Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie taki brzusio, dziś zaczelam 28 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 20:06
Justa1994, kasiarzyna, sunset06, ChudaRuda, marmi, lena7, Krakowianka, Anne92, Czarna_kawa, Paula., Katowiczanka, Liy88, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Hej Wy witamy sie w 25 tc , kończymy kawkę i do sprzątania marsz . Powiem Wam, ze Magnum migdałowe do kawki pycha
Lena kupiłaś Lanoline? A proponuje Lansinoh - polecam ich wkładki laktacyjne, ponoć jedne z bardziej chłonnych.
W Kraku słońce swieci, ale powietrze już smogowego, maski trzeba będzie odpalić lada dzien...miłego dnia Dziewczyny!lena7, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze nie kupiłam, ale na dniach będę miała u mnie też słonko od rana, przyjedź do mnie u mnie pooddychasz bez smogu
Justa cieszymy się że już jest lepiej
Megiii, myślę że to jest to..po prostu ucisk na żołądek.
Ale fajne brzuchale macie! :-*
Krakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Witam się i ja w ten nawet obiecujący co do pogody dzień ja po śniadaniu ale już myślę co dobrego do kawki skonsumuje.. tak mnie krakowianka nastroiła i Asasa tym tortem czekoladowym to już nawet nie będę mówić gdzie mi język uciekł.. kocham wszystko co czekoladowe:)
Justa bardzo Ci współczuję, tyle musiałaś przejść, ale jest jakieś światełko w tunelu.
Lena jak wypróbujesz tę maść to daj znaka bo ja też będę chciała coś zakupić.
Dziś nad ranem jak się chciałam przeciągnąć to mnie strasznie w pachwinie ukuło, macie tak może? Już nie pierwszy raz zresztą, ale troszkę się niepokoję dlaczego tak?Asasa lubi tę wiadomość
-
Stokrotka, ja tak mam od dłuższego już czasu. Jak się zapomnę i przeciągam, to właśnie zawsze mnie tam na dole coś pociągnie, żakłuje, jakby na skurcz. To dlatego, że wszystko tam jest naciągnięte i dżwiga nasze macice z maluchami, a tu jeszcze będzie musiało naciągnąć się bardziej i dżwigać więcej
Dzień dobry -
Dzień dobry!
Ja też miałam ostatnio ochotę na coś dobrego do kawki i znalazłam ten przepis:
http://ekomalwa.blogspot.com/2015/04/domowe-ciasto-brownie-z-ksylitolem.html
Zero cukru i bezglutenowe. Bardzo fajnie wyszło, także jak ktoś lubi mocno czekalodowe ciasta do kawy to polecam
Krakowianka we Wrocławiu powietrze też dziś nie najlepsze. Ja się właśnie zastanawiam, czy nie kupić masek dla całej rodziny ja mieszkam co prawda na wsi koło miasta, ale o godzinie 17 zaczyna się masakra jak wszyscy rozpalają w piecach. Najgorzej jest w okolicach żłobka i przedszkola. Krew się we mnie gotuje jak to widzę
Stokrotka też mnie czasami pociągnie w pachwinie, szczególnie jak wstaję z łóżka. Na szczęście szybko przechodzi.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Dzień Dobry Brzucholki!!!
Witam się przy kawie i w towarzystwie rozszalałej suni,która właśnie spadła z łóżka z tego wariactwa ))
Lena198808cGratuluje 3 trymestru
Malineczkaaa,śliczny brzunio
Justa,to są nareszcie dobre wiadomości wiem,ze trzeba dmuchać na zimne,ale skoro już czujesz ulgę po założeniu tego krążka to są super rokowania )) będzie dobrze!!!
Dziewczynki,ja chyba tez z tymi cycami coś będę musiała zacząć robić tzn te cuda z płatkami kosmetycznymi albo Lanolina,bo mnie tak bolą sutki,ze się dotknąć nie mogę,szok nigdy tak nie miałam.A gdzie tu jeszcze karmić bobasa...może jak zacznę te zabiegi to się uspokoi troszkę i pomogę im tam się rozwijać do tego pokarmu ;plena198808 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) Do sprzedania mam oryginalny laktator elektryczny MEDELA typ: mini elektric zakupiony za 331zł 68gr. Użyty tylko kilka razy więc praktycznie nowy i w 100% sprawny.
Do tego sprzedam też 3 nowe butelki Medeli do tego laktatora w komplecie zakupione za 28zł 90gr.
Posiadam jeszcze 2 nieużywane smoczki Medeli pasujące idealnie do butelek zakupione za 19zł 90gr. Kosz całego zestawu w sklepie to 380zł 48gr.
Sprzedam całość za 300 zł dokładając gratis:
* 10 wkładek laktacyjnych
* 2 nakładki silikonowe na sutki
* żel na popękane brodawki MALTAN (prawie cała tubka).
Piszcie na priva. -
Dziewczyny... mam na sprzedaż kurtke ciążową H&M rozmiar L czarna. Kupiłam ja we wrześniu na OLX licząc ze urosnę do niej, ale do tych wymiarów raczej nie urosnę. Kurtka dla kobiety z wzrostem 175. Jakby któraś była chętna podeśle zdjecie na maila.
-
Justin30 nie patrz na wagę, zrzucimy to po ciąży ja już tylko sie ważę w dniu wizyty najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki sie dobrze rozwijały Wyniki glukozy wg mnie w normie, uczciłam to ciasteczkami Ja ostatnio, codziennie muszę zjeść coś słodkiego
Justin30 lubi tę wiadomość
-
lena198808 wrote:Justin30 nie patrz na wagę, zrzucimy to po ciąży ja już tylko sie ważę w dniu wizyty najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki sie dobrze rozwijały Wyniki glukozy wg mnie w normie, uczciłam to ciasteczkami Ja ostatnio, codziennie muszę zjeść coś słodkiego
Ja też tak mam. Codziennie musi być coś słodkiego. Nic nie poradzę, nie umiem się powstrzymać. Na razie jakieś 6 kg na plusie, ale pewnie lada dzień pójdzie z górki jak dalej będę miała taki apetyt. No i nie mam ruchu, bo mam się oszczędzać przy moich bólach. Ale też sobie tłumaczę, że po ciąży będzie co robić i zgubię. Jak wchodzę na wagę w dniu wizyty to zawsze mam więcej na plusie, bo ważą w ubraniu i po śniadaniu To się można przestraszyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 16:11
lena198808 lubi tę wiadomość
-
Ja zre słodkie na okrągło..w następnym tygodniu idę na glukozę..to będzie!
Kawka jak się czujesz, wszystko co zle przeszło?
Justa, a u Ciebie?
Cześć Iza
No i nie dostałam w mojej Gemini tej lanoliny, muszę upolować gdzie indziej..
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
hej, i ja 6kg na plusie, ale mi lekarz powiedział, że za dużo przytyłam w ostatnim miesiącu
witam się i ja w trzecim trymestrze!!! czy to się dzieje naprawdę i moje maleństwo za trzy miesiące będzie już ze mną?lena198808, marmi, Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
I ja po wczorajszej wizycie nie mam dobrych wieści:/ mam za mało wód plodowych co jest spowodowane prawdopodobnie tym że za mało pije co niestety jest prawdą. Mam pić więcej i przyjść za tydzień do kontroli. Poza tym przytylam tylko 4kg i od miesiaca nic wiecej.
Już mi dziś bokiem wychodzi woda:) no ale zrobię wszystko co trzeba. Poza tym brzdąc ma 740g.