o serduszku etc... Ale musimy być dobrej myśli! -
nick nieaktualny