X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez dzis dwa razy zaliczylam hafta zauwazylam ze najgorzej rano i wieczorem ...tak samo z cyckami :D

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, w ciąży zalecane jest jedzenie 6 małych posiłków. Więc jeśli to Twoje podjadanie to nie jest za każdym razem 3daniowy obiad, tylko rzeczywiście coś małego, to masz bardzo dobry nawyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Może dodamy w arkuszu kolumnę z info o naszej fasolce? Np ze juz bije serduszko albo że jest pecherzyk itp? :)

Mówisz i masz :)

Dziewczyny, w kolumnie F pojawiło się pole "Co u Fasolki?", gdzie można wpisać np kiedy mamy kolejną wizytę, czy mamy serduszko, wielkość Fasolki, czy co tam nam do głowy przyjdzie :) Te, które już się wpisały, oraz wszystkie nowe, zapraszam do zaktualizowania :)

Lutówki 2018

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 20:03

Papierówka lubi tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bola nad ranem najbardziej, tak od polowy nocy. Czuje kazda zmiane pozycji ciala wlasnie w piersiach, do tego stopnia, ze az sie budze. Ale w staniku spac nie lubie, wiec chyba nic na to nie poradze ;)

Moja praca typowo biurowa, wiec licze, ze popracuje. Chociaz z dojazdami jestem poza domem blisko 12 godzin, wiec nie wiem, jak dlugo wytrzymam.

A o TSH podpytam w srode moja pania ginekolog. Przed ciaza nie mialam nigdy potrzeby sprawdzac, wiec nie wiem, jaki byl poziom, a wynik 2,5 wyszedl bodajze 24dpo, wiec moze juz bardziej nie skoczy.

Katowiczanka, szczescia na nowej drodze zycia :)

Edit: fantastyczny pomysl z kolumna "co u Fasolki?" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 20:17

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie ze jest nas coraz wiecej ;) ja w weekend tak sie czulam swietnie a dzis od nowa nudnosci... Do wizyty ponad tydzien a juz sie nie noge doczekac jak podejrze moja Fasolke ;)
    Dziewczyny nadrobic z Was czytaniem graniczy z cudem :) wiecie co u naszej kochanej zalozycielki slychac? Wszystko u niej dobrze? :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam już nie mogę się doczekać pierwszej wizyty (29,06) ja mam mdłości takowe, zdecydowanie większe jak chodzę.
    Amelka już śpi od 19 a ja leżę i czytam i nabieram sił na kolejny dzień;)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia, widzę w tabelce, że też jesteś z Poznania. Do kogo się wybierasz na wizytę?

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie;) dzisiaj wlasnie byłam u lekarza i potwierdził ciążę osadzoną prawidłowo w macicy ale było za wcześnie na serduszko:( muszę isc za 2 tygodnie jak zrobie badania krwi i moczu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)

meggi90, Alstro38 lubią tę wiadomość

thgfs65g0z0leut3.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Chatte :)

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie;) dzisiaj wlasnie byłam u lekarza i potwierdził ciążę osadzoną prawidłowo w macicy ale było za wcześnie na serduszko:( muszę isc za 2 tygodnie jak zrobie badania krwi i moczu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)
    To fajnie że wszystko jest ok ;) na następnej wizycie już pewnie będzie biło jak dzwon. ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny któraś się wpisałam w moim miejscu info o fasolce, nie chce kasować, żeby któraś z Was mogła skopiować.

Już się nie mogę doczekać wstawiania zdjęć z USG, a później wyprawkowych :)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:

Już się nie mogę doczekać wstawiania zdjęć (...) wyprawkowych :)

Mnie już taaaaak kusi, żeby kupić chociaż jedną, malutką rzecz... Wiem, że to niemądre, ale te wszystkie rzeczy są takie piękne! :D

• Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uważacie, że w 5t6d (3,7 mm) bicie serduszka 156 uderzeń to dużo czy jest w porządku? Na początku się ucieszyłam, ale jak teraz zobaczyłam jak niektóre z Was napisało ile u Was ono wynosiło to już zaczynam się zastanawiać :D nie stresuję się, bo w sobotę idę ponownie na usg ale pytam z ciekawości. Czytałam, że później serduszko przyspiesza a 160 to chyba max?

1t69dfh.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Kłosia, widzę w tabelce, że też jesteś z Poznania. Do kogo się wybierasz na wizytę?

Medicover w Malcie lekarza nie znam jakiś Michał Erdmann a Ty ?
    Pierwsza ciążę prowadziłam w POSUM na Solidarności ale tam na NFZ terminy masakra

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Mnie już taaaaak kusi, żeby kupić chociaż jedną, malutką rzecz... Wiem, że to niemądre, ale te wszystkie rzeczy są takie piękne! :D
    Ja muszę się bardzo pilnować żeby nie kupić nic. Na razie mamy tylko skarpetki jedne. A to dlatego że tak przekazałam mężowi info o fasolince.

Anne92 lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:

oj tak :D ja mam to samo :p. Ja bym już najchętniej kupiła wózeczek i łóżeczko haha :D ale wiem, że jeszcze dłuuugo muszę zaczekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 21:38

a88 lubi tę wiadomość

1t69dfh.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Ej dziewczyny któraś się wpisałam w moim miejscu info o fasolce, nie chce kasować, żeby któraś z Was mogła skopiować.

Już się nie mogę doczekać wstawiania zdjęć z USG, a później wyprawkowych :)

Ja to już mam potencjalne wózki upatrzone :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie juz jakies przeczucia odnośnie płci? Ja jakos mam wrażenie od samego początku ze to bedzie chłopiec:)

Alstro38 lubi tę wiadomość

thgfs65g0z0leut3.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że chłopiec :) chociaż po cichu liczę, że jednak będzie dziewczynka :) ale z chłopca też się będę bardzo cieszyć :)

Alstro38 lubi tę wiadomość

1t69dfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann, jakie wózki? Poka, poka, ponapalamy się trochę, my wszystkie spragnione zakupow :D

Kłosia, ja póki co wizytuję w klinice leczenia niepłodności, ale docelowo bardzo bym chciała do Drews-Piaseckiej w Luxmedzie. Jest przesympatyczna, ale terminy u niej na chwilę obecną to październik (!). Wiadomo, że w Luxmedzie, jak i pewnie w Medicoverze, masa terminów zwalnia się na 1-2 dni przed wizytą, ale nie wiem czy psychicznie dam radę nie mając zaklepanej wizyty i czatując, czy coś się zwolni...

Edit: czytam opinie tego Twojego Erdmanna i takie średnie ma opinie... :/ Mam nadzieję, że Tobie jednak przypasuje i profesjonalnie się Wami zajmie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 21:49

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ