Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się nieśmiało. Obecnie 6t4d. Ciąża z in vitro, 24 maja miałam transfer naszych 2 ostatnich zarodków i na wizycie w ubiegły wtorek były 2 pęcherzyki (jeden sporo mniejszy od drugiego, więc nie można wykluczyć zespołu znikającego bliźniaka). Niestety od początku zdarzają mi się lekkie krwawienia, po nich plamienia. Na usg nie widać żadnego powodu do niepokoju, więc póki co mam jak najwięcej leżeć i oszczędzać się. Leków biorę całe garści. W najbliższy czwartek kolejna wizyta.
w domu mam już 4-letnią córcię.
Gratuluję wszystkich pięknych bet, pęcherzyków i serduszek. Dbajcie o siebie dziewczynya88, kolka, kozamonia, sunset06, ana167 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Witam się nieśmiało. Obecnie 6t4d. Ciąża z in vitro, 24 maja miałam transfer naszych 2 ostatnich zarodków i na wizycie w ubiegły wtorek były 2 pęcherzyki (jeden sporo mniejszy od drugiego, więc nie można wykluczyć zespołu znikającego bliźniaka). Niestety od początku zdarzają mi się lekkie krwawienia, po nich plamienia. Na usg nie widać żadnego powodu do niepokoju, więc póki co mam jak najwięcej leżeć i oszczędzać się. Leków biorę całe garści. W najbliższy czwartek kolejna wizyta.
w domu mam już 4-letnią córcię.
Gratuluję wszystkich pięknych bet, pęcherzyków i serduszek. Dbajcie o siebie dziewczyny
Witaj wśród lutowekczekajaca000, jomi81 lubią tę wiadomość
-
Witajcie. W domu zmienię zdjęcie. Sam tez juz nie ogarniam wszystkich. Szkoda ze pierwszy wpis jest nieaktualizowany. Byłoby łatwiej.
U mnie w domu 9 i 6latek
A dziś odebrałam hcg (nie betahcg tylko hcg podobno jest wctym jakas różnica ) i wynik 170 brak ciąży to mniej niż 4. Czyli jest ok (jest ok? Uspokoicie mnie?)
Ostatnia miesiaczka 21 maja. Dziś 4tyg i 2 dni kiedy iść do ginekologa? Czy jak pójdę 30.06 to będzie ok? Będzie juz coś widać?
Trzecia ciąża a czuje się zagubionaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 14:55
-
szwesta80 - grunt to pozytywne myślenie na pewno będzie dobrze jeśli tak sobie będziesz powtarzała. Czytałam ostatnio świetną książkę pt "potęGa podświadomości " wystarczy przed snem na pół jawie pół śnie wyobrazić sobie jakąś sytuację ze np lekarz na badaniu usg mówi do ciebie ze ciąża pięknie się rozwija, serduszko bije , dziecko zdrowe itp i iść spać. Podobno ze podświadomość wymusi taką sytuację w rzeczywistości trochę śmieszne ale warto spróbować może coś w tym jest
-
nick nieaktualny
-
TrzeciMotylek wrote:Witajcie. W domu zmienię zdjęcie. Sam tez juz nie ogarniam wszystkich. Szkoda ze pierwszy wpis jest nieaktualizowany. Byłoby łatwiej.
U mnie w domu 9 i 6latek
A dziś odebrałam hcg (nie betahcg tylko hcg podobno jest wctym jakas różnica ) i wynik 170 brak ciąży to mniej niż 4. Czyli jest ok (jest ok? Uspokoicie mnie?)
Ostatnia miesiaczka 21 maja. Dziś 4tyg i 2 dni kiedy iść do ginekologa? Czy jak pójdę 30.06 to będzie ok? Będzie juz coś widać?
Trzecia ciąża a czuje się zagubiona
Hej TrzeciMotylek. To mamy dokładnie taki sam tajming ! Też ostatnia @ 21 maja u mnie. Test w sobotę bardzo pozytywny i w 1 sekundę. Dziś robiłam betę... zobaczymy co mi pokaże wynik. W razie co też jestem 4t2d -
TrzeciMotylek wrote:Witajcie. W domu zmienię zdjęcie. Sam tez juz nie ogarniam wszystkich. Szkoda ze pierwszy wpis jest nieaktualizowany. Byłoby łatwiej.
U mnie w domu 9 i 6latek
Motylku, gratulacje
Jomi rowniez witaj
Motylku, jesli poczekasz jeszcze tydzien od tego 30.06, to przy odrobinie szczescia uslyszysz juz serduszko
Wczesniej moze, ale nie musi, byc widac pecherzyk, albo nawet zarodek - zalezy, kiedy byla owulacja
Ja bylam na pierwszej wizycie bardzo wczesnie i po prostu nie mialam usg, ale co wypytalam, to moje i od razu dostalam skierowanie na wszelkie niezbedne badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 15:25
-
Hej dziewczyny!
Dołączę i ja, jeśli mogę
W sobotę druga wyraźna kreska na teście, dzisiaj byłam na becie i progesteronie - czekam na wyniki. Termin na 23 lutego. Byłam tu już wcześniej na październikowych 2015 (mam syna 20 miesięcznego) skąd mam fajne znajomości więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie
Na wizytę umówiona jestem na 17 lipca.
Wszystkim nudnych ciąż i pięknie bijących serduszek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 15:59
Alstro38 lubi tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Hej dziewczyny!
Dołączę i ja, jeśli mogę
W sobotę druga wyraźna kreska na teście, dzisiaj byłam na becie i progesteronie - czekam na wyniki. Termin na 23 lutego. Byłam tu już wcześniej na październikowych 2015 (mam syna 20 miesięcznego) skąd mam fajne znajomości więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie
Na wizytę umówiona jestem na 17 lipca.
Wszystkim nudnych ciąży i pięknie bijących serduszek!
Też czekam na betę,d ziś będe miała. Dawaj znaka jak wyniki, też napisze swoje ja mam termin na 25.02Wredotka lubi tę wiadomość
-
jomi81, TrzeciMotylek i Wredotka witajcie wśród lutówek!
gratulacje ciąż, trzymamy kciuki za bety i przyszłe wizyty
Fajnie, że nas tu tak dużo, więcej osób do trzymania kciuków i wspierania się nawzajemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 15:29
Alstro38, Wredotka lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
nick nieaktualnyNowym Koleżankom, które jeszcze się nie dokopały, przesyłam link do tabelki z naszą listą.
Możecie tam powiedzieć nam trochę więcej o Was i o Waszych ciążach, a także dowiedzieć się o naszych
Lutówki 2018Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 16:15
Alstro38, Wredotka, kozamonia lubią tę wiadomość
-
Teraz tak patrzę ile Was tutaj z Warszawy... Buuuu, jak ja za nią tęsknię! Mam nadzieję, że za jakiś czas tam wrócę na stałe Póki co czeka mnie tam podróż na koniec października bo trzeba będzie podszykować mieszkanie do najmu, eh...
Witajcie nowe ciężarówki! Terminy u Was coraz późniejsze, więc pewnie coraz mniej nowych mamusiek będzie się tutaj pojawiaćWredotka lubi tę wiadomość
-
TrzeciMotylek wrote:Ostatnia miesiaczka 21 maja. Dziś 4tyg i 2 dni kiedy iść do ginekologa? Czy jak pójdę 30.06 to będzie ok? Będzie juz coś widać?
Ja bym poszła na Twoim miejscu ja byłam na usg w 5 tyg 6 dniu i było już nawet serduszko -
Alstro38 wrote:Z tej tabelki to tylko wychodzi ze ja przy Was to strasznie stara jestem , ale i tak tego nie ukrywam bo wiek jest w nicku . . .
Papierówka lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Witajcie. Test pozytywny wisikalam dokładnie tydzień temu, ale na razie Was tylko podczytywalam;-) jutro o 19 mam pierwsza wizyte. Owulacja byla pozno, wiec liczę tylko na pecherzyk. Moj termon porodu to 20 luty. Moje ovjawy to na razie bol brzucha i wrażliwość na nieprzyjemne zapachy;-) najgorzej brzuch boli po powrocie z pracy, jade dlugo, a dzis mnie wytrzeslo. Troche mnie to niepokoi.
To nasze pierwszt, wyczekane 1,5 roku Maleństwo:-)
Wszystkim lutowka zycze spokojnych ciaz:-*
Alstro38, kolka lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie szukając czegoś w poprzednich wpisach zauważyłam ,że Katowiczanka nam w weekend za mąż wyszła
Pewnie jeszcze odsypia albo w podróż poślubną pojechała, że jej tu nie słychać
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życiaKatowiczanka lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc