Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz wrocilam od lekarza. Mała wazy 1800gram, a dokładnie 1791gram. Długości nie mierzy,wiec nie wiem. Nadrobila juz, bo nie jest młodsza o tydzień i termin porodu wyszedł na 03.02. Ale czuje, ze w styczniu urodze, nie wiem czemu. Moja mała ma 2-3 razy dziennie czkawke nie wiem czemu. Pije wodę, od czasu do czasu jakieś soki typu Kubuś.
Gbs pobrany i wysłany do laboratorium. Za 3 tygodniu mam orzyjsc na kontrole i dostane skierowanie do najblizszego miasta w ktorym jest szpital na KTG.
Ja juz 32 tydzień ciąży i +15kg, szok. Jak patrzę na swoje ciało to mi się płakać chce. Cale uda, pośladki w rozstepach:( i piersi na ciele nie przytylam bardzo dużo, a skora sie tak rozlazla ze patrzeć na siebie nie mogę.. Smaruje się rano i wieczorem od poczatku ciąży i nic nie pomaga..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 15:10
Paula., jiwa, Basik83, lena198808, lena7, szwesta80 lubią tę wiadomość
-
Malineczkaa fajnie że z dzidzią wszystko ok ja w przyszłym tyg. mam wizytę i GBS. Czytałam że czkawka bobasom nie przeszkadza i tak mają poprostu;)
Co do rozstępów to mówią że to kwestia skóry i smarowanie może pomóc ale nie zawsze...ja na tą chwilę nie mam ale po porodzie mogą wyskoczyć...
Teraz pewnie mocno je widać u ciebie ale potem zbledną a może w ogóle będą mało widoczne - oby;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Sunset niestety nie wiem dlaczego... Wolałabym zeby mi zalozyli to tak pewniej se czuje a tak sie boje ze co beda mnie brac na usg to bedzie coraz krocej az wreszcie uslysze slowo "cesarka". Mam nadzieje ze jutro bedzie moj gin to cos mi rozjasni sprawe bo na chwile obecna to mam mętlik w glowie.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Hej dziolszki dzis bylam na usg.Maly wazy juz 2400g co o dpowiada 34 tc..a ja dopiero 32 zaczelam szok.wszystko w normie wody ok lozysko ok.szyjka zamknieta.
Lilly123, Mayolin, Paula., jiwa, lena7, szwesta80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula trzymamy kciuki niech Marysia jak najdłużej siedzi w brzuszku.
Megii ja za tydzień już idę do neurologa po zaświadczenie, powinno być ważne, ale w czwartek mam wizytę u ginekologa to zapytam jak długo jest ważne takie zaświadczenie.
Co do termometru to też myślę, żeby bezdotykowy na podczerwieni kupić firmy Microlife ponoć najlepszy- tak piszą na necie.
Malineeczkaa Ty +15kg i chce Ci się płakać a ja tyko 2,5kg i też mi się płakać chce. Dziś pisałam smsa do ginka bo martwi mnie moja waga przez 3 tyg tylko 100g przytyłam. Kazał przyjść w czwartek sprawdzi czy kruszynka rośnie.
Paula. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, super wieści, mój lekarz mi robił USG w szpitalu i wg jego pomiarów na tym sprzęcie Laurka waży 1600 g., Tak się cieszę jeszcze mi w środę zrobią i może za kilka dni wyjdę ufff już trochę spokojniejsza jestem, z USG tydzień do tyłu ale nie dwa na szczęście !
Lilly123, sunset06, ChudaRuda, Basik83, Czarna_kawa, Paula., lena198808, Mayolin, jiwa, lena7 lubią tę wiadomość
-
Justa to super;)
Basik ale duży ten twój maluch;)
Paula mam nadzieję że lekarz coś ci mądrego doradzi...
Czy któraś z was brała Monural przy bakteriach w moczu?Justin30, Basik83 lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Ja brałam można go brać w ciąży
sunset06 lubi tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Jiwa ja mam do terminu jeszcze trochę czasu, ale mam ostatnio takie bóle, że zaczynam się niepokoić i nie wiem, czy nie przyśpieszyć wizyty u neurologa z grudnia na styczeń. Gadałam z bratową, to mówiła mi, że też tak miała i żebym spokojnie poczekała na wizytę u gina. Mały coraz mocniej szaleje, jakby miał już sam wyskoczyć i przy okazji spina mi się brzuch. Nie jest to bolesne, ale odczuwalne. Wasze maluchy też tak szaleją? Ja myślałam, że to ostatnio była jednorazowa akcja, ale już widzę, że chyba tak mu zostanie. Ja patrzę na brzuch, to czasem wygląda jakby tańczył. Zazwyczaj takie rzeczy widzę na filmikach dziewczyn z 32,34 tygodnia.
Zobaczę jeszcze co mi teraz na wizycie mój ginekolog powie. Dużo piszą na temat cesarek, ale nigdzie ile jest ważne takie zaświadczenie.
Justin, to super. Oby tak dalej.
Puala trzymam kciuki, żeby jednak maleństwu udało się jeszcze posiedzieć w brzuszku.
Malineczkaa ja już dobijam do 10. A podejrzewam, że teraz właśnie więcej mi przybędzie, bo od pewnego czasu mam ochotę na słodkie. Dziś na obiad np. pofolgowałam sobie i zrobiłam domową shormę z dużymi frytkami ,a na deser zjadłam Milkę Oreo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 21:33
Paula., Justin30 lubią tę wiadomość
-
dzięki anouk11:) jutro sobie łyknę.
Moja dzidzia mocno się rusza z prawej strony najbardziej. uciska mi na dolne żebra ale boli mnie też pod łopatkami. nie wiem tylko czy to ona czy kręgosłup generalnie męczy się z brzuchem...
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Mój Antoś już ma chyba mało miejsca bo kopniaki zamieniły się w rozpychanie, które czasem też powoduje ból . Zwłaszcza jak próbuj wyprostować nogi ,bo wtedy nogi z jednej A dupkA z drugiej - jakby brzuch miał się rozerwać , hahaha
-
Paula życzę Ci z całego serca żeby Marysia posiedziała w Twoim brzuszku jak najdłużej. Trzymam za Was kciuki.
Wow Basik ale duży chłopak, fajnie niech rośnie
Malineeczkaa nie ma co patrzeć na wagę, maleństwa sie urodzą będziemy zrzucać kg Najważniejsze, żeby zdrowo się rozwijały i rosły
Ja w zeszłym tygodniu miałam szał na cytrusy. Woda tylko z cytryną i codziennie 3-4 mandarynki. Zaczęły mi się jakieś problemy z żołądkiem i jelitami doszłam do wniosku że przez cytrusy. Odstawiłam i jest ok. Może po prostu za dużo i tak zareagowałam.
Ja też czuję, że sie rozpakuję w styczniu. Termin OM 3.02 ale na usg wychodzi 28.01 Byle do tego stycznia
Moja Oleńka też nieźle szaleje w brzuszku czasami aż boli jak się rozpycha. Widać gdzie siedzi dupcią Baaardzo nie lubi jak prowadzę auto tak zaczyna mi się wtedy wiercić, jako pasażer jest ok, jest spokojna. Tak jak przed ciąża uwielbiałam jeździć autem tak teraz mam trochę strach, bo wiem że odpowiadam za swoje dziecko i ona po prostu to czuję i tak reaguję. Jak nie muszę to się nie ruszam z domu
Wczoraj byłam na powtórce glukozy, ostatnio na czczo miałam tak na granicy normy. Lekarz kazał odstawić słodycze, detoks pomógł wszystko w normie. Z radości uczciłam to batonikiem, musiałam go zjeść to było już silniejsze ode mnie ale wiem, że muszę zachować umiar
W piątek wizytuje jestem ciekawa jak urosła od ostatniej wizyty
Paula. lubi tę wiadomość
-
Justin... i nie ma co panikowac, normalnie Ci dziecko rosnie
Moj maluszek tez sie mocno rusza, czasami kopnie ale zazwyczaj sie rozciaga, wypycha, czasami tez ma taki dzien ze jest cichutko i wtedy zaczynam sie martwic, oczywiscie niepotrzebnie bo na nastepny dzien znowu sie rozkreca ale jednak ten strach nie moze ot tak wyleciec z glowy...
Kupilam dzisiaj witaminy D i K, ktore trzeba tutaj podawac dziecku po porodzie. O dziwo kazda firma laduje dodatkowo do tych witamin cos innego. W wiekszosci jest cukier - masakra a inna firma produkuje witaminy na bazie oleju arachidowego czyli z orzeszkow ziemnych, ktore podobno mocno uczulaja. Udalo mi sie kupic witamine jedynie z olejem slonecznikowym.Justin30 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Witajcie dziewczyny.
My dziś miałyśmy podgladanko. Po prawie 5 tyg przerwy. Z malutka wszystko w porządku. Waży prawie 2 kg ! ułożona główka w dół szyjka zamknięta nie skraca się. Od kilku dni zauważyłam częstsze twardnienie brzuszka ale KTG nie wykazało nic niepokojacego. Mam więcej pić i większą dawkę magnezu brać. A i miałam dziś w końcu glukozę. O dziwo nie było tak źle bałam się wyniku bo uwaga mam już 17 kg na plusie ale wszystko jest w normie
A i tak na koniec powiem Wam kobietki, że tak samo przejmowałam się swoją waga trochę się nią dolowałam do momentu gdzie jakiś tydzień temu dowiedziałam się, że moja kuzynka straciła dzieciątko prawie w 5 miesiącu.
Także stwierdziłam, że trzeba się cieszyć każda chwila...jiwa, sunset06 lubią tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Kochane dzis założyli ni pessar. Zobaczymy co jutro ordynator zadecyduje co dalej ze mną. Czy dom czy szpital. Powiem Wam ze po tym założeniu czuje sie tak psychicznke swietnie ze szkoda ze mi go wczesniej nie zalozyli. No i ta perspektywa wyjscia do domu coraz blizsza a najbardziej ze swieta moze w domu spedze
Lilly123, Ewelaa_♡, molly_0108, lena198808, Asasa, Justin30, jiwa, ChudaRuda, sunset06, szwesta80 lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016