Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, to super. Pewnie teraz odetchniesz z ulgą.
Ewelaa masakra....A co się maleństwu stało?
Mnie mama też chyba z miesiąc temu nastraszyła wiadomościami, że dziecko kolegi udusiło się pępowiną tydzień przed porodem, a jakimś jej znajomym umarło miesiąc przed z powodu łożyska...Masakra. Jak tu się nie stresować. A tu jeszcze przynajmniej dwa miesiące i trochę do cięcia. Macie racje. Przy takich tragediach waga zbytnio na plusie to nic. Najważniejsze zdrowie mamy i dziecka.
Co do ruchów to mój nadal bardzo aktywny, choć mniej jak wczoraj. W nocy za to dał mi popalić. Tak między 1 a 2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 16:19
-
Paula no to teraz już możesz być spokojniejsza byle by grudzień minal
Megiii szczerze nie znam przyczyny. Nie dopytywalam bo jakoś nie umialam. Starali się bardzo długo, ona jest juz pod 40 , nie mają dzieci. Byli mega szczęśliwi, że się udało a tu taka tragedia.
Oj żebyś wiedziała, jak się słyszy takie historie to aż ciarki przechodzą. Ja tez boje się tej pepowiny. Ale kurcze musimy myśleć pozytywnie. Mam nadzieje, ze u każdej z nas wszystko zakończy się szczęśliwie z maluszkami przy piersi
Mi często śni się corcia i juz nie mogę się jej doczekać sny są bardzo realne . Wy też tak macie ?
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewelaa_ tak, ja tez tak mam. Kilka nocy pod rząd snila mi się córka i tez juz przez te sny chce ja mieć przy sobie. Sa tak realne, ze jak się budze to jednocześnie mi przykro, ze to jeszcze nie prawda
Ewelaa_♡ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malineczka hehe moje odczucia sa podobne ale już bliżej niż dalej
Powiem Wam, że pamiętam dzień w którym zrobiłam test i wydaje mi się jakby to było wczoraj. A tu juz kurcze powoli zaczyna się myśleć o porodzie. Baaaardzo szybko leci ten czas. Nim się ogladniemy to będziemy pisać o kolkach nie przespanych nocach i kupkach;)
A i jeszcze chciałam Was zapytać o jedną rzecz, miałam w sobotę szkole rodzenia ( mieszkam w niemczech ) i położna poinformowala nas, że tutaj w szpitalu w ogóle nie kąpią dzieci i ze ogólnie tutaj kąpiel zalecają dopiero gdy odpadnie kikut od pepuszka. A później do 6 tygodnia życia bobasa kapia raz na tydzień... trochę mnie to zdziwiło. Jak jest u nas w Polsce?
Straszne to o tych dzieciaczkach naprawdę
Ewela,Megiii, mi też częściej zaczął się brzuch się spinac, i z tego powodu znalazłam się w szpitalu, ale.na szczęście, tak jak u Ciebie Lena,z szyjka ok, i ktg teraz jest też już ok, więc chyba muszę się do tego przyzwyczaić..
Lena moja chyba też nie lubi jak prowadzę, bo czuję wtedy jak.mnie kłuje skubaniec mały
Mnie moja mała tez kopię dużo bardziej, często czuję ja pod żebrami
Justin ta Twója Laurka to już duza dziewczynka jest
Dziewczyny od 11ego będą znowu fajne rzeczy dla.dzieciaczkow i dla nas w Lidlu, termometr też, ale teraz nie pamiętam jaki
Paula za.Ciebie kciuki, ale Ty wiesz
Jutro podobno wyrzuca mnie ze szpitala, więc proszę trzymać kciuki
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:40
Paula., sunset06 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dziewczyny ile trwają wasze skurcze B-H? Ja ostatnio miałam co 3-4 minuty i skurcz trwał przez około minute. Ale nie były bolesne tylko czulam mocne napinanie się brzucha i to tak trwało kolo godziny czasu. Nie miałam nospy przy sobie a nie było mnie na miejscu, więc nie wzielam nic i przeszło samo, ale dziwił mnie ten krotki czas miedzy skurczami..
-
Ja zauważyłam że wieczorem np przez godzinę mam tak co 15 min po około 30 sekund trzyma. Oddycham głęboko zmieniam pozycję i przechodzi. Dziś lekarka powiedziała ze wszystko jest w normie wiec chyba tak już bywa.
nick nieaktualny
-
A ja zaczynam rozumiem dziewczyny,które nie mogą spać. Ja cala ciążę mogłam spać jak zabita do 10. Jakoś tydzień juz spać nie mogę. Spać mi sie nie chce, zasypiam na sile, musze mieć Jaśka pod głową, Jaśka miedzy nogami bo inaczej nie mogę a na dodatek budze się co 30 min, co 1 godz i nie wiem co robić. Chodze, nudze się, telewizor oglądam i znowu próbuje spać. A dziś w nocy doszedł dodatkowy cholerny bol żeber jak lezalam na prawej stronie, więc kolejny Jasiek pod żebra. Każdy cichy dźwięk mnie budzi, masakra po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 08:57
-
Lena, to dobrze że wszystko ok i nie musisz zostać w szpitalu ja mam dzisiaj drugie USG i zdecydują czy mnie wypuścić, mam nadzieję że Laurka rzeczywiście tyle waży ile wyszło w poniedziałek i nie jest to żaden błąd pomiaru, dziś inny lekarz będzie robił bo mają takie zasady że i tak po tygodniu muszą zrobić, ciekawe ile wyjdzie
-
Malineczka... ja mam skurcze BH czesciej jak troche pochodze, pomecze sie ale raczej nie czesciej niz do 10 w ciagu dnia...
Justin... to trzymam kciuki...
Ja piore dzisiaj czesc ciuszkow, jutro kolejne. Zostalo nam tylko skrecenie lozeczka i spakowanie torby do porodu.Justin30 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
DZień dobry dziewuszki.
Byłyście grzeczne? Był u was Mikołaj?
Straszne wieści z tym dzieciątkiem. A mi jak na złość śniło się dzisiaj, że ruchów Franka nie czuję. Aż się obudziłam i czekałam na znak od synka.
Dziewczyny info, które może się przydać waszym mężom:
Urlop ojcowski: art. 182 z indeksem górnym 3 Kodeksu Pracy. Urlop przysługuje w wymiarze 2 tygodni (można wykorzystać od razu lub na raty do 24 miesiąca życia dziecka). Nie mylić z tacierzyńskim. To dwa inne urlopy.
Oprócz tego dwa dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka paragraf 15 rozporządzenia w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:06
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Dziewczyny, dziś miałam kolejne USG, robił ten lekarz co tydzień temu, wtedy było 1330 g, dziś 1450 g, a mojemu lekarzowi na tym samym sprzęcie wyszło przedwczoraj 1600 g. Miałam nadzieję że z 1,5 kg przynajmniej wyjdzie, no i różnica 2 tyg wg USG z dziś ale najważniejsze że się nie zwiększa.
-
stere wrote:Justin ... a co mowia lekarze?