X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez dzis dwa razy zaliczylam hafta zauwazylam ze najgorzej rano i wieczorem ...tak samo z cyckami :D

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, w ciąży zalecane jest jedzenie 6 małych posiłków. Więc jeśli to Twoje podjadanie to nie jest za każdym razem 3daniowy obiad, tylko rzeczywiście coś małego, to masz bardzo dobry nawyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Może dodamy w arkuszu kolumnę z info o naszej fasolce? Np ze juz bije serduszko albo że jest pecherzyk itp? :)

Mówisz i masz :)

Dziewczyny, w kolumnie F pojawiło się pole "Co u Fasolki?", gdzie można wpisać np kiedy mamy kolejną wizytę, czy mamy serduszko, wielkość Fasolki, czy co tam nam do głowy przyjdzie :) Te, które już się wpisały, oraz wszystkie nowe, zapraszam do zaktualizowania :)

Lutówki 2018

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 20:03

Papierówka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bola nad ranem najbardziej, tak od polowy nocy. Czuje kazda zmiane pozycji ciala wlasnie w piersiach, do tego stopnia, ze az sie budze. Ale w staniku spac nie lubie, wiec chyba nic na to nie poradze ;)

Moja praca typowo biurowa, wiec licze, ze popracuje. Chociaz z dojazdami jestem poza domem blisko 12 godzin, wiec nie wiem, jak dlugo wytrzymam.

A o TSH podpytam w srode moja pania ginekolog. Przed ciaza nie mialam nigdy potrzeby sprawdzac, wiec nie wiem, jaki byl poziom, a wynik 2,5 wyszedl bodajze 24dpo, wiec moze juz bardziej nie skoczy.

Katowiczanka, szczescia na nowej drodze zycia :)

Edit: fantastyczny pomysl z kolumna "co u Fasolki?" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 20:17

• Paula. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie ze jest nas coraz wiecej ;) ja w weekend tak sie czulam swietnie a dzis od nowa nudnosci... Do wizyty ponad tydzien a juz sie nie noge doczekac jak podejrze moja Fasolke ;)
    Dziewczyny nadrobic z Was czytaniem graniczy z cudem :) wiecie co u naszej kochanej zalozycielki slychac? Wszystko u niej dobrze? :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam już nie mogę się doczekać pierwszej wizyty (29,06) ja mam mdłości takowe, zdecydowanie większe jak chodzę.
    Amelka już śpi od 19 a ja leżę i czytam i nabieram sił na kolejny dzień;)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia, widzę w tabelce, że też jesteś z Poznania. Do kogo się wybierasz na wizytę?

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie;) dzisiaj wlasnie byłam u lekarza i potwierdził ciążę osadzoną prawidłowo w macicy ale było za wcześnie na serduszko:( muszę isc za 2 tygodnie jak zrobie badania krwi i moczu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)

meggi90, Alstro38 lubią tę wiadomość

thgfs65g0z0leut3.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Chatte :)

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie;) dzisiaj wlasnie byłam u lekarza i potwierdził ciążę osadzoną prawidłowo w macicy ale było za wcześnie na serduszko:( muszę isc za 2 tygodnie jak zrobie badania krwi i moczu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)
    To fajnie że wszystko jest ok ;) na następnej wizycie już pewnie będzie biło jak dzwon. ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny któraś się wpisałam w moim miejscu info o fasolce, nie chce kasować, żeby któraś z Was mogła skopiować.

Już się nie mogę doczekać wstawiania zdjęć z USG, a później wyprawkowych :)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:

Już się nie mogę doczekać wstawiania zdjęć (...) wyprawkowych :)

Mnie już taaaaak kusi, żeby kupić chociaż jedną, malutką rzecz... Wiem, że to niemądre, ale te wszystkie rzeczy są takie piękne! :D

• Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uważacie, że w 5t6d (3,7 mm) bicie serduszka 156 uderzeń to dużo czy jest w porządku? Na początku się ucieszyłam, ale jak teraz zobaczyłam jak niektóre z Was napisało ile u Was ono wynosiło to już zaczynam się zastanawiać :D nie stresuję się, bo w sobotę idę ponownie na usg ale pytam z ciekawości. Czytałam, że później serduszko przyspiesza a 160 to chyba max?

1t69dfh.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Kłosia, widzę w tabelce, że też jesteś z Poznania. Do kogo się wybierasz na wizytę?

Medicover w Malcie lekarza nie znam jakiś Michał Erdmann a Ty ?
    Pierwsza ciążę prowadziłam w POSUM na Solidarności ale tam na NFZ terminy masakra

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Mnie już taaaaak kusi, żeby kupić chociaż jedną, malutką rzecz... Wiem, że to niemądre, ale te wszystkie rzeczy są takie piękne! :D
    Ja muszę się bardzo pilnować żeby nie kupić nic. Na razie mamy tylko skarpetki jedne. A to dlatego że tak przekazałam mężowi info o fasolince.

Anne92 lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:

oj tak :D ja mam to samo :p. Ja bym już najchętniej kupiła wózeczek i łóżeczko haha :D ale wiem, że jeszcze dłuuugo muszę zaczekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 21:38

a88 lubi tę wiadomość

1t69dfh.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Ej dziewczyny któraś się wpisałam w moim miejscu info o fasolce, nie chce kasować, żeby któraś z Was mogła skopiować.

Już się nie mogę doczekać wstawiania zdjęć z USG, a później wyprawkowych :)

Ja to już mam potencjalne wózki upatrzone :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie juz jakies przeczucia odnośnie płci? Ja jakos mam wrażenie od samego początku ze to bedzie chłopiec:)

Alstro38 lubi tę wiadomość

thgfs65g0z0leut3.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że chłopiec :) chociaż po cichu liczę, że jednak będzie dziewczynka :) ale z chłopca też się będę bardzo cieszyć :)

Alstro38 lubi tę wiadomość

1t69dfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann, jakie wózki? Poka, poka, ponapalamy się trochę, my wszystkie spragnione zakupow :D

Kłosia, ja póki co wizytuję w klinice leczenia niepłodności, ale docelowo bardzo bym chciała do Drews-Piaseckiej w Luxmedzie. Jest przesympatyczna, ale terminy u niej na chwilę obecną to październik (!). Wiadomo, że w Luxmedzie, jak i pewnie w Medicoverze, masa terminów zwalnia się na 1-2 dni przed wizytą, ale nie wiem czy psychicznie dam radę nie mając zaklepanej wizyty i czatując, czy coś się zwolni...

Edit: czytam opinie tego Twojego Erdmanna i takie średnie ma opinie... :/ Mam nadzieję, że Tobie jednak przypasuje i profesjonalnie się Wami zajmie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 21:49

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ