X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • rosann Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Dziewczyny a macie juz jakies przeczucia odnośnie płci? Ja jakos mam wrażenie od samego początku ze to bedzie chłopiec:)

Ja nie mam żadnego przeczucia, ale marzy mi się córeczka... I jak tak analizuje potomków mojej rodziny i rodziny męża, to są na nią duże szanse :) No a jak będzie synuś to będzie taki rodzynek, że wszyscy zwariujemy na jego punkcie :) Mam nadzieję, że nikogo nie urażam tym, że tak otwarcie o tym piszę... Nie chcę, abyście mnie źle odebrały :) Owszem, marzę o córeczce, ale synek wcale nie będzie mniej kochany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 21:51

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż liczy na syna, ja na córkę :) Ale przeczucia nie mam żadnego. Mama mówi, że córka, bo tylko słodkościami się zapycham :)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Rosann, jakie wózki? Poka, poka, ponapalamy się trochę, my wszystkie spragnione zakupow :D

Eeeeee noooo... Ale zaraz powiecie, żebym się w głowę puknęła :D No i wcale mnie to nie będzie dziwić, no ale co ja mam poradzić na to, że te wózki są dla mnie idealne pod każdym calem?

Jestem to Cybex Priam, a drugi to nowość Cybex Mios. Ten drugi jest fantastyczny, widziałam go na żywo, jest mega zwinny, ma boskie zawieszenie i te małe kółka niby niepozorne, a jednak robią robotę, aczkolwiek cały czas myślę czy dadzą radę na problematycznym podłożu. No i na pewno jest to wózek na wieki, w sensie, nie ma potrzeby wymieniania go na mniejszą spacerówkę bo on w wersji spacerówki jest naprawdę mały :)
    Cybex Priam też fajny, ale tutaj stelaż jest już troszkę większy.

No i z tyłu głowy mam gdzieś Joolz Day 2.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann, jeśli Cię to pocieszy, to też mi już się zdarzyło przeglądanie wózków ("wejdę tak tylko na chwileczkę, zobaczę co tam mają ciekawego":D)

zabieram się za przeglądanie Twoich, bo nie znam żadnego z nich ;)

• rosann Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Rosann, jeśli Cię to pocieszy, to też mi już się zdarzyło przeglądanie wózków ("wejdę tak tylko na chwileczkę, zobaczę co tam mają ciekawego":D)

zabieram się za przeglądanie Twoich, bo nie znam żadnego z nich ;)

Ja to już byłam na "macanku", tak całkiem przez przypadek :P Zaciągnęłam męża do Karstadt, a że tam mają dział z wózkami i niechcący się na niego napatoczyliśmy... :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi przepraszam, to ja pomylilam wiersze. Juz zabralam swoje "info" :)
    Sorki <3

Mnie maz hamuje, ze spokojnie, mamy czas, ale tez zdarzylo mi sie ogladac wozki, lozeczka i czytac o wyprawce ;)

Jak tak czytam, jak sie wymieniamy i informacjami i jak sie wspieramy przy okazji wizyt u lekarzy, to juz sie nie moge doczekac naszych dyskusji "okoloporodowych" - kto juz po i jakie wiesci :)

A co do plci, bardzo, bardzo chcialabym dziewczynke, ale chłopca bede kochac rownie mocno :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi spoko, wybaczam ;-)
    Te wszystkie ciuszki wybierać, oglądać. Łóżeczka, wózki... chciałoby się ale przed nami jeszcze ogrom stresu.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy zaczac tak na powaznie okolo 5 mca, teraz rozgladam sie tak bardziej z ciekawosci.
    W 5 mcu juz raczej bedziemy znac plec, a do tego podobno w 2 trymestrze ma sie jednak najwiecej sil na kwestie organizacyjne :)

Poki co musimy jednak doczekac do konca 1 trymestru i poinformowac rodzinke :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w pierwszej ciąży wózek pod koniec 6 miesiąca i dobrze zrobiłam bo później już nie miałabym możliwości. Parę dni po zakupie trafiłam do szpitala i leżałam tam do rozwiązania także zostały mi zakupy internetowe. A to przecież wielka frajda chodzić po sklepach i oglądać te wszystkie maleńkie rzeczy ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sentymentem czytam o skompletowaniu pierwszej wyprawki to było super;)

A88 mój poprzedni lekarz miał też takie sobie opinie a nie było źle, jak mi nie przypasi to zmienię, o dziwo w medicoverze mogłam wybierać i przebierać w lekarzach i terminach

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety! 2797! Duża co nie? Jak na 4t2d - to dane z belly. W czwartek mam badanie u giną to się okaże co i jak. Progesteron mam 37,5 a tsh 2,7 - miesiąc przed zapłodnieniem miałam 1,79 - to normalne, ze tak wzrasta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 23:20

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar - moja współdatowniczko porodu ;) piękna beta :D u mnie hcg (nie beta hcg - Nie rozumiem różnicy :/ ) 170.65.
    Ech jakoś nie umiem się wczuć w ten stan.. może dlatego ze troche mnie zaskoczył ;)
    W każdym razie zakupy itp narazie mi nie w głowie ;)
    Dziewczyny które mają już dzieci starsze- kiedy zamierzacie powiedzieć ze bedą mieli rodzeństwo? Z jednej strony myślę ze powinny dzieci wiedziec wcześniej niz reszta świata. Z drugiej strony gdyby coś się działo...

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar - faktycznie spora! Co do TSH to ja zawsze miałam dobre, w ciąży mi trochę spadło, ale nie wiem czy jest jakaś zależność.

U mnie z dzisiaj beta 725, progesteron 14,50 ng/ml (norma 11-47). Wiem, że nie za wysoki, ale kontaktowałam się z ginekologiem, powiedziała, że ok, progesteron pulsacyjnie zmienia się w ciągu dnia i ona rzadko w ogóle zleca jego badanie. W pierwszej ciąży w ogóle nie badałam. Swoją drogą, nie wymiotowałam i rzadko miałam mdłości więc pewnie nie był za wysoki. Może taki mój urok.

Fajnie się czyta o kompletowaniu wyprawki, my większość mamy i aż zazdroszczę że to jeszcze przed Wami :P Ja mam wózek Navington Caravel, uwielbiam klasyczne wózki. A spacerówkę kupiłam osobno, rzadko te 2w1/3w1 są fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 00:11

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam bardzo wczesna owulacje w 10 dc pewnie dlatego... wychodzi na to, ze jestem 20dpo dlatego pewnie ta beta duża... albo bliźniaki będą hehe

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie wiele będziemy kupować bo wiele rzeczy mamy po córce /nawet jeszcze nie schowanych ;) oczywiście kupimy coś nowego ale bardziej dlanaszek przyjemności :) marzy nam sie syn i wtedy będę mogła poszaleć z nowymi ciuszkami :) lekarka kazała mi skończyć kp :( czuje sie z tym zle :( zrobiłam sama badania tsh ( mam niedoczynnosc tarczycy i hoshimoto ) a ona zdziwiona po co zrobiłam. Tsh 3,4 przed ciąża 0,5. Nie zwróciła uwagi ze za wysoki. Dzisiaj endo aż sie boje bo sama zwiększyłam dawke miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 06:10

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png

Wysłany: 20 czerwca 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie ma potrzeby zakupów ;) po 2 synach wszystko mamy :) no... chyba ze bezie córka :D
    Obudziłam się dziś z potwornym bólem żołądka. Przestraszyłam się. Pije teraz miete i jest lepiej. Jak u Was żołądki? Macie takie bóle?

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Dziewczyny które mają już dzieci starsze- kiedy zamierzacie powiedzieć ze bedą mieli rodzeństwo? Z jednej strony myślę ze powinny dzieci wiedziec wcześniej niz reszta świata. Z drugiej strony gdyby coś się działo...

Ja zamierzam powiedzieć po badaniach prenatalnych dopiero. W poprzedniej ciąży też miałam taki plan i gdy w 8tc się okazało, że ciąża przestała się rozwijać to moja pierwsza myśl była taka, że całe szczęście, że nie zdążyliśmy córce powiedzieć.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018

Wysłany: 20 czerwca 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi81 właśnie się nad tym zastanawiam. Ze jednak potem takim malym dzieciom trudno będzie to wytłumaczyć.
    Nie biorę oczywiście pod uwagę ze coś może być nie tak :D ale... nadal nie wierze, ze to się dzieje :)

Alstro38 lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Jomi81 właśnie się nad tym zastanawiam. Ze jednak potem takim malym dzieciom trudno będzie to wytłumaczyć.
    Nie biorę oczywiście pod uwagę ze coś może być nie tak :D ale... nadal nie wierze, ze to się dzieje :)

Moja Olga ma 4 lata dopiero i jest bardzo wrażliwa, ale przyznam, że nie mogę się juz doczekać kiedy będę mogła jej powiedzieć, bo wiem, że ucieszy się bardzo :)

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że są tu poza mną jakieś wózkomaniaczki :) Ja też mam już na oku wózki, zarówno dla wariantu jednego dzieciaczka jak i dwójki ;) Mąż oczywiście nie rozumie po co nowy wózek skoro po Oldze mamy dwa porządne wózki (mamy Emmaljungę city cross i Joie litetrax), ale on tego rozumieć nie musi :P

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ